ההיסטוריה חוזרת על עצמה

1ALMOG1

New member
ההיסטוריה חוזרת על עצמה

ההסטוריה חוזרת על עצמה. בעד או נגד? לא יודע למה לא צמתי יכול להיות בגלל שאין לי קשר ריגשי עם החורבן או שאולי אני עדין לא מבין את המשמעות של החורבן ומה ההשלכות למרות שהיום הסקתי מסקנות מאד טובות לגבי ההתנתקות ולעוד כמה דברים שלא שיכים רק לחורבן עצמו אלה לעוד דברים אבל בכל זאת אני יודע שאם היה צום ליום השואה היתי צם, פשוט אין לי מספיק קשר לחורבן שהיה אך לכל אלה שכן צמו אני מקווה שלא החלטתם לצום רק לגבי החורבן שהיה אלה גם לגבי החורבן שעומד להתרחש במדינתינו. עזבו את הרקע הפוליטי ותיווכחו לדעת שההסטוריה חוזרת על עצמה ובגדול!!! שימו לב ההתנתקות היא בדיוק יום אחרי חורבן בית המקדש...ויום אחרי חורבן בית המקדש הגלו את כל בני ישראל לכל רחבי העולם,מה שמסמל פילוג והתנתקות מהשורשים וזה מה שגורם לי להאמין שבאמת יהיה התנתקות הרי מה היתה הסיבה לחורבן!?!? שנאת חינם כמובן שכל זה ברור לנו גם לגבי חיינו כיום ולגבי השנאה שעוטפת אותנו. אך מלבד סיפור החורבן היום הבחנתי שקיים עוד משהו שהתרחש הרבה לפני החורבן וזו בעצם הסיבה לכך שאני מפיץ את מה שאני כותב כאן ועכשיו. אני בטוח שרוב הקוראים למדו תנ"ך בחייהם ואני מאמין שכל תלמידי התנך המשכילים והפחות משכילים למדו לפחות פעם אחת את הסיפור על כרם נבות(ספר מלאכים א פרק כא') ולאלה שלא או ששכחו אז קבלו תזכורת קטנה שתעורר את זכרונכם. נבות היה יזרעאלי ולנבות היה כרם באותה תקופה המלך היה אחאב. אחאב בקש מנבות את הכרם שלו אך נבות לא היה מוכן לוותר על הכרם מכיוון שהיה נחלת אבותיו בדיוק כמו שהמתנחלים אינם מוכנים לוותר על אדמת הקודש שלהם ועל נחלת אבותיהם. אחאב הציעה לנבות כרם חדשה תמורת הכרם המדוברת בדיוק כפי שהוצע למתנחלים בית תמורת הבית אותו הם נתבקשו לעזוב אך נבות סרב (וכך גם המתנחלים) בנוסף הציע אחאב לנבות כסף תמורת הכרם אך נבות שוב סרב. ציטוט:"תנה לי כרמך ואתנה לך תחתיו כרם טוב ממנו,אם טוב בעניך אתנה לך כסף מחיר זה. ויאמר נבות אל אחאב: חלילה לי מהקדוש ברוך הוא מתתי את נחלת אבותי לך". לבסוף נבות הועלה למשפט שבו נחתם גזר דינו שהיה מוות על כך שהמרה את דברי המלך. ואם ההסטוריה אכן חוזרת על עצמה בימינו אנו עוברים תיקון על המקרה הנ'ל שקרה בעבר ואנחנו הולכים לשלם ביוקר בדיוק כפי שנבות שילם בחיו על כך שלא היה מוכן לוותר. מלבד זה שנבות לא הוצא להורג בידי המלך עצמו שהיה גם כן הוא יהודי אלא שאת המוטיבציה להוציאו להורג קיבל אחאב מאישתו איזבל שהיתה גויה,נוכריה, והיא זו שדאגה לכך שהוא יוצא להורג בכך שהפעילה לחץ על אחאב. ואחרי זה אחאב הצטער שתמך בהחלטה בדיוק כמו ששרון הולך להתחרט על זה שהוא ביצע את ההתנתקות ושיזם אותה למען מטרותיו הפוליטיות. ניתן לראות את הדמיון בין שני המיקרים בכך שבאיזור של גוש קטיף שזה איזור חקלאי וגם