הוא מתגעגע כל כך...

nehtab

New member
הוא מתגעגע כל כך...../images/Emo69.gif

בס"ד 'אני ממש דואג ומתגעגע לבן שלי, כבר שנה שלמה עברה מאז שהוא נסע לחו"ל ואני ממש רוצה לדבר איתו. הגיע הזמן שאני יתקשר אליו ויגיד לו שיבוא לבקר אותנו'.חשב לעצמו האב. וכך עשה האבא המתגעגע, לחץ על המספרים והמתין לתשובה. באותו זמן במרחקים נשמע צלצול הטלפון. הבן הרים את השפופרת, אמר שלום לאביו, והאב המרוגש אמר- "שלום בני היקר, אני מתגעגע אליך כל כך, בוא תבקר אותנו, רק שבוע ותחזור." "אני מצטער, אין לי כוח לטוס לארץ אחרת, טוב לי כאן", ענה הבן."בבקשה ממך, בן שלי" , התחנן האב . "לא, אני לא יכול"."אתה יודע מה" אמר האב "אני אבוא אליך", אני אטוס לארץ שלך ואתה תחכה לי בשדה התעופה, בסדר?" "טוב, לזה אני מסכים, אני אחכה לך" אמר הבן.האבא הנרגש קנה מתנות, קנה חליפות בגדים, ארגן והכין את עצמו ובשעה טובה ומוצלחת ירד מהמטוס. ההתרגשות והשמחה אחזו בו, הוא הסתכל על השעון וראה שכבר עברו חמש דקות מאז הזמן שנקבע, הסתכל מסביבו, חיפש את בנו האהוב אך לא מצא. המתין עוד דקה ועוד דקה ולבנתיים המחוג הראה שכבר עברה כמחצית השעה, האב אובד העצות לא ידע מה לעשות ובלית ברירה התקשר לבנו: "בני היקר, אני פה מחכה לך, איפה אתה?" . "הא , בכלל שכחתי מזה שאתה בא", אמר הבן. "אז בוא לפחות עכשיו, אני אחכה לך"."לא, לנסוע עד לשם? אין לי כוח לזה." אמר הבן. "אז אם כך אני אבוא לכניסה של השכונה שלך, אני לא יודע איפה בדיוק אתה גר, אז תבוא לכניסה ושם תחכה לי"... האב אכן הגיע לכניסה ושוב חזר הסיפור, חיכה דקה ועוד דקה, חצי שעה ועוד חצי שעה, לא הבין מדוע מתעכב בנו, ואז החליט שכבר אין ברירה , הוא בעצמו ינסה לחפש את בית בנו. שאל אנשים, הסתכל היטב ובסוף הגיע למקום המיועד. נרגש כולו דפק בדלת והמתין לקבלת הפנים. הבן בתוך הבית היה נח במיטה, שמע את הדפיקות והבין שזהו אביו. חשב לעצמו: "עכשיו אני נח, לקום עכשיו מהמיטה? ללכת עד לדלת? יהיה לי קר וגם אין לי כוח, אני רוצה להמשיך לנוח". האב המשיך בדפיקות, סבב את הבית, דפק על החלונות, דפק על הדלת. עשר דקות, חצי שעה, עוד חצי שעה. "תפתח לי, בני היקר, באתי עד לכאן מארץ רחוקה, אתה רק צריך לפתוח לי את הדלת, בבקשה ממך, בבקשה, אני כל כך רוצה לראות אותך, תפתח לי!", אך הבן המשיך להישאר במיטתו. האב אובד עצות הלך לו לדרכו בחזרה כשהוא כולו ממרר בבכי..... ראש השנה תכף מגיע, ה' מתקרב אלינו! דופק לנו בדלת! תחזרו בתשובה! תפתחו את הדלת! תתקנו את החטאים שלכם, תתקרבו אלי, שובו אלי ואשובה אליכם. האם נהיה כמו אותו בן חצוף שלא מוכן לפתוח לאביו את הדלת?!?! האם לא נהרהר בתשובה?!?! לכל אחד יש מה לתקן! ראש השנה בפתח, יום הדין קרב, הכל נקבע לפי המעשים. בואו לא נהיה שאננים, זה הזמן לחשבון נפש, זה הזמן לשוב, זה הזמן להתקרב, זה הזמן!!!!! אחים יקרים, שימו לב! חשוב מאוד- עצה לצאת זכאי בדין- בחודש אלול חובה על כל אחד ואחד לקבל על עצמו קבלה כלשהיא להתחזק בקיום המצוות, על מנת לצאת זכאי בדין. (מומלץ לקבל קבלה בכל עת במשך השנה לצורך ישועה). הגדרת בעל תשובה: ששב מאחת העברות שבידו, כלומר: שיקבל על עצמו קבלה כלשהיא על מנת להתחזק בה. מרגע שקיבל על עצמו והחליט להתחזק בקיום המצווה בהידור, נרשם לו כאילו שעשאה. ואז הוא נקרא צדיק ובעל תשובה. ומכריע את עצמו ואת כל העולם כולו לכף זכות, ומובטח לו שיצא זכאי בדין.עצה ידידותית! במקרה של הפרת קבלה: כדאי לקנוס את עצמך במתן צדקה, על מנת לשמר ולהבטיח את קיום הקבלה לאורך זמן!!! (דוגמאות לקבלות- להניח תפילין כל יום (מלבד ימים בהם אסור), לשמור שבת, להדליק נרות שבת , לתת צדקה בכל יום וכו') כתיבה וחתימה טובה. באהבת ישראל ננצח,שעה- אהבת חינם. חייךאחי, אתה יהודי.

