ההרצאה של אתמול - וגם גן

ההרצאה של אתמול - וגם גן

שלום כולם, אתמול הייתי בהרצאה בגני תקווה, וגיליתי על קיומו של הפורום. שמתי לב למשהו מאוד מעניין בקהל - היו המון שמאליים, הרבה יותר מאשר חלקם היחסי באוכלוסיה. מי ששמה לב לכך היתה אמא של עידן, שמייד הפנתה את תשומת לבי וגם נתנה בי מבט מוכיח חצי בצחוק (גם אני שמאלי). מצד שני, היא שמאלית מומרת, כזו שבילדותה הוכרחה לעבור ליד ימין. מישהו בדק פעם? אני מנחש שלא. ולעניין האמיתי - התחלנו לחפש גן לעידן, שהוא בן שלוש פלוס עם PDD-NOS בתפקוד גבוה (מדבר ומתקשר). מכיון שקיבלנו את האבחנה ממש לא מזמן, היינו בוועדת ההשמה של עיריית גבעתיים והם מתכוונים להציע לנו גנים תקשורתיים. אלא מאי? או-טו-טו אוגוסט, והמקומות כבר מלאים. מישהו מכיר או יודע על מקום טוב (מה טוב, מעולה) שיתאים לילד כמו עידן? המון תודה (וגם נעים להכיר), פאף דאדי

doritmor

New member
יד דומיננטית

הבן שלי ימני אבל ברור שהיתה לו בעיה עם יד דומיננטית הוא כל הזמן החליף ידיים. איך היתה ההרצאה? מאוד רצינו ללכת אבל בסוף זה לא הסתדר. אשמח לשמוע פרטים. לגבי הגנים: כדאי לשקול 3 אופציות: 1. גן רגיל עם מעט ילדים, גננת עם נכונות וגישה וסייעת צמודה שתעזור לשלב אותו. כך הילד ישאר בסביבה הטבעית - יהיה לו קל יותר אחה"צ להשתלב בסביבה. 2. גן שפתי - גם כאן חשובה הגישה של הצוות. מאוד מומלץ לילד שמוכן לחקות את הסביבה. יהיה לו יותר הזדמנויות לתרגל תקשורת נאותה והדגש השפתי הוא ברור. יש תקדימים לילדי PDD גבוהים שהשתלבו בהצלחה. חשוב שהצוות יהיה מוכן לעזור בתיווך עם הילדים בזמן משחק חופשי (בגן או בחצר) 3. גן תקשורת - הכי אינטנסיבי מבחינת הטיפול בילד (המון טיפולים פארא-רפואיים) ובמשפחה (ליווי, תמיכה וכו'). לגבי מקום בגנים - גם כאן יש תקדימים . לא "לקנות" אין מקום. אני יודעת על מספר גנים שפתיים שלמרות התקן של מספר ילדים בגן - עוברים אותו בשיטתיות. עוד שיקול זה המרחק מהבית. גם אם בכל מקרה משתמשים בהסעות - ילד שנוסע כל יום שעה לכל כיוון - זו בעיה. היו כבר דיונים על הנושא של התאמה של גן שפתי או תקשורתי לילדי PDD/ אני מציעה לך לחפש בפורום בדפים קודמים או בארכיון או לבדוק בפורום של חינוך מיוחד בתפוז . ואל תשכח פרטים על ההרצאה!!! תודה, דורית

doritmor

New member
של אליצור - פיתוח קישורי חיים

במסגרת הבית (או משהו דומה...) ההרצאה אורגנה על ידי בית לורן והתקיימה ביום ראשון בערב. המרצה הוא פסיכולוג שעבד בשעתו בתל השומר והוא מתמחה בתחום ה- פדידי

imashelo

New member
על שמאליים ועל גנים

אם אתה מתעניין, נתקלתי בספר חביב על שמאליים, שמאל talk שמו. זכור לי גם שיצא ספר שטען ששמאליות היא לקות על פי הגדרה - מה שמתקשר למרומז מדבריך
- ואשר עורר סערת רוחות לא קטנה. לא זוכרת שום פרט מזהה אודותיו
ולנושא החשוב: יש לי חברים בגבעתיים שעברו וועדת השמה כבר לפני מספר חודשים, ונקבעה לבנם זכאות לגן תקשורתי. גם הם עדיין מחכים ... ומחכים .. הגן בתל השומר הוא היחיד באזור שאני יודעת עליו שאינו תלוי בוועדת השמה ושאפשר לפנות אליו ישירות. הבעיה היא שכנראה בכל מקרה כבר מאוחר מכדי להצטרף בשנה"ל הקרובה. אבל לנסות תמיד אפשר, לא?

שמאליים...גם אני שמאלית אך בני ימני

שלום לך וברוך הבא לפורום, אכן אפשר למצוא כל מיני מאפיינים נפוצים אצל הורים לילדי PDD כמו ריבוי של אנשי מחשבים ומהנדסים, רגישויות סנסוריות שונות או בעיות שפה במשפחה ועוד מאפיינים שונים. אך הנושא של איטרות יד מעניין במיוחד, על רקע העובדה ששמאלי, שהוא איטר יד ימין למעשה מייצג יכולת של דומיננטיות של המיספירה ימנית באחוז ניכר (לחלק מהשמאליים יש בכל זאת איזור של דומיננטיות שפה בהמיספירה שמאלית). כידוע חלק מהאיזורים הפגועים יותר ברוב ילדי הPDD הם איזורים הנמצאים בהמיספירה שמאלית האחראית על שפה, עיבוד נתונים לוגיים וכמותיים, ורצפים לוגיים. לעומתה המיספירה ימין קשורה להבנה מרחבית, תפישה ויזואלית , מוסיקה, והקשרים אסוציאטיביים שונים משל הצד השמאלי. בהרבה ילדי PDD היכולות של המיספירה ימין בולטות על רקע הדלות של היכולות "השמאליות". האם זה קשור לדומיננטיות ההורים ? אולי יום אחד תהיינה יותר תשובות... בכל מקרה זהו נתון מעניין.. לגבי נושא הגן דיברנו בערב של ההרצאה וגם כאן חזרו המלצות דומות. בהצלחה! ולגבי ההרצאה- דיברתי עם יפעת, המידענית של בית לורן לגבי ההרצאות של אליצור והיא הבטיחה ששתיהן תהיינה באתר של בית לורן. בהזדמנות זאת ביקשתי מהם קישור אלינו ברשימת הפורומים שלהם... אני עדיין מחכה. במידה ולא יופיע החומר אנסה להקליד את מה שהספקתי לכתוב. בכל מקרה היתה הרצאה מצויינת.

תירתיר2

New member
שמאליות

סיקרנה אותי כבר לפני שנים. עשיתי סקרים שונים ומצאתי קשר בין איטרות לבין מיקום במשפחה (הרבה בכורים) ,הרבה אנשים עם נטייה מובהקת למוסיקה, אומנות וכו'. בכל אופן אצלי במשפחה כולם ימנים קיצוניים... ואגב אחי הבכור שמאלי. שתי אחייניות בכורות-שמאליות, אמא של בעלי בכורה-ושמאלית. ויש עוד דוגמאות...

Avi Ariel

New member
שמאליות ואוטיזם - נתונים סטטיסטיים

שלום ע"פ מחקרים: בקרב אוטיסטים יש 18% שמאליים, שהם פי שניים מהמקובל בכלל האוכלוסיה. אפשר למצוא את הנתון כאן אצלנו - הילד עם ה PDD שמאלי, כמו אימו ושנים מאחיו.

למעלה