הוא רצה שנעבור לגור ביחד...

dana884

New member
הוא רצה שנעבור לגור ביחד...

היי, אני בת 21, אני סטודנטית, רק התחלתי ללמוד השנה, היה לי חבר עד לפני שבוע בערך.. והוא החליט שלא מתאים לו יותר והוא נפרד ממני.
היינו 5 שנים ביחד עוד מהתיכון והוא החליט שהוא רוצה לקדם את הקשר ושנעבור לגור ביחד. הבעיה שלי היא.. זה שאני לא מוכנה עדיין לגור ביחד מכל מיני סיבות כמו:
דבר ראשון, אני כרגע לא עובדת וכנראה גם לא אוכל לעבוד בשