ההנאות הקטנות בחיים.

שפִירית

New member
ההנאות הקטנות בחיים.

זהו, הכל כבר כמעט חצי מוכן. הדיירת הקודמת עוד שבוע יוצאת מהדירה ובעל הבית אמר שאני יכולה כבר באותו יום להכניס את הדברים. הבית לא דורש הכנות מיוחדות ככה שזה בסדר מבחינתי כי כמה שיותר מהר -יותר טוב. את העבודה אני מתחילה רק בעוד חודש ככה שבכלל זה מצוין. יש לי זמן להשקיע ולהנות קצת מהדירה שלי לבד. אני עוברת לגור לבד. מי היה מאמין שהחלום שלי עומד להתגשם מוקדם משציפיתי. מי היה מאמין שבימים האלו אני ירוץ ממקום למקום ואחפש לי מיטה, תנור, מקרר וסט של צלחות. מי?

שפִירית

New member
אך יש קצת בעיות...

ככה. אשמח אם מישהו מיכם שנתקל בבעיות דומות בעבר יוכל לתת לי עצה או שניים מהנסיון שלו. # אני נמצאת כרגע בצפון הרחוק בבית של ההורים וכשאסע לירושלים להביא את כל הדברים זה יהיה בנגלה אחת. השאלה שלי היא, בכניסה הראשונית לבית אני רוצה לעשות נקיון יסודי -אבל ממש יסודי (אני בכלל לא פדנטית בנקיון אבל הפעם הראשונה שאכנס לבית נורא חשוב לי שינוקה מאוד) איפה אשים את הדברים בינתיים? אם אצא מוקדם בוקר ואגיע כדי לנקות כבר לא יהיה לי זמן להכניס את הדברים לבית. # יש לי מחשב. יש לי טלוויזיה. ויש לי בעל בית שלא מוכן שאכניס כלב. אז אמרתי בסדר, איכשהו נמלא שעות ריקות בתוכן ואמצא לי ידידים אחרים. השאלה במה? בשבת התווכחו פה בבית (ואין לי מושג למה הרגישו צורך להחליט בשבילי החלטות כאלה פתאום) אם כדאי לי לעשות אינטרנט מהיר וכבלים בדירה. הטענות היו שזה סתם יהיה בזבוז כסף מיותר וגם ככה אני יעבוד הרבה ולא יהיה לי זמן בשביל זה. לצערי אנשים נוטים לצדוק (יש כזו מילה?) יותר מדי. מה לעשות? ואם פתאום יהיה יום ובו יהיה לי גם את הזמן וגם את החשק? אני מכירה את עצמי וכשלי נהיה משעמם אני יכולה לטפס על הקירות. וזה קורה הרבה. אני צריכה הרבה גירויים בסביבה שלי ושעמום נפוץ לי בנשמה... האם כדאי באמת להשקיע את הכסף הזה? # בדירה שלי יש הרבה מגבלויות. אני יודעת. בעל הבית די עתיק והוא לא מרשה לא כלב, ולא סיגריות בדירה. בהתחלה זה נשמע קצת חולני הרי אני משלמת על הדירה למה שאני לא יעשן בה? אני זו שחיה שם לא הוא. אבל לבסוף הולחט בפה מלא (עם כמה יועצים בדבר) שאקח את הדירה למרות המגבלויות הרבות כי היא יחסית מאוד מאוד מאוד זולה. וזה רק זמני. עד שאתחיל לעבוד ולחסוך כסף למשהו יותר גמיש. השאלה היא.. אני מעשנת. חברים שלי מעשנים. אני טיפוס שמאוד אוהב לארח ומאמינה שיהיו לי הרבה חברים בבית. מה לעשות? האם לעשן בבית למרות שאסור? אולי אפשר לאוורר את הדירה ככה שהוא לא ישים לב? אוף. אני יודעת שזה לא בסדר.. אבל זה חלק מהבילוי בארוחה טובה, לשבת ליד השולחן ולעשן סיגריה טובה. למה לצאת לקור של ירושלים ולא להנות מהסיגריה? מילא היתה לי מרפסת...
אני יודעת, בעיות קטנות.. בכ"ז תודה

JustMeNow

New member
אמרת שיש לך זמן...

