ההתלבטות של אולמרט,

dariayaari

New member
ההתלבטות של אולמרט,

מוזרה ומדאיגה. נראה כאילו חרב תונחת על צוארו אם יצביע בעד העיסקה. וזה מדאיג. גם אילה חסון אמרה שיש משהו תמוה ולא מובן בהתנהלותו בשבוע האחרון. הערב הסתגר בביתו וביקש שלא יפריעו לו. אני ממש מקווה שהכל יעבור בשלום, וזו עוד אחת מהפראנויות שלי..

הוא לא התלבט כל כך בהחלטה על היציאה למלחמה

ב-12 ביולי, בתוך זמן קצר מאד (שעות מעטות) אולמרט השתכנע מדבריו של מרשל-התעופה שהיה אז רמטכ"ל (אחרי שזה נתן את הוראות-המכירה של מניותיו בבנק) וקיבלת את המלצתו להוציא את צה"ל ואת עם-ישראל למלחמת-איוולת. החלטה חפוזה וללא תכנון וחשיבה אסטרטגיים (כדברי ועדת וינוגרד בסיכומיה) נתקבלה אצל אולמרט בו ביום. ההחלטה להחזיר את השבויים במשא ומתן ותמורת "מחירים" "התלבטה" והתמהמהה אצלו במשך שנתיים. נו ! כאשר החליט על המלחמה הוא נחשב טירון שירש בלי כוונה את המצביא המיתולוגי שרון. הוא היה צריך להוכיח את עצמו, שאיננו "שווה" פחות. בשנתיים הבאות הוא פשוט חיכה להזדמנות שהכרזה על החזרת השבויים הביתה תיתן לו את ה"דיווידנדים" הפוליטיים והאישיים כדי "לאזן" את מצבו הביש בדעת הקהל ("אני יודע, אני ראש-ממשלה לא פופולארי"!). לא רק התלבטות היתה זאת, אלא בעיקר חישובים "מה יצא לי מזה". כאשר מולו התייצב יריב פוליטי מעוטר ובעל נסיון ואולי כריזמה צבאית כמו אהוד ברק, הבין אולמרט שעליו למהר ולהניע את עגלת-המו"מ ולהפיק ממנה את המיטב, שיגרום "לעם" להכיר גם ביכולותיו המנהיגותיות, כישוריו כ"מבין בענייני בטחון", ובאחריותו הממלכתית, מול כל ה"לכלוכים, והמחדלים שייחסו ומייחסים לו. זהו כל סיפור ההתלבטויות, רבותיי. יש חולק ?

dariayaari

New member
אם אכן...

זה כל הסיפור כפי שאתה מתאר אותו, אם שום דבר "מיסתורי" אין מאחורי התלבטויותיו והתנדנדויותיו, אז ואאוו, מה יותר גרוע? טוב, כרגע הוא פנה אל השרים לאשר את העיסקה, נראה מה יהיה. אחרי שאהוד ואלדד וגלעד יחזרו הביתה, עלינו להמשיך ולנהל מערכה למען אלו שאולי ייחטפו בעתיד.

מי שראה את תמונת קרנית מתרפקת על צואר אולמרט

מי שראה בעתון סוף-השבוע שעבר 'ידיעות אחרונות' את התמונה הגדולה בה אולמרט הרחום והחנון, חובש כיפה (גם זה חשוב לדמותו) מחבק את קרנית המתרפקת על צוארו, הבין מה זאת תמונת יחסי-צבור. זה מה שאולמרט רוצה שישאר בזכרון של כולנו לגביו: המתלבט בלב כואב בין חובתו לעם-ישראל לרגשותיו האנושיים (כאבא ?), והמכריע לצד הרחמים. איזה זכרון פתטי ומעוות של אולמרט הכדאיניק והממולח. גם זה 'ספין'. מצולם. כמו שנאמר: תמונה אחת טובה מ-1000 מילים !

למעלה