הוא מרביץ לי

hirshfe

New member
הוא מרביץ לי

נדב התחיל להרביץ לי, כל פעם שאני מבקש ממנו לעשות משהו שלא מתאים לו (לישון, מקלחת, אוכל, לכבות טלויזיה) אז מענשים ומסבירים וכרגע נראה שזה לא עוזר - העברתם משהו כזה? מה עשיתם

elotan

Member
תחזיר לו

הוא ילמד שזה לא נעים (הוא בן 4, מספיק גדול כבר בשביל זה).

hirshfe

New member
ראיתי את הכותרת מעמוד הראשי של תפוז

וידעתי שזה אתה. לא מאמין שמות זה הפתרון. למרות ששאלתי אותו אם יהיה נעים לו שאני ארביץ לו

elotan

Member
פעם אחת, פעמיים, וכמובן שלא חזק אלא כדי

להבהיר נקודה כשקטנה שלי נושכת אני לא נושך אותה חזרה גם אני, כמובן, ממשיך לחכות בסבלנות לתגובות אחרות של החברים - אולי להם יהיו פתרונות "יצירתיים" יותר (אחרי שמילים + עונשים לא עזרו) נ.ב. - בלי לדעת למה התכוונת בכותרת של ההודעה - אני לוקח את זה כמחמאה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אבל אז אנחנו די סותרים את עצמנו, לא? ../images/Emo13.gif אנחנו רוצים להבהיר שאסור להרביץ, ומרביצים בעצמנו?

elotan

Member
לא סותרים כי זאת דוגמא

למשל, אצלינו בטירונות פעם אחת בכוונה הראו לנו מה קורה כשמשאירים ניצרה של 03 (או מאג, או 05, לא זוכר, וזה למעשה גם לא משנה) פתוחה, כשברור שמה שרוצים ללמד אותנו זה שחייבים לסגור אותה. אני אומר שמשהוא אסור ונותן דוגמא מוחשית ל"למה הוא אסור". תזכרי שגם משה לא הבין שאמרו לו אסור לדעת בגחלים, הוא היה צריך דוגמא.

kirschi

New member
לדעתי, לא להחזיר!

לא חזק, ולא חלש! אנחנו הורים, חזקים, גדולים ומפחידים נורא. צריך לומר לו בתקיפות שלא מרביצים בשום פנים ואופן, שזאת התנהגות לא מקובלת, שאי אפשר לשוחח כשמרביצים. שזה מאוד לא נעים לי שאתה מרביץ. אחרי שנרגע, אפשר לדבר שוב על מה שקרה, ולומר לו שהוא תמיד יכול לספר מה שמציק לו. בגיל הזה, מנסיוני, לפעמים קשה להסביר מה שמציק, הם עדיין לא מוצאים את המלים, והתסכול עלול להתבטא במכות. צריך בתקיפות להפסיק את זה, אבל בשום פנים ואופן לא להכות בחזרה. גם מה שמציע סתיו יכול לעזור - לחבק, לא לאפשר להכות, ולהסביר שזה לא נעים לי. זה עובד מצוין עם ילדים מסוימים, אבל לא עם אחרים. אצלנו שניהם שנאו את זה והיו נורא מתוסכלים, אז הפסקנו. אבל אני מכיר אחרים שזה עזר להם מאוד.

elotan

Member
לפעמים ילד לא מבין גם אחרי 1000 פעם שאומרים

לו שזה לא נעים מצד שני - דוגמא אחת.......... לא סתם אמרו חז"ל שתמונה שווה 1000 מלים. לא כל דבר אפשר להסביר (במיוחד לילד קטן מאוד) במלים.

schlomitsmile

Member
מנהל
מעשים חזקים ממילים- זה נכון השאלה מה הפרשנות, השיעור, שהילד ילמד מהדוגמא שלך? אתה מניח שהוא ילמד שזה כואב- אני חושבת שהוא כבר יודע שזה כואב, ואולי לכן הוא עושה זאת. לפעמים ילד רוצה להכאיב לאבא. למה? את זה שווה לברר. השיעור שאני חוששת שהוא ילמד מהדוגמא שלך, הוא שרק למי שחזק יותר כדאי להרביץ. או במילים עתיקות: כל דאלים - גבר. נראה לי, שהוא מתקשה לבטא מילולית את מה שמציק לו, לכן זה פורץ במכות. חלק מהתפקיד שלנו כהורים, זה לעזור לו ללמוד לבטא רגשות וצרכים מילולית. זה לא קל, אבל זו מיומנות חיונית לחיים.

schlomitsmile

Member
מנהל
הוא כמעט בן 4, נכון? מה ואיך אתה מסביר לו? האם זה קורה רק איתך?

