למה החברה "הגנה" עליך?
אני רואה מספר אפשרויות: אחת, שהיא bending over backwards (איך אומרים את זה בעברית?) לא לעשות לך outing. ידוע שיש כל מיני ארונות. יש אנשים שבמשפחה כולם יודעים, אבל בעבודה הם לא מספרים. יש כאלה שמספרים לכולם, חוץ מלסבא זקן אחד שזה "ישבור את ליבו". יש כאלה שאין להם בעיה לספר לכולם, אבל לא מרגישים צורך להודיע לכל נהג מונית או קופאית בסופר (ע"ע שרשור "אתן אחיות?"). אז יכול להיות שחברתך לא ידעה אם את מהמפרסמות או השקטות, ולא רצתה לעשות outing בלי כוונה. במקרה כזה, כל מה שצריך לעשות זה להגיד לה שאין לך בעיה שהיא תספר לכל מי שהיא מכירה עליך ועל אישתך ושלושת ילדיכן. האפשרות השניה, ומן הסתם הטריויאלית ביותר, היא שהיא יודעת (או חושבת) שהדודה לא תרצה לפגוש אותך אם את לסבית, ואולי אפילו תכעס עליה שהיא מתרועעת עם "כאלה". (למה באמת הגיעה אליך הדודה?) במקרה כזה, לדעתי לא צריך לעשות כלום. אני רואה את זה כהמנעות מעימות, בדיוק כמו אותן לסביות שכששואלים אותן "אתן אחיות" הן עונות ב"לא" סתמי, בלי לפרט. ואת לא יכולה לדרוש מחברתך שתילחם את מלחמת הניראות של הקהילה. לדעתי. האפשרות השלישית, והכי פחות נעימה, היא שהיא בעצמה רואה אותך כחד-הורית עם שני ילדים. שלדעתה, או להרגשתה, הנישואין שלך לאישה לא "נחשבים", והילדים שלכן לא באמת משותפים. לא הייתי מעלה את האפשרות המכוערת הזו (בכל זאת, את קוראת לה "חברה"), אלמלא העובדה שהיא אמרה שיש לך שני ילדים. הרי היא יכלה באותה מידה להגיד "חד הורית עם שלושה ילדים", או אפילו סתם "אמא לשלושה ילדים" (ולתת לדודה לחשוב שאת נשואה לגבר). הסיכוי שהדודה תחקור מאיפה בא כל אחד מהילדים נמוך בהרבה מהסיכוי שתזכירי את כל שלושתם בשיחה, מה שיפיל את כל "סיפור הכיסוי". מצד שני, כבר אמרו חז"ל, "אל תשייך לרשעות מה שאפשר להסביר ע"י טפשות" (Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity), ויכול להיות שהיא פשוט לא יודעת לשקר כמו שצריך... את מכירה את החברה שלך. מה לדעתך המקרה? לפי זה, צריכה לבוא התגובה.