ההתייחסות לבעלי חיים

Lola Bany

New member
ההתייחסות לבעלי חיים

קראתי את 2 הספרים הראשונים בבסדרה אבל עדיין יש נושא שהוא מעורפל בעייני בהתייחסותו ודרך ראייתי של ניל את העולם. והכוונה שלי היא לנושא בעלי החיים. מה גישת הספרים לבעלי החיים? האם הם נשמות כמו בני האדם. נשמות שרוצות להתנסות בצעמן ובאו כבעלי חיים? האם הספר דוגל בצמחונות? שיויון בין בני האדם לבע"ח...? אשמח לקבל תשובה

bios

New member
יש בספר 3 וב"ידידות עם אלוהים"

התייחסות לעניין, אם כי גם היא לא הייתה לגמרי ברורה לי. אני ממליץ לך לקרוא בעצמך בכל מקרה, אבל המסר שאני קלטתי הוא מסר אוהד לצמחונות, תוך גישה שבאופן כללי ביחס לסביבה כדאי לקחת בחשבון שכל הדברים בעולם הם חלק מאותה האנרגיה. צריך להתחשב בצרכים של יצורים אחרים, אבל הצרכים של בעלי חיים וצמחים הם אחרים משלנו. איזון בין הצרכים השונים יכול להביא אותנו לכיוון הרצוי לנו. יש בספר השלישי (אם אני לא טועה) משל שמסביר שגם אם כל היצורים הם חלק מאותו הגוף, הרי שיש הבדל בין פגיעה בחלקים שונים בגוף: לחתוך את השיער זה לא כמו לחתוך את היד. אני מבין מזה שניתן לפעמים לפגוע ביצורים אחרים כל עוד זה שומר על האיזון האקולוגי (למשל כמו אצל האינדיאנים). כמו שאפשר לראות, זה מסר מאוד מורכב, אז אני ממליץ לך לקרוא את הספרים בעצמך.

למעלה