"הוא מאוד לא יאהב את זה!!!" - סיכום הפרק

"הוא מאוד לא יאהב את זה!!!" - סיכום הפרק

פרק מאוד טלנובלאי, יותר ממה שהיה לנו בעבר.

כל ההפתעה של סופי משתבשת - לא רק שיש תאונה בדרך לצימר, מתברר שוייצמן מאוד לא בעניין, וגרוע מזה - ההיפך. התאונה והתקלה שיש ברכב של וייצמן, הן דווקא פוטנציאל לקירוב מסויים, כאשר גלי וסופי נשארות לבד כשוייצמן ומרקוביץ' הולכים להביא עזרה מהכפר הערבי, וזה לוקח להם המון זמן (משך הזמן לא מורגש בסדרה, אבל מרקוביץ' טורח לומר ש"התברברנו"). אבל כנראה שמתחת לפני השטח היחסים בתוך כל אחד מהזוגות כבר מעורערים, ואפשר לחוש את זה באוירה ביניהם.

וייצמן כל-כך לא חש את סופי, עד שהוא לא קולט שהיא מנסה לבשר לו דבר-מה חשוב, וממהר ללכת לטפל בזוטות.

לא כך-כך מובן למה וייצמן דוחה בתקיפות כל-כך חזקה את הצעתה של סופי, לאו-דווקא בגלל הסיבה אלא יותר בגלל העוצמות.

האמת, שבעקבות הפרומו שבו רואים את וייצמן עומד להתוודות בפני מרקוביץ' ("עידו", לצורך העניין), הנחתי שנראה בתקציר שבתחילת הפרק, את הסצנה מהפרק הראשון שבה ירון סגל מתפרץ על כולם במסיבת המחזור וזורק שכולם שוכבים שם עם בנות הזוג של החברים שלהם (אם אני זוכר נכון את הציטוט) כשמשום מה הוא בטח עלה על המתח המיני בין גלי לוייצמן. סצנת הגילוי עצמה הייתה צפויה, כי לא הייתה שום אפשרות אחרת לצפות לאיך שמרקוביץ' יגיב. גם כשגלי אומרת לו מיד אחרי כן "אני לא רוצה לראות אותך יותר", זה די ברור שעוד נראה אותם ביחד, ולכן גם הפרומו ששודר היום לקראת הפרק של השבוע הבא, שבו רואים אותם מתחבקים, הוא די צפוי.

הרומן בין גלי לוייצמן היה כל-כך מורגש, וכמו שראינו גם אנה הבחינה בו בביקור את המרקוביצ'ים, ועכשיו מתברר שהיא סיפרה על זה לאמה, שחיכתה עם המידע הזה עד עכשיו, מה שלא הפריע לה להציע לוייצמן לעבור לגור אתה ולקחת שבתון בשבילו. אז גם סופי ידעה מזה, אבל כמובן שהיא הייתה חייבת לצאת לסיגריה בדיוק כשגלי ווייצמן מקיימים רומן אסור, וכשוייצמן אומר לגלי במפורש שהוא אוהב אותה.

למעשה הפרק הזה היה עם שתי זירות התרחשות בלבד - הצימר ופיצוץ הקשרים בין גלי למרקוביץ' ובין סופי לוייצמן, והבית של אדי - דנה, גיא, וגם מאיה. אז מתברר שאדי חי, בסוף הפרק הבא זו הייתה מסקנה מתבקשת ועכשיו זו כבר עובדה, אבל משום מה אסור לגלות את זה. גם לגיא אסור לדעת שאבא שלו חי, אבל דנה מגלה לו את זה למרות שאסור לה - אולי כדי לחזק אתו את הקרבה. בכל סצנה של גיא עם דנה צצה פתאום מאיה, שתמיד קוטעת שיחות דיסקרטיות על אדי ועל סודו. זה רק ממחיש לנו כמה מתח עלול להיווצר בין מאיה לגיא כשיתברר שגיא ידע בשלב הזה של הסדרה שאביו חי.
בעצם, יש עוד זירת התרחשות קטנה - הבית של מאיה, כשהיא באה לקחת את הדרכון (בדיסקרטיות, כמובן) וכשאחותה יורדת שוב על הבישול של אבא שלהן, ובדרך מתברר כמעט בדרך אגב ששרון הולכת להתחיל דרך חדשה בתור מדריכת פלדנקרייז. אבל - גם הסצנה הזאת היא למעשה חלק מזירת מאיה-גיא, בתוך הסיפור על אדי.

