ההיפותלמוס והאמיגדלה

• פותח הנושא hp24
  • פורסם בתאריך

hp24

New member
ההיפותלמוס והאמיגדלה

מה בעצם ההבדל בין האחריות של ההיפותלמוס על אמוציה לתפקיד של האמגידלה?

noyalempert

New member
ההבדל

ההיפותלמוס אחראי על עוצמת האמוציה האמיגדלה אחראית על הכיוון (איזה רגש וכלפי מי/מה) למעשה לאמיגדלה יש שני תפקידים: 1. להחליט האם למעשה יש צורך בתגובה אמוציונאלית- לזהות מטרה אמוציה 2. להעביר הודעה בו"ז לקורטס ולהיפותלמוס (שיפעיל את המערכת הסימפטטית) היא למעשה המרכז המוחי במוח שמעריך את האמוציה - אם לא תשלח את האינפורמציה בו"ז - לא תהיה אמוציה אמיתית, אלא רק AS IF.

hp24

New member
תודה!

אז מה שכתבתי למטה על הדוב, נראה לך נכון? בטוח תהיה שאלה כזאת...

noyalempert

New member
הדוב

שיש את השאלה על הדוב - צריך לפרט מה קורה מבחינת הראיה שרואים דוב (את כל התהליך של דמות הדמות עוברת דרך הקרנית - אישון-עדשה-רשתית-עצב ראיה בתצלובת ראיה-תלמוס- איזורים ראשונים ומשניים בקורטקס) ואז לתאר את כל הסכמה שהוא נתן בכיתה: המידע עובר לתלמוס (הייתי מפרטת טיפה שהוא יידע שאני יודעת את הגרעינים שלו) ומשם לאמיגדלה ואז בו"ז מעבירה לקורטקס (שאומר בעצם על כיוון האמוציה - כלומר פחד, בהלה) ולהיפותלמוס שמשחרר CRF לבלוטה הקדמית של יותרת המח שמשחררת בתורה ACTH לקורטקס של בלוטת האדרנל שמפריש קורטיזול למדולה של הבלוטה שמשחררת את האדרנלין. והוא ההורמון של הSTRESS שיגרום למערכת הסמפטטית לעבוד. ואז המערכת הסמפטטית תכנס לפעולה - תפעל כמערכת אחת לפי ה"עמוד הסמפטטי שלה" - תהיה אקסיטטורית למערכות חיוניות להתמודדות עם מצב הFOF ותהיה אינהיבטורית למערכות שאינן חיוניות. וככה האדם יתמודד מול הדוב. בהצלחה:)

hp24

New member
וואי וואי

נראה לי אפשר לשלח בך דובים בלי בעיה עכשיו את לגמרי מוכנה:) איזו אחלה תשובה! ממש סידרת לי את הראש.. תודה רבה! ומה לגבי מצבים כמו אחת השאלות שהעלו פה, שמזריקים רק הורמון ACTH או רק קורטזול ככה שנוצר הרבה אנדרנלין. זה לא יספיק כדי להכניס את החיה לסטרס נכון?

noyalempert

New member
זו שאלה של

"AS IF" לדעתי. זה יגרום למיצי החתולה להיות מעוררת - כלומר יהיו לה תסמינים סימפטטים, אך לא יהיה לה כיוון, היא לא תדע מה הרגש שהיא מרגישה ולא תדע את מי לתקוף. למעשה הרי אמרנו שרגש אמיתי ואמוציה אמיתית מתקבלת אך ורק כאשר בו"ז האמיגדלה שולחת אינפו' הן לקורטקס והן להיפותלמוס שיתחיל את כל השרשרת שתיארנו קודם עם הדוב (שדרך אגב כתבת אותו הדבר:)). מה שקרה פה למעשה שע"י כך שהזרקנו את הקורטיזול / ACTH (השאלה הזו מופיעה בניואנסים שונים) למעשו עקפנו את האמיגדלה וכאילו חיקינו את המסלול של ההיפותלמוס. כלומר - אני חושבת שבהחלט הזרקה זו תגרום לעוררות המערכת הסימפטטית, החתול יהיה מעורר אבל לא יהיה באמוציה. אז הוא לא יתקוף לדעתי.

למעלה