אז ביום שהדירה מתפנת, תכנסי לדירה, תמרקי ותצחצחי עד שתצא נשמתך מאדי האקונומיקה ויום/יומיים אחרי תבואי עם הדברים. נגלה אחת? מקווה בשבילך שתצליחי...אולי אם יש לך מיני ואן...אם את חושבת על טלויזיה ומחשב, רק הם תופסים המון מקום שלא לדבר על בגדים, כלי רחצה, כלי מטבח... אני מבחינתי משיקולי קמצנות כשנכנסתי לדירה- חיברתי רק אינטרנט (בכבלים ולא דרך בזק- יצא יותר זול) ו 99 ש"ח נראו לי סכום סביר. ככה אפשר גם סרטים (להוריד סרטים במחשב) וגם פורומים/אימילים/איסיקיו וכו'. למזלי שבוע אחרי חברת הכבלים התקשרה עם מבצע היסטרי של 80 ש"ח לחבילת בסיס דיגיטלית אז הצטרפתי בקריאות שמחה. נכון שאין הרבה זמן לבלות בדירה, אבל כשנמצאים- רוצים לא לטפס על הקירות משעמום... האם הבעל בית גר לידך/בתוך הדירה שהוא רואה אם את מעשנת? האם יש שותפים שעישון יפריע להם? אם לא- תפתחי חלון בדירה ותעשני לידו, שלא ידבק העשן לרהיטים (כנראה בגלל זה הוא לא רוצה) ונגמר הסיפור.

שפִירית

New member
תודה לך.

בעל הבית לא גר קרוב, ורוב הדברים שאני מביאה הם לא מהצפון ככה שהקנגו של ההורים תספיק נראה לי לדברים שבאים מהבית... הרבה תודה לך.

אם לקחת את הדירה על אף שידעת

שאסור לעשן בה - לדעתי זה יהיה לא מוסרי לעשות זאת למרות האיסור. את אמנם תגורי ותחיי בדירה הזאת, אבל היא לא שלך. וכל עוד זה כך, וכל עוד הסכמת לכך מראש, את מחוייבת לעמוד בזה, גם אם בעל הבית לא יכול ללכת אחרייך ולבדוק את זה. זה חלק מהחוזה שלך, גם אם זה לא כתוב, ועל אחת כמה וכמה אם זה כן כתוב. חוזה בין שוכר ומשכיר זה קודם כל חוזה של אמון ובעצם העישון שלך בדירה למרות שהבטחת שלא - את פוגעת באמון של אדם שנתן לך להשתמש בנכס חשוב לו. סיגריה אפילו אחת לא שווה את הפגיעה באמון הזה לדעתי. כל ההתלבטויות שעברו עלייך, עברו גם עליי. קיבלתי את המפתחות לדירה הנוכחית שלי, ביום האחרון שהייתי חייבת לפנות את הבית הקודם שגרתי בו. ומאוד רציתי לנקות באופן יסודי ובייחוד לצבוע את הדירה שלי. המלצה ראשונה: תמצאי מישהו שיעזור לך. זה הרבה יותר כיף כשעושים דברים ביחד. המלצה שנייה: קודם כל תנקי אחר-כך תבצעי העברה. מקסימום תסעי מהצפון לירושלים ובחזרה. אצלי לא היתה אפשרות כזאת, אבל אם יש לך אפשרות להמתין מספר ימים ואז לעבור (כתבת שיש לך חודש), כשהדירה נקייה ונראית כמו שאת רוצה - תעשי את זה. אם זה לא אפשרי, ואם אין לך הרבה ארגזים, תוכלי למקם אותם בחדר המדרגות או מרוכזים בחדר, אבל זה פתרון לא ממש נחמד. יותר כיף כשהכל ריק. המלצה אחרונה בנושא זה: כשהבית נקי ומריח טוב - תקחי עלים של מרווה ותדליקי אותם בקצוות, קטורת של מרווה תעשה לך ריח מאוד נעים בבית החדש, ואומרים שהיא גם מטהרת את האנרגיות של הדיירים הקודמים בבית.

