ההתארגנות נמשכת.

ההתארגנות נמשכת.

חברים יקרים, בקייץ הזה יהיה חם. מה זה חם? לוהט! כמו שניתן לשער, אני חוזר עתה מישיבה נוספת של הפורום המוזכר של בעלי היוזמה המבורכים, (שאגב, מחפש עתה שם), ולמטרות הישיבה עמד קיום עונת משחקי-תפקידים חיים בעולם סגנון פנטסיאה-הרואית. בישיבה נכחו שמוליק קרן, איילת כץ, אמיר ארד, הדר עמר, אלכסיי, מכאל, ועוד. סה"כ נכחו בישיבה 16 איש, מיתוכם - שלושה רוסיים. בישיבה שעברה, הוחלט על קיום עונת משחקים, ובניית ארגון שיתמוך בעונה. מטרות הארגון - לצבור שחקנים, ולאור ידע מקצועי בצורת נהלי עבודה תקינה. עוד מהחלטות הישיבה שעברה, שהארגון הנבנה יתמוך בכל יוזמה להקים משחק, לכל קהל, ובכל מקום בארץ, אך עליו להוציא סדרת משחקים בעצמו, שתציב רף גבוה ותעלה את איכות המשחקים בארץ. בישיבה זו דויין בטיבה של עונה זו: לאור העמידות שהפגינו קבוצות ישראליות, הוחלט שארכה של העונה יהיה 12 חודשים (כן! גם בחורף). הוחלט שהעונה תיבנה סביב עולם עקבי אחד - קמפיין מרכזי. לא נפסלה אפשרות של הרצת משחקים בקמפיין צדדי/משחקים צדדיים, אך כן הוחלט, שכל שלושת המשחקים הראשונים יהיו מאותו קמפיין. מספר המשחקים בעונה לא נקבע, אולם הכוונות כמעט של כולם מכוונות לבערך 10 משחקים בקמפיין. הקמפיין, או הסאגה של הקמפיין תיבנה על ידי שחקניו הדומיננטים, בתוך מסגרת עולם פרטנית שתסופק מבעוד מועד. המשחק הראשון, הבא עלינו לטובה, בעזרת השם, (אך עדיין - בלי התחייבות) מכוון לתאריך ה-31 במאי. הקף הפעילות המכוון - 150 איש, כולם - בהרשמה מראש, ובדרישות כניסה בוררניות. על השחקנים לבנות דמויות עמוקות, ולתפקד בקבוצות בנויות היטב, משום שהמשחק הראשון יהווה אבן בסיס והשקת הקמפיין. סגנון המשחק הראשון ידמה בבסיסו לסגנון המשחק הרוסי (קפטנים שמרכזים קבוצות), אך יכיל גם אלמנטים מיליטנטים, וקווסטים להרפתקאנים. בה במידה, יתכנו המשחקים הבאים בסגנונות שונים. אורך המשחק הראשון - מכוון למ-18:00 ועד אישון הלייל, או אפילו בוקר המחרת. השהות בשטח המשחק לאחר המשחק - באחריות השחקנים. עוד דויינו באותה הישיבה תפקידי ה´קפטין´ וה´מסטר´, ההרשמה וניהול הכספים במשחק, וכו´. לא החלטות מרחיקות לכת, פרט לכך, שהרשמה בעתיד למשחקי הקמפיין בעונה זו, תעשה באמצעות כרטיסים שימכרו מראש דרך הקפטנים (כל קפטין יקבל פנקס כרטיסים המכיל כרטיסים כמו מספר הדמויות שמועדת קבוצתו להכיל, ויחזיר את העודף אם נשאר, או יקבל עוד אם קבוצתו תאושר לגדילה). כל זאת, באופן בלתי תלוי למשחקים שרצים גם ככה, וזה כולל משחקים שמריצים בפועל גורמים אלה או אחרים, או משחקים מתוכננים לעתיד - כגון ´הדבר הבא´, וכל זאת כרקע בלבד לעידוד יוזמות מקרב קהל השחקנים, ואימוץ "יזמים צעירים" תוך הקניית הידע המקצועי שנצבר בידי ה-Elders ליזמים אלה. לסיכום... חבר´ה, יהיה חם!
.

