הוא אמר
היא אמרה...

Anna Karenina

New member
הוא אמר ../images/Emo150.gif היא אמרה...../images/Emo68.gif

והנושא הפעם - בדייט ראשון, מי צריך לשלם?!
הצד הנשי בנים יקרים, שימו לב. כאשר אנחנו יוצאות אתכם לדייטים, הציפייה שלנו ברוב המקרים היא לפתח את הדייט לאיזושהי מערכת יחסים נורמלית. לא פעם ולא פעמיים, נתקלתי בבחורים שפשוט התעקשו לשלם על הדייט, ואפילו לא נתנו לי הזדמנות להוציא את הארנק. חשבתם שאהבתי את זה?! כאן בדיוק הטעות שלכם! בנים, הסכיתו ושמעו. כאשר אתם יוצאים לדייט,יהיה מאוד נחמד מצדכם להציע לשלם עבור הדייט, אבל בפועל, השיטה הטובה ביותר היא להתחלק חצי חצי. ההצעה לכשעצמה, מספקת, ואומרת דבר או שניים על אופיו של הדייט. בדייט ראשון, כאשר בני הזוג לא מכירים מספיק טוב, בהחלט נוצרת תחושת אי נוחות כאשר הגבר מתעקש לשלם. בעיני, כאשר מתחלקים חצי חצי, ישנה מעין הזדהות. בדיוק כפי שחלקנו ערב ביחד, כעת נחלוק בחשבון. והרי מדוע לא?! ג'נטלמניות היא לא דבר רע, אל תבינו אותי לא נכון. אבל כאשר מדובר בדייט ראשון, לדעתי, צורת התשלום העדיפה היא חצי-חצי, וכך גם אין שום רמז להתחייבות עתידית. כאשר מדובר במערכת יחסים מפותחת, שבה בני הזוג יוצאים כמה וכמה פעמים, והשיחות זורמות, אפשר בהחלט לתת לבחור לשלם באחת הפגישות, והבחורה תשלם בפגישה הבאה. (ומדוע לא?! הרי אנחנו במאה ה-21
אין כל רע בכך). בנות יקרות, הוציאו את ארנקכן, ושלמו על מנתכן. אין זו פחיתות כבוד, אלא דווקא ההיפך. חצי-חצי, זו שיטת התשלום הנוחה ביותר, והכי פחות מביכה עבור הבחורה, במקרה הזה. (ובאמת מעניין מה יש לצד הגברי לומר בנושא..
)
 
הוא אמר ../images/Emo150.gif היא אמרה ../images/Emo68.gif

הצד הגברי: שימי לב: אין שום קטע של התחייבות בדבר כשהגבר משלם. מה הקשר? היה יכול להיות יותר גרוע, הוא היה מגיע ללא כסף ומשאיר לך לשלם על החשבון... חוץ מזה, בדרך כלל לבנות ברור אם הגבר הוא תפרן, וברגע שהוא מציע לשלם על הדייט, הוא קרע את התחת בשביל לימצוא איזשהו כסף לדייט הזה! זה לא שהוא מנסה להישתלט על הצד השני, הוא מנסה להשקיע בדבר ולא ליזרוק את הבחורה לכלבים... מה-גם שאולי את לא אוהבת שמשלמים עלייך, אבל אני יכול להעיד על אין ספור בנות שפשוט נהנות מזה ומתבאסות אם הגבר לא משלם על הדייט, וגם שהגבר יעשה הכל בשבילן, העיקר לא להזיז אצבע... למה באמת? שהטמבל יעשה את העבודה השחורה!
 

Anna Karenina

New member
מכסח יקר...

הוא יכול להציע לשלם על הדייט. זה לא אומר שזה חייב להתבצע בפועל. הרי אם זה דייט ראשון, אין עוד רמה של מחויבות אחד לשני, אז בעצם למה שאני לא אשלם על החלק שלי, וכך תמנע מבוכה? אין שום בעיה עם רצון להשקיע, דווקא להיפך, ואם הדייט הסתיים באווירה טובה - עוד יהיו לו הזדמנויות רבות להשקיע, אבל דייט ראשון צריך ליצור איזושהי הדדיות. והנה, אתה בעצמך אמרת, שהוא עבד קשה כדי לממן את הדייט. אז למה, בעצם!? כל אחד ישלם על חלקו. נקודה.
 
קורניקובה יקרה...

תארי לעצמך סיטואציה: שניכם בבית קפה, את מזמינה קוראסון או וואטאבר, הוא מזמין עוף בגריל עם תוספות של שור, ואז אתם מתחלקים?.... לא ניראה לי...
 

