ההשוואה בין גיבור "החומה" להיטלר

PINK PIE

New member
ההשוואה בין גיבור "החומה" להיטלר

אתמול ראיתי סרט תמציתי מאוד על היטלר בתקופה האחרונה של המלחחמה מומחים אומרים שהיטלר הושפע מ "מאניה דיספרסיה" ולזה היו תוצאות עכשיו, מה שיש על הדמות הראשית בחומה הוא משהו אחר לגמרי ממה שהיה להיטלר, לדעתי לפחות {תקנו אותי אם אני טועה} למה בכל זאת עושים את ההשואה בינו לבין היטלר???? הרי עשו את זה מסיבה כלשהיא, ולא כדי לבקר את הממסד בהשוואה אליו ל מפלגה הנאונאצית

חרטושה

New member
קצת סדר. ../images/Emo13.gif

קצת רקע: את השאלה לגבי קווי הדמיון בין היטלר למה שקורה בחומה שואלים בדרך כלל אנשים שצפו בסרט החומה, והסרט השאיר עליהם רושם עמוק, כי מה שקורה בסרט מזכיר מאד את הסרטים הישנים שבהם רואים את היטלר נואם בכיכר העיר בפני המון גרמני שמצדיע לו במועל יד וצועק זיג הייל. אני בטוחה שיש כאן הרבה אנשים שישמחו להסביר על הקשר בין הדברים. חוץ מזה, כל כמה שנים קופץ איזה עושה סרטים/פסיכיאטר/פסיכולוג/היסטוריון/עיתונאי (בדרך כלל לא מהזן הכי מבריק) ומגיע למסקנה שלהיטלר הייתה איזו מחלת נפש איומה נוראה שגרמה לו לעשות את הדברים האיומים שעשה. אני לא הייתי מקדישה יותר מידי תשומת לב לתיאוריות האלה, שהן רובן ככולן מיועדות לעורר סנסציה ולקדם את שמם של כל מיני אנשים שמתעסקים בכל מיני תחומים.

yotamn9

New member
../images/Emo45.gif

כמו הסרט התיעודי "האם היטלר היה הומו?". פשוט בולשיט. הכסף היה יכול להתבזבז על סרט איכותי יותר.

PINK PIE

New member
אתה לא יודע

מה היה קורה אילו היטלר היה לוקח כמה טיפות ליטיום יכול להיות שכל ההיסטוריה הייתה משתנה מואאהההה

PINK PIE

New member
עוד שאלה אם אני כבר פה

מה הקטע של תחנת הכח בבטרסי?[ כאילו אני יודע שזה קשור ל אנימלס אבל למה ומה באמת הקטע של האריזה?

The Albatross

New member
אין לי מושג,

אבל אני יכול לנחש שזה קשור לזה שתחנת הכוח מייצגת קפיטליזם וכוחניות, וזה מה שווטרס נלחם נגדו באלבום. סתם ניחוש פרוע.

חרטושה

New member
עוד תשובה אם אני כבר פה.

זו שאלה מצוינת, אני אגיד מה אני חושבת. תחנת הכוח בבטרסי מופיעה על העטיפה של האלבום אנימלס. אם תשימי לב מעל תחנת הכוח מתעופף לו חזיר קטן וורוד. אם אני זוכרת נכון הרעיון לעטיפה היה של רוג'ר ווטרס. הוא טען שהוא אהב את התמונה של תחנת הכוח בבטרסי. היא נראתה לו מספיק כוחנית (תחנת כוח, לא?
) בכדי לייצג כמה מהרעיונות שמופיעים באלבום. בכלל תחנת כוח מייצגת את כל מה שמודרני בעולם, היא מייצרת חשמל, ואי אפשר להתכחש לעובדה שכל החיים המודרניים שלנו, בני האדם, בעצם מבוססים על חשמל. גם האלבום אנימלס מדבר בעצם על החיים המודרניים. לי תמיד נראה שיש משהו קצת מאיים בתחנת הכוח זו, שפולטת עשן שחור לשמיים במקום אוויר צח וצלול, ואני חושבת שזה לא במקרה מוצג ככה על עטיפת האלבום.

PINK PIE

New member
יש לי משהו עוד יותר מטורף!@##

תסתכלי שנייה על העטיפה {מואאה} אם תשימי לב העננים השחורים נראים כמו כבשה וכלב פודל כזה אני כמעט בטוח שאני רואה עיינים תקראי לי הזוי אבל זה מה שאני רואה חחח

PINK PIE

New member
זה כאילו

ענני הקפיטליזם יוצר מין רוע ותחושות שונות למצבי כח כמו כלבים וכבשות שנהפכות לעננים לעומת החזיר שעף בשמיים וקובע את מסלולו

למעלה