ההירואיות שברפואה

yaser21386

New member
הרבה מעבר להירואיות

זה פשוט שילוב מושלם של אחריות, מחויבות לתפקיד וכושר עצום של עמידה בלחץ.

lernery

New member
ניתוחים בשדה קרב היו כבר הרבה פעמים

כמובן שאי ספק שלהיות לוחם בשייטת דורש הרבה מאוד אומץ לב ובכלל זה מאוד מגניב לבצע ניתוח כזה בשדה הקרב... הסיפור ההירואי שאני לוקח איתי לחיים הוא הסיפור על הרופא באיזה יחידה (אולי סיירת גולני) שכדור גרם לחתך בקרוטיד בצוואר של אחד הלוחמים, והרופא לחץ על המקום הזה במשך כמה שעות ועצר את הדימום (כמו שכל מדא"יסט יודע דימום קצר מאוד שם יכול להיות קטלני), עד שהם הגיעו לבית החולים, וכתוצאה מכך הרופא איבד שתי אצבעות או משהו כזה בגלל הלחץ... זאת הירואיות בלי ספק

yaser21386

New member
../images/Emo51.gif

דוגמה קלאסית לנכונותו של הרופא להקריב. שבועת היפוקרטס.

moranille

New member
האמת שאני שמעתי גרסה קצת אחרת

זה כמו איזשהי אגדה אורבנית- אני שמעתי שזה רופא שייטת שלחץ על הפמורלי במשך כמה שעות אבל מי סופר חחחח

medic20

New member
אני די בטוח שזה מור"ק מונפץ

כבר שנים שאני שומע את העלילה הזו החל מקורס חובשים בצבא, דרך מד"א ועד כל רענון מע"רים שנקרה בדרכי ואף פעם אף אחד לא משוכנע שבאמת היה מקרה כזה או שהוא בעיקר נועד להדגיש את החשיבות שבהתמדה על נקודת לחץ. לראיה גם ייאמר שהיחידה של הרופא כל פעם משתנה. פעם הוא מגבעתי, פעם מגולני ופעם משלדג. כמובן שזה לא ה issue פה ואני בטוח שלא חסרים מקרים רבים אחרים של סיכון עצמי לטובת פצוע של רופאים וחובשים. (תמיד גם איכשהו החובש נהרג תוך כדי...
)

moranille

New member
מור"ק מונפץ=אגדה אורבנית

זה באמת לא האישיו. גם אני שמעתי את זה בהרבה מסגרות שונטת, ואני מסכימה שהחשיבות היא באמת הסיכון העצמי. וכן "הבלדה לחובש"

guyavhuji

New member
לפני כמה חודשים

היה ב"הרפואה הצבאית" מאמר על אתיקה של רפואה קרבית, ודנו שם בשאלות כמו מתי הרופא צריך לסכן את עצמו ומתי לשלוח חובש ולשמור על עצמו לטובת הכוח. אם יש לך גישה אני ממליץ (בקרוב אני אוכל לבר איזה גליון).

moranille

New member
יש גישה

בספריה, אבל אני "אאלץ" להמתין עד אחרי בה"ד 10. אין להם גליונות באינטרנט?

kontsy

New member
גם בבה"ד 10 יש ספריה

אומנם פצפונת אבל נראה לי שיש מצב למצוא את זה גם שם

למעלה