ההתלבטות שלי מורכבת מכמה גורמים

עדי1751

New member
החלמה לאחר שרוול וטבעת

האם יש כאן מישהו שעבר גם טבעת וגם שרוול ויכול לספר מה ההבדל בהתאוששות ובהחלמה בין 2 הניתוחים האם הוא משמעותי האם יש הבדל בכאבים במשך זמן ההחלמה ?כי אני קוראת על המון מנותחי טבעת שסובלים קשות אחרי הניתוח אולי אפילו יותר ממנותחי שרוול

אופירA

New member
מנהל
זמן אשפוז והחלמה קצת יותר ארוך בשרוול

אבל התאוששות והחלמה הם מאוד אינדיבידואליים ולא תוכלי ללמוד מבעלי הניסיון אלא רק תמונה כללית.
אין מציאות שהחלמה מטבעת קשה מאשר החלמה משרוול. יש אנשים שסובלים כאבים ויש אנשים שלא מרגישים שום כאבים, רק אי נוחות.
ממילא מצבי כאב אקוטי חולפים לכולם בתוך יומיים ומכסימום שבוע, ומצבי כאב קלים חולפים לכולם בתוך כ-3 שבועות.
זה לא שיקול בבחירת הניתוח.

זה שיקול כשהולכים לניתוח להסרת עודפי עור, כי שם מצב הכאבים באמת מכריע.
אבל ההבדל בין טבעת לשרוול בעניין הכאבים הוא פשוט לא שיקול. הכל תלוי במצב הנפשי של המנותח ובאיזור שהגז התרכז בגוף שלו ולוחץ לו. זה לא הטבעת או השרוול.

את עושה כאן המון זמן סקרים ובדיקות, ולא משתפת כלום על ההרגשה שלך ועל המקום שלך בכל התהליך.
אני ממליצה לך לעשות את התהליך שלך ולא את התהליך של האחרים. הסקרים והבדיקות לא יוכלו לנבא לך את התהליך שלך, וכדי להתמודד איתו כדאי שתדברי עליו. על מה שמרגיש לך.
מה את עוברת, מה את מרגישה, ממה את מפחדת, איך את חושבת להוריד את הפחד, מה גורם להתלבטות שלך, מה מונע ממך להתנתח בסופו של דבר.

קוביd1

New member
החלמה אחרי ניתוח

ההחלמה אחרי הניתוחים שונה מאחד לשני ,זה דבר אינדיוידואלי יש כאלה שאחרי הניתוח נוהגים חזרה הביתה ,יש כאלה שהולכים מכופפים וכואבים בנשך שבוע עשרה ימים. כאבים יש משכחי כאבים אפשר להפחית את עוצמת הכאב.
אני חושב ככל שהניתוח יותר מסובך כמו שרוול ,זמן ההחלמה ארוך יותר

קובי

היי עדי

אולי תפרטי לנו קצת מה החששות שלך?

אולי נוכל לעזור וגם על הדרך עוד מנותחים לעתיד שאינם משתתפים פעילים יוכלו להנות מהתשובות.

נראה מההודעות שהחששות שלך הם בעיקר מדברים רגעיים, כמו ההרדמה או ההחלמה, ופחות ההתנהלות שאחרי הניתוח. כלומר מה שמדאיג אותך זה בעיקר התקופה הראשונית ופחות כל היתר?

נשמח אם תכתבי לנו הודעה מפורטת אחת, מה הלבטים, מה ידוע לך על שני הניתוחים, מה החסרונות והיתרונות בעינייך של כל אחד מהם.

אף אחד לא יכול להגיד לך מה יותר טוב, אבל אולי יש לך מידע מוטעה? או שאולי חסר לך מידע כדי להחליט? תגידי לנו במה את מתרכזת, מה מפריע לך בעיקר, כי קצת קשה לנו להבין מכל השאלות מה העיקר ומה התפל בעינייך.

אין אנשים שעברו גם ניתוח טבעת וגם שרוול על קיבה בתולית. כלומר גם אם מישהו עבר שרוול אחרי טבעת בוודאי שההחלמה שלו לא תהיה כמו החלמה "סטנדרטית" (אם בכלל אפשר להתייחס למשהו כל כך אינדיווידואלי כסטנדרטי), וכנ"ל ההפך.

