תפריד בין השטחים שלאחר 1967 ,לבין מדינת ישראל
בתחום הקו הירוק. "לית מאן דפליג " שאומות העולם ,ובמיוחד הקובעות ,או המעצמות החזקות והקובעות ,מכירות ותומכות ,במדינת ישראל ריבונית בגבולות 67 ,אמריקה היא החשובה פה ,והיא תומכת במדינת ישראל ,על כל המשתמע מכך . מכיוון שכך הוא המצב ,ואנו לא קובעים כלום אבל כלום ,כל מי שישלוט במדינה הזו ,יאלץ בסופו של דבר,לעשות כדברם חד משמעית ,אלא אם כן אתה חולק על כך ,ואז אומר לך שאתה לא מציאותי !והקפאת ההתנחלויות ,הכרה ב2 מדינות ל2 עמים עיי השמאלן נתניהו היא הנותנת, וזו רק ההתחלה . לגבי הפרדה ,אתה טוען שאתה תומך ?מצויין ! נשאלת השאלה הפרקטית איך מבצעים זאת נכון ? בפתיח שלי הזכרתי את תמיכת העולם בריבונות שלנו בגבולות 67 ,לעומת התנגדות גורפת לשליטה ביוש ובמזרח ירושלים . ברור מאליו שכל פעולה של ערביי ישראל בתוך הקו הירוק ואני מדבר על התנגדות צבאית ,מרד אזרחי וכו ,מדינת ישראל תדע לפעול בצורה כזו ,שפעם שניה לא יחשבו על כך . ומכיוון שערביי ישראל ברובם המכריע תומכים ונאמנים ותורמים ,ועובדות אתן לך בהזדמנות אחרת ,אין לי פחד מהם .רק אנשים חלשים ,חסרי אמונה ,יביאו לי דוגמאות של כמה ערבים שמקשקשים בקומקום . ודע לך ברגע שיבוא פיתרון לבעייה הפלסטינאית ,יבוא גם שקט .והשקט הזה יהיה בכל העולם גם כנגד יהודים מצד פלסטינאים בחול .גם על זה תקבל פירוט בהזדמנות . מדינה חזקה וגאה אינה צריכה הכרה שאנו עם יהודי ,ואם הם לא יכירו בי שאני יהודי ,אז אני לא יהודי ?אבל כאשר תהיה הפרדה ,מול 20 אחוז בני מעוטים ,שאגב מתוכם דרוזים ובדווים שמשרתים בכוחות הביטחון ,ורק חסרי חוט שידרה ואמונה ,יכולים לחשוב שהם יסכנו את מדינת היהודים . כאשר תיפתר הבעייה הפלסטינאית והפיתרון אני מקווה שהוא בדרך ,ממילא לא תהיה לערביי ישראל ,אלו שעדיין לא מכירים בה ,שם מוטיבציה להילחם בנו ,שהרי מנהיגי הפלסטינאים הסכימו להכיר בנו בתוך גבולות 67 ,מה יגיד טיבי ?לא מכיר בהסכם ? אתה יוצא מתוך נקודת הנחה ,שהעירבוב בין ערביי ישראל וערביי פלסטין בשטחים חד הוא ,אבל זה אינו נכון ,2 ישויות נפרדות יהיו פה ,ותחת תמיכה מכול העולם ,ולכן מדינת ישראל תהיה יותר בטוחה ,יותר צודקת ,ויותר פורחת ,כאשר ערביי ישראל יתנו אם חלקם לפריחת המדינה ,כפי שהם עושים היום ,תבדוק את מספר הרופאים הערבים בבית חולים עין כרם ותופתע ,מי מנתח את ילדינו הורינו וכו . גם השווקים מלאים בתוצרת חקלאית של ערביי ישראל ,ואתה אוכל את הירק והפרי שלהם ,אזרחי מדינת ישראל נוסעים בתחבורה הציבורית בחברת" נתיב אקספרס " חברה של ערבי בשם עפיפי ששולט על כל הצפון ,איזור השרון נתניה חדרה וכו ,והאזרחים נוסעים ומגיעים ליעדם . מה שיקרה ,אם מדינת ישראל תדע לנתב את פינוי עשרות אלפי המתנחלים ,לישוב הגליל הנגב ,אזי השינוי הדמוגרפי שם ,ישאוף לשוויון ,ובכך לשיטתך ,כאדם מודאג מהערבים ,תקבל פתרון טוב לכך שהשליטה בתוך הקו הירוק לא תהיה בידי ערביי ישראל ,למעשה זה צריך להיות אינטרס שלך כאדם מודאג . לגבי מה הם מעונינים זו בעייה שלהם ,כאמור העולם יתמוך בנו לאחר הפיתרון . דרכה של מפלגת קדימה ,ואגב גם "העבודה" ,או מה שנשאר ממנה ",ומרץ "וכמובן" ערביי ישראל" ,ואפילו "החרדים" הם ,הם כולם באותו ראש ,וכאשר יתבצע משאל עם כולם יתמכו בנסיגה מהשטחים ,כמובן בהתחשב בביטחון וב.................וכו . פינוי ההתנחליות בעזה חסכו חיי אדם ,וחסכו הרג חיילים ,"ולית מאן דפליג " שלא היית רוצה פצועים והרוגים יהודים ,בשביל מקום קדוש כעזה ,בשלב זה או אחר ,הם היום מפונים ,וטוב שאנו כבר אחרי ,שאלת הטיפול בחלק מהם ,זה כבר עניין אחר . ולסיכום כאשר עשינו שלום עם מצרים וירדן לא ביקשנו הכרה בנו כמדינת היהודים ,ואני לא צריך את זה ,הם מכירים במדינת היהודים ירצו או לא ירצו ,בעקיפין או במישרין ,על זה לא יפול ולא יקום הסכם .