ChilD SouL

New member
../images/Emo68.gif

לא הבנתי את "השיטה" שבה אתם עונים לדיונים מהסוג הזה אבל ארשום את דעתי בכל זאת.
לדעתי, בדייט הראשון הכי פייר זה שהבחורה והבחור ישלמו על עצמם, אם הבחור מאוד מאוד מתעקש אפשר חצי-חצי. כאשר מתפתחת מערכת יחסים אז אני מעדיפה לשלם חצי-חצי ולא שהבחור ישלם על הכל. במקרים מסויימים אפשר לעשות כמו שאמרת, פעם הוא ופעם אני. בכל אופן, אני לעיתים רחוקות מביאה לבן-זוג לשלם עליי על כל הארוחה\סרט\בילוי וכיוצא בזה. אלא אם כן מדובר על סכום פעוט (בעיניי) שבאמת אין טעם להתווכח עם בן הזוג מי ישלם.
 
ת'אמת?

גם לי אין יותר מדי מושג... אבל Who cares?! אני אביע את עמדתי האמיתית עכשיו בנוגע לנושא: אני כן בעד חצי חצי, אבל אני גם נוטה להציע לשלם על הדייט. מי שרוצה, מקבלת את ההצעה. מי שלא, טוב, שיהיה לה לבריאות... אני חושב שגבר שהולך לדייט, ישקיע בו גם אם הוא יהיה גרוע. ככה זה, עד שבעוד כמה שנים המציאות תשתנה ואז הבנות ישלמו עלינו... סתם סתם.. (למרות שאני כבר רואה מקרים כאלה...)
 

ChilD SouL

New member
../images/Emo6.gif

למען האמת, אין לי בעיה לשלם על בחור בדייט (אם כי "הערך" שלו יירד בעיניי) ובמערכת יחסים זו בכלל לא בעיה. אני לא מהבחורות האלו שדורשות\מצפות שבחורים ישלמו עליהן בדייט.
 

Anna Karenina

New member
נכון מאוד..!

בתוך מערכת יחסים, זו באמת לא בעיה. לגבי תשלום בדייט ראשון? בדיוק כמו שדי נדיר לראות מישהי משלמת, אז למה בעצם שהבחור ישלם? אני עדיין בעד חצי-חצי.
 

black side

New member
../images/Emo45.gif בדיוק

למה חצי חצי, יכול להיות מקרה, כמו שמישהו כבר אמר פה הוא מזמין איזה ארוחה ענקית ואני רק קפה, מה לי לשלם יותר בשביל מה שהוא אכל?! למרות שאני לא נוהגת לצאת לפגישות במסעדות.. יש מקומות יותר מעניינים
(לגילי לפחות;))
 

Anna Karenina

New member
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי טוב..

הבהרה
כשדיברתי על שיטת התשלום "חצי-חצי", התכוונתי לכך שכל אחד משלם על מנתו, על מה שהוא עצמו אכל ושתה, לא על חלוקה לשניים של החשבון, כי זה באמת יכול לצאת מצב לא הוגן. בכל אופן, כל אחד משלם על עצמו בלבד, וכך נמנעת אי נעימות. מצטערת אם לא הבנתם את כוונתי..
 

Wild elf

New member
אני בכלל שונא

ויכוחים מיותרים. אם אני בא לשלם(וברור שקודם כל אני בא לשלם), ואז היא מציעה שהיא תשלם, אני אשאל אם היא בטוחה. אין טעם להתחיל להתווכח, זה נראה מגוחך, והורס לשני הצדדים
 

ilana4ka

New member
בייסיקלי

אני חושבת שזה באמת לא קטע כזה עקרוני. אם הבחור יציע לשלם, אני לא רואה בזה שום דבר פסול. אולי בגלל שאני גם רגילה לצאת עם רוסים...ורוסי בחיים לא יסכים לתת לבחורה לשלם עליו.. אבל בכל מקרה, אם הבחור יציע לשלם בדייט הראשון,יש מצבים שאני אסכים[תלוי באיזה סכום מדובר], ושי מצבים שאני אתעקש שנשלם חצי חצי. זה תלוי בסיטואציה, במחיר, ובאפשרויות הכלכליות של הבחור. אם היהי ברור לי שזה באמת לא כזה ביג פאקינג דיל מבחינתו, אז אוקיי. אבל כמובן שאני לא אסכים שבכל דייט הוא ישלם. פעם ככה, פעם ככה. בכל מקרה, אני לא אתעקש לא לכאן ולא לכאן.
 

Anna Karenina

New member
הו, שלום לך גברת..!!

באמת, טוב לראות אותך כאן. דברי איתי, כשאת יכולה.
ויום טוף.
 

jessy19

New member
../images/Emo68.gif היא אמרה...

כי לדעתי לא תפקיד הגבר לשלם בכל דייט, שנינו משתתפים בדייט אז שנינו נשלם, אם ממשיכים לעוד דייטים אז אפשר פעם הוא פעם היא וכו'... אבל דייט ראשון- דפנטלי חצי חצי!
 
למעלה