ההכנות שלפני

ההכנות שלפני

אולי תוכלו לעזור לי בכמה שאלות: האם עליי ליידע את המיילדת בחדר לידה שיש לצפות לתינוק עם קלאב פוט או שכשאני מגיעה לקבלה? אני רוצה ללדת בקפלן אך האם זו בעיה אם ארצה לטפל במקום אחר? כי הבנתי שיש גיבוס מהיום הראשון-שני ללידה, כשעוד נהיה שם בע"ה. אין בעיה לעבור אח"כ לטפל במקום אחר? מישהו פה מנוסה עם קפלן בטיפול זה?

פרלמנים

New member
תשובה

אנחנו קיבלנו מכתב מהרופא שעשה לנו את הסקירה, שיש לעובר ק"פ דו צדדי ולכן יש להודיע לרופא ילדים שיבוא לבדוק את התינוק בשעותיו הראשונות, (להכין את המיילדת בכמה מילים ממך זה מספיק). את הגיבוס עשינו בשניידר, זו הסיבה שילדנו בבילינסון. אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים, ממליצה בלב שלם על בי"ח שניידר כי זה מקום שמומחה בטיפול בילדים. תתייעצי עם אימהות שמטפלות במקומות אחרים ותעשי השוואה. בהצלחה בלידה, באיזה שבוע את? ג'סיקה

טאניוש

New member
על קפלן יש המלצות טובות מאד

בטאגליינס יש ארוח של דר'פנסקי בפורום (הוא מקבל בקפלן), את יכולה להתרשם. אם בכל זאת תחליטי לטפל במקום אחר אין שום בעיה ללדת בקפלן. אני ילדתי בשערי צדק, את הגבס הראשון שמו לתינוק שם כמה שעות אחרי הלידה, ומהגבס השני כבר היינו בהדסה. לא חייבים לגבס כל כך מהר, אפשר לחכות עד יציאה מבית חולים. אמרתי למיילדת שיש קלאב פוט. כנראה שאפשר להגיד גם בקבלה, אני לא הספקתי לדבר עם אף אחד כי הגעתי באמצע הלידה. רופא ילדים בודק את התינוק בכל מקרה, כאשר יש קלאב פוט יזמינו אורטופד לבדוק את התינוק ולדבר איתך. אם את לא רוצה שיגבסו את התינוק תגידי את זה במפורש. אני ביקשתי שלא יגבסו לפני שאדבר עם האורטופד, לא ידעתי באיזה שיטה מטפלים בשערי צדק, לא רציתי שיתחילו לטפל בו בשיטה המסורתית. לידה קלה!

אין קשר בין איפה שאת בוחרת

ללדת לאיפה שתבחרו לטפל בתינוק. יכול להיות שתהיה בעיה בירוקרטית אם בית החולים הוא לא בהסדר אותה קופ"ח, במקרה כזה דברו קודם עם המוקד בקופה. אנחנו ילדנו בבית. אושרי עבר לקופ"ח מכבי- של עודד - כדי שיהיה מטופל בהדסה עין כרם ולא היכן שאישרו לי לטפל במאוחדת. לפי דעתי האבחון הראשוני של הק"פ הוא ממש קריטי. לא הייתי נותנת לכל אורטופד לקבוע את חומרת הק"פ אחרי הלידה- בטח ובטח שלא לגבס. אם אתם בוחרים ללכת לקפלן, אכן ד"ר פנסקי מאוד מומלץ. יש לי הסתייגות מיזה שהוא לפעמים שם סד לרגל אחת לתקופה של כמה שבועות במקום נעליים. זאת בטוענה שזה יותר נח. פונזטי שולל זאת בכל תוקף וטוען שאך ורק הציר שמחבר בין הנעליים יכול לגרום לרגל להישאר בזוית הרצויה בלי לחשוש. עוד דבר לגבי פנסקי שלא ממש הבנתי. פעם שמעתי ממישהיא שבנה מטופל אצלו (מאוד מרוצה) שפנסקי טוען שאין דבר כזה ק"פ תנוחתי. לדעתי, אם זה נכון זו יכולה להיות גם בעיה פוטנצילית. כלומר יכול להיות שיהיה ק"פ תנוחתי (שיכול להצריך גבס או שניים וזה ה כ ל) אבל אם רופא לא חושב שיש דבר כזה אז הילד יכול סתם להיות עם הנעליים והכל בלי צורך. כמו שטניה למשל כתבה, אצל ליאון צפו ק"פ בשתי רגליים אך כשהוא נולד האורטופד קבע שברגל אחת הק"פ תנוחתי ובשנייה אמיתי. כך שגם את פנסקי- שהייתי מאוד ממליצה לכם לפגוש אותו לפני הלידה הטיפול ולשאול שאלות- צריך תמיד לבדוק ולשאול. אנחנו למשל לא עובדים ממש לפי מה שהרופא שלנו קבע אלא נצמדים לשיטת פונזטי לפי הזמנים שנקבעו בה. בכל מקרה הייתי מייעצת לכם לבחור רופא לפני הלידה ולשאול אותו ה כ ל כדי שתגיעו ללידה רגועים. באתר של אושרי יש בפרק ההריון מה כדאי לשאול רופאים. אם אתם פונים לפנסקי שאלו אותו גם על הסד ועל הק"פ התנוחתי. מקווה שזו לא תשובה עמוסה מידי. תבואו למפגש?
עידית