נראה לי שאת מחפשת הרבה תשובות ואולי לא יודעת לשאול את השאלות הנכונות שיספקו לך את מה שחסר (וברור מהשאלות שלך שיש לך הרבה חששות) אז אולי תספרי לנו על עצמך, קצת על היסטוריית ההשמנה, מה השיקולים שלך לגבי כל אחד מהניתוחים ומה חשוב לך להשיג לאחר הניתוח (איכות אכילה? שמירה לשנים? יש אנשים שקל להם לשמור אבל קשה לרדת, ויש להפך וזה אצלי היה אחד השיקולים בבחירה בטבעת - אני לא יודעת לשמור אחרי הירידה).

תסלחי לי אם נכנסתי למקום שאת לא רוצה להיכנס אליו, פשוט נראה לי שיש כאן המון אנשים שיכולים לתרום לך, ואולי אם תפתחי שרשור אחד מרוכז עם כל המידע על עצמך, נצליח לעזור יותר

עדי1751

New member
ההתלבטות שלי מורכבת מכמה גורמים

בטווח הקצר-פחד מהניתוח עצמו ומההתאוששות
בטווח הארוך-אני רוצה מינימום איכות חיים והמון אנשים כאן בפורומים ומחוץ להם-טוענים שטבעת זה עונש וסבל הקאות חוסר יכולת לאכול מוצק ועוד
אני מבינה ששרוול עדיף כי אין כמעט תלונות עליו וכולם מדברים על"מתנה נפלאה" וכיו"ב-אבל אני חוששת מהניתוח הזה ומסיבוכיו
ברור לי שעם BMI 41 אני חייבת ניתוח אך לא מצליחה להחליט מה

טליוגם

New member
שני הניתוחים דורשים שינוי

באורח החיים שינוי חשיבה :) משורוולים רבים אחרי כמה שנים מרחיבים את גודל הקיבה בגלל התנהלות לא נכונה בגלל שקשה לשמור כל החיים על מנות קטנות בטבעת תמיד ניתן לסגור ולפתוח ולהיות עם יד על הדופק,בעניי הטבעת היא סוג של תזכורת שלכל הסיר או החבילה יש את אותו הטעם:) שניהם ניתוחים שניהם יש תקופת התאוששות בודאי כבר למדת מה קל יותר מבחינה כירורגית אבל בסופו של דבר הבחירה צריכה להיות כמה את מוכנה להשקיע בעצמך! ואגב בהתנהלות נכונה עם הטבעת אפשר לאכול העל!!! אבל לא את הכל:) לא חייבים להקיא:)

קוביd1

New member
עדי 1751

שתי טעויות יש לך אחת שבטבעת החיים בלתי ניסבלים חיים של הקאות וסבל נוראי ,ברור שמי שיסגור את הטבעת עד כדי חנק יקיא ,אנשים רוצים לרדת תוך חודש את מה שהעלו במשך עשרות שנים וסוגרים את הטבעת עד הסוף ,מי שיסגור את הטבעת בשכל בחכמה ,לא יקיא ,טעות שנייה שלך שהשרוול מתנה נפלאה ,השרוול מתנה נפלאה לאלה שמשתפים פעולה עם הניתוח שומרים כל הזמן על איזון באכילה ,לא מנשנשים כל הזמן ,כי אפשר לרמות כל ניתוח .
אני לא שולל חס וחלילה ניתוח שרוול ,ההחלטה קשה תתייעצי ,תקראי פה בפורום תקראי בפורום של השכנים שלנו המשורוולים ותחליטי ,רק דעי לך שהניתוחים הבריאטרים משמשים ככלי עזר לירידה במשקל ,ולא יעשה את העבודה לבד בלי שיתוף פעולה עם החלק החשוב שנמצא בקודקוד שלנו .

הרבה בריאות ובהצלחה במה שתחליטי, אשמח לשמוע מה החלטת.

