ההיפך מ"אאוטינג" -

ההיפך מ"אאוטינג" - ../images/Emo16.gif

אם יש משו בעייתי לפחות כמו אאוטינג - הרי זו הכנסה לארון של א/נשים בעל כרחם.. מזמינה אתכם לקרוא את ההודעה של עודד בפורום גאווה, על אלן ביר, ואיך "למען שמו הטוב" - פרסמו בידיעות ומעריב שהוא "חי בגפו" או "בדירה עם שותפה"...

האם יצא לכן פעם... "להנות" מ"הגנה"

כזו? שחברים, מכרים, משפחה, מגוננים עליכן ע"י הסתרת מעמדכם המשפחתי? היום הגיעה אליי מישהי שהיא דודה של חברה... ומייד השתפכה בשמחה על זה שהיא יודעת שאני חד הורית עם שני ילדים ! מסתבר שהחברה שלי-אחייניתה, הציגה אותי כך, ולא כ- נשואה לאשה עם שלושה ילדים.... מה הייתן עושים במקומי?

colourful

New member
כל אחת בתורה

מפיתום היא לוקחת על עצמה את החירות לבנות לך ארון?

Gירפה

New member
לא בדיוק

בד"כ להפך - במיוחד כשמדובר בחברים שלי מהעבודה נהנתי מהגנה מלאה - פשוט לא הייתי צריכה לספר לאף אחד כולם סיפרו לכולם במקומי... ובמשפחה - עד עכשיו לא כ"כ סיפרו ועכשיו כשיש תינוק באופק כבר לא מסתירים. ולגבי החברה - שתתקן וגם שתתנצל (מה פתאום היא מסתירה אותך?!) דרך אגב אתמול חברה, דתיה לשעבר, סיפרה לי שההורים שלה מסתירים מכולם את זה שהיא כבר לא דתיה- אז כבר הייתה לנו שיחה על ארונות מסוג אחר.

טרודי

New member
למה החברה "הגנה" עליך?

אני רואה מספר אפשרויות: אחת, שהיא bending over backwards (איך אומרים את זה בעברית?) לא לעשות לך outing. ידוע שיש כל מיני ארונות. יש אנשים שבמשפחה כולם יודעים, אבל בעבודה הם לא מספרים. יש כאלה שמספרים לכולם, חוץ מלסבא זקן אחד שזה "ישבור את ליבו". יש כאלה שאין להם בעיה לספר לכולם, אבל לא מרגישים צורך להודיע לכל נהג מונית או קופאית בסופר (ע"ע שרשור "אתן אחיות?"). אז יכול להיות שחברתך לא ידעה אם את מהמפרסמות או השקטות, ולא רצתה לעשות outing בלי כוונה. במקרה כזה, כל מה שצריך לעשות זה להגיד לה שאין לך בעיה שהיא תספר לכל מי שהיא מכירה עליך ועל אישתך ושלושת ילדיכן. האפשרות השניה, ומן הסתם הטריויאלית ביותר, היא שהיא יודעת (או חושבת) שהדודה לא תרצה לפגוש אותך אם את לסבית, ואולי אפילו תכעס עליה שהיא מתרועעת עם "כאלה". (למה באמת הגיעה אליך הדודה?) במקרה כזה, לדעתי לא צריך לעשות כלום. אני רואה את זה כהמנעות מעימות, בדיוק כמו אותן לסביות שכששואלים אותן "אתן אחיות" הן עונות ב"לא" סתמי, בלי לפרט. ואת לא יכולה לדרוש מחברתך שתילחם את מלחמת הניראות של הקהילה. לדעתי. האפשרות השלישית, והכי פחות נעימה, היא שהיא בעצמה רואה אותך כחד-הורית עם שני ילדים. שלדעתה, או להרגשתה, הנישואין שלך לאישה לא "נחשבים", והילדים שלכן לא באמת משותפים. לא הייתי מעלה את האפשרות המכוערת הזו (בכל זאת, את קוראת לה "חברה"), אלמלא העובדה שהיא אמרה שיש לך שני ילדים. הרי היא יכלה באותה מידה להגיד "חד הורית עם שלושה ילדים", או אפילו סתם "אמא לשלושה ילדים" (ולתת לדודה לחשוב שאת נשואה לגבר). הסיכוי שהדודה תחקור מאיפה בא כל אחד מהילדים נמוך בהרבה מהסיכוי שתזכירי את כל שלושתם בשיחה, מה שיפיל את כל "סיפור הכיסוי". מצד שני, כבר אמרו חז"ל, "אל תשייך לרשעות מה שאפשר להסביר ע"י טפשות" (Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity), ויכול להיות שהיא פשוט לא יודעת לשקר כמו שצריך... את מכירה את החברה שלך. מה לדעתך המקרה? לפי זה, צריכה לבוא התגובה.

