הוא הכניס לי מכה חזקה.......

מור א

New member
הוא הכניס לי מכה חזקה.......

הוא פגע בי הוא נתן לי מכה חזקה מאד כמעט הכניע אותי תמיד הצבתי מחסומים דלתות ומנעולים לפניו אבל הפעם הוא הצליח לפרוץ הכל הוא פרץ בלי הודעה מוקדמת הפתיע אותי ברגע הכי לא צפוי ה פ ח ד או אולי החרדה הייתי בנופש באילת עם חברים היה כיף נהניתי ופתאום........ באמצע דיבור ללא כל התרעה מוקדמת הוא תקף אותי מיד השתתקתי הלכתי למטה התכסתי ואמרתי לעצמי הפעם אני ישמיד אותו אני יקרע אותו לגזרים שלא יעיז לשוב בחזרה שעתיים נלחמתי בו שכבתי במטה ונלחמתי נילחמתי בכל כוחי אחרי שעתיים הוא ניכנע הוא עזב יומיים לא יכולתי לדבר.... הוא הצליח לפגוע בי... פגיעה חזקה מתמיד כנראה בגלל ההפתעה הוא ממש הפתיע אותי עדיין לא הערכתי את מידת הנזק שהוא גרם אבל בהחלט הוא גרם נזק אי אפשר לדעת אם הוא יחזור שוב אולי הוא יחזור בגדול.... ויכניע אותי לתמיד או שאומנם ניפגעתי אבל הצלחתי להבריח אותו רחוק רחוק אולי הוא ינסה להתחפש להגיע בצורות שונות אחרי המכה החזקה שהוא היכניס לי אי אפשר לדעת אם אעמוד בתקיפה הבאה איך אפשר לנצח אותו? להניס אותו לתמיד.. שלא ישוב לעולם או שנגזר עלי להלחם איתו כל חיי? אולי הנצחון שלו ידוע כבר מראש וחבל על המאמץ...... אולי נגזר עלי להיות נתון למרותו כל חיי שהוא ישלוט בי יכתיב לי מה לעשות ואיך לעשות יש דרך לנצח אותו? להכריע אותו לתמיד? שלא ישוב לעולם שיהיה רחוק רחוק מור

קיט

New member
מור...אני איתך...

מור היקרה . אני לא מכירה אותך ובכל זאת ... הכאב שלך נשמע לי כ"כ מוכר. איך שזה מגיע ,בלי הכנה , כשחושבים שכבר זהו , הצלחת, זה כבר עבר. ואז כשהכי שאננים מ. זה מתחיל. ולא יודעים מה ואיך להלחם. הנשימה לא מצליחה להסתדר וזה מתגבר מרגע לרגע . וכמובן שיש את האחר כך שלפעמים יותר נוראי מההתקף עצמו ... גם לי לוקח יום-יומיים לצאת מהתקף. אני משותקת מהפחד הזה שמה אם זה יקרה שוב? ומה אם זה יהיה לי לכל החיים וכל ה"מה אימים" לא נגמרים וחושבים כל הזמן מתי זה יקרה שוב. אני מדברת על התקפי החרדה שלי שנשמעים כמו מה שתארת . אני מרגישה כישלון כשלא מצליחה לעצור אותם ולמרות שאומרים לי שזה לא אשמתי זה לא משנה את העובדה שהרגשת הצריבה -מזה שהעצמי הפנימי שלי מביס אותי -לא עוברת ... אפשר לשאול כמה זמן את מתמודדת עם זה ? אנשים מבוגרים ממני שעברו את זה אמרו לי שזה עובר. אני לא יכולה לומר את זה .אני יחסית חדשה בעסק הזה של הפחד והחרדה . זה התפרץ פתאום בלי אזהרה ומאז כאילו פתחו ברז שאני לא יכולה \מסוגלת לסגור... אבל אני משננת לעצמי- זה יעבור וזה מעודד אותי ... אני מקווה שזה יעזור לך קצת ... אני אתך . ואנחנו איכשהו חייבים לנצח את זה . לא מגיע לנו לפחד אוהבת קיט ו

מור א

New member
קייט -איזה כיף שמישהו מבין אותי...