בכל מקרה -

אנא, שמרו על ענייניות והמנעו מהערות אישיות. ..ו- נצלו את כוח השרשור!! התיחסויות שונות - כאן.

Hest

New member
קטינים

עם קריאת הודעתך מוחי החל רוקח רעיונות שונים, להבת ההשראה ניצתה שנית. אך אבוי, כבתה לה הלהבה בפתאומיות, האם קטינים יורשו להשתתף בסדרה זו?

סוגיית הקטינים

בשורה אחת, לקצרי הזמן: 1) עדיין לא הוחלט - עדכונים בהמשך, 2) אנא - לא לדיון כאן - אלא להצעות פראקטיות לפתרון המכשול החוקי ---------------------------------------------------------------- זו סוגייה כואבת וסבוכה, ואכן היא עלתה אתמול לדיון, אך לא באה לידי החלטה. באותו הזמן בו עלה הנושא, כבר רוב חברי הפורום היו במצב מנטלי איום ומדוכא (ע"ע ´שעות-שנה´ ו´יום-עבודה למחר´ - מילון אבן שושן), וההחלטה נדחתה. בגדול, מובחנת כוונה עמוקה לשתף כמה שיותר, ללא קשר לדת, צבע או גיל, ביחוד כשמנסים לבנות גרעין יציב שמזין את עצמו משנה לשנה. מאידך - יושב החוק ונושף בערפנו. בידיעה שהמשחק הראשון אינו כולל לינה, להערכתי הזהירה יוזמנו קטינים, גם אם יצטרכו הם להמציא אי-אלו אישורים או אפוטרופסים-מלווים שינכחו במשחק, אולם, אנא - זה עדיין לא רשמי. טרם נוצר מגע עם הראשויות, לרבות העמותה ו/או משטרת ישראל ו/או קק"ל בנוגע לפעילות הפורום והחלטותיו האחרונות, כך שיש עוד דברים בכדי. אשנא לראות את הקהילה מתפקדת בקביעות ללא צעיריה, ובאם יוחלט כן, אקח יוזמה אישית לעבות את מצע המשחקים הזמין לאוכלוסייה גורלית זו. סוגיית הקטינים זו סוגייה שאני מבקש לא להעלות לדיון. הנימוקים לכאן ולכאן ידועים היטב, והרצון והתמיכה בקטינים עודנה חרותה על פניו של פורום מפלצתי זה, והועדה עושה כל שבכוחה על מנת למצוא פתרון חוקי שיפרוץ את החוק לטובתינו. ולכן, אני כן מותיר כאן מקום - ואפילו מזמין אתכם - לתת הצעות יצירתיות לדילמת החוקיות, ולהפציר בחבריכם לחשוב עמכם על פתרון שיהיה המקובל על ההורים ועל החוק. מה לעשות, זו דרישה של העמותה לקידות משחקי-תפקידים - לעבוד באופן חוקי למהדרין, ולעזוב את דרך הפעולה הפירטית.

Ranger One

New member
בתור התחלה...

yay! פאגאנים גם יכולים להשתתף! היפ-היפ-הוראיי! בכל מקרה, לפני שאתה מבקש רעיונות לפתור את הדילמות החוקיות, אולי כדי שתציין מה הן הדילמות החוקיות?

wolverine84

New member
עזרה קטנה../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif

אני רוצה להצטרף למשחקים, אבל אין לי קבוצה\מושג וכו... אם אפשר לקבל פרטים...

Mongarele

New member
Hidy Ho

שלום, אני מרכז פניות של שחקנים לארגון הארים הנולד בימים אלו. אשמח לאזור לכל פונה בכל דרך. אפשר ליצר איתי קשר: [email protected] 411135 051 0957 699 03 אחראי שחקנים, ירון נהרי

elanor

New member
השתתפות במשחקים

לצערי לא אוכל להשתתף במשחק שיתקיים ב-31 במאי, עקב בגרות. השאלה היא, האם אוכל להשתתף במשחקי ההמשך שיבואו אח"כ בכ"ז, או שאאלץ לחכות להפקה הבאה?..