טוטולס

New member
לפעמים

אנשים לא מספרים כלום, וגם זה סוג של הכנסה לארון ( שוב אני אמא ולא אימי, כלומר קונדסונת, ועד שהאשה תחזור אני לא יודעת איך לעבור לניק שלי...) . הם לא אומרים כלום ואז את מגלה שאנשים חושבים עליך שיש לך בעל ( כי ספרת על ילדים וכו') וצריכה לצאת מהארון כדי להבהיר. אני עובדת בתחנה טיפולית, ורוב הפסיכולוגים והמטפלים כל כך אמונים על סודיות שלא מדברים גם זה על זה. ומצאתי את עצמי צריכה לצאת מהארון לכל אחד בנפרד. ואז ביקשתי מהם ש"ירכלו קצת" רק כדי שלא אצטרך לצאת שוב ושוב. אבל ברור לי גם שכשהם נבוכים מה"מצב" הם לא מדברים כדי שלא יתפסו אותם לא פוליטיקלי קורקט. ובעיני זה סוג, פאסיבי משהו של הכנסה לארון.

פרח7

New member
בענין הניק

תנסי לעשות "החלפת שם" כשאת פותחת תגובה ("החלפת שם" כפתור שנמצא מיד בהמשך לניק שלך) ואם זה לא יעזור, נסי למחוק את הקוקיס של תפוז. וחוץ מזה מה שלומך? איך את מסתדרת עם השניים?

טוטולס

New member
נו, לא הלך לי

אז אני נשארת מתחזה לאימי. אין מה לומר, הילדים גדלים, ואולי גם אני מתבגרת. כל נסיעה של האשה יותר קלה מהקודמת, והם כל כך יפה אוספים את עצמם שממש ראויים לקריאות כיפק היי. ועם זאת, האחריות והעול שנופל רק עלי גורמים לי לספור את הימים. וכמובן הגעגועים לאשה האהובה. וגם אני מתה עליך. אבל איך חז"ל קשורים לזה? או למשהו אחר?

כל היום הסתובבתי עם השאלות האלה..

ובערב דיברנו... האמת היא שבכלל לא היה לי ברור מה ראתה חברתי לספר איזשהם פרטים מחיי לדודה שהגיעה אליי לפגישה בתחום המקצועי... אבל היות שסיפרה - למה חצי אמת? אז - שאלתי אותה ! מתברר ש"נתקע לה"... היא התחילה בזה שיש לי ילדה מאומצת, והדודה אמרה : "...ובעלה קיבל את זה טבעי..?" ואז היא ענתה "אין בעל"... והדודה אמרה " "איזה יופי ! חד הורית מאמצת!"... ואז פתאום היא שמה לב שהן מרכלות.. ונתקע לה.. והיא הפסיקה.. נו - זה היה ההסבר. קצת צולע, אבל היות שהיא באמת חברה, והילדים שלה דווקא יודעים בדיוק שלחברים שלהם (הילדים שלנו) יש שתי אמהות - ואפילו קצת מקנאים.. אז - החלטנו יחד שזה סתם מקרה מצער

למעלה