תמיד ידעתי שאני צריך להתמודד עם הפחד אני יודע שצריך אין אדם בעולם שלא מתמודד איתו תקופה בחיו אבל את רובם הגדול הוא מכניע הוא מכניע כל כך הרבה אנשים שאין להם כח להתמודד איתו ואחוז דיי קטן נזקק לטיפול רפואי אני הייתי בטוח שלעולם לעולם הוא לא יצליח להתקרב אלי ידעתי שהוא מנסה אותי שהוא בודק אותי בקטנות דיכאון פה עצבות שם ותמיד הצלחתי הצלחתי תמיד להניס אותו ללא בעיה ואז הוא תקף בגדול הבנתי שזה לא כל כך בגדול עובדה שהתגברתי שלבסוף הוא עזב יומיים לקח לי להתאושש מזה יש אנשים ששנים לוקח להם אבל מה שמפחיד אותי הוא שאני יודע שהוא פגע בי שאני כבר לא חזק כמו פעם הנזק אומנם לא גדול מידי אבל יש נזק ואני לא יודע...... אם הוא הצליח פעם אחת וזה היה לפני שבועיים למה שהוא לא יצליח שוב או לפחות ינסה הרי אני יותר חלש עכשיו באמת אנשים מבוגרים מספרים שהם התגברו עליו? או שהם נכנעו ולהיות כנוע נראה להם פתאום לא נורא כל כך אני לא יודע... האם זה יתקוף אותי שוב?

קיט

New member
מור...

מור .. אל תפנה אליי כאל מבינה גדולה ... :) . אני לא חושבת שאפשר להכנע לפחד הזה ... אם אנחנו מדברים על אותו הדבר -הרי שהוא נוראי... להכנע אומר להיות נשלט ע"י חרדה נוראית שתדחוף רק למצבים גרועים יותר- מצבי דיכאון קשים, הסתגרות בבית וכו... אני בכל אופן לא מתכוונת לכנע . אני לא מוכנה להביס את עצמי. אם זה מגיע ממשהו בתוכי זהחייב להיות בר ריפוי . אני רוצה את החיים שלי בחזרה!! הלכת להבדק? כי אני חטפתי התקף. לא ידעתי אז מה הגורם . חשבתי שאני הולכת למות. באמת. אני בן אדם בריא. אף פעם לא חולה והגעתי למצב שתוך כמה דקות ראיחתי את המוות מול העניים. הלב שלי דפק במהירות אסטרונמית, איבדתי תחושה בידיים וברגליים הרגשתי ( הייתי בטוחה שזה מה שקורה) שהלשון והמואר שלי מתנפחים ושאני נחנקת ... ועוד כל מיני תסמינים מבהילים למדי . הגעתי למיון. שם אמרו לי שיש לי התקפי חרדה. לא הבנתי. לא הסכמתי להבין. חשבתי- זהו הפכתי לחולת נפש! בכיתי הרבה ... ואז החלטתי שאני חייבת להתמודד. הבנתי שידע זה כח . ההתקפים האלו ניזונים מפד . ברגע שידעתי שזה פסיכולוגי כשחטפתי את ההתקף הבא ידעתי שאני לא אמות והוא נגמר הרבה יותר מהר . אבל לא הצלחתי להביס לגמריי. אני מצליחה קצת להשתלט. אבל התחושות שאחרי ההתקף לא פחות גרועות. לפעמים זה סתם עייפות , או רק סימפטומים בודדים. אמרו לי ללכת לטיפול תרופתי. אבל אני מפחדת. ובכל זאת, אנשים שחווים את זה אמרו שזו מחלה בדיוק כמו שפעת. לוקיחים תרופה ויוצאים מזה .. אז אולי בכל זאת . שתבין מור .. תמיד הייתי חזקה כ"כ ואני מרגישה שאני האחרונה שדבר כזה צריך לקרות לה . אבל כבר הפסקתי לשאול את עצמי למה . אני לומדת דברים חדשים על עצמי כל רגע . אני סובלת נוןרא בתקופה הזאת. זה לא כיף. אני מפחדת מאוד , מעצמי ...לא יודעת איך להלחם באויב שהוא בעצם אני ... אני מקווה שאצלך הפחד הוא עדיין רק נפשי ולא מתבטא בסימנים פיזים. ומקווה שתוכל להצליח ולהתמודד איתו כשהוא עדיין בשלבים המוקדמים ולהכניע אותו . ולא, אל תכנע לא . כי הוא רק יגדל ויגדל... אגב , הכרות כמו שצריך לא עשינו ..:) .. אני בת 21 מתחילה אוניברסיטה בחודש הקרוב ...ואתה? תרגיש טוב קיט

