ההיפך מפחד במה...

sahar sh

New member
ההיפך מפחד במה...

אצלי מתרחשת תופעה מוזרה... הרבה יותר קשה לי לדבר מול אדם אחד או, למשל, 5 אנשים, אבל הרבה יותר קל לי לנאום מול 200 איש. ואפילו יותר קל לי לנאום ככל שהקהל יותר גדול, כלומר, יותר קל מול 10,000 צופים מאשר 15. אני רוצה לשאול אתכם אם גם אצלכם זה ככה... לדעתי זה נובע מהכריזמה שמציפה אותי שגורמת לעלייה בביטחון. סיבה נוספת היא התפיסה שלי שנואמים פשוט מדברים יותר לאט ולוקחים את הזמן או שיש להם דיבור יותר מונוטוני (בשעת הנאום) מאשר בדיבור רגיל. סהר.

mico24

New member
בפגישת הפורום היה בן אדם, הלל יוסף

שמו, אני חושב. הוא דיבר הכי טוב מכולנו, עם ביטחון, ללא זכר לגמגום כלשהו. כשסיימנו את הפגישה, יצאנו החוצה ודיברתי איתו בדרך. רק אז שמעתי אותו מגמגם בפעם הראשונה. זה פשוט הדהים אותי.. בן אדם, שמסוגל לדבר בפורום של הרבה אנשים ללא שום קושי, בשיא הביטחון, רגוע וצלול לגמרי, בצורה נכונה וברורה, מתחיל לגמגם במצב, שהוא לגמרי לא מלחיץ. אני פשוט לא מצליח להבין את זה.. אפילו אם הוא "מתאמץ" קצת לדבר ככה (מה שלא נראה בכלל), מה מונע ממנו לעשות את זה בכל המצבים?

hanhan003

New member
אני כן ולא מופתע

אני שמעתי את הלל במפגש. הוא דיבר בצורה מושלמת וגם לפי דבריו הוא הפסיק לגמגם כך שאני כן מופתע שראיתה אותו מגמגם. מצד שני אני לא מופתע כי אנחנו יודעים שתמיד יש איזהו מצב או סיטואציה שהגימגום יחזור ולוא לזמן קצר. הלל לא דיבר על הטיפולים שלו אני חושב שהוא מקרה קלאסי של שיפור בדיבור שחל עם הזמן ועם הגיל (הוא בן 54 נדמה לי).

stkachov

New member
אכן מפתיע

במפגש הוא הרי לא גמגם בכלל. אני בכלל חשבתי בהתחלה שהוא איזה קלינאי תקשורת או משהו. אגב, מעניין למה הוא לא כותב בפורום...

אני מאמינה שלכולם יש תקופות טובות

פעם , לאחר מספר שנות עבודה באותו מקום , אחד המורים ביקש ממני משהו וגימגמתי , הוא התחיל לצחוק ואמר : מה קרה לך היום פתאום התחלת לגמגם" אז הבנתי את הנקודה הזאת , שלעיתים הגמגום איום , ולפעמים הוא בלוע. . .

hanhan003

New member
מוכר לי

היה לי שהייתי צריך להציג פרויקט ואז לא גימגמתי. אני חושב שאתה פשוט אוסף את כל האנרגיות שלך. אני חושב שגימגום צץ בחריפות במצב אינטרקטיבי עם אנשים. כמו למשל ויכוח פוליטי משא ומתן שיחה חופשית בחברה. במצב של הרצאה לא קיים המימד האינטרקטיבי. עניין אחר רצוי תמיד להשתמש במנטרה.המנטרה שמלווה אותי כל הזמן היא: "הדבר היחידי שעלינו לפחד מפניו הוא הפחד עצמו" פ.ד.רוזוולט

pazro

New member
הרבה יותר קל לדבר להמון של אנשים

כי להמון אין גוף, אין פרצוף יש רק מסה. זה בכלל בני אדם.באחד על אחד מתחיל הבלגן.

mico24

New member
איזה מוזר.. :) מה זה רק מסה ?

זה אותו האחד כפול 100 או 200, או יותר !
פי 100 מפחיד יותר, פי 100 קשה יותר, פי מאה מלחיץ ומבלבל יותר. לא?

למעלה