ההיסטרוסקופיה מכניסה אותי לסרטים

ההיסטרוסקופיה מכניסה אותי לסרטים

ממש לא רציתי לעשות את הבדיקה הזאת, אבל אני מבינה שאין ברירה. ככל שהיא מתקרבת אני נלחצת יותר ויותר.

המחזור הפעם אחרי עוד כימי היה מוזר ממש. ביום הראשון היה דימום מטורף וביום השני והשלישי כמעט כלום. אני מבינה שברור שיש לי הידבקויות.
אני מבינה שאני אצטרך עוד הרדמה, היה לי סבל נוראי בהרדמה וההתעוררות בגרידה. היו לי גם דימומים קשים בגרידה עצמה ואובדן דם רב, גם בניתוחית מאבדים דם.

אני מפחדת להיכנס לסיבוב של ניתוחית עוד הדבקויות בעקבותיה ושוב ושוב בלופ שחוזר על עצמו. כי אני מבינה שמי שכבר היו לה הדבקויות נמצאת בקבוצת סיכון לזה. וכל פרוצדורה מביאה עוד הדבקויות ושוב ושוב.

אני מבינה שזה נשמע מפגר אבל זה כבר אפילו לא כן או לא עוד ילד, אני פשוט סובלת מההתעסקות הזאת. במחזורים בגוף, כל הזמן בדיקות וחיטוטים. פשוט קשה לי לקבל את זה שזה ממשיך ולא נגמר. ושעכשיו אני נכנסת לעוד בדיקות פולשניות שאני פשוט לא רוצה.

כבר הצלחתי לגמרי לשחרר את ההריון הבא ואמרתי יגיע בזמנו וזהו זה. אבל עכשיו אני מבינה שאם אני לא אלך לניתוח הזה אני לא אוכל להיקלט לעולם ואף פעם ואני גם בסכנה לזיהומים ובלאגנים באגן. אני גם מבינה שיש הרבה יותר גרוע ואנשים סובלים ממחלות חשוכות מרפא ואני זוכה לבעיה עם פיתרון. אבל מסתובבת עם מועקה קשה קשה שאני ממש ממש לא רוצה את זה.

מבינה לליבך

לא מנסיוני האישי אמנם, אבל זה ממש לא נשמע מטופש, וגם אם אנשים אחרים בסכנת חיים או בתהומות - זה הסבל שלך וממש אין להפחית בו. מקווה שיש לך אפשרות לעשות משהו בשביל הנפש והגוף (יצירה, ספורט, קריאה, כל דבר שטוב לך) בימים הלא פשוטים של ההמתנה להיסטרוסקופיה. מחזיקה אצבעות שההליך יעבור עליך בשלום.

יום 12 למחזור לא קצת מאוחר מדי לביצוע הבדיקה?

בכל מקום אני רואה שצריך רירית דקה. ביום 12 הרירית כבר לא ממש דקה

אני רואה שיש שיטה שנקראת see and treat, בשיטה הזאת אני רואה שפותחים את ההידבקויות (כנראה רק במצבים מסויימים ומתאימים) במקום באבחנתית. מקרה שאני רוצה את זה , מישהי יודעת איזה יום מחזור כדאי לבצע?

יש לי את ההרגשה שבעצם זה לא יום מיטבי לבדיקה אבל בגלל אילוצי זמן בכל זאת קבעו לי את התור ככה.... אז אני חושבת אולי לנסות רופאים נוספים.

ראיתי שגם דר שלומי כהן מטפל בנארא בשיטה הזאת של see and treat, מישהי יכולה להמליץ?
יש המלצות לרופאים נוספים? אני לא רוצה לסבול את חודש מהחוסר וודאות הזאת ורוצה כבר לסיים וזהו.

שירהד1

Member
מנהל

מנסה

למרות שהדימום ככל הנראה היה מועט ביחס למה שאת רגילה, זה עדיין לא אומר שיש הידבקויות.
כשאני הגעתי לאבחנתית הראשונה שלי, "ידעתי" שיש הידבקויות אחרי 5 או 6 וסתות שבהן היה פחות ופחות דימום. בוסת האחרונה לפני האבחנתית ההיא, הגעתי ליום אחד של דימום שבו הספיקה תחבושת אחת.

לגבי הידבקויות חוזרות - ההפרדה הראשונה אצלי הסתיימה בהצלחה ו-5 חודשים לאחר מכן נקלטתי להריון.
נכון שלפעמים יש צורך בהפרדה חוזרת, אבל לא תמיד ולא אצל כולן.

אני מבינה את הבאסה והחרדה מעוד בדיקות ועוד פרוצדורות, בייחוד מפני שהגרידה שלך היתה טראומתית בצורה יוצאת דופן בגלל הדימום הנרחב, אבל אם יש הידבקויות - את רוצה לדעת שהן ישנן ולטפל בהן, ואין מנוס מלעבור בדיקה/פרוצדורה פולשנית לצורך כך.