מור א

New member
קיט

קיט ככה מאד קשה להתמודד אם זה אני יודע את זה ואצלך זה כבר חמור קראתי שיש לך סימנים פיזיים שאת מרגישה שאת נחנקת מהלשון תראי , לא נראה לי שבשלבים מתקדמים יותר כמו אצלך אפשר להתגבר על זה לבד אנשים מבוגרים שטוענים שהם התגברו על זה הם פשוט התרגלו נכנעו הורידו פרופיל בחרו בדרך חיים מסודרת ויציבה יותר הם הורידו את הלהבה זה על אש קטנה אבל הם ישארו מפוחדים -תמיד. תמיד החשש שמה זה יצוץ שוב אבל אפשר , אפשר לנצח את זה לדעתי בשלבים מוקדמים יותר. זה הולך ונהיה קשה יותר פעם בעבר אנשים מתו משפעת אבעבועות שחורות זו מחלה שהכחידה יותר ממחצית אוכלוסית כדור הארץ בלי תרופה בלי חיסון היא היתה מחסלת את כל אוכלוסית כדור הארץ עד היום למרות שהעלימו כבר את הנגיף הזה עד היום אנחנו מקבלים חיסון מפניו זו לא חכמה להגיד אני יכולה לנצח בלי תרופות בעידן שלנו למה להתאמץ בשביל זה יש תרופות עם תרופות אפשר לנצח את זה אז לוקחים תרופות תקופה מסוימת עד שמתגברים עליו אם לא היו ממציאים את האנטביוטיקה עד היום הינו מתים משפעת על תחשבי פעמים תקחי תרופות זה יעבור אני קיבלתי התקפה אחת ללא כל סימנים וכבר זה הדליק לי נורה אדומה וקבעתי מפגשים עם פסיכולוג אני ראיתי איך חבר שלי נמחק ואיך התרופות הרימו אותו בחזרה אל תחשבי פעמים את יוצאת מזה בקלות תרופות ביחד עם השינוי בחיים שאת מתחילה ללמוד באוניברסיטה זה המתכון להצלחה זה יביס את זה את מנצחד אותו קורעת אותו לגזרים הוא לא ישוב לעולם תוכלי לכבות אותו לתמיד ולא להוריד להבה ולחיות באשליות שזהו דוקא אנשים שבטוחים במאה אחוז שהם ינצחו אותו בלי תרופות אלה האנשים שצריכים לקחת תרופות להם התרופות יעזרו יותר והם בטוח בטוח מכניעים אותו עם תרופות מור

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ברוך הבא לפורום מור ../images/Emo20.gif

אני שמחה שהתפתח ביניכם הדיון הזה, ששניכם יכולים להתחלק בחוויה הקשה הזו. ההחלטה לקחת תרופות היא קשה מאוד ומאחוריה התמודדות עם סטיגמות של החברה בעניין נטילת תרופות שמכוונות לטפל בנפש, הקישור בין זה לבין מה שלכאורה ידוע על שפיות ואי שפיות, החשש לתלות בתרופה ועוד שיקולים רבים. כך שגם כאשר תרופה יכולה לעזור, בכל מקרה יש כאן אדם, שהוא זה שאמור להחליט לקחת אותה ולחיות עם ההשלכות שלה. יש לזכור כי תרופות נגד חרדה מטפלות בסיפטומים בלבד. הן אינן נוגעות לסיבות... ולחרדה יש סיבות פנימיות עמוקות, שנגישות בטיפול פסיכולוגי טוב.

קיט

New member
כן...