קובי

שמחה37

New member
שרוול וטבעת הם שני ניתוחים שונים

שניהם דורשים שינוי חשיבתי, שניהם דורשים התנהלות חדשה בחיים

כמשורוולת ותיקה יכולה לספר לך שמספר שנים אחרי הכמויות עדיין קטנות

אבל ממש לא דומות לקטנות של התקופה אחרי הניתוח

שיניתי את אורח החיים שלי מקצה לקצה,אני נהנית מכל אוכל שבא שלי

אבל יחד עם זאת דואגת שהבחירות יהיו נכונות ובריאות.

ספורט הוא חלק נכבד מחיי, והכי חשוב אהבה עצמית קבלה ושלמות עם מה שיש.

היחס שלי לאוכל השתנה, העבודה הגדולה היא בגזרת הרגש מיתון האכילה הרגשית

ושינוי דפוסי אכילה וחשיבה.

השינוי הוא כולל והוא גולש לכל תחומי החיים כך שהעבודה באמת היא על "גלגל החיים" ולא על האוכל.

לגבי טבעת אני מאמינה שרק מי שעובר את תדריך אופירה חי בשלום עם הטבעת

מההכרות ברשת עם מטובעים אני שומעת על יותר מאוכזבים מאיכות החיים מאשר על מאושרים

ושוב לדעתי זה רק משום שהם לא לומדים להתנהל איתה.

נכון שבשרוול רוב הירידה הגדולה מתרחשת בשנה הראשונה זה גם לחיוב וגם לשלילה לחיוב בגלל עצם הירידה וחלום שהתגשם

לשלילה בדיוק באותה מאותה סיבה הירידה המהירה מסחררת ופעמים רבות "קשה לעיכול". אני ממליצה לך להפגש עם המנתח שבחרת ויחד לדסקס

מה נכון עבורך.

בהצלחה

שמחה

גברת ע

New member
אני יכולה רק להעיד על הניתוח שאני עשיתי

עם זאת, כל ניתוח שתעשי, ברגע שתתנהלי בצורה לא נכונה זה יהיה סבל ועונש (כמו שאת כתבת)
יכולים אנשים שעשו טבעת (ולא לפני שנה או שנתיים אלא יותר) שהם מתנהלים איתה מצויין והם לא מרגישים בעונש או סבל.
יכולים אנשים עם שרוול להעיד שהם כן מרגישים בעונש או סבל כי ההתנהלות שלהם לקויה.

הניתוח זה לא רק פעולה כירורגית זה גם המון עבודה שלנו עם עצמנו גם מבחינה מחשבתית וגם מבחינת ההתנהלות שלנו עם אוכל שצריכה להשתנות

היי עדי

אני יכולה לספר רק על הטבעת, כי זה מה שאני מכירה.
עניין הטווח הקצר לא היווה שיקול כל כך מבחינתי, כי מה שהיה לי חשוב ומרכזי זה החיים שאחרי זה. ניתוח קשה יותר או פחות - זה עובר ואם יש עוד קצת כאבים, זה יעבור, אז כמה ימים יותר או פחות זה לא באמת משנה- זה נגמר, שוכחים שכאב אחרי לא יותר מידי זמן וזהו.

לטווח הארוך אצלי היה חשוב הרבה יותר עניין השמירה, לרדת משקלים גדולים מאוד הצלחתי גם בעבר אבל אף פעם לא הצלחתי לשמור יותר משנה, המשמעת התרופפה לה, ועליתי חזרה.
מכאן שהשרוול פחות התאים לי.

מהניסיון שלי בטבעת - אם את מתנהלת נכון אז איכות החיים רק עולה. אני רואה גם את מי שלא מתנהל נכון מסביבי, ובאמת איכות האכילה ואיכות החיים יורדת, אבל גם היא לא נוראית, לא נתקלתי בסבל כמו שאת מתארת, לכן קצת קשה לי להתייחס לזה. אני בטוחה שיש אנשים שסובלים מאוד כי הם חונקים את הקיבה עם טבעת הדוקה ולא באמת משתפים פעולה עם הניתוח.

