ההתמודדות עם חדירת

ההתמודדות עם חדירת

תגידו לי אם אני צודקת: לקהלה החרדית בעיה, רעיונות מערביים מודרנים חודרים והעם מושפע (בכלל זה הפסיכולוגיה, האינטרנט וכו´) והקהלה במקום להודות בבעיה ולטפל בה מתעלמת וממשיכה להתעסק בבעיות עתיקות שזמנן עבר מהעולם וכך אנו מפספסים את הנוער?

נע מה

New member
זה אחד הסיבות שנמאס לי מהמדינה הזו

יש לי הזדמנות לעזוב את הארץ ואני לא יודעת מה אני עושה פה! בבוקלין אין חוזרים בשאלה וכל הדברים האלה... רק בארץ הגויים מקלקלים לנו את הילדים שלנו

בהצלחה במה שלא תבחרי.

ליהודים יותר קל לשמור על עצמם בין הגויים מאשר החילונים כי מהגוים יש מרחק טבעי והחילונים הם אחים שלנו. אבל גם בגולה יש.. לפני כחודש שמעתי על שתי בחורות מבורופארק שנעלמו ונמצאו באיזה חור עם גוי...

א77

New member
הזדמנות לעזוב יש גם לי

ולעוד יהודים. אבל... הגויים יכולים לקלקל לנו את הילדים פה בארץ? ולכן אסע עד לברוקלין? הרי אני יכול לברוח לחממה יותר נעימה מהיכן שאני נמצא. ולא לטרוח עד ברוקלין. אם אתירא מהסביבה ההחברית של ילדיי. אמצא להם מקום חינוכי פרוש יותר מאותה חברה. אוליי אחליף מגורים לשכונה יותר מחונכת ונוהגת עפ"י דת תורה. ואפרופו הפסוק שבחתימתך הזכיר לי את ששמעתי לפני שנים רבות מאחד הגדולים ביותר הנמצא במזר הבמה של המנהיגות החרדית בעולם: נתת ליראיך נס להתנוסס [תהלים ס. ו] שאין הקב"ה עושה נסים לחינם, וכשבאים נסים יש לבדוק עבור מה הם באים. והנה אנו רואים שקורה שיש נסים. וסיבת הדבר הוא שכאשר אנו שרויים בחשכת הגלות, אין אנו רואים כלל את האמת. וכשפעם אחת רואים אנו נס שלא כדרך הטבע, רואים אנו שיש אמת ואלקות בעולם. וזהו נתת ליראיך נס בכדי להתנוסס, היינו בכדי שהצדק יתרומם מלשון ירום נסי שהאמת והקושט יהיו בתמידיות. שבוע טוב, חורף בריא ושנה טובה והעיקר שהגויים יעדיפו להגר ולעזוב את הארץ. אנחנו נעזוב מלשון 'עזוב תעזוב עמו'. נעזוב כאן האחד לשני פה בארצנו עד שנזכה לגאולה השלמה במהרה בימינו.

בןפורת

New member
כדאי לזכור!

אנחנו נראה במו עינינו בשנה-שנתיים הקרובות קיבוץ גלויות כפשוטו ממש! יהודים יעלו לארץ ישראל ובפרט מארצות הרווחה עקב התגברות האנטישמיות בעולם יותר ויותר. כמה שקשה - בארץ הקודש הכי כדאי להישאר!

אני לא בטוחה בזה...

יש לזכור שהארץ, עדיין אינה בידנו, עד שיבוא המשיח אנו בגלות ולכן לא יתכן שהישוב היהודי (האמיתי) כאן ישתבח כ"כ. אני חושבת שאם שנאת האחים תתקדם בקצב, אנו עלולים להגיע להגיע למצב שהחיים פה יהיו בלתי נסבלים ונאלץ לשוב לגולה!

כמה שהמצב

פה גרוע לדעתך , בגולה המצב לא יותר טוב ושם הסכנות גדולות יותר בעיקר שכולם חיים שם בפחד בעקבות האנטישמיות, זאת האמת .

לביא4

New member
הארץ כן בידינו

מלכות דוד עדיין לא חזרה אבל אנחנו רואים שלאט לאט עם ישראל חוזר לארצו הארץ חזרה אלינו בניסים מעל הטבע ואנחנו כולנו רואים פה כל יום ניסים רק חבל שמורידים את הראש כל הזמן לפני הגויים והערבים אפשר להשוות את התקופות בין שנות השיבעים והשמונים והתקופה של עכשיו - אחרי הרדיפה אחריהם שיחתמו על הניירות ל"הסכם שלום" כמו שראינו מה שוות החתימות שלהם עד היום...

ומנהיגי-העם השוטים ....

ימשיכו לרדוף אחריהם , במקום לפנות לאלוקים שיגאלנו .

נע מה

New member
סחטיין על הפסוק../images/Emo45.gif

בס"ד לעזוב הוא לא יעזוב אף יהודי יש יהודים בכל העולם הוא נמצא איתנו בכל מקום וחוץ מזה הגוים שם עושים כבוד יותר ליהודים יותר מה שערבים עושים לנו במדינה... לא קל ולקחת את הרגלים ולטוס לברוקלין בחורה כמוני צעירה תשלם על זה אם היא תחליט לעשות את זה... רחוק מהמשפחה רחוק מההורים... לא קל לעזוב את ירושלים ... שיעורי תורה, רדיו... ערוצי קודש... אבל מה שטוב שם , שזה או חילונים, או דתיים או גויים, אין שמה חזרה בשאלה כמו שיש כאן בארץ, זה בדוק ואמרו לי אתזה! ואהבתי את הפסוק שלי

בןפורת

New member
נעמה יקרה!

מה שיש שם זה יותר גרוע - יש שם התבוללות איומה, ואולי זה יותר גרוע מחזרה בשאלה, אם כי - גם הנושא הזה קורה שם. תמיד ארץ הקודש לא היתה קלה למחייה, אנחנו נמשיך להיות קשורים לשורשים שלנו למרות הקשיים, בקשר לערבים והמדינה, ברור שלכל אחד מאיתנו תהיה דעה שונה, לצערינו הרב כל מה שקורה בתחום זה מדיניות ממשלתית שגוייה שאת המחיר היקר - אנחנו האזרחים משלמים. אבל זה גם סימני משיח...

אני חושבת

שהסתגרות בקהלה שלנו-לברוח לשיכונות כי אנו חיים בעולם הזה וחיבים להשתנות איתו. לא נוכל לחיות לבד בלי השפעה לעולם!

א77

New member
איני חושב שמפספסים את הנוער

יש אמנם נוער שמפספסים אותו. אבל בכלל הקהילה החרדית מגדלת ילדים לתפארה. בנים ובנות לתורה. תלמודי התורה והבתי יעקב. הישיבות והסמינרים מלאים. נכון שיש פספוס והחמצה מסויימת. וכואב על כל שבריר אחוז מהנוער שמוחמץ. אבל בכל דור היה יצר הרע לדורו. תמיד היו מי שנשרו לצערינו. לדעתי יש לטפל אמנם בבעיה. אבל לא להתיאש ולחשוב ש'החמצנו' חלילה. אם את מעוניינת להשתכנע, הציצי להיכל ישיבה. הציצי לתלמוד תורה. הציצי לבתי הספר וגם לסמינרים. אני אישית איני יכול להציץ לכל סוגי המוסדות שהזכרתי
. אבל ככלות הכל עדיין ישראל אשר בך אתפאר.

למעלה