או, הנה נושא שאני מבינה בו
שיכורה יקרה, גם אני במצבך, רק שהיום אנחנו נשואים, לי יש מערכת יחסים מאוד יפה עם הילדים וגם עם האקסית. אז מה עשיתי? קודם כל, חשוב שהאמא תדע לפני הילדים, ככה היא תוכל לתמוך אותם במידת הצורך אחרי המפגש, לא להפתיע אותה דרכם, זה מעורר התנגדויות ומביע חוסר כבוד לאם. לא לשקר לילדים ולהגיד שאת ידידה ואח"כ חברה, הם לא מטומטמים, הם קולטים הכל, מבט-חיוך ה כ ל. לכבד אותם ואת האינטלגנציה שלהם ולומר את האמת. לא לקנות מתנות וכו', את לא קונה אותם, את מתחברת אליהם, שלב הקניות יבוא גם יבוא (היום הם עושים לי רשימות מה הם צריכים ואני קונה באהבה). חשוב, יש להם אמא אחת ויחידה, לא חשוב מה דעתך עליה (בעקבות סיפורים שלו) ומה את מרגישה כלפיה, כבדי אותה, בעיקר בנוכחותם, אם הם יספרו/ידברו עליה תקשיבי ותגיבי רק בחיוב. אני אמרתי להם לאורך כל הדרך, אני לא אמא שלכם, לא מנסה ולא רוצה, יש לכם אמא אחת, יחידה ונהדרת, רוצה להיות חברה - עבד אצלינו, אנחנו חברים טובים, הם מקטרים על אמא אצלי כל הזמן וכמובן שאני מגבה את האמא ומסבירה להם, את טובתם בשיקוליה, גם אם אני לא הייתי נוהגת כך, אני לא מעוררת התנגדויות אצלם מול אמא. תביני אותם, הם ילדים, שבא עזב אותם ועכשיו יש לו אישה חדשה בחיים, הם מאוימים, מפוחדים והולכים אל הלא נודע מבחינתם, במיוחד אם מדובר בילדים קטנים. אל תתחבקו, תחזיקו ידיים וכו' בנוכחותם, בתקופה הראשונה, תנו לדברים לזרום בקצב של הילדים. הבן שלו היה בן 6 כשנפגשנו, מאוד רכושן כלפי אבא, יום אחד אחרי 3 חודשים הוא לקח את היד של אבא ואת היד שלי וחיבר ביננו. מקום המפגש: רצוי מקום ציבורי, שיש לילדים עניין בו, אנחנו נפגשנו בפקניק של החבר'ה, היו שם ילדים שהן מכירים ואוהבים, אמרנו שלום והם נעלמו להם לשחק, אחרי שעתיים באו שאלו שאלות (חלקן נוקבות), עניתי בכנות, לא ניסיתי למצוא-חן. לימים, הם אמרו שמצאתי חן בעינהם ישר מההתחלה כי התייחסתי אליהם כבני אדם ולא כאל גורם מפריע בקשר שלי. והכי חשוב, ב ה צ ל ח ה !