שפִירית

New member
תודה לך.

לקחתי לתשומת ליבי את מה שאמרת על הסיגריות, מין הסתם את צודקת וידעתי זאת רק הייתי צריכה לשמוע את זה ממישהו אחר. לקחתי את הדירה רק בגלל שהיתה ממש זולה. החוזה לא מוגבל ולכן אני מקווה שבקרוב אמצא משהו יותר טוב יחסית. וגם על הטיפ עם המרווה, תודה

אני מסכימה עם יעל

תתחדשי על הדירה
אני יודעת שאם הייתי בעלת דירה והייתי משכירה אותה- היה לי מאוד חשוב שלא יעשנו בה. הריח הזה נדבק להכל! הוא נדבק לקירות(כי גם להם יש תכונה "ספוגית כזו"), לריהוט - ולא ממש ניתן לטשטש אותו. לכמה מחברי הטובים יש הורים מעשנים ולא משנה מה האנשים הללו עשו בביתם או במכונית - לא ניתן היה להיפטר מהריח. זה יהיה מאוד מכוער כלפי בעל הבית, לאחר שהוא אמר מפורשות שאינו רוצה שיעשנו בדירה - ללכת ולעשות זאת בכל מקרה. הדירה על כל תכולתה היא רכוש שלו - וזכותו לקבוע את כללי השימוש בה. בדיוק באותו אופן בו לו היית מעבירה משהו מבעלותך לשימוש אדם אחר - היית רוצה שלא יגרם לו נזק או שינוי שאינו לרוחך.

תתחדשי! זה כל כך מוכר...

גם אני עברתי מהצפון הרחוק לי-ם ופתאום הכל שונה - צריכים לחשוב מה עושים שלא עובדים/ לומדים לאט לאט תמצאי את הדברים הקטנים שיעבירו לך את הזמן... בקשר לסיגריות... בסה"כ זה גם הבית שלך ... תחשבי שכל הדברים בבית יהיו מלאים ברחי של סיגריות בנוסף אין טעם להיות בריבים עם בעל הבית זה סתם גורם לדברים מגעילים אחר כך... שיהיה בהצלחה! ואם את צריכה עזרה ירושלמית <או לפחות מה שאני מכירה> אני אשמח לעזור!

שפִירית

New member
תודה לכן.

האמת שהדירה לא מרוהטת. אני מחפשת מקום בו אפשר לקנות רהיטים יד שניה. (אבל לא חייב דווקא בירושלים)

Benjamin Turner

New member
היי../images/Emo13.gif

שאלה מטופשת לחלוטין בקשר למרווה (הרעיון ממש קוסם לי): מדובר בעלי מרווה טריים? כאלה שקונים בסופר? ואם לא, איפה קונים?

עלי המרווה

מדיפים ריח טוב כשהם טריים וגם כשהם מיובשים או חצי מיובשים. באופן אישי יצא לי לעשות מהם קטורת בשני המצבים. רק זהירות, לא לשים הרבה מדי ולהדליק רק חלקים מהם ליצור אפקט של קטורת ולא של מדורה. הם מאוד דליקים, ואם שמים מהם הרבה, זה יוצר המון עשן. בכל מקרה, הריח נעים.

ליאללל

New member
אווו שלום ../images/Emo9.gif

מזל טוב לך יקרה שמחה לשמוע על השינויים אצלך... אני עוד בשלבי תכנון, וככה מצאתי את דרכי לכאן
שיהיה לך בהצלחה

למעלה