אני לא מכירה את השיטה שכתבת עליה בהמשך השרשור, אבל אולי היא באמת יותר מתאימה לך במובן שאם יש משהו אז אפשר לטפל באופן מיידי ולא לקבוע מועד נוסף לפרוצדורה הניתוחית.

רגע רגע עכשיו אני עוד יותר חושדת

כי באמת אחרי הגרידה הווסתות הראשונות היו רגילות לגמרי והדימום המועט הגיע בווסתות האחרונות.
אז את אומרת שגם אצלך ככה היה?
שמווסת לווסת הדימום פחת?

אני דווקא חשבתי שהדבקויות חייבות מופיעות מיד אחרי הגרידה ועוד היה לי זיק של תקווה... אבל תכלס מה כבר עוד זה יכול להיות? הווסת האחרונה היתה יום אחד של דימום רב, ואז עוד יומיים שלושה של בקושי פד אחד. וככה הווסתות שלי בשלושה חודשים האחרונים. באופן הזוי ובגלל שאף פעם לא היו לי ווסתות כבדות זה לא נראה שיש פחות דימום סך הכל, אלה שהדימום כאילו יותר כולו ביום אחד במקום לאט לאט.... זה מוזר לא?
מעבר לזה יש לי גם ריבוי הריונות כימיים וגם הרירית לא עולה על 7. אז הכל ביחד לא נראה לי שנפלתי בצד הטוב של הסטטיסטיקה.

עשית פעם אבחנתית ביום כל כך מתקדם של המחזור?

אני חושבת שתמיד עשיתי עד יום 10

אבל לא סגורה על זה.
אני חייבת לציין שעד הפלה 6 לא היו לי הידבקויות, והאבחנתית הראשונה שלי היתה לפני פחות משנה.

המחזורים שלי מאוד קצרים בשנים האחרונות ונעים בין 21-25 ימים, כאשר הביוץ סביב ימים 9-11.
אני משערת שהדימום שלי מועט גם בגלל התקצרות המחזורים שמשמעותה היא פחות ימים לבניית הרירית.

האבחנתית הראשונה היתה בדצמבר 2017, חצי שנה אחרי הפלה 6. באותו החודש הספקתי לעשות גם ניתוחית ועוד אבחנתית (כאמור, מחזורים מאוד קצרים).
לאחר מכן עשיתי עוד אבחנתית בפברואר 2018, כי הוסת עדיין היתה מועטה וחשבתי שאולי יש הידבקויות חוזרות, אבל הכל היה תקין ובחודש מאי נקלטתי להריון.
באוגוסט האחרון, כמעט חודשיים אחרי הגרידה האחרונה, עשיתי אבחנתית ואחריה ניתוחית, והחודש היתה אבחנתית נוספת כדי לוודא שאין הידבקויות חוזרות - ואכן אין.

אני לגמרי מבינה את החששות שלך, אבל אני חושבת שאין טעם להיות אכולת חרדות בנושא: או שיש הידבקויות ויש צורך להפריד אותן, או שאין הידבקויות.
נראה שהסרטים שאת מריצה בראש בעיקר מלחיצים אותך ולא מקדמים אותך.

אני יודעת שלא ניתן להימנע לחלוטין מהמחשבות, אבל יש לך תור לאחד המומחים בתחום: רופא שכבר שנים עושה אבחנתיות וניתוחיות פעמיים בשבוע במשך כ-6 שעות כל פעם (וזה לא כולל את מה שהוא עושה ברפואה הציבורית). הוא ראה הכל מהכל.
בפגישה הראשונה שלי אצלו, אחרי שסיימתי לספר לו את ההיסטוריה הארוכה והמורכבת שלי, הוא אמר שלמרות שהוא ראה כמה מקרים מורכבים יותר, ההיסטוריה שלי בהחלט מרשימה ונמצאת בצד העליון של הסקאלה.
ועם כל ההיסטוריה המרשימה הזו, לא היו הידבקויות חוזרות אחרי ההפרדה שעברתי אצלו.

אני בטוחה שאם היתה בעיה עם ביצוע הבדיקה ביום 12, ענת היתה אומרת לך ומבקשת שתיצרי קשר אחרי הוסת הבאה.
בכל מקרה את יכולה להתקשר אליה ביום שלישי בצהריים ולבדוק אם במקרה מישהי ביטלה תור ליום רביעי הקרוב.

סליחה שלא עניתי תפוז עושה לי בעיות

תודה רבה על התשובה.

עשיתי בדיוק את מה שהצעת ואכן הבדיקה שלי עברה למחר בערב.
אז פחות זמן להיות במתח ומחכה כבר להיות אחרי ולדעת במקום להיכנס לספקולציות מלחיצות.

אילו חדשות מצויינות

אשמח שתעדכני אותנו אחרי הבדיקה.
מחזיקה לך אצבעות שלא יהיו ממצאים.

למעלה