לא צריכה להיות בעיה

לנו אמרו שאין בעיה ללדת איפה שרוצים ולטפל בבי"ח אחר. מציעה לך ליצור קשר עם הבי"ח שבו את רוצה לטפל בק"פ ולשאול אותם על התהליך. יכול להיות שגבס ראשון ישימו לך בקפלן ואח"כ תמשיכו בבי"ח השני או שלא תגבסו בקפלן אלא כעבור כמה ימים בבי"ח השני.

תחיצ

New member
עוד משהו

לגבי הלידה - הסיבה היחידה, לדעתי, שכדאי לידע אותם לפני הלידה היא שבד"כ הם קצת בלחץ מילד עם מום כשהאמא לא יודעת (אל תתנפלו עלי על המילה "מום", ככה זה מוגדר בטפסים שלהם). אם הם ידעו שאת מוכנה לזה - הם יתנהלו אחרת. לגבי הרופא המטפל - בד"כ אחרי הלידה יביאו לך רופא ילדים שיסביר לך מה הבעיה, ויזמינו גם אורטופד. קודם כל - תשבי עליהם עד שיביאו לך אורטופד ואל תוותרי (אותי הם כל הזמן דחו, הוא יבוא היום, מחר וככה...). בכל מקרה (ואם את בפורום אז זה פחות חשוב להגיד, אבל בכל זאת) לרופאים יש נטיה לא כ"כ להסביר לך במה מדובר. אני מציעה לך לנצל את הזמן שנותר לך עד הלידה לקרוא את כל החומר שזמין לך, לשגע אותנו בשאלות ואינפורמציה עד שתרגישי שאת יודעת (וירטואלית) במה מדובר. כי הרופא יסביר לך מאד בקצרה וגם לא יתן לך יותר מדי אופציות של טיפול. וטיפ קטן - לגיבוסים של הקטנטן/ה (טיפ שקבלנו מאחות בחדר תנוקות) אחרי הגיבוס לחמם את הגבסים (בגבס הראשון שמו את מלאכי באינקובטור) בפן או במפזר חום. כי בשעות הראשונות עד שהגבס ממש מתייבש הוא מאד מקרר את הילד. ומאחר ומדובר בתנוק כ"כ קטן זה ממש יכול להשפיע על חום הגוף שלו.