אף מילה על ההחלמה של אנה מההפלה, ומשום מה - לא רואים שאנה מגלה שסופי כבר יודעת מזה. זה לא מפריע להן לעזוב את הבית במהירות כדי לחזור לחו"ל.

אז מה עוד צפוי לנו?

חוסר היגיון שבועי

הפרק הזה ממש אכזב אותי, לא רק מבחינת חוסר ההיגיון המטורף שבו אלא כי באופן כללי העלילה תלושה בצורה... באמת שהם התעלו על עצמם.

וייצמן מבהיר לגלי שהם לא יכולים להמשיך וכשהיא שואלת אם הוא אוהב אותה הוא אומר שזה לא רלוונטי. הוא נותן הסבר הגיוני - יונתן, כשגם הקטע של עידו אמור להטריד את שניהם (כל הקטע של החבר הכי טוב וכו'). אחרי כל זה הוא זה שמפוצץ את הכל ועוד אחרי שגלי אומרת לו שמבחינתה היא כבר לא מעוניינת - מה זה נותן לו? מה זה נותן לכולם? מה זה נותן לעלילה מלבד כאב ראש?

next - מסתבר שסופי ידעה על הרומן של וייצמן ושל גלי כי אנה אמרה לה, אבל בגלל שהיא חשבה שזה היה רק סקס בלי רגש היא לא עשתה מזה עניין.

א. אם כבר אנה הבינה משהו באותו פרק של ארוחת הערב, היה מצופה שהיא תבין שכן יש כאן קטע של רגש ולא סתם סטוץ.
ב. אם סופי ידעה, היה מצופה ממנה שתשמור מרחק מהמרקוביצ'ים ושתרחיק את וייצמן מגלי, מה שלא כל כך מסתדר עם חופשה משותפת בצימר ועם שיחת נפש עם גלי על עתידה המשותף עם וייצמן.
ג. לפי מה שידוע לנו, גלי ווייצמן שכבו פעם אחת וזה קרה לא כל כך מזמן וקיבלנו לזה אישור בווידוי של וייצמן בפני עידו - איך פתאום נוצר רגש ואהבה ומחשבה לפרק משפחות?! זה משהו לא הגיוני לא רק במקרה של בחורה שקולה כמו גלי.

מה עוד? עידו נוסע ומשאיר את גלי בצימר. וייצמן וסופי נוסעים ולא חושבים לקחת אותה (אם סופי הייתה מסוגלת לנסוע עם וייצמן באותו רכב, היא הייתה מסוגלת לסבול גם את הנוכחות של גלי). בדרך גלי מתקשרת לעידו והוא לא עונה. קטע קטן שלי לא נראה מתאים - היה כתוב על הצג "גלי", הייתי מצפה שיופיע "אשתי האהובה" או "אשתי" או משהו כזה.

בפרומו של הפרק הבא - מציגים באמת את התגובה של יונתן ונשאלת השאלה... למה לעזאזל לשתף ילד בדבר כזה? ועוד אחרי שלפחות לדעת עידו גלי לא הולכת לחיות עם וייצמן, אז למה ליצור אצלו טראומה כזאת?

בגזרת דנה ומשפחתה: זה שהיא שיתפה את גיא מתיישב עם ההיגיון, אבל נראה שיש כאן משהו שמעורר חשש וזה הנסיעה לחו"ל עם מאיה. נתחיל מזה שאם לגיא יש טיפת שכל הוא לא ימהר לחו"ל גם אחרי סיום ה"שבעה", כי גם אם המטרה היא נופש עם החברה שלו במשטרת ישראל ישר יחשדו. לנו הצופים נראה דיי ברור שהוא לא נוסע לנופש אלא נוסע לאדי, מה שמעורר את התהייה מאיפה הוא יודע איפה למצוא אותו + למה הוא לוקח לשם את מאיה, שעשויה לדפוק את הכל שוב.

כשגורדון נותן לגיא את העניבה הוא אומר כמה דברים שמעוררים תהיות לגבי הידע שלו בקשר לאדי.

מה עוד? איתי ויפתח כבר לא מוזכרים, כנראה שחיים באושר ועושר עם דניאל כמשפחה מודרנית. מי זה סגל כבר שכחנו...

ועוד משהו לא סימפטי: הם דפקו לי את העלילה של סדרת ההמשך! אבל אני מניחה שימצא לזה פיתרון

למעלה