hirshfe

New member
רק איתי

ואני אומר לו שלא נעים לאבא ושואל אותו אם לו היה נעים שאני הייתי מרביץ, צובט וכו'. הוא גם סיפר לגננת שאני אבא מעצבן שכל הזמן אומר לו לעשות דברים שהוא לא רוצה ואמא מרשה הכל - שלדעתי אפילו יותר חמור מזה שהוא מרביץ לי

schlomitsmile

Member
מנהל
אתה חושב שהוא לא יודע שזה לא נעים לך? אם הוא יודע, מה הטעם לומר לילד את מה שהוא כבר יודע? ואם הוא יודע, ועושה את זה רק לך, איך אתה מבין את זה? מה הוא בעצם אומר לך בהתנהגות הזאת (כי ברור שזו אמירה אישית, לך) ? אלה שאלות שנראה לי שווה לחשוב עליהן. אני הייתי אומרת לו משהו אחר: אם אתה רוצה שאקשיב לך, אתה צריך לדבר במילים ולא בידיים. מעבירה לו את המסר, שלא כדאי לו ללכת על מסלול של כח, כי ברור שלי יש יותר, אבל אם ידבר- אקשיב. ואז כמובן שחשוב לעמוד מאחורי זה, כלומר אם יאמר :לא בא לי להתקלח! לנסות לברר איתו למה, האם כרגע לא בא לו או בכלל, האם הוא לא אוהב את הסבון או אולי את צעצועי האמבטיה, אולי פשוט עכשיו הוא עסוק אבל אח"כ בסדר. בקיצור- מקשיבה בכבוד להתנגדויות שלו, ומנסה להגיע לפשרה שתביא אותו למסקנה שבדיבור הוא השיג יותר מבמכות.

elotan

Member
זה נראה לי מוקדם מידי קצת לנסות להסביר דברים

"בהגיון" (מנסיון של ילדה בגיל כמעט זהה)

schlomitsmile

Member
מנהל
כל ילד הוא אחר כמובן, ואני לא מכירה את נדב אבל מסר של "אני מקשיבה כשאתה מדבר, לא כשאתה צורח" הפיצקי שלי, בן רבע לשלוש מבין. אז אני מניחה ש"אני מקשיב כשאתה מדבר, לא כשאתה מרביץ" זה משהו שילד בן כמעט 4 יכול להבין ../images/Emo13.gif נכון שאת השיחה שתתפתח, צריך להתאים לשלב ההתפתחותי שלו. לכן נתתי דוגמאות של "שאלות מנחות" מאד ממוקדות, שההורה יכול לשאול. גם לאפרוחים יש הגיון, אלא שלא תמיד הוא זהה לשלנו ../images/Emo8.gif

Master Stav

New member
תום בן השנתיים וחצי עושה כך ...

אני מחבק לא מאפשר שיפגע בי ומסביר שלאבא כואב וזה לא נעים לי לאחרונה שבועיים האחרונים התמעטו המקרים.....

hirshfe

New member
הוא עשה את זה בגיל שנתיים וחצי והפסיד

לאחרונה זה חזר ויותר בחמורה

liza26

New member
מרחיקים

ובאסרטיביות אומרים "זה לא נעים לי" ואז מרחיקים או מתרחקים "אם תרצה לאמר לי משהו- אפשר עם הפה ולא עם הידיים" ולהתמיד הכי חשוב להתמיד

motior

Member
לי יש שאלה אחרת

למה זה לא נעים לו? מה קורה לפני שלב המכות? האם אתה אומר לו: "נדב, הולכים לאמבטיה כעת" ואז הוא מרביץ, או שאתה חוזר על זה שלוש פעמים ורק אז וכו' לדעתי הפיתרון תריך להיות בבסיס הבעיה - להפוך את הדברים ל"יותר נעימים" בשבילו. הילדים שלי גדולים יותר אבל אני חושב שהשיטה הבאה אולי תעבוד גם איתו - לשתף אותו ולהכין אותו לאירוע "הבלתי נעים" לדוגמא: לשאול אותו מתי הוא רוצה ללכת לאמבטיה, לשתף אותו בהתלבטות אם זה יהיה בעוד עשר דקות או רבע שעה (ואולי אפילו לתת לו זכות בחירה בין הזמנים האלה), אח"כ להזכיר לו מדי פעם כמה זמן עוד נשאר ואז להודיע לו שהזמן עבר והגיע הזמן לאמבטיה אולי יעזור... בהצלחה

hirshfe

New member
אני נותן לו לבחור

אני תמיד שואל מי מתרחץ ראשון אתה או אחיך (התינוק) אני גם מוכן לוותר לו על מקלחת אחת ל-.... אבל מקלחת זה הייתה רק דוגמא. הוא מכה - כל פעם שאני מבקש ממנו לעשות משהו שהוא לא רוצה למרות שמאז פירסום הפוסט הוקרי זה נרגע לחלוטין אולי הוא עבר תקופה

למעלה