אנגלה3

New member
שלום ניצן

אני בשבוע ה-29 להריון ולעובר שלי גילו ק"פ ברגל ימין, הרופא שגילה את הק"פ (ויש לציין שבשבוע מאוד מוקדם) הוא ד"ר רוני לוי שהוא גם מנהל חדר לידה בקפלן, רופא מדהים, אני אגב מגיעה אליו לקליניקה באופן פרטי, ד"ר לוי מלווה אותנו לאורך כל הדרך בבדיקות(ייעוץ גנטי, בדיקת מי שפיר, אקו לב עובר, ייעוץ אורטופדי), הוא מודע לק"פ. הוא הפנה אותנו לייעוץ אצל אורטופד ילדים, שגם הוא מקפלן, ד"ר בן-יצחק, מנהל מחלקה אורטופדית ילדים בביה"ח קפלן, שאגב ייעץ לנו לבא לביה"ח (כמובן בתאום כדי שנדע מתי) לראות גיבוס של ילדים עם ק"פ (באותו היום שהיינו בייעוץ היו שני גיבוסים ופספסנו), ד"ר בן יצחק ישב עם הרבה סבלנות והסביר לנו על הק"פ, על הטיפול וענה על כל השאלות שלנו (והיו הרבה). יש עליו גם הרבה המלצות טובות מסביב. את יכולה להתקשר לביה"ח ולגשת ולראות גיבוסים וטיפול בילדים עם ק"פ, הם אפילו ממליצים על זה. את גם יכולה ליצור קשר עם ההורים, את גם יכולה לבקש מהרופא המטפל שלך הפנייה לייעוץ אצל אורטופד ילדים בקפלן, לקבוע עם ד"ר בן יצחק עצמו ולשאול אותו ישירות את כל השאלות שיש לך, ואני בטוחה שיש והרבה. עד כמה שהסביר לי ד"ר בן יצחק, לאחר הלידה מודיעים למחלקת אורטופדיה בביה"ח, ומגיע אורטופד לבדוק את דרגת הק"פ ולקבוע את הטיפול הנחוץ ואת תאריך הגבס הראשון. בהצלחה ומקווה שעזרתי.

לאנגלה3

אני שמעתי כאן בפורום על ד"ר פנסקר מקפלן, שלדעתו אין דבר כזה קלאבפוט תנוחתי. יש לך מושג מה עמדתו של בן יצחק בנושא? את תטפלי אצל בן יצחק? מה צריך לעשות? לקחת הפנייה ליעוץ מרופא המשפחה ולקבוע תור לבן יצחק? את מאיזור רחובות?

אנגלה3

New member
ניצן שלום

האמת היא שלא כ"כ דנו בנושא ק"פ תנוחתי עם ד"ר בן יצחק, אלא על השאלה האם זה תורשתי, מאחר ולבעלי ולשני אחיו היו בעיות דומות, עד כמה שזכור לי לא קיבלנו תשובה קונקרטית בעניין. אני מאזור רחובות, אמורה ללדת בקפלן, ומקווה מאוד לטפל אצל ד"ר בן יצחק, בררתי עליו וקיבלתי המלצות חמות וטובות עליו. לגביי הפנייה, אני קיבלתי הפנייה לייעוץ לפני לידה אצל אורטופד ילדים בביה"ח קפלן מפרופ' צבי אפלמן, יועץ גנטי מביה"ח קפלן גם הוא. אליו הגעתי דרך הרופא המטפל שלי, ד"ר רוני לוי, שגם הוא רופא מביה"ח קפלן, יותר נכון מנהל חדר לידה שם. אני ממליצה לך בחום לבקש הפנייה מהרופא המטפל שלך לייעוץ עם אורטופד ילדים לפני הלידה, עוזר מאוד ומרגיע מאוד לדעת מבעל מקצוע מה צופה לנו לאחר הלידה. אגב, הרופא שלי (ד"ר רוני לוי) מאוד ממליץ לגשת לברור שכזה מאחר והוא נתקל בזוגות שלא היו מוכנים לק"פ נפשית, ודי נבהלו אחרי הלידה. אני שולחת לך במסרים את הנייד שלי אם תרצי להמשיך ולדבר, אשמח מאוד.

אנגלה3

New member
תודה

ותודה לכולכן על התמיכה והעזרה שנתתם לנו כשנודע לנו לראשונה על הק"פ לפני חודשיים בערך. מאוד עוזר ומעודד.

למעלה