גם בשרוול תצטרכי לנהוג נכון, יש כללים לאכילה, וכמו כל ניתוח הוא משמש כלי עזר - משמע אנחנו צריכים לעבוד ולא רק להסתמך על הניתוח.
נשמע שאת חושבת ששרוול עדיף לך לטווח הארוך, אבל את מסתמכת על מה ששמעת מאנשים ולא כל כך הבנתי מה בניתוח מתאים לאופי שלך, להתנהלות שלך עם האוכל, להיסטוריית ההשמנה שלך.

כשכתבתי לך בשירשור הקודם לפרט לנו קצת על ההיסטוריה שלך זה כדי לנסות להבין מה יותר מתאים לאופי שלך, אולי לתת לך דגשים שלא חשבת עליהם עדיין. אם בא לך לפרט את מוזמנת, כי מה שכתבת כאן לא באמת נותן לנו שום אינדיקציה לגבייך באופן אישי.

בהצלחה בכל מקרה .

אופירA

New member
מנהל
פחד שמנהל החלטות

פחד מהלא מוכר ולא ידוע הוא מאוד הגיוני וטבעי.
אבל בפרופורציות סבירות, שאפשר בהן להתגבר עליו.
ברגע שהפחד מנהל לנו את הקצב של החיים, עוצר אותם ומקבל בשבילנו החלטות או מפריע לנו לקבל אותן - הוא לא תקין, לא בריא, והוא דורש עזרה מקצועית.
אני מרגישה שלא רק את ההחלטה על הניתוח תוקע הפחד שלך, אלא גם החלטות חשובות אחרות בחיים, וצעדים נוספים בחיים. כלומר שאת צריכה בהחלט עזרה בתחום הרגשות.

אני בטוחה שאני לא מחדשת לך דבר, ואת מודעת בעצמך לקשיים שלך. אז למה אני כותבת לך את זה?
כי אני רוצה להציף למודעות שהדרך היחידה שלך לקבל החלטה היא לגבור על הפחד.
אין שום מידע נוסף שתוכלי לקבל שיאפשר לך לעשות את זה. את המידע כבר אספת במשך תקופה ארוכה. כרגע כל תוספת מידע בעצם היא מסווה שעוזר לפחד להמשיך לנהל את דחיית ההחלטה על הניתוח.

אני לא יודעת למה המון אנשים בפורומים ובחיים אמרו לך שהטבעת שלהם היא עונש וסבל והקאות וחוסר יכולת לאכול מוצק ועוד, כאשר אני אכלתי עד כה, מהשעה 9 בבוקר, המון המון מוצקים כולל לחם, וגם החברות והחברים פה עם טבעת עשו את זה, בלי להקיא כלל.
אם האנשים שאמרו לך רק דיקלמו, כי בכלל אין להם טבעת אבל זה מה שהם שמעו - תסנני כל מה שנאמר לך בצורה כזו.
אם האנשים שאמרו לך יש להם טבעת, כדאי מאוד שתדפיסי את הקובץ המצורף, תחתכי את כרטיסי הביקור ותתני לכל אחד מהם את הפרטים שלי, כדי שאוכל לעזור לו להקל מאוד מאוד על הסבל שהוא עובר לחינם.

אבל אם שמעת כל כך הרבה דברים רעים על הטבעת ואת רוצה איכות חיים, אז למה שלא תקבלי החלטה לעשות שרוול? בגלל תוספת של 1.5 יממות אשפוז? בגלל שיש נקז שצריך להוציא וזה קצת כאב לכמה אנשים?

אני חושבת שהשיקול שלך צריך להיות ההיכרות שלך עם עצמך. ממה מורכבת הפרעת האכילה שלך, מה היכולות הנפשיות שלך כרגע, ולפי זה תחליטי מה נכון לך יותר.
אם את אוכלת בבולמוס רגשי כמויות אדירות, אם את אוכלת בעיקר ממתקים, או בעיקר לחם, או בעיקר כמויות גדולות של אוכל, או בכלל אינך אוכלת הרבה, רק המטבוליזם והגנטיקה מאוד נגדך, ואינך מצליחה לרזות. אם יש לך הרגלים לאכול ירקות, ואת אוהבת ירקות חיים ומבושלים. מה אורח החיים שלך.