Mongarele

New member
Answer

The fact that you did not take part in one of the games has nothing to do with your ability to play in other games of the Saga. However,the more you play the more you influence the world and improve your character

חד וחלק - כן.

המשחק הוא אמנם סאגה של X משחקים, אולם לא ניתן לצפות שכל הדמויות ישתתפו בכולם. כמו שיהיו דמויות שימותו במהלך המשחקים - יהיו דמויות שיצטרפו. הבהרה נוספת: אמנם המשחק הראשון יתוכנן עבור 150 איש, אולם, המשחק האחרון מיועד להיות משחק שיא של לפחות אלף איש. המשחק הראשון הוא אבן הפינה, שיקבע את הממלכות והנסיכויות הדומיננטיות, את המסדרים שקרמו עור רגידים, את הדתות שהתבססו במשחק, ואת הדמויות הדומיננטיות שירקמו סביבן את העלילה. בה במידה, אף פעם לא מאוחר להצטרף, וזה כולל להוציא לפועל ממלכות שלמות וחדשות, לתאוות ליבם ויוזמתם של בעלי היכולת...

וההתארגנות עדיין נמשכת

אוקי, מאיפה לדעתכם חזרתי? ...נכון. מישיבה של הארגון. כפרט פיקנטי - הארגון בחר לעצמו את השם ´האחווה´ ברוב קולות, ועובד על לוגו. ישנן כבר כמה הצעות, אך מי שרוצה להציע - עדיין מוזמן. עוד ממעללי הערב - ירדתי מתפקיד הדובר, ועברתי לתפעול הצד הלוגיסטי. תפקידי כדובר העיק עלי, ועד שהוא לא ירד ממני, לא הודתי בפני עצמי כמה שהוא העיק עלי. הרגישים שבכם ודאי שמו לב לתחרותיות הסמוייה שנוצרה בין היוזמה הברוכה של אחד מחברי הטובים ביותר, והיוצרים המוכשרים ביותר שאני מכיר - אמיר-ארד, ולניגוד האינטרסים המשתמע מכך. מה גם, שלאחווה התקבלו כמה החלטות תחתן פעלתי בהסתייגות מה, גם אם קיבלתי אותן כהחלטת הכלל, כך שממש טוב לי עם תפקידי החדש, והכל סבבה. להבא - כל דברי הם דברי האישיים, בדיוק על אותו משקל שהיה לי ב-War4Ring, של "יודע-דבר בלתי-רשמי" כזה. בתור מתפעל לוגיסטי אצטרך לדאוג להרבה דברים, שגם ככה מתחרזים עם דברים שאדאג להם בשביל ´הדבר-הבא´, ולהפך, כך שזה ממש בסדר. ...רק שהתפעול הלוגיסטי הוא התפקיד הכבד ביותר, ואצטרך את כל העזרה שאוכל לגייס. במילים אחרות - חבר´ה, אלה ימים היסטורים של יבוש-ביצות וייסוד ה-Rץ, וכל מי שרוצה להכנס לדפי ההטוריה, לא יעשה זאת בחינם. אנו זקוקים לבעלי יוזמה. לתפקיד הדובר מונה ירון נהרי, תפקיד שגם ככה מתחרז עם תחום האחריות הקיים שלו כאחראי שחקנים, ותעבוד מולו מריה(גולה). כמו כן, באותה הישיבה דוסקסו נהלי עבודה בסיסיים ודויינו סוגיות חוקיות, אולם טרם ניתנה החלטה בעניין הקטינים. אציין שהדר עמר נילחמת עליכם בחרוף נפש, ובצדק. אני אישית אשתתף במשחק נוער שיתרחש ביום שישי. הגיע הזמן שאפגוש אתכם, לא?

