ההשקעה הכי טובה זה לימוד התורה

marabo

Well-known member
לא תהיו עשירים גדולים, לא תעשו אקזיט ולא הייטק, תחיו חיי עוני ודחק.
אבל תהיו מאושרים ותקבלו שכר גדול מהקדוש ברוך הוא.

חנן44

Well-known member
שקרן מתועב! רוב היהודים תושבי מזרח אירופה היו שומרי תורה ומצוות. גם המשפחה של אבא שלי שרובם הושמדו בשואה היו אנשים דתיים

תסבלו אבל תרגישו טוב כי כל מיני זקנים עם כיפות וזקן שמחים מכם ;)

תגיד מה זה הסטיה הזאת שאנשים חילונים מגדלים זקן ושפם? מה הם ערבים?

לא עניינך
זה לא קשור בדת אתה יכול להירגע,זה טרנד בינלאומי שנובע ממיעוט טוסטסטרון,

והעדפות נשים - הגברים של היום פחות חשובים מבחינה כספית לנשים בגלל שהנשים

יוצאות לעבודה אז השיער פנים נועד להצביע לאישה על טוסטסטרון גבוה.

evglev1

Well-known member
מנהל
תסבלו אבל תרגישו טוב כי כל מיני זקנים עם כיפות וזקן שמחים מכם ;)

תגיד מה זה הסטיה הזאת שאנשים חילונים מגדלים זקן ושפם? מה הם ערבים?
בבריה"מ היה מקובל לגדל שפם. אבא שלי היה הורה מלווה בבית ספר יסודי והשומר ראה אצל שפם וביקש תעודת זהות ואבא שלי ראה שהשומר בודק רק את סעיף הלאום וראה שאבא שלי יהודי והכניס אותו, השפם בלבל אותו כי הערבים מגדלים שפם, זה היה לפני שהאידיוטים בראשות אריק שרון ז"ל הוציאו את סעיף הלאום מתעודת הזהות. אבל סך הכול אצל עולים מבריה"מ מקובל לגדל שפם.

לגבי זקן כל אחד ועניינו, מעט חילוניים מגדלים זקן, אבל נראה שזה גם חיסכון בזמן של הגילוח.

marabo

Well-known member
איזו הוכחה יש לך לשכר שאקבל ?
מוֹדִים אֲנַחְנוּ לְפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ שֶׁשַּׂמְתָּ חֶלְקֵנוּ מִיּוֹשְׁבֵי בֵּית הַמִּדְרָשׁ וְלֹא שַׂמְתָּ חֶלְקֵנוּ מִיּוֹשְׁבֵי קְרָנוֹת, שֶׁאָנוּ מַשְׁכִּימִים וְהֵם מַשְׁכִּימִים: אָנוּ מַשְׁכִּימִים לְדִבְרֵי תוֹרָה, וְהֵם מַשְׁכִּימִים לִדְבָרִים בְּטֵלִים; אָנוּ עֲמֵלִים וְהֵם עֲמֵלִים: אָנוּ עֲמֵלִים וּמְקַבְּלִים שָׂכָר, וְהֵם עֲמֵלִים וְאֵינָם מְקַבְּלִים שָׂכָר; אָנוּ רָצִים וְהֵם רָצִים: אָנוּ רָצִים לְחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא, וְהֵם רָצִים לִבְאֵר שָׁחַת, שֶׁנֶּאֱמַר (תהלים נה, כד): וְאַתָּה אֱלֹהִים תּוֹרִדֵם לִבְאֵר שַׁחַת, אַנְשֵׁי דָמִים וּמִרְמָה לֹא יֶחֱצוּ יְמֵיהֶם, וַאֲנִי אֶבְטַח בָּךְ.

certified.woke

Well-known member
מוֹדִים אֲנַחְנוּ לְפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ שֶׁשַּׂמְתָּ חֶלְקֵנוּ מִיּוֹשְׁבֵי בֵּית הַמִּדְרָשׁ וְלֹא שַׂמְתָּ חֶלְקֵנוּ מִיּוֹשְׁבֵי קְרָנוֹת, שֶׁאָנוּ מַשְׁכִּימִים וְהֵם מַשְׁכִּימִים: אָנוּ מַשְׁכִּימִים לְדִבְרֵי תוֹרָה, וְהֵם מַשְׁכִּימִים לִדְבָרִים בְּטֵלִים; אָנוּ עֲמֵלִים וְהֵם עֲמֵלִים: אָנוּ עֲמֵלִים וּמְקַבְּלִים שָׂכָר, וְהֵם עֲמֵלִים וְאֵינָם מְקַבְּלִים שָׂכָר; אָנוּ רָצִים וְהֵם רָצִים: אָנוּ רָצִים לְחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא, וְהֵם רָצִים לִבְאֵר שָׁחַת, שֶׁנֶּאֱמַר (תהלים נה, כד): וְאַתָּה אֱלֹהִים תּוֹרִדֵם לִבְאֵר שַׁחַת, אַנְשֵׁי דָמִים וּמִרְמָה לֹא יֶחֱצוּ יְמֵיהֶם, וַאֲנִי אֶבְטַח בָּךְ.
חה, איזה שכר קבלו 45 נספי מירון?

Harrington

Well-known member
מנהל
איזהו עשיר? השמח בחלקו.

לענ"ד לא נכון שאתה שולל את העושר במקרה של לימוד תורה. לימוד התורה יכול לגרום לעושר גדול.

למעלה