ההיפופוטם קרוב של הלוויתן

nכמ

New member
ההיפופוטם קרוב של הלוויתן

ההיפופטמים הם האחרונים מקבוצה גדולה של יונקים גדולים ששרדה 40 מיליון שנים. היונקים אוהבי המים שחיו לפני 50-60 מיליון שנים הם ככל הנראה "החוליה החסרה" בין הלוויתנים ובין ההיפופוטאמים. כך עולה ממחקר חדש. הביולגים התווכחו במשך 200 השנים האחרונות באשר לקשר המשפחתי בין ההיפופוטאמים והלווייתנים. הממצאים החדשים הקושרים בין שני המינים הללו הם של צוות משותף אמריקני-צרפתי. הדוח שלהם פורסם בכתב עת המדעי Proceedings of the National Academy of Sciences ׁPNAS)). ז'אן-רון בואסירי (Jean-Renaud Boisserie), מישל ברונט (Brunet) ופאבריק להורו (Lehoreau) מצאו כי הקרוב שחי בחלק מהזמן במים של הליווייתנים וההיפופוטאמים התפצל לשתי קבוצות – יונקים ימיים (cetaceans) ויבשתיים (anthracotheres). היונקים הימיים ניתקו בסופו של דבר את הקשר עם היבשה, איבדו את רגליהם והפכו למינים ימיים לחלוטין. קבוצה מפוארת ה- anthracotheres דמויי החזירים פרחו במשך 40 מיליוני שנה והאחרונים שבהם נכחדו לפני 2.5 מיליון שנה. הם השאירו רק מין אחד – ההיפופוטאמוס. המחקר מיקם בתחילה את הלוויתנים בתוך הקבוצה הגדולה יותר של בעלי הפרסות הבקועות של היונקים הידועה כמפריסי הפרסה (Artiodactyla), הכוללת את הפרות, החזירים, הכבשים, האנטילופות, הגמלים והג'ירפות. הדמיון לא נראה באופן מיידי, ואולם המדענים העריכו שהליוויתנים הם דודנים של החזירים משום שהם חולקים קמטים ייחודיים בשן הטוחנת. ואולם הניתוח הגנטי הראה כי ההיפופוטאמים קרובים יותר דווקא ליונקים היומיים, הקבוצה אליה שייכים הלווייתנים והדולפינים. "אם תסתכל על הצורה הכללית של ההיפופוטאם הוא עשוי היה להיות קרוב של הסוסים כפי שחשבו היוונים הקדמוניים, או החזירים כפי שסברו המדענים המודרניים בעוד הדמיון המולקולרי מוכיח קרבה ללווייתנים" אמר ד"ר בואסרי. ואולם היונקים הימיים – הלווייתנים ומיני הדולפינים אינם דומים בכלל להיפופטאמים. "יש פער של 40 מיליון שנים בין המאובנים של היונקים הימיים וההיפופוטאמים הראשונים, ולכן יש לצפות להבדלים כאלה. היונקים הימיים הם מפריסי פרסה אבל מאוד מיוחדים."
 
תיקון קטן

"יש פער של 40 מיליון שנים בין המאובנים של היונקים הימיים וההיפופוטאמים הראשונים, ולכן יש לצפות להבדלים כאלה". ולדעתי: יש פער של 40 מיליון שנים בין המאובנים של היונקים הימיים וההיפופוטאמים הראשונים, ולכן אין לצפות להבדלים כאלה. האם יש לך נתון מהו גודל השינוי הגנטי בין היפופוטם ללויתן? כמה גנים חדשים? כמה מערכות חדשות? כמה מוטציות נצרכו? כמה דורות הם 40 מליון שנים? כמה דורות לוקח למוטציה אחת להשתלט על אוכלוסיה? מה קצבן בפועל של מוטציות? כמה מהן שורדות בכלל ביצורים דיפלואידים כאבות הלויתנים וההיפופוטמים?
 

כרמל 1

New member
תודה על המאמר!

לפי הציור שלי , הקרונוזאור הוא האב המשותף (או צורה דומה לו, כמו ליופלאורודון למשל..). אזז... מה דעתך? o_O
 

nכמ

New member
תעבור עליו ב-Photoshop או כל

תוכנת עריכת תמונות אחרת ותעלה את התמונה הערוכה לפורום כך שאני אוכל לראות ולהתייחס, כשאתה מעלה את התמונה תשתמש באפשרות שלמטה: "צירוף קובץ - קבצים שמשקלם גדול מ 250KB או שאינם מהסוגים המותרים לא יתקבלו (מקם/י כאן את הסמן לרשימת הסוגים)" וכאשר אתה עורך את התמונה תקיף את הקרונוזאור בעיגול (עדיף בצבע אדום) כדי שיהיה בולט..
 

כרמל 1

New member
אנתרקותרס.

הרגע הסתכלתי בעיתון, וזה שמו. הבעיה שגיגלתי אותו בעברית ולא מצא כלום (נו מה...), וניסיתי הרבה באנגלית, ולא עבד - כמו: Antrecothers Antercothres Antrecothres Antercothers Antercoters Antrecoters Antrecotres Antercotres Anthrecothres Anthercothres Anthercothers Anthrecothers לא עובד..
 

כרמל 1

New member
תודה!!

לא מצאתי את הצורה שלו כל כך, אבל אני חושב שטעיתי..
בכך מקרה, איך מצאת את השם?
 

כרמל 1

New member
עכשיו ראיתי...

התסכלתי קצת על הליופלאורודון, כאן , וגיליתי שפליוזאורים חזרו אל הים. זה ממש לא טוב בשביל הציור שלי... o_O
 
למעלה