ההיתר לשמוע רדיו

rafi4733

New member
ההיתר לשמוע רדיו

האם יש היתר לשמוע רדיו, אם היה ברדיו רק ערוצים חרדיים ניחא,אבל הבעיה שיש גם ערוצים חילוניים (כגון רדיו ללא הפסקה שאדם חרדי לא יכול לשמוע אותו)וברגע שאדם מזפזפ ברדיו הוא לפעמים עוצר בתחנות האלה, ומילא אני שומע אבל ילד בן עשר ששומע כאלה תוכניות, זה נראה לי מאוד מסוכן לרוחניות שלו, מה שבטוח שאני לא הייתי רוצה שהילד שלי ישמע כאלה ערוצים,<אם יש מישהו שיכול להמציא פטנט של מכשיר רדיו רק עם תחנות חרדיות ( אולי לויני) שגם יוכלו לעדכן אותו מדי פעם שהתחנות מחליפות תדר, ומי שאמר לעולמו די יאמר לצרותינו די.

א77

New member
בשבט הלוי חלק ראשון או שני

איני זוכר כרגע. ואם זה חשוב, אז אאתר לך אותו. כותב הגר"ש וואזנר [לפני כארבעים שנה] על שהיה מי שהציעו להוציא איסור על הרדיו כשם שהוציאו איסור על הטעלעוויזשען. אבל הוא כותב, היות ונראה לו שזו גזירה שאין רוב ציבור יכול לעמוד בה, לכן לא נראה להוציא איסור גורף. למרות שדעתו על הרדיו היא שלילית ביותר. זאת הוא כתב לפני המון שנים. כיום הרדיו הוא טרף למעשה יותר מהטלעוויזשען של אז. אבל מה לעשות. כנראה החוק של יכולין לעמוד בה או אין יכולין, הוא קובע אם לאסור אם לאו. אני מכיר וולבו מפוארת שנתלש משם מקלט הרדיו ביום הראשון שהקונה קיבל את הרכב.

עצוב 100

New member
היום גם בתחנות החרדיות. . .

יש הרבה רכילות, ועובדים על אנשים בעיניים!!! אם תעשה ככה יהיה ככה וכיו"ב, רק עושים התרמות כל היום, ומשבשים תדרים של מטוסים,שזה סכנת נפשות, כמובן שאני לא מכליל! אבל זה המצב בהרבה תחנות חרדיות.

יש לי רדיו בבית

99.9% מהזמן הוא נשאר סגור. אני מפעילה רק את טייפ או את הקומפקט דיסק.

rafi4733

New member
לא יודע איזה תחנות יש בצפת.

אבל בירושלים יש מגוון של תחנות שמשמיעות רק מוזיקה (בית ישראל גלי ישראל) ודרך אגב לקנות היום דיסק זה לא כ"כ זול היום (נדבר על זה בהרחבה פעם אחרת) וקלטות כבר פסו מהעולם.(דרך אגב אני חושב שבצפת יש את ערוץ קול רנה וישועה בתדר מאה אף אם שמיועד לנשים ומשדר רוב היום מוזיקה חסידית).

אפשר לקלוט אצלנו 2 תחנות חרדיות

אבל רוב הערוצים שיש כאן הם של הערבים. יווו אתה לא תאמין כמה ערוצים יש להם. מעניין שעליהם לא עושים פשיטות כל הזמן ואת השדרנים שלהם לא מנסים לעצור.

rafi4733

New member
רק שתי ערוצים

כנראה שהרדיו שלך לא אי אי אי כי הייתי בצפת לא מזמן וקלטתי קצת יותר משתי ערוצים, דרך אגב בירושלים רוב הערוצים הם חרדיים וערביים.

עצוב ...

הקטע בהודעה שלך על שיבוש כביכול של תדרי מטוסים לא היה צריך להיכתב ! אל תשתף פעולה עם אינטרסנטים שנותנים מידע לא מבוסס . ואני יודע מה שאני אומר !!!

rafi4733

New member
אבל יש צדק בדבריו

התחנות החרדיות הבלתי מוסדרות הם לרוב(למעט את רדיו עשר) ללא פיקוח של רבנים וגם לגבי התדרים הם לפעמים כן משבשים מטוסים וגם משבשים תחנות חוקיות אחרות.

תסלח לי ...........

אבל זה ממש אבל ממש לא נכון !!! התדרים של "המטוסים" עובדים בעיקר על am ולא על fm !!! ככה שזה נראה יותר רצון לסתום פיות מאשר לשמור על הסדר !!! על שאר הדברים שהוא אמר איני חולק !!! אבל לא צריך כל הזמן לדקלם מה שאומרים בעיתונות !!! כולם אינטרסנטים ושקרנים !!! אגב מה עם קול חי ?????

rafi4733

New member
ממש לא

תדרי המטוסים עובדים על תדרי אף אם מעל מאה ושמונה אף אם אבל ברגע שיש משדר בלתי חוקי באיזור המטוס הוא משבש אותו גם בתדר אחר. דרך אגב משרד התקשורת (אולמרט) פשט על רדיו עשר וערוץ אלפיים באיזור ירושלים,לגבי קול חי הם יתחילו לשדר בירושלים בראשון לדצמבר.

אתה יודע

יש בזה קצת טעם לפגם שמישהו שמפרסם כאן כל הזמן את רדיו קול חי יוצא נגד ערוצי הקודש. זה קצת מריח לא טוב. לדעתי בכל אופן.

rafi4733

New member
סורי אבל המלצתי לך על תחנה.

חרדית (ערוצי הקודש) בצפת.

כן, אני מתארת לעצמי.

נו טוב, שה' יתברך שלך לך את בת זוגך מיד ותזכו להקים בית כשר על ברכי התורה ותזכו ביחד לעשות נחת רוח לבורא עולם

רפי ...

לא מזמן הסתיים משפט של אדם שהיה לו רדיו פיראטי בזיכו מוחלט זה ערך 3 שנים ואני הייתי עד אופי ........>

למעלה