ההנקה גומרת אותי

ההנקה גומרת אותי

אני יודעת, אתן בטח חושבות שזו הודעה ששיכת לפורום הנקה . אבל לא, מדובר בי ובכוחות שלי שנגמרים. אין לי שום כוונות לחדול ממנה, יש בה יתרונות אינספור ואם הגעתי עד הלום עם כל הקשיים של ההתחלה אין לי רצון להפסיק. אבל אני כל הזמן עייפה! בבוקר אני כמעט נרדמת בדרך לעבודה (לא אני נוהגת!) ומזל שהעבודה שלי דינמית אחרת זה היה מביך. אני חוזרת הביתה הרוגה ובשעה 11 או 12 אני נשפכת פשוטו כמשמעו למיטה ולא מספיקה לקרוא מילה לפני שנעצמות לי העינים. אל תשאלו למה החלטתי שזו ההנקה שמעייפת, אני פשוט לא יכולה לחשוב על סיבות אחרות, אלא אם כן חסר לי ברזל או ויטמינים או משהו דומה. האם גם אתן עייפות כל כך? זו תופעה שנתקלתי בה לראשונה בחיי בתחילת ההריון ועכשיו היא שבה במלוא עיזוזה (ולא, אני לא בהריון)

אביטלתל

New member
היי מאיה

אני מציעה לך באמת ללכת ולבדוק רמות המוגלובין וברזל. פשוט כדי לדעת שלא שם הבעיה. אני לא יודעת בן כמה התינוק/תינוקת והאם יש עוד ילדים בבית אבל אולי לנסות לתפוס שעת שינה לפני שנת הלילה, אני מניחה שהתינוק ישן בין לבין אז תנצלי את ההזדמנות

עינבלית

New member
הי!

יכול להיות שיש לך חסר בויטמין B12. אלו בדיוק התופעות- ולא ההנקה. נסי לקחת כתוסף ותראי אם יש שיפור. יש לסולגאר ולעוד יברות, למציצה מתחת ללשון. תרגישי טוב! וקבלי ח"ח על ההנקה!

משוש30

New member
אני הרוגה מתה וזה קשור חלקית

להנקה. ביום שחזרתי לעבודה (וכמו שאת בטח יודעת משרדה מלאה+) הילד הפסיק לישון. הוא מתעורר כבר יותר מחודש כל שעה וקם סופית בשש בבוקר. אני עובדת עד הערב ולפעמים לתוך הלילה ואני פשוט חיה בלי לישון כבר יותר מחודש!! אתמול כמעט עשיתי תאונה כי כבר לא ראיתי בעינים וזה כל כך הפחיד אותי שהתחלתי לבכות על ההגה... אני כבר לא מדברת על הגעגועים המטורפים שלי... קשה...קשה...וזה אפילו לא מצחיק

יקירתי, את חייבת לשנות משהו

זה לא הגיוני לא לישון חודש. אל תחכי שהגוף שלך יתמוטט סופית. אין שום דרך להפחית עומס?

אוי,אוי,

תקשיבי לי טוב! את חייבת לעשות משהו ואני לא מאמינה על עצמי שאני מקלידה את זה,אבל אם אין אפשרות להפחית בעבודה,אז תפחיתי בהנקה! החיים שלך יותר חשובים גם מההנקה וגם מהעבודה.

ילדונט

New member
למה את לא הולכת לישון מוקדם יותר?

מה שאני עושה זה אחד משניים. או שאני הולכת לישון ישר אחרי ההנקה האחרונה של שחר (בערך בעשר), או שאני מגיעה הביתה מהעבודה, נכנסת עם שחר למיטה, מחברת אותה לציצי, ושתינו נרדמות לשעה וחצי-שעתיים. מעבר לזה, באמת כדאי לעשות בדיקת דם.

מאיה יקירה ../images/Emo24.gif

גמנחנו מאיה ורוני, רק הפוך
אני בכלל לא בטוחה שזו ההנקה שגומרת אותך. סדר יום כמו שלך היה מעייף כל אחת, גם אם לא מניקה. זה קשה גם פיזית וגם נפשית להיות אמא ורעיה וגם לעבוד מחוץ לבית. זה המכלול של הכל, שבטח כולל בתוכו גם את ההנקה אבל גם את כל השאר. גם אני מוצאת את עצמי עייפה מאוד, ואני לא עובדת בחוץ אלא רק בבית כרגע. ומאיה יונקת מעט מאוד - ההנקה כבר לא מעניינת אותה כל כך ולרוב היא יונקת פעם ביום, מקסימום פעמיים, וגם זה בשביל לעשות לי טובה
כי במקרה שלנו הפרה רוצה מאוד להניק אבל העגלה, אפעס, מעדיפה אוכל
ואם תציבי בפניה ציצי מצד אחד ובקבוק מצד שני היא תלך לצד של הבקבוק... ואם יהיה צד שלישי עם סטייק היא תלך לסטייק
נראה לי שאת צריכה להתחיל לדאוג קצת לעצמך יקירתי. קודם כל תלכי לישון יותר מוקדם. 11-12 אצלי זה לרוב החלום החמישי בערך. אלא אם כן יש משהו נורא מעניין בטלויזיה, אני במיטה כבר ב-9 או 10. בימים קשים במיוחד אני במיטה ישר אחרי הבנות - בשעה שמונה... אגב, לגבי המחסור בויטמינים וכו', כשיובל היתה בת 11 חודשים הייתי בבדיקה שנתית שגרתית אצל הרופאה הכללית שלי וציינתי עייפות וכאבי ראש. היא אמרה לי שאני חייבת לקחת ויטמינים ובמיוחד B קומפלקס שיעלה לי את רמת ההמוגלובין והברזל בדם. זה באופן כללי, ועל אחת כמה וכמה כי עדיין הנקתי. מה אומר ומה אדבר, שבוע אחרי שהתחלתי לנטול את הויטמינים חלפו כאבי הראש וגם העייפות פחתה. זה מאוד משפיע. אני מאמינה שזה יכול להיות קשור, ביחד עם העבודה ובכלל החיים... תרגישי טוב!

../images/Emo11.gif בגלל זה אני ממליצה לך...

להפסיק להניק. זה בדיוק מה שהרגשתי כשהנקתי את 3 ילדי הגדולים ולא בהצלחה מרובה ובתוספת בקבוקים. התחושה היתה שאני כל הזמן "מרחפת" אני לא פה ואני נורא עייפה, לא מרוכזת ועוד... ולא הייתי אנמית בכלל. לכן עם ניבו"ש למרות שזה בן זקונים, אחותו גדולה ממנו ב9 שנים ( האחות הקטנה) גיבשתי החלטה שלא להתחיל בכלל!!! להניק ונעזרתי בכדורים מייד לאחר הקיסרי. נתתי לכל אחד מהילדים להאכיל אותו והוצאתי לי מהראש את ריגשות האשם, מכיוון שכבר הייתי בסרט הזה.... בקיצור, בהצלחה!!! עם כל החלטה שתקבלי בהמשך...

ת ו ל

New member
זה לא רק ההשכמות להנקה שמעייפות

בזמן ההנקה משתחרר בגוף החומר החביב הנקרא "אוקסיטוצין" שהוא אותו החומר שמשתחרר אחרי אורגזמה להבדיל , לכן אחרי ההנקה ובזמן ההנקה גם האם וגם היונק הופכים מנומנמים ..... גם אני עייפה , בטירוף , אבל מנצלת את הנימנום שלה כדי להרדים אותה בלילה.... ת ו ל.

Arfilit

New member
אני לא ממליצה להפסיק להניק

בסופו של דבר תצטרכי להחליט בעצמך - אבל כדאי קודם לשלול דברים אחרים. אם תפסיקי להניק ותגלי שזו לא היתה הסיבה - אני מניחה שעגמת הנפש תהיה גדולה. אגב - מחשבה שחשבתי לעצמי - וטרם מימשתי - ואולי כדאי גם לך לחשוב עליה: אצלנו הנקות הערב הפכו ארוכווווווות מאוד מאוד - והיא נרדמת רק על ציצי. חשבתי לנסות להרגיל אותה להרדם באופן אחר - לאחר הנקה פחות ארוכה - על מנת שעוד מישהו יוכל להרדים אותה. עוד לא גמרתי אומר לעשות זאת - ואנ ילא בטוחה שזו החלטה נכונה - אבל אני משתעשעת ברעיון.

lulyK

New member
טלטול, גם את הגעת להחלטה

הזו (שכנראה מתאימה לך...) אחרי שהנקת שלושה ילדים. למרות שזה מפתה, אין קיצורי דרך

lulyK

New member
בשלב שלך עוד הייתי עייפה כל הזמן

וצנחתי מדי יום מקסימום ב-22:00. אני לא מניקה, לא עובדת מחוץ לבית וקמה בלילות רק כדי להעיר את יריב שיאכיל. זה כנראה לא רק ההנקה, ואין ברירה אלא לטפל בעצמך יותר (גם אם זה אומר ללכת לישון מוקדם יותר)

תרגישי טוב ../images/Emo24.gif

אולי זה יהיה רעיון טוב: לשאוב, ואז בן הזוג מחליף אותך לשעות מסויימות או שתעשו תורנות של לילות - אפילו אם תשני לילה שלם אחד בשבוע, תרגישי כמו חדשה! גם לנו יש תקופה קשה של ריבוי התעוררויות בלילה, וגם אני מניקה, לכן אני מבינה את הקושי העצום שלך! אצלנו זה התייצב על שעתיים-שלוש בלילה, ואני לא יודעת מה הייתי עושה אם זה היה ממשיך בקצב של כל שעה
. כתבו לך עצות חכמות וטובות, בחרי מה שמתאים לך, והתאוששי מהר...

sipor

New member
יכול להיות מאוד שזאת ההנקה..

כשמנקים מופרש הורמון גם לתינוק וגם לך, הורמון מרגיע כזה שיוצר רוגע.. ואופס.. ישר עייפות ולישון... זה מה שהיה לי וזה מה שהסבירה לי הרופאה , הכל יצא תקין בבדיקות.. אני לצערי הפסקתי להניק לפני שבוע בערך מסיבות אחרות.. ותאמיני לי חזרו הכוחות , לא שאני אנרגייזר.. אבל יש לי הרבה יותר כח לעשות דברים . אולי לך יש סיבות אחרות צריך לבדוק בכל מקרה, אולי תנסי ויטמינים או פשוט ללכת לישון יותר מוקדם, לישון ב- 11-12 זה מאוחר למישהי שעובדת , מטפלת בתינוק וגם מניקה..

אור67

New member
ההנקה גומרת גם אותי.

אבל לא רק ההנקה. יום חמישי אני חוגגת 6 חודשים מלאים של המסעדה הניידת שקוראים לה -אני. מעייף, מתיש אני בטוחה שחוסרי הברזל שהיו לי עוד לפני, הולכים וגדלים. הגוף נותן בהנקה את כל מה שהתינוק צריך ואם אין הוא משתמש במאגרים. תוסיפי לזה את סדר היום המטורף שלך +חוסר שינה(אני לא ישנתי לילה אחד רצוף מחודש שמיני
) תשתדלי לאכול טוב. תעשי בדיקות דם ,אולי חסר לך ברזל/B12 . קיבלת מחזור? כי אם כן,אז זה בטח לא מוסיף.... תרגישי טוב,תנסי להוריד הילוך.

nubi

New member
למה את לא מתחילה מוצקים?

שי צעירה יותר מזיו, וכבר התחלנו.

אור67

New member
התחלנו מוצקים

ואכן-נרשמה התלהבות גדולה עד כדי כך שהניסיון השני כבר החליף ארוחת יניקה. מאוד מאוד מקל אבל עדיין זו רק ארוחת אחת ביום. אבל אני רואה את ה -
בקצה המנהרה

למעלה