עדכון נוסף...

ממש בקצרה:
חזרתי מ-R הקRיסטל. פארק הירקון, 50 איש, נוער ומטה (גלאי 13-19). חוויה מרגשת לראות את הנוער. מארגן צעיר שהשקיע המון, בציוד, בתחפושות, בעלילה, אך חסרו לו כמה ליטושים שיכלו להעלות את התפקוד. בדיוק לשם כך קיימת ´האחווה´ - על מנת לשמר ולהעביר ידע מקצועי כזה. יש לכם יוזמה? מארגנים משחק? קבוצה? פרוייקט? אל תתאבדו, ואל תעשו את הטעויות שכבר עשינו - גשו לאחווה. קחו בחשבון שזו התחלה, כך שנעדיף בראשית לתעל את מרצנו לכיוון בעלי סיכוי גבוה יותר לצמוח ולהצטרף לשורות מעבירי הידע, אך בסופו של דבר - הוא יעבור לכולם.
לפני המשחק הייתי, כמובטח, ברכבת צפון לפגישה עם וחתנג. באופן מאכזב וחתנג לא הגיע, אך הגיע משנהו - בחור חביב בשם גרה. המשחק בשבועות: 99% - ביער בן-שמן, על פני שטח של כמעט חצי מהשטח המקורי. חוקים בעברית וברוסית מעותדים לצאת באתר שיפורסם בראשית השבוע. המשחק מבוסס יותר תיאטרון ופחות לחימה. העלילה הכללית כבר סגורה כסיפור מסגרת. שרותים וביטוח - טרם נתקבלה החלטה. הובלה - לא ברמת הארגון. נשקים - מעץ. תקנים יתווספו לתכני האתר. תכנית תקציבית כוללת שרותים, גנרטור, פונדקים ל-1000 איש בעלי אוכל חם וקל, שתייה קלה וללא אלכהול, רכב פינוי וטיפול במיים. אבטחה - לא נסגר. רפואה ומע"ר - לא נסגר. קטינים - עד גיל 18 באישור הורים ובאחריות קפטין. פריסת מסטרים - אחד בכל קבוצה. קביעת מיקומים, הסדרי לינה ופיזור מפות - עם סגירת הפעולה מול קק"ל והראשויות. המשחק מתוכנן ל-48 שעות ברציפות, ללא הפסקות, כאשר במהלך הלילה לא פורצים ערים ולא מתחוללים קרבות-רב. מטה פעילות מרכזי אחד. כספים - מזומן מיד-ליד או בהעברה בנקאית. גובה התשלום - לא נקבע, וינוע בין 15 ש"ח ל-50. אישית - אני מאחל את מלא ההצלחה, ואף מופתע מאלכסיי שנרתם בדרכו להסרת מכשולים העומדים בפני המפעל, אך עדיין ישנם מכשולים תפעוליים רבים העלולים להתהוות כבעייה. ההשערה שלי - היכונו לכיוון Underground פרטיזני לחלוטין, וקחו בחשבון שהכל על אחריותכם האישית; החל מהסדרי הגעה, עבור דרך ציוד, אוכל, מיכלי מיים, לינה, כולל הובלת הציוד לאתר, וכלה באחריות אישית. מאכזב שמכל הרשימה הארוכה שהתחייב עליה וחתנג הוא מסוגל ליישם מעט מאד, אך גם על זה - אומר אני תודה בפה מלא.

Varkong

New member
הקטינים לא תהייה בעיה.

כי אני לא מכיא הרבה אנשים מתחת ל 18 שיבואו בשבועות. ויכול להיות שאני טועה, את זה יגיד לכם נדב אבל לפי דעתי, דונלנד מתבטלת

bladekilleris

New member
הבאמת!!!??!!

אני מתחת לגיל 18 ואני אבוא גם אבוא! ועוד איך ואת תראי אותי כי אני הולך להראות נוכחות בלארפ הזה אני מאוד מקווה לצערי סביר שזה לא יקרה אבל אני מקווה :)

למעלה