ההמתנה הורגת אותי...

onemorechild

New member
ההמתנה הורגת אותי...

היי לכולן,
יש לי בת בת 11 חודשים אחרי הרבה מחזורי טיפול IVF .
החודש חזרנו לטיפול לאחר שנסיון המוקפאים מאז לא צלח (הופשרו במצב לא משהו).
אחרי שלושה שבועות של גונל אף במינונים יחסית נמוכים + סינראל הגענו לשאיבה ב 22/2, שאבו לי רק 12 ביציות (היו לי למעלה מ 20 זקיקים) מתוכן התפתחו בהתחלה 6 עוברים וכעבור יממה נוספת התפתחו עוד 2 עוברים.
אחרי דיון שכלל את מנהלת המעבדה הרופא המחזיר ואנחנו, הוחלט שמאחר והעוברים בעלי ציון איכות מקסימלי, ויש עוד תינוקת בבית, נחזיר רק שניים.
מאז אני חיה בסרט.... כל הזמן מרגישה כאילו לא הצליח, מחפשת לזהות סימנים שהיו לי בהריון הקודם (אבל אני לא בטוחה שהם היו כבר בשלב הזה..), קוראת יותר מדי באינטרנט ובעיקר מקווה בכל ליבי שזה זה והצלחנו הפעם בטיפול הראשון.. עוד שבוע בטא..
בעיקר רציתי לשתף אבל אשמח לדעת איך אתן מתעלמות מכל הסימנים שיש לכאן ולכאן.. הרי אני עם תמיכה, שום דבר לא טבעי....

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
כמה קשה להתעלם מכל מיני סימנים...
הדבר היחיד שאני יכולה לומר הוא, שהסימנים לא מעידים על כלום, היו לי מחזורי טיפול שהייתי משוכנעת שזה חיובי והיה שלילי, ובחיובי הייתי משוכנעת שהיה שלילי ובסוף היה חיובי.
הסימנים מאד דומים, יש לעתים כאבי בטן כמו לפני מחזור, לפעמים ממש אין כלום. לפעמים יש הפרשות לפעמים אין.
בקיצור אי אפשר לדעת.
&nbsp
אני חושבת שעשית נכון שהחזרת רק שני עוברים במיוחד אם הם היו טובים. מאחר ואם הם לא יקלטו יתכן שהבעיה לא היתה בהם אלא בתנאים ברחם, במקרה כזה להוסיף עוד עובר לא היה משפר את הסיכויים אבל זה היה גורם לבזבוז של עובר. במידה והתנאים טובים והעוברים איכותיים, החזרה של יותר משניים מגדילה משמעותית את הסיכוי להריון רב עוברי. ושוב זה מניסיון אישי ומניסיון של בנות אחרות בפורום. היו פה הרבה מקרים של כשלונות חוזרים רבים מאד, ואז יום אחד זה מצליח קצת יותר מדי. אצלי למשל היו 13 החזרות כושלות וברביעית נקלטו כל שלושת העוברים, למזלי אחד הפסיק להתפתח אחרי הדופק ונחסך ממני הצורך לעבור דילול. מכירה אחרות שאחרי כל כך הרבה החזרות הגדילו אף יותר את מספר העוברים המוחזרים ואז פתאום נקלטו 4 עוברים ועברו דילול שלא תמיד הביא לתוצאות טובות.
לכן אם העוברים טובים, בהחלט הגיוני להחזיר רק אחד או שניים ולא יותר.
&nbsp
בהצלחה

onemorechild

New member
תודה :)

התבקשתי ע"י בעלי להפסיק לחשוב על מה יהיה בעוד שבוע ולהעביר את הזמן בלתכנן לקטנטנה שיש את יום ההולדת הראשון..
חמוד מצידו..

למעלה