חשבתי על זה הרבה בזמן האחרון... יש בי פחד שהוא טיפשי למדי . אני אקח תרופות. ההתקפים סוחטים אותי ולא משאירים בי כח להלחם לבד .אני גם לא חושבת שאצלי ההתקפים נובעים מבעיה פסיכולוגית. זה התחיל בלי התראה , כשהייתי בלי לחץ. אני אף פעם שלא מודאגת יותר מידי , ויש לי ראיה חיובית על העולם . אני לא נכנסת לדכאונות ומאמינה בעצימ.. בגלל זה אני לא חושבת שזה מבעיה נפשית כמו שזה באמת מחוסר איזון כימי ( כמה שזה נשמע מפחיד...) במוח . אז תודות לעצות שלכם ושל עוד אנשים אני אתחיל בקרוב טיפול תרופתי . ומקווה , באמת שזה רק יעזור ולא יפתח אצלי אילו הפרעות אחרות . תודה מור קיט

למור-פחד ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

למור מהניסיון שלי למדתי שפחד הוא חלק מאיתנו וגם אם נורא נרצה לא נוכל למחוק אותו כי בעצם הוא לא שם לחינם הטבע נתו לנו אותו כדי לחדד את האינסטינקטים שלנו.החוכמה היא ללמוד לחיות עם זה אניו דעת שזה לא קל וזה לוקח זמו אז בהצלחה. שנה טובה שלך חנה גונן

אני מזדהה איתך מאוד

למרות שלי אין התקפי חרדה ממש, בכל זאת גם עליי הפחד משתלט. זה נורא

מור א

New member
נטע

אין אדם בעולם שלא נאבק בפחד אלא אם כן הפחד הכניע אותו בגיל צעיר מאד או שאפילו הפחד הכניע אותו בהיותו עובר)גם זה קורה) כל שאר האנשים נאבקים יום יום בפחד ישנם אנשים שמנצחים אותו ניצחון מוחץ אם אדם ניצח את הפחד ניצחון מוחץ אז הפחד לא ישוב לעולם אין רבים כאלה אבל הם ישנם

morrr

New member
מור א

כולנו חדים גם אני . עוברת תקופות גם של חרדה פחדים הסתגרות בבית. לקחתי תרופות אני מטופלת . אבל היום אני כבר ללא תרופות. בכל מקרה אני בחרתי להלחל בכל גם בחרדה ולא להיכנס להיסטריה. אצלי זה היה בכי לא לצאת מהממיטה לא להתקלח לא לאכול והיום אני יודעת עד כמה יפה העולם גם שרע לי ויש לי ימים מאד קשייםץ אבל אני בחרתי להלחם בכל דבר גם בפחדים התחלתי קצת ללממוד קבלה בודהיזם והתחלתי להבין המון דברים לפני שנה היתיי בתילאנד כל הזמן צוחקים עוני בורות לכלוך טינופת והם צוחקים מאורים לא היבנתי איין להם כסף לאוכל והם מחיכיים שאלתי ואז הם אמרו ; תגידי ואם נדאג זה יעזור את יודעת הם צודקים וכל פעם נניח שיש פיגוע וזה אחד הזמנים שיש לי ממשחרדות אני יוצאת מהבית מכבה את הטלווזיה אני לא מתלמת אני יודעת שזה ישנו אבל ברגע של חרדה אני מתרחקת נועלת את המוח ואז חוזרת לעצמי. שבוע שעבר היה לי שבוע קשה קשה מאד ווהיה לחרדות שלי השלכה על כל דרך החשיבה שלי אבל בחרתי לכתוב פה והרבה ולדבר אם משפחה ואם חברים וברוך השם זה עבר אבל לא הכנסתי את עצמי לצמב קשה וזה עזרת כולם הפורום המשפחה החברים הרופא אבל דבר ראשון אני בחרתי אני בחרתי להירגע ועובדה טפו טפו שלושה שבעות בלי כדורים והרופא מאד מרוצה ואני ביקשתי להפסיק אותם והוא קיבל את דעתי ומזלי הצלחנו אז חמודה שלי קשה אבל יהיה לך טוהב אני מבטיחה לך . שנה נהדרת וטובה ומלאה אינרגיות טובות לך וחיבוק ענק ממני מה לעשות גם מור

למעלה