ההתאבדות של ניב

ההתאבדות של ניב

קראתי את מה שכתבת sad ו.. את יודעת. היה צריך להיות לי ברור שגם את ממועדון המעריצים. אני הייתי שפוטה של ניב. ביום שהיא התאבדה הרגשתי כאילו חברה ממש טובה שלי התאבדה. ובכלל לא הכרתי אותה. אהבתי את התוכניות שהיתה מגישה פעם בלילה. היה לה טעם מיוחד ותמיד הרגשתי שהיא מובילה אותי באיזשהו מסע. בהרבה לילות ארוכים וקשים היה הקול שלה מקור החום האנושי היחידי שחיבר אותי לעולם. מפלט מהבדידות. בשנתיים האחרונות לחייה היתה לה תוכנית בלתי נשכחת. שוס המאה "היפות והאמיצות". אחר הצהריים. אני הייתי מתמרנת את כל לוח הזמנים שלי שאוכל לשמוע אותה. שעה של צחוקים. הצחוקים הכי גדולים על החיים. צחוק בריא וציני ושחור ואמיתי. השעה הזו עזרה לי לחיות בלא מעט ימים קשים. אחר כך התוכנית עברה לבוקר. לא הייתי מתחילה לעבוד עד שהתוכנית נגמרה.. ביום שהיא התאבדה נכנסתי להלם. לא הכרתי את הרקע שלה. ומהדיבורים ברדיו הבנתי שיש פה עסק עם אחת רגישה מרגישה ועצובה לפעמים. אבל לא הדיכאון הזה. ולא הסתדר לי איך זו שהיתה מציחקה אותי כל כך הרבה בעצם חיה בגיהנום. ובכיתי בלי הפסקה. גם הלכתי ללוות אותה בדרכה האחרונה. כי פתאום הבנתי. וזו היתה מראה אכזרית. גם לעצמי. שהייתי בהתחלה של תהליך ההתעוררות שלי. לכל המסכות. לחיים עם חוץ ופנים. לכאוס הזה שבפנים. לעוצמת הכאב. ויש לי חברה שחיה בטירוף הזה. ויודעת שזה ענין של זמן. וזה לא אומץ. מסכימה. זה פשוט כאב כל כך גדול שאין מלים שיכולות לתאר אותו. ואז הפתרון של למות הוא פשוט מפתה. כן. פשוט מתאים. הגיוני. אני הייתי שם לאיזה תקופה. חושבת שכל מי שחווה שכול חשב על זה בצורה כזו או אחרת. וכל אחד עם המנגנונים הנפשיים שלו יצא משם בדרכו שלו. אבל מי שחווה את הכאב הזה של הנשמה. את הוואקום הנוראי. יודע שהוא בלתי נסבל. ומי שחייו הם כאלה. שהכאב הזה לא עוזב. לא הופך למשהו שאפשר לחיות איתו, מאוד ברור לי למה הוא בוחר למות. לא אומץ. זו הדרך שלו להיות.

sad

New member
נו , לא אמרנו שאנחנו מאותה שכונה?

רק עיר אחרת...?! דווקא לא עקבתי אחריה בעקביות, פה ושם הקשבתי, אהבתי את הצחוק הציני (היית מאמינה עלי? עליך?) החיבור המהיר אליה היה ביום שבו ביא התאבדה וסיפור חייה, מותו של אחיה, של אביה ובאותו יום שלה זיעזע אותי ופיסית מוטט אהבתי את הביטוי שבו השתמשת "מראה אכזרית" אבל המראה דיברה על הציניות שמאחוריה כאב, על המסיכות אבל באותה תקופה כבר החלו לנשור המסכות במקומות מסוימים, והכאב האיום הבלתי נסבל, שכולנו מכירים היה בעוצמת טורבו וכל הזמן שכנעתי את עצמי שיש שם אור והמראה שמיכל ניב הצמדה לי מסרה לי באותו יום שבסוף של הסוף אין שום אור ואין מנהרה ועוד שנים רבות מחכות לי עם מסכות, חיוכים,ציניות .. אני מסכימה איתך שהכאב בלתי נסבל, ובכל יום מצאתי תרוץ חדש למה לא להתמוטט, אני כן מבינה את הבלתי נסבלות שבכאב אבל את הכאב שלי תרגמתי למשהו שאני רוצה להפסיק, להרגיע ולא תרגמתי לרצון למות ליאת

כפר קטן..

זה לא אותו כאב sad יש כאב נוראי של עצב סמיך עמוק. בור שחור. ובדידות וחרא על הנשמה. כמה שזה כואב הכאב הזה, עדיין.. הוא כאב של בריאים. אפילו שזה כאב שאי אפשר לנשום. ו"אין סיבה לחיות" ואם יש הקלה אחרי כמה חודשים.. אז זה הכאב של הבריאים. ואם את מסוגלת לעשות איזושהי ראציונלזציה שלו.. אז זה הכאב של הבריאים. כמו שמישהו כתב היום. מן נכות שלומדים לחיות איתה.. מי יותר טוב.. מי פחות. יש כאב אחר. גיהנום פנימי. ומי שאין לו מוצא ממנו בוחר להפסיק אותו. למצוא מנוחה. סף הסבל הוא אישי ולא לכולם יש את אותם כוחות או מבנה אישיות שמאפשר. יש כאב ויש גיהנום לא אותו מקום בי-כלל ואני חייבת לחייך עכשיו אז סליחה

שיר למיכל (וגם לאילנית ולכולם ... )