שם יש הרבה כרמים. והיום אנו מסתכלים אל העבר הזה ורואים את העתיד בפרק זה בפסוק ט' כתוב:"ותכתבו בספרים לאמור:קראו צום והשיבו את נבות בראש העם". בסיפור כרם נבות הובאה לידנו ההוכחה שהמשפט שנעשה עם נבות היה משפט שקר שבו הוא הורשע ולא בצדק "והשיבו שניים אנשים בני בליעל נגדו ויעדהו לאמור:ברכת (קללת) אלוקים ומלך,הוציאו וסקלהו ומת" בנוסף קיים מאפין עיקרי לפרק כא' בספר מלאכים א' והוא שיטת הגמול לדורות העונש לגמול מופיע בפרק זה החל מפסוק 18 שבו הקדוש ברוך הוא פונה אל אליהו התשבי ואומר לו כך:"וידבר הקב'ה אל אליהו התשבי לאמור לו קום רד לקראת אחאב מלך ישראל אשר בשומרון הנה בכרם נבות אשר ירד שם לרשתו ודברת אליו לאמור כה אמר אלוקים הרצחת וגם ירשת?" ואחרי הפסוקים האלה מובא העונש שיוצא בפני אחאב וכך נאמר. "במקום אשר לקקו הכלבים את דם נבות ילקו הכלבים את דמך גם אתה" וכאן מגיעה החלק של הגמול לדורות שבו נאמר"יען התמכרת לעשות הרע בעיני אלוקים הנני מביא אליך רעה ובערתי אחריך והכרתי לאחב משתין בקיר(הוא יפגע בכל הזכרים) ועצור(עצור=בן ברחם אמו) עזוב(עזוב=בן שנולד) בישראל ונתתי את ביתך כבית ירבעם בן נבט אל הכעס אשר הכעסת ותחטא את ישראל " ,המת לאחאב בעיר יאכלו הכלבים והמת בשדה יאכלו עוף השמים" ולבסוף אומר הקב'ה לאליהו שאת המכה הגדולה לא יביא בימיו של אחאב אלא בימי בניו. את ההתאמה בין הדמוי הנ'ל לבין ההווה כל אחד יכול לסדר לעצמו בראש ולהשוות בין העבר הנורא להווה שעוד יותר נורא שעתיד לקרות. אז לכל אלא שנגד,ההתנתקות לא בידי שרון אלא בידי שמים כמו שנאמר בשירם של שרית חדד ושל שריף."שלום חבר",:וכמו העץ גדל גם האדם נ-ח-ל-ת-ו רוצה כמו כולם האל נ-ת-ן ורק האל י-ק-ח אתה לי חבר ואח" אז פן אם תתבצע ופן אם לא תיהיה התנתקות הדבר אינו תלוי בנו אז בואו נקבל באהבה את מה שנקפא עלינו מהשמים. אז לכל המתנגדים תפנימו , ולכל אלא שבעד...תתכוננו! ולכל אלה שהמשיכו ללמוד תנך גם אחרי שלמדו את הסיפור הזה אז וודאי שמעתם על מבחן האמונה בין אליהו לבין נביאי הבעל שאליהו הנביא עמד מול מאות מנביאיו של הבעל,אז תיווכחו לדעת שאין סוף לכוחה של האמונה לא משנה מי עומד מולנו גם אם אנחנו מעטים כאחד בודד הקדוש ברוך הוא אוהב את עמו וילך איתו גם בגאי צלמוות אז אנשים אל תשכחו זאת לעולם ואהיו מוכנים לקראת העתיד לקרות. וכמו שאמרתי בהתחלה לא סתם נבחר היום הזה ליום של ההתנתקות הוא נבחר כדי להוכיח ולפקוח את ענינו ולעזור לנו להבין מה יקרה פה בין אם זה יהיה בנינו לבין עצמינו ובין אם זה יהיה בנינו לבין שונאינו. שנאת חינם גרמה לנו לאבד את ארצינו פעם אחת וגרמה להתפרקות העם היהודי בואו לא נגרום לעבר לחזור על עצמו שוב וענמוד אחד לצד השני בזמנים הקשים העתידים לבוא. אמנם ההתנתקות באה מן המילה ניתוק אך למעשה אין דבר שיכול לחבר ולאחד את העם הזה יותר ממה שמסוגלת ההתנתקות.

למעלה