ההתרשמות שלי
היי
זו הפעם השניה שאני רואה את התוכנית אמא מחליפה. הפרק האחרון כ"כ זעזע אותי, שפשוט נכנסתי לכאן. כל מה שאני רואה אלו תגובות איומות כלפי גילת. שלא תבינו אותי לא נכון, אני חושבת באופן אישי, שטיפול פסיכולוגי מאד יכול לעזור לה, אין ספק שיש לה בעיה, משקעים מילדות, או כל טראומה אחרת, ואין לי ספק שהיא יכולה נפשית יכולה לחיות טוב יותר ורגוע יותר, אם היא תטופל. כמו כן, אם היא תיתן לבנות שלה יותר עצמאות (אותי קצת הצחיק שמצחצחים לילדה בת 8 שיניים), אבל שוב, זו אני. אז הבנתי מהתחלה שיש עם גילת בעיה. אבל, וכאן יש אבל גדול, היא לא יצרה אצלי רתיעה, כמו המשפחה של קרן. המשפחה של קרן הזכירה לי חוזרים בתשובה, אלו, ששינו את דרך חייהם, והם חושבים שהיא הטובה ביותר, ומנסים לשכנע כל אחד, בדרך שלהם. אתם יכולים לכתוב על גילת שהיא נויירוטית, פסיכית, או שאר כינויים שמצאתם כאן, אבל, מה שלי הפריע זה הבעל של קרן, ושפת הגוף שלו. השפת גוף שלו הייתה אלימה, הדיבור שלו היה בוטה, הוא לא הקשיב ורק נאם ונאם על הדרך שלהם. קרן נכנסה לבית של גילת ו"ירדה" עליה, והעליבה... אנחנו לא חייבים לאהוב דרך אחרת של הורות, אבל אנחנו צריכים לכבד את השונה, גם אם הוא לא נראה לנו. מה שמאד הפריע לי זו שיחת הסיכום. מי שנראתה כאן כ"פסיכית" לחלוטין הייתה קרן, ההתנפלות שלה, שלא לדבר על בעלה שאחרי שתי דקות שהם ישבו הוא פשוט קם, מאידך, גילת ובעלה ישבו ודברו בנועם ובשקט. עצם ההתנהלות של קרן ובעלה , לא ממש תאמה, את הדימוי ה"שאנטי שאנטי" והרוחני, שהם רוצים כביכול לשדר או לחיות לפי... יש דרך ארץ, ויש צורת התבטאות, גם אם לא נראה לכם, מה שהשני אומר... באופן אישי אני חושבת שהגבולות המאד חזקים של גילת (מפחדים) לא טובים בעיני, אולם אני גם לא אוהבת באופן אישי את ה רעיון של קרן שילד הולך לישון בחצות, במיוחד שהוא קם בבוקר לבית הספר והוא אינו מרוכז, ילדים צריכים כמות שעות שינה מסויימות, תרצו או לא.. אבל שוב..מה שטוב לי, לא בהכרח טוב לכן, או להם, כל משפחה קובעת בעצמה מה מקובל עליה, מה לא..מה החוקים של הבית ומה לא...אין "נורמלי" קל לנו לשפוט, כמו שגם אני עושה כעת. אבל שורה תחתונה, למרות הנויירוטיות של גילת(ובתור אמא לשני בנים,שמתי לב שאין לה כ"כ מושג מהי אלימות) הגישה השקטה שלה הייתה עבורי הרבה!! יותר נעימה, מהצעקות והתקשורת המילולית הכה לא נעימה של קרן ובעלה. אני אישית מעדיפה אמיתיות וכנות, על בוטות במסווה של שאנטי שאנטי ואהבה לכולם. שוב, זו דעתי בלבד. ערב טוב
היי