bios

New member
אלוהים הוא לא שופט

ואין צורך לעשות שום דבר בשביל לצאת אצלו "זכאי בדין". הוא אינו זקוק שנפחד ממנו בשביל שנתקרב לטבע של הנשמה שלנו, ולא ש"נקנוס" את עצמנו. האם צדקה היא סוג של קנס או שהיא דרך לבטא את האחדות שלנו עם בני אדם אחרים שיוצאת מהנשמה שלנו? היו "טובים" בשביל עצמכם, ובשביל להתקרב לחזון הכי גדול שיש לכם לגבי עצמכם ולגבי החברה והאנושות שאתם חיים בה. הפיצו אהבה ולא פחד. שנת אהבה!

nehtab

New member
הכל נקבע לפי מעשינו

הכי טוב זה לעשות טוב לא מתוך פחד מהעונש או רצון לקבל שכר אבל יחד ם זה בראש השנה הרי ה' כותב את גזר דיננו, בראש השנה ה' מחליט מי לחיים מי למות, מי לרעב ומי לחרב, הכל ה' מחליט וביום כיפור ה' חותם את הדין ואנחנו צריכים להרבות בתפילות כדי שגזר יננו ושל כל עם ישראל יחתם לחיים טובים ולשלום. נכון שהצדקה היא לא סוג של קנס, זהו דבר חשוב ועקרוני שבני האדם יאהבו אחד את השניוידאגו זה לזה ואומרים שאחד משלושת הדברים שעליהם העולם עומד זה גמילות חסדים. הכונה שלי הייתה שברגע שאדם מקבל על עצמו משהו אז כדי שהוא אכןיקיים את ז אז אם קרה מצב שהוא לא קיים אז שהוא יתן צדקה ואז זה יותר יעורר אותו לקיים. (נ.ב- זה לא רעיון שלי). יום כיפור תכף מתקרב, ביום הזה ה' חותם את גזר דיננו, הכל נקבע לפי המעשים. ה' שופט אותנו ובודק אם חטאנו. בראש השנה ה' כותב וחותם את הצדיקים לחיים ואת הרשעים למוות ולגבי הבינונים שהם רוב מוחלט ה' ממתין להם עד יום כיפור לראות אם יחזרו בתשובה. אם הם שבים אז הם נחתמים לחיים ואם לא אז הם נחתמים למוות לא עלינו. לא יתכן שדוקא אדם מסוים יסבול, כל דבר שקורה בעולם יש מחוריון סיבה. זה לא אומר שמי שיש לו הרבה יסורים אז הוא רשע, אפילו ההיפך, אומרים שמי שיש לו הרבה יסורים אז סימן שה' אוהב אותו "את אשר יאהב ה' יוכיח", וצריך לקבל היסורים באהבה ולהבין שהכל לטובה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך חי, אתה יהודי.

