ההתקנה עברה בהצלחה

• פותח הנושא dts
  • פורסם בתאריך

dts

New member
ההתקנה עברה בהצלחה

כ"כ ולבסוף הראוטר (D-LINK ) עובד בהצלחה אז תודה לדב על כל מיקרה למרות שלא הישתמשתי בשרותיו . כמה שאלות קטנות בעניין אבטחת הרשת ? אני לא מעוניין להישתמש ב FIREWALL שכלול, הוא ניראה מסורבל להגדרה ומסנן רק פקטים ניכנסים - חיסרון. רציתי להבין יותר טוב מה רואה היום האקר תאורטי שמגיע ל IP שלי את הראוטר ומאחורי ה NAT את הרשת או משהו אחר ? אני מישתמש ב FILE & PRINTER SHERING וברור לי שגם בגלל זה ממולץ FIREWALL אני רגיל עד היום ל ZA PRO והוא יעיל וטוב בעניי האם להמשיך ולהשתמש או שיש המלצה אחרת ל FW לא כבד ויעיל. אני מבין שצריך להתקין FW בכל עמדה והאם בעמדה שלא גולשת כרגע יש דרך לחסום אותה גם ללא FW האם ב ZA לדוגמא צריך להגדיר ב SETTINGS שהמחשב נימצא ב ICS או שמומלצת הגדרה אחרת ? תודה נב האם יש סיבה לעליה במהירות הגלישה וההורדה כאשר מישתמשים בראוטר כחייגן (ISDN ) אני מזהה לאחר בדיקות רבות עליה ממוצעת באתרים שאני מכיר של 4-5 % בקצב !

dov98

New member
אני דוקא רציתי שתעזר בי, אבל../images/Emo6.gif

בגלל הענין הצבורי היה ראוי שתעלה את זה כאן.ראוטרים זה נושא חם. לגבי הFIREWALL , אם כל התחנות מתחברות לROUTER אז למה לא להשתמש בו? היות והוא חיצוני הוא גם חוסך משאבי מערכת , ולשם כך הוא נועד. בISDN אינני מבין אבל אם אתה אומר..... אגב... עכשיו שאני רואה ISDN הרבה לא יכולתי לעזור עם הראוטר במילא!
אבל פה אני תמיד אשמח לעזור

dts

New member
עדיין מחפש תשובות

כ"כ איחולים למינוי אכן להביא ראוטר מארה"ב הוא עיסקה מוצלחת- בהנחה שיש מי שיטמין אותו במיזוודה עבורך ובייחס למחירים השודדיים שגובים בארץ עבור ראוטר פשוט זה 10 פעמים מציאה. לעניין הFW כמו שאמרתי הוא ניראה מסובך להגדרה אופטימלית ולא שולט על תעבורה יוצאת - ומניסיוני ובתור אחד שמשוטט גם באזורים האפורים יותר של הרשת, אני לא פעם מופתע מי מנסה לצאת ולאן ממחשבי. לכן הייתי שמח לקבל תשובות / חוות דעת על שאלותי המקוריות ! חוות דעת על הראוטר עצמו אפרסם בפורום כשאצבור יותר ניסיון

dov98

New member
יש כאן איזושהיא בעיה!

בADSL הקנפוג שלו אחרת ועוד צריך להוסיף לו firmware patch עבור pptp/vpn שנהוג בארץ. לכן לא תוכל לכתוב review לבד. אבל אתה מפחית מערכו של הfirewall שלו, על לא עוול בכפו לדעתי. חוץ מזה כנס לdslreports.com ותעשה בדיקת security כעת ולאחר שתתקין אותו ותשווה. ושוב אני אומר , הוא חוסך משאבי מערכת. חוץ מזה עשית ממנו hub . אז מה הרווחת?

dts

New member
בעיה אבל לא קשה

מהסוף להתחלה - לא עשיתי ממנו HUB הראוטר מתפקד באופן מלא וטוב (כרגע) כראוטר וסוויץ במחיר שעולה סוויץ של 5 פורטים בארץ. אני לא מפחית מערכו של ה FW המובנה סביר להניח שהוא טוב אבל הקינפוג שלו קשה יחסית (כדי להגיע להגנה אופטימלית) ואי אפשר ללמוד מהספרות שבאה עם הראוטר כי היא דלה ולבטח לא מתאימה למכשיר שמיועד לשוק ה SOHO שלא לדבר על התמיכה שלהם שרמתה המיקצועית מגוחכת! אני מאמין שמישתמש כמוני הוא מטרה חסרת ערך לנסיון חדירה (אבל אני חייב להיות מוגן) ולעומת זה כמי שמשוטט וקורא גם באזורים האפורים של הרשת, לא פעם ופעמיים ניתקלתי בישומונים שניסו לצאת ולהיתקשר לבסיס האם שלהם, וזה לא היה האתר של יוניצף. לכן אני לא יכול להרשות לעצמי הגנה חד צדדית ולכן אני שואל ומתייעץ עם חכמי הפורום כדי להישתמש בפיתרון האופטימלי - ואני לא סובל ממחסור במשאבי מערכת. אפרופו דב אם היזכרתה את נושא ה FIRMWARE לאיזה מהדורה אני צריך לעדכן כרגע באתר נימצאת מהדורה 256B20 . בעניין הREVIEW חשבתי לספר על רשמי מהמצב הנוכחי ב DAILUP שלדעתי רלוונטי ויעניין כל מי שרוצה אינטרנט ברשת - כשיגיע פס רחב (בקרוב) אשמח לעדכן .

dov98

New member
קודם כל ראיתי 2-3 reviews

כתובים בשפת הגויים, כך שזה לא כל כך נחוץ , בטח שלא בדחיפות. לגבי העדכון עד כמה שזכור לי זה לא לפי עדכון הכי חדיש,אלא לפי הפעולות שהעדכון עושה,במקרה שלנו נדמה לי שזה היה B12 , אך יש שם רק 3 ובכל מקרה צריך לקרוא את ההוראות מחדש לפני התקנה.

למעלה