שיחות טלפוניות איתי היו מאוד מאוד יכולות להועיל לך, כי הייתי יכולה להאיר לך נקודות חשובות שאולי לא שמת עליהן מספיק את הדגש.
אבל אני מבינה שלא תתקשרי, ולא תתייעצי איתי, ומכבדת את הקושי שלך. אני מקווה שיהיה מי שיוכל לעזור לך לקבל החלטה.

בכל אופן, אם מאוד קשה לך לקבל החלטה, אולי תקחי פסק זמן (לא כדאי לעשות עוד בירורים לדעתי. עשית מעל ומעבר), ותחכי שיגיעו הכוחות לקבל החלטה.
אם לומר את האמת, בשלב זה הייתי כותבת יתרונות וחסרונות על נייר, קוראת ומסתכלת איזה ניתוח קופץ לי טיפה יותר מהשני, והולכת עליו. אני מאמינה באלוקים, ולכן יודעת שאת ההחלטות עבורי הוא מקבל, אני רק בובה על חוטים בכל הנוגע להחלטה בריאותית, ולכן אני מנסה להקשיב לו, או לקבל את העובדה שאני לא יכולה לדעת מה להחליט, ולעשות אנ-דנ-דינו או להחליט על סמך שיקול זעיר שקופץ לי פתאום מול העיניים, וחסל.

עדי1751

New member
תשובה לאופירה

הדברים שלך נפלאים ומדוייקים בצורה מדהימה
אין מה להוסיף-כל מילה מדוייקת.
עם זאת-ברור לי שבע"ה אעבור את הניתוח אינני חושבת שריבוי בדיקות ושאלות-זה פגם!
הבעיה שלי זה חילוף חומרים איטי בצירוף אכילת פחמימות מוגזמת בעיקר בצהריים ובערב.
אני גם לא מתביישת להודות שאני מפחדת ואני בטוחה שאני לא יחידה בארץ.
אני רוצה גם לרדת במשקל וגם לא להקיא כל היום ולהסתובב עם אוכל תקוע.
אילו הנתונים. אשמח לקרוא כעת מה את מייעצת לאור הנתונים הנ"ל.
דרך אגב אני בחורה חרדית ואנו גרים באותה עיר במרחק של 2 רחובות

אופירA

New member
מנהל
2 רחובות זה טוב

(שונאת מרחקים ארוכים).

גם טבעת וגם שרוול יעשו אותה עבודה במקרה שתיארת.
יכול להיות ששרוול עדיף, בגלל אכילת הערב.
אבל אם בכל זאת את מפחדת ממנו, ואת אוהבת לאכול ירקות בכל צורותיהם - אז לא צריכה להיות לך בעיה עם טבעת.

כמו שהסכמנו, פחד הוא טבעי מאוד, וריבוי שאלות אינו בעיה - אם הוא עוזר לך. פשוט היה נראה לי שהוא מפריע לך להחליט, ואולי אינך מודעת לכך.
אבל אם את יודעת שאת צריכה את הזמן כדי להחליט ולגבור על הפחד - אז ברור שאת צריכה לקחת כל זמן שנחוץ לך, ולשאול כל מה שנחוץ לך.

גברת ע

New member
סתם שאלה

מה קשור שרוול לאכילת ירקות בכל צורותהם?
אני עשיתי שרוול ואני אוכלת את כל הירקות (חוץ מאלו שאני לא אוהבת כמובן) בכל צורה שהיא, מבושל, מאודה, בתנור, חי, חתוך, שלם וכו'

טבעת וירקות

לפי מה שאני מבינה עדי פוחדת מהשרוול בגלל הניתוח עצמו בלבד ולכן נוטה לכיוון טבעת.
ה"בעיה" עם הטבעת היא שהיא יותר פתוחה בערב (מה שפחות מתאים לעדי לפי מה שהיא מתארת), לכן מטובע שאוהב ירקות, מוסיף ירקות לתפריט בערב וכך מתגבר על הבעיה. כך זה לפחות אצלי.
לא נראה לי שאופירה כיוונה לכך שבשרוול אי אפשר לאכול ירקות :)

גברת ע

New member
זה לא היה מכעס או משהו כזה פשוט לא הבנתי

ורציתי לדעת אולי יש משהו שאני מפספסת

למעלה