לקשמי

New member
כל כך כואב לי עלייך

אני קוראת את ההודעות שלך ולא מבינה, איך אפשר? איך אפשר לחיות בפחד ובוודאי גם באשמה. (מכיוון שאת אדם, אני מניחה שאת לא מושלמת ומדי פעם גם עושה חטאים. איך את חיה עם האשמה?) לראות את אלוהים כאיזה דיקטטור סר וזעף שמעניש, מכניס לגיהנום ולעבוד אותו מתוך פחד מתמיד. לא מבינה איך אפשר? אני מרגישה כאב כנה ואמיתי בשבילך ובשביל אנשים שחיים כך. לראות את הצדקה כקנס? בשבילי לתת צדקה זה זכות גדולה ולא עונש. את מרגישה שאת מוענשת כשאת מקיימת מצוות? איך זה אפשרי? אלוהים אינו מעניש. אלוהים הוא אהבה, חמלה ונתינה אינסופיים. רק האדם הוא המעניש את עצמו ואת הסובבים אותו.

dvir58

New member
אחת השמות של האלוקים היא...

אהבה. איך אפשר לפחד מהאהבה? אהבה זאת נתינה אהבה זה הרוח והנשמה שלנו. אהבה זאת התמצית. אז לפחד? לא... צריך להחזיר באהבה כי רק אהבה מביאה עוד אהבה ולא הפחד. נכון כתבה לקשמי ואני בהחלט מצטרף לדעתה.

nehtab

New member
ה' המלא בטוב רוצה בטובתנו

את צודקת, אלוקים הוא הכי טוב שיש, צדיק וישר, מלא באהבה, כל מעשיו ישרים צודקים וטובים. מאה אחוז. לגבי הפחד- אולי זה נראה שזה קשה לחיות ככה, אבל בתכלס- החיים יפים, יפים מאוד. השאלה היא גם ממה נובע הפחד, יש פחד טוב ויש פחד לא טוב. אם השמתע מדברי חלילה שאלוקים הוא דיקטטור אז- סליחה ומחילה.אלוקים הוא צדיק, הצור תמים פעלו, כךל מעשיו ישרים ונוכחים. אדם שחוזר בתשובה אז ה' מקבל את תשובתו, דבר שהוא חסד עליון וגדול מאוד הרי היכן נשמע כדבר הזה שלאחר שאדם חטא העוון יומחל לו והוא לא יענש, אדם שגנב לא יעזור לו כלום והשופט ידין אותו למאסר. לגבי החיים באשמה- באמת אדם שחטא עליו להאשים את עצמו שהרי כיצד העז למרוד במלך מלכי המלכים ולהפר את ציוויו!!! אבל צריך לזכור שה' אינו רוצה שנהיה עצובים ונהיה שרויים בדיכאון אלא להיפך, מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד. ה' רוצה שיהיה לנו טוב. אם אדם חוטא עליו להיות עצוב ולנהתחרט ולבכות על אשר חטא והרשיע, אבל צריך לזכור שה' נצמא ומשגיח על כל אדם ושערי תשובה עדיין פתוחים ואפשר לתקן. העונש הוא מעשה שמוכרח לעשותו. אם לא היה עונש אז רוב גדול של האנשים היו חוטאים ופושעים חלילה הרבה מאוד. העונש מכפר על חטאות האדם. ה' אנו רוצה במות הרשע אלא בשובו מרשעו וחיה. ה' נותן לנו הזדמנות לחזור בתשובה ועוד הזדמנות ועוד יום ועוד יום, וכמה כבר אפשר לחכות, האדם ממשיך בקשות לבבו והוא חיב ליתן על כך דין וחשבון. לגבי ענין הצדקה- אולי טעיתי שכתבתי את זה בצורה כזו (העתקתי את זה מדף מסוים).אין כונתי חלילה שצדקה היא קנס, נכון, את צודקת, צדקה זה דבר חשוב מאוד וזוהי זכות גדולה. התכונתי רק שאם קורה מקרה שהאדם לא עומד בקבלה שקיבל אז שיתן צדקה וכך יתעורר לקיים את ההחלטה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חנם. חייך אחי, אתה יהודי.

nehtab

New member
תיקון טעות!!!!!!!!

כשכתבתי "לקנוס את עצמך במתן צדקה" לא הייתה כונתי שצדקה זה קנס, חלילה וחס, צדקה זה דבר חשוב מאוד, צריך לתת מתוך רצון ומכל הלב, בודאי ובודאי. הכונה היתה שכדי להבטיח את קיום הקבלה אז לתת צדקה כל פעם שלא מקימים אותם וככה זה יעורר את לב האדם.

למעלה