הוא מוכרח כך דוקא על תחנת-אוטובוס?

אלון 58

New member
הוא מוכרח כך דוקא על תחנת-אוטובוס?

כך נקלט זה אמש,בהמתנה ארוכה למדי,צמוד לעמוד תחנת דן 129,11,5 בקטע המתחם של דיזנגוף-סנטר.

אהובה.א

New member
לא הבנתי בדיוק

מה קלטת.... מוכן להסביר , בבקשה? אולי אני לא רואה כמוך..

אהובה, נדמה לי שזה מתקשר עם

הערה שלי בשרשור אחר: התופעה של חניה בלי התחשבות מינימלית בבני אדם אחרים - תחנות אוטובוסים, מדרכות ואיפה לא? לדעתי "תרבות נהיגה" כוללת בתוכה כל מה ששייך ל"מצוות שבין אדם לחברו" - וכדאי שתושבי מדינתנו ילמדו כמה לקחים חשובים בתחום זה...

אהובה.א

New member
דוד , לעיתים אדם מחנה את רכבו

במקום כזה בגלל חוסר ידע. אולי זה היה בכלל בשעה מאוחרת בלילה והוא לא ידע מה לעשות? אולי האדם נכה ולא מסוגל ללכת מטר (למרות שלעיתים יש נהגים עם משולש נכה שמנצלים את המשולש לרעה וזה עוד יותר מכעיס)? אולי האדם רצה רק למסור חבילה כבדה לחנות ליד ואין לו אפשרות לחנות רחוק כי החבילה כבדה מאוד? בוא לא נשפוט נהגים בעיר על חניה לא חוקית כאשר העיריה לא עושה כלום בכדי לארגן חנייה מסודרת לתושביה. מקרה שארע לי בתל אביב. ערב אחד נסעתי עם בעלי לתל אביב לבילוי של ערב שישי (להזכירך, אני גרה בגולן). השעה היתה 11 בלילה. 10 דק' אחרי ששמנו את הרכב ברחוב צדדי גררו לנו אותו. ראבאק , 11 בלילה גוררים? אנשים לא נורמליים? כשחזרנו לקחת את הרכב הוא לא היה שם. יודע איזו תחושה נוראית זאת היתה? חששנו שמא גנבו לנו את הרכב. אנחנו עוד אמורים לחזור לגולן עם הרכב. אח"כ התברר לנו שהגוררים עומדים מעבר לרחוב , מחכים לפתיים כמונו ועושים את הקופה על חשבוננו. זה קרה לנו לפני 3 שנים. מאז לא חזרתי לעיר תל אביב והיא ממש לא חסרה לי. תל אביב גם לא תראה אותי יותר אצלה וחבל. כי אם כך מתייחסים לכל נהג שם....

be_roo

New member
אין פה עניין של חוסר ידע

רחוב דיזינגוף במקום הזה שצמוד למרכז הקניות הינו אסור בחניה לכל אורכו משני הצדדים, אף אחד לא תמים מספיק כדי לחשוב שפתאום מותר לו לחנות שם ליד סימון אדום-צהוב או אדום-לבן. מתחת לדיזינגוף סנטר יש חניון לכל מי שמעוניין. רק ששום ישראלי לא ישלם על חניה אם הוא חושב שלא יתפס בחניה אסורה. הרבה יותר נוח "לזרוק" את האוטו איפה שנוח "זה רק ל-5 דקות" ולאלץ אוטובוסים לתמרן. אין לי מושג איפה חנית את הרכב, אבל אם גררו, כנראה שזה היה ממקום שאסור היה לך לחנות בו, ואין שום סיבה לגרור בחמש אחה"צ ולא ב-11 בלילה. את חנית במקום אסור והם אשמים?

be_roo

New member
הבהרה למשפט האחרון:

אין שום סיבה שיהיה לגיטימי לגרור ב-5 אחה"צ, אבל לא לגיטימי ב-11 בלילה.

אני מסכים עם be_roo ואלון, ואוסיף

שזה נכון שהרשויות אינן פועלות בצורה רצינית בתחום הזה, אבל אין זה תירוץ להפרה הסיטונאית של חוקי החניה ורמיסת זכויותים של הולכי רגל ועוברי אורח אחרים במימדים שאנו עדים להם יום-יום ושעה-שעה, ובכל מקום. ובוודאי שאי-ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש. אין לי בעיה עם נושא תו נכה חוקי ותקף המחנה את רכבו על המדרכה. אני מחזיק ברשיון נהיגה כ-40 שנה, נוסע כל שנה עשרות אלפי ק"מ בכל התנאים וסוגי הדרכים הציבוריות הקיימים בארץ, גם במרכזי הערים הצפופים; כמו-כן נהגתי לא מעט בארצות אחרות - מעולם לא הרגשתי ש"אין ברירה", וכביכול מוכרחים לחנות במקום בלתי חוקי! התופעה שתיארתי אינה אלא עצלנות חולנית (מצד מי שמסוגל ללכת ברגל עוד 100מטר מהרכב...) וחוסר רצון מינימלי להתחשב בזולת. חבל שזו נורמה חברתית!

Sea Urchin

New member
דוגמא לדבר מגוחך ניתן לראות

ברח' דרך רמתיים בהוד השרון ע"י מה שקרוי התחנה המרכזית. שם יש נהגים שחונים בתחנות וגורמים להפרעה לתנועה. כשברחוב מקביל ובמרחק של כ-5 צעדים משם הם יכולים בלי בעיה למצוא חניה, ואף יש שם מגרש גדול (לא סלול, אבל מספיק טוב). אח"כ כשנגרמת להם הפרעה קלה ביציאה הם צופרים צפירות מזויעות בזמבורות שלהם. בהזדמנות זאת, ברצוני להודות לפקח עירוני מרעננה שנכנס לרחוב הפנינה ורשם דו"ח לאיזה רכב כחול מטאלי שחנה על המדרכה ע"י המעליות של היציאה מהחניון במשך 5 שעות. לצערי, לא היה לי עט, ולא יכולתי להוסיף לדו"ח בכתב ידי את המלה "בצדק".

כשנהג שחנה על המדרכה באופן בלתי-

חוקי צופר בעצבנות בדורשו במפגיע שיתנו לו לרדת מהמדרכה ולהשתלב בתנועה -המילים "חוצפה" ו"עזות פנים" חלשות מדי כדי לתאר התנהגותו... אני פונה שוב לכל מי שעוסקים בהנחלת "אחראיות בנהיגה" בקרב הציבור ומבקש לכלול גם נושא זה בהרצאות ובפעילות.

אלון 58

New member
התמונה מטושושת מעט עקב החשכה...,

אבל המכונית עומדת צמוד לעמוד תחנת-אוטובוסים של דן,הבחור הצעיר שנוהג בה אמנם לא עזב את המכונית,אלא כנראה המתין כך למישהי/ו במשך פרק-זמן ארוך למדי,עם אורות חניה מהבהבים.כל האזור שם מסומן או בצהוב-אדום(תחנת-אוטובוס),או אדום-לבן(איסור חניה).יש מצבים שניתן לעצור לרגע להורדת/העלאת נוסע,החוק אמנם מתיר זאת רק למוניות,אבל בפועל כל עוד זה לא מפריע,עצירה רגעית לא תגרום בעיות.אבל המתנה לאורך זמן,מה שחייב אוטובוס להקיף את המכונית,זה מוגזם לדעתי,וזה חוסר תרבות נהיגה.

למעלה