הוא קיים בכלל? (חדשה פה)

הוא קיים בכלל? (חדשה פה)

שלום לכולם! אני לא יגיד תשם שלי אני רק יגיד שאני בת 15 ואני מת"א אני לא מאמינה בדת כי לפי דעתי היא הגורם היחידי למלחמות בעולם הזה. ואני לא מאמינה באלוהים כי אני חושבת שאם הוא באמת היה קיים העולם הזה היה שונה לגמרי. אלוהים הומצא ע"י האדם כי האדם חיפש לו משמעות לחיים ואחריו כמובן הומצא הדת. הדעה שלי היא כזאת בגלל השוני שיש בעולם הזה שבזמן שיש אנשים שגרים בבתים ונהנים מארוחה חמה יש אנשים שמתים מרעב מקור או ממחלות. או בגלל אנשים קיצוניים שבגלל הדעה שלהם מנסים ל"תקן" את העולם ע"י טרור ומלחמות.

BlackJack1

New member
שמעי

לדת אין בעלות על אלוהים... יש אמונה שבה אלוהים קיים אבל הוא לא מתערב בנעשה בעולם (דאיזם) את עוד צעירה,וכרגע מפתחת זהות עצמית ומערכת ערכים ואמונות,וזאת תקופה מאוד מסוכנת,כיוון שיש אנשים שאת עלולה לפול לרשתם שינסו להוכיח לך ככה או ככה. תזכרי שהאמונה שלך בלבד,ולא שייכת לאף אחד גם אם אין אלוהים,או יש אלוהים..

Pftt

New member
הכל נמצא בספררר...

"שיחות עם אלוהים", יש לכך התייחסות בספרו הראשון, נראה לי.. דת, הגורם למלחמות בעולם.. מממ.. ממש לא מסכים. את פשוט מונה את "הצצדים" לפי הדת. אפשר להגיד, שכל הנוצרים נלחמים בטרור, אבל את הטרור המוסלמים מביאים. אז מתייחסים לזה כאל המלחמה של הנצרות באיסלם. אבל "המלחמה" היא בעצם על רקע של טרור, ולא למי יש זין יותר גדול, לישו או מוחמד(סלחו לי על ההנסחות הבוטה). כמו כן, המלחמה של ישראל במדינות ערב לא הייתה עקב וויכוח דתי. מלחמות העולם, לא היו על רקע דתי. אם את בת 15, אז אני דיי משוכנע שהספקת ללמוד על מלחמת העולם הראשונה והשנייה. כמובן, יש מלחמות על טריטוריה. וכו' וכו' וכו'... אולי פה ושם יש סכסוכים, אולי גם קבוצות דת קיצוניות, אבל אם ההסטוריה לא רוצה לסתור לנו בפנים אז לטעון שדת היא הגורם הישיר למלחמות בעולם זה מאוד לא צודק. כן, יש וויכוחים על דת, כמו כל דבר אחר בחיים.

למעלה