ההסבר האולטמטיבי

LightbuIb sun

New member
ההסבר האולטמטיבי

בריאיון של סטיבן לתחנת הרדיו 106 לפני מספר שבועות, שאל המראיין את סטיבן האם לדעתו בלאקפילד השפיעה על פורקיופיין טרי. סטיבן אמר שיש דרך אחת בה השפיעה בלאקפילד על פורקיופיין טרי: בלאקפילד שיחררה את פורקיופיין טרי, מכמה שירים ורעיונות שהיו לסטיבן בעבר- שהוא תמיד מצא דרכים "לדחוף" (עם כל המשמעות השלילית של הדבר) לאלבומים של פורקיופיין. סטיבן אמר שיש בו גם צד של שירים פופיים, קצרים, ופשוטים- ובלאקפילד זה המקום שאליו הצד הזה שבו הולך. הוא מסביר שעכשיו אחרי בלאקפילד, הוא הבין שהמהות של פורקיופיין היא מנוגדת לשירים פופיים, קצרים ופשוטים- והסגנון לא מתאים ללהקה הזו- ולכן זה מושלם שיש את בלאקפילד. בכלל הוא אומר שם הרבה דברים מעניינים- אבל קשה לי לתרגם הכל וזה, כי זו תוכנית רדיו..לא כתוב. הנה הקישור, שוב: http://www.106fm.co.il/ondemand/#index תלחצו על "סטיבן ווילסון בפלקנוס"

LightbuIb sun

New member
אני מציף:( אבל קצת סיכום של הריאיון

סטיבן אמר ש (עם קצת מזל) האלבום Recordings הולך לצאת במהדורה מחודשת-עוד השנה! ושזה לא היה מכוון שזה יהיה אלבום נדיר או משהו בסגנון, אלא שפשוט 20,000 זה היה בערך מספר האנשים שבקהל המעריצים שלהם באותה התקופה- אז הם הרגישו שזה לא בעייתי להוציא אותו במהדורה מוגבלת, וזהו- להפסיק את הייצור שלו. (אגב הוא גם מציין שקהל המעריצים שלהם הוכפל בערך ב-5 מאז..) בנוגע להבאת פורקיופיין לארץ- סטיבן מדבר על ה-CNN SYNDROME- שבעצם מפחיד את כולם מלבוא לפה. הוא אמר שיש כמה מחברי הלהקה שפשוט מפחדים לבוא לפה, וחלק שלא מסכימים ומעודדים את מה שקורה בארץ....ושהוא (סטיבן) יכול בקלות לשכנע את חברי הלהקה לבוא, ולהגיד "נו, לא יקרה כלום" - אבל שהוא בחיים לא היה רוצה לנשוא את העול, במקרה וכן היה קורה משהו... אבל שבכל מקרה- הוא ממש ממש היה שמח להופיע כאן איתם, ושחבל לו שזה לא קורה. ולהרגיע כמה מאיתנו: המראיין שואל את סטיבן אם בעקבות הפיכתה של פורקיופיין טרי ללהקה די מטאלית, יש סיכוי לשמוע את סטיבן צורח? סטיבן עונה: לא. אין סיכוי. סטיבן אומר שפורקיופיין טרי תמיד הייתה להקה עם גיוון גדול בסגנונות המוזיקה שהלהקה מנגנת- ושבשנים האחרונות נוסף למגוון הזה סגנון נוסף: סגנון המטאל. הוא אומר שהלהקה ממש לא הפכה ללהקת מטאל, אלא שהיא פשוט החלה לשלב גם אלמנטיים מטאליים, בנוסף לכל הדברים האחרים. רות סוף

אממ.. אז זה אומר שהם לא יבואו?

(תודה רבה נועם, משקיען
)

handlessman

New member
השאלה היא מה דעתם של שאר חברי הלהקה...

זה נראה (טוב בעצם לא רק נראה) שסטיבן הוא זה שמוביל את הלהקה, אבל במובן היצירתי... ז'תומרת סטיבן מחליט -הוא רוצה שיהיה מטאל אז יהיה מטאל, שקט אז שקט, והוא עושה בעצם את הסגנונות שבא לו באיזה שיר שבא לו (סטיבן מלחין וכותב את רוב השירים) ושאר הנגנים, עם כמה שהם מוסיפים, הם כאילו מתאימים את עצמם למה שבא לו... ההוכחה החותכת היא, שהוא אומר שבלאקפילד משחררת את פורקיופיין מהשירים הפופיים - היא לא משחררת את כל הלהקה, כי שאר חברי הלהקה לא נמצאים בבלאקפילד, היא משחררת אותו! עם כמה שסטיבן יצירתי ובטח כל מי ששומע את הלהקה אוהב את כל הסגנונות שהוא בוחר, ואת היצירות הסופיות, אני חושב שצריך לתת יותר מרחב פעולה לשאר חברי הלהקה, אם זה לא ככה...

LightbuIb sun

New member
קודם כל

אני מאמין שסטיבן כותב הרבה מהלחנים ביחד עם הלהקה. ככה שאני מאמין שזה כן דבר משותף עם כולם, ולא שכל הלהקה סתם נגררת אחריו.

handlessman

New member
ברור שהוא לא עושה הכל לבד...

אחרי הכל הם להקה, אבל בהרבה אלבומים רשום בנוגע לכל האלבום "Music and lyrics by Steven Wilson, except:" ואז רשום דברים מיוחדים שלא נוצרו על ידיו, בד"כ בשיתוף עם ריצ'רד או לפעמים של כל הלהקה... תסתכל ב-FOABP

FunkyMonk

New member
הרבה להקות הן כאלו

הקרידיטים לא אומרים כלום. יש המון להקות שבהן הלחן והמילים שותפות לאותו אדם כמעט בכל הקטעים. אבל הלחן לא אומר שהוא כתב את המוסיקה לשיר. העיבוד נתון לחברי הלהקה. זה מטעה, אבל אפשר ליצור משהו כמו אינסוף שירים עם לחן זהה לחלוטין, שנשמעים שונה לחלוטין (ברמה שלא ניתן לזהות שהלחן זהה).

למעלה