ההתנסות שלי עם איפוד של HP בארץ...

TheRealDeal

New member
ההתנסות שלי עם איפוד של HP בארץ...

אז, כמו שחלקכם יודעים כבר, יש לי iPod דור רביעי של 20 ג'יגה, את האייפוד קניתי מהחנות המקוונת Buy4Less, שילמתי מחיר זול, אבל מסתבר שהמחיר הזול הזה עלה לי ביוקר, והיוקר הוא שאין אחריות רצינית לאייפוד של HP בארץ (לא שאני בא נגד החנות הזאת, פשוט הם לא עוסקים בתיקוני אייפודים באופן מקצועי), HP ישראל לא מכבדים את האחריות הבינלאומית שניתנת על האייפוד, ומה שנשאר לי זה האחריות של Buy4Less. לפני מספר חודשים, האייפוד שלי עשה לי בעיות נוראיות, וסירב לעבוד כמו שצריך, עשיתי בדיקה מהירה של האפשרויות שלי, למי לשלוח לתיקון, וכשהתברר לי שBuy4Less הם היחידים שיתנו לי על האייפוד אחריות אז הבנתי שהטיפול לא יהיה מקצועי כמו מעבדות שמתעסקות בתיקון האיפודים. מקצועי או לא, האייפוד שלי לא עבד, ואחרי יותר משבועיים שהאייפוד שלי לא עובד לא יכלתי להתאפק ושלחתי לאחריות, במשלוח אקספרס ארוז בתוך המון דברים שיגנו עליו בזמן המשלוח. עבר שבוע, שלחתי אי-מייל, אין מענה. עברו שבועיים, עוד אימייל, אין מענה. עברו שלושה שבועות - עוד שבוע אני צריך לטוס ללונדון, אני מתקשר ואמרו לי שאפשר לבוא לקחת, לא שאלתי יותר מדי שאלות, לא רציתי לחכות שיגיע המשלוח בדואר אם הייתי מבקש מהם לשלוח בדואר, אחרי מספר ימים שלחתי את אבא שלי עד להרצליה פיתוח לקחת את האייפוד. אף אחד לא ידע בודאות איזה אייפוד אני שלחתי, ושלחתי אותו ארוז עם פתק, אחרי שאבא שלי התקשר אלי, שאל אותי מה המספר הסריאלי (למזלי אני שומר אותו בפלאפון), מצאו את האייפוד הנכון, ואחרי כשעה אבא שלי היה בבית, האייפוד עבד! הוא עבד גם במשך כל הטיול בלונדון, למזלי, אבל בשדה התעופה בלונדון, בדרך חזרה לישראל, הוא שוב עשה לי את אותן בעיות (תיקיה וסימן קריאה), אחרי 30-40 ריסטים שעשיתי למכשיר הוא חזר לעבודה, ועבד בטיסה. בישראל, הוא שוב עשה בעיות, והפעם הריסטים לא עזרו, גרם לי לחשוב, 'מה הוא עשה שם שלושה שבועות?', את התשובה לשאלה אני כנראה לא אקבל, ואני גם לא מחפש, כי זה לא עניין אותי במיוחד, החלטתי לקחת את העניינים לידיים ולתקן את האייפוד לבד, תמיד אהבתי לבנות ולתקן דברים, במיוחד כשזה קשור לאלקטרוניקה. הגעתי למסקנה שאין לי שום אפשרות לתקן את האייפוד בעזרת ריסטים, או פירמוטים, או כל דבר אחר, בעיקר כי המחשב לא קלט אותו. הייתי צריך לפתוח אותו, והיות שלא היו לי את הכלים המתאימים (מברג ראש-שטוח מפלסטיק, שלא ישרוט את האייפוד), אבל אחרי יום, כשאת הכלים כבר הבנתי שאני לא אשיג אחרי שהם לא היו בהום-סנטר הקרוב לביתי, החלטתי לפתוח אותו בעזרת מברג מתכת, הגעתי למסקנה שעדיף אייפוד שרוט בתוך נרתיק מאשר אייפוד שלא עובד גם בתוך נרתיק, אז פתחתי אותו, והופתעתי שזה לא היה קשה כמו שחשבתי שזה יהיה, והיו רק מעט שריטות, לא משהו שאפשר היה לראות מבלי להתאמץ. אחרי שפתחתי את האייפוד, וראיתי את המכשיר מבפנים, בדקתי שאין איזה חלק רופף או שהתפרק, ולאור הקולות של ההארד דיסק כשמנסים להפעיל אותו הבנתי שהבעיות היו בהארד-דיסק (שמעו שהוא התחיל לעבוד, ואחרי כמה שניות נתקע), הוצאתי את ההארד-דיסק, לחצתי קצת משני הצדדים של הדיסק, שמתי על השולחן ונתתי כמה מכות, לא חזקות מדי, אבל גם לא חלשות מדי, החזרתי את ההארד-דיסק, סגרתי את האייפוד, והופ! הוא שוב עובד! מסתבר שהדיסק היה רופף או משהו, ומאז ועד היום הוא עובד חלק כמו שצריך (יותר מחודשיים). היום, אחרי חודשיים שהוא עובד, שוב התחילו אותן בעיות, כנראה בגלל ניסיון לא טוב שלי לעשות משהו במחשב, וזה ניתק אותו באופן לא מסודר, ושוב גרם לכשל בהארד-דיסק, ניסיתי לפתור את הבעיה בכל דרך אפשרית, אבל מה לעשות, זה בלתי אפשרי! צריך שוב לפתוח את האייפוד, פתחתי אותו היום בערך 5 פעמים, כל פעם נתתי מכות להארד-דיסק, כל פעם הוא עבד אבל בחיבור למחשב הוא כשל, בפעם החמישית השארתי פתוח בשביל שאני לא אצטרך לפתוח אותו שוב, חיברתי למחשב, שמתי אוזן על ההארד-דיסק ושמעתי שהוא עובד, כשהוא התחיל לעשות בעיות נתתי מכות חלשות ביותר (כי הוא היה באמצע עבודה, ולא רציתי להרוס אותו), בדר"כ לוקח לאייפוד בערך 30 שניות עד שהאייטונז מזהה אותו ועולה (המחשב מזהה אותו בשנייה הראשונה), הפעם זה לקח בערך 4 דקות, אבל זה עבד, הצלחתי להעביר שירים, ועכשיו הוא משמיע שירים כמו שצריך! ד"א - הקפדתי כל פעם לפתוח את האייפוד מאותו מקום, כדי לא לשרוט יותר מדי, אז יש חלק קטן בגודל של הראש של המברג שרואים שהוא שרוט, והשאר לא שרוט, אבל העיקר שהוא עובד! לסיכום - לא כדאי לקנות אייפוד של HP בארץ, אפילו אם זה יותר זול, אין אחריות רצינית, ואחריות רצינית זה דבר חשוב. אם אתם לא בטוחים איזה חנויות מוכרות אייפוד של HP בארץ אתם מוזמנים לשאול בפורום. מצטער על המגילה
**אני לא יוצא בהודעה זאת נגד שום חנות, פשוט רושם את החוויה שלי עם חנות מסויימת.

למעלה