כחודש לאחר התאבדותה של מיכל ניב הקלטנו (אני והלהקה שהייתי חבר בה בזמנו ) שיר לזכרה של מיכל ניב, שנכתב ע"י הזמר שלנו שכמוכן היה מעריץ גדול של מיכל והרגיש כאילו מותה הוא אובדן אישי שלו ... אתן (וכולם) מוזמנות לשמוע ולהוריד את השיר בכתובת הבאה : http://artists.mp3s.com/artist_song/761/761218.html

אורי_ח

New member
אורן,

אולי יש אפשרות לשים את השיר, זמנית, בכתובת עם גישה ישירה. בזמן האחרון אני קצת משתדל לא למלא פרטים, אימייל וכו´ באתרים שונים. ואני מדליק בלב שלי נר עבור אילנית שלך שמלאו 30 למותה ומאחל לך שבוע יותר קל וטוב. אורי

לשמוע את השיר

תודה על המילים החמות ועל הנר ... את השיר אפשר לשמוע גם כאן : http://stage.co.il/media/harleyoneg4570.mp3 מקווה שתיהנו ...

אורי_ח

New member
תודה תודה אורן יקר

הורדתי אלי את השיר אך לא אאזין לו עכשיו מטעמים של כיבוד מנוחת השכנים ובעיקר אשתי. אל נא תרפה מעיסוקיך המוסיקליים. אין כמו מוסיקה כדי להתחבר אל מעיינות הרגש שבנו, ואל החצי השני, החסר שלנו..... שלך, אורי

BooBee

New member
עולם קטן כל כך

לפני שנה בערך צירפתי את השיר הזה לדיסק שערכתי במסגרת העבודה הקודמת שלי. זה היה ממש בסמיכות למותה של אחותי. המילים כאילו נכתבו עבורי ועבורה. אני זוכרת, אחרי השבעה, כשחזרתי לעבודה, שמעתי את השיר ובכיתי כמו משוגעת מול המחשב. אורן, מסתבר שיש לנו חברים משתופים(הלהקה שלך). רויטל.

עולם קטן ? עולם פיצפון

כמו שכבר הסתבר עם Lia העולם קטן הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים ... השיר הזה הוא לדעתי אחד המרגשים שנכתבו בשנים האחרונות , ולצערי הוא לא הצליח בגלל שיקולים מקצועיים מוטעים של שיווק ומימון ... אני עדיין מקבל צמרמורות כל פעם שאני מאזין לו, והאזנתי לו מאות פעמים ... הוא נוגע בעצב חשוף אצל כל אחד, גם אם הוא לא חווה אבדן אישי או אבל בכלל... בכל מקרה זה תמיד התגמול הטוב ביותר למוסיקאים , לדעת שאפשר לנגוע ולרגש אנשים ... זה שווה את כל החסרונות המתלווים ללהיות מוסיקאי בארץ
. בכל מקרה, אני לא בטוח מי בדיוק הוא המכר המשותף שלנו אבל תמסרי ד"ש חם ממני ...

benni -mac

New member
עולם קטן...ואתה צודק

ואמנם הייתי קשור באיזה אופן , למוזיקה ישראלית ,ואמנם , בשנים האחרונות, בעקבות איזו מהמורה בחיים שלי , קצת התרחקתי מהמוזיקה , השיר הזה אכן מרגש , ואפילו בארופה הגשומה. אכן אני מבין אותך בענין הרגשתך לגבי :"להיות מוזיקאי בארץ" אגב , מי בעל המסטר של השיר הזה?

sad

New member
אחת מהצד, לא מסכימה בי-כלל

רק עם החלק האחרון מסכימה זה עינין של סף סבל, של כוחות ומבנה אישיות לא של כאב מול גיהנום את חושבת שלאחי או למיכל ניב כאב יותר מאשר לך או לי כאב, כי התוצאה הסופית היתה שהוא מת ואת חייה ואני חיה? לחלוטין לא כאן נכנסת האישיות הכוחות והסף ולפעמים המחלה אבל הכאב של כל אחד ואחד הוא הגיהנום האישי שלו, והוא גיהנום!, גם אם בסוף הוא נרגע, ומפסיק להיות גיהנום בעוצמתו, הוא היה באותו רגע גיהנום

אה. .טוב.

מוכנה להתפשר על זה שזה סוג אחר של כאב. ו.. כן. הכל סובייקטיבי. אין פה שום דבר אובייקטיבי. כי אין אובייקטיביות בכאב. אדם ששוקע כשכואב לו, צריך למשוך את עצמו מציציות ראשו כדי לצאת מהביצה. כמו ההוא.. טיל. יש כאלה שעושים את זה. כמוהו. יש כאלה שלא מסוגלים לעשות את התנועה המסובכת הזו אז נעזרים במישהו. ויש כאלה שמוצאים בביצה מקום חמים ומחבק יותר מאשר האוויר הקר בחוץ. ואין לי מושג מה עושים אלה עם הקרחת.. אז זה באשר למבנה האישיות והכוחות שיש לכל אחד. ועדיין. עצובה יקרה שלי. זו לא שאלה של מה, או למי כואב יותר. יש מקום שאי אפשר לתאר במלים כמה הוא כואב. וכמה הוא.. חור שחור. ומפחיד. שמשתק את הרצון לחיות. יכול להיות שהיית שם גם את. לא אומרת שאי אפשר לצאת משם. עובדה... אבל זה משהו שהוא מעבר לכאב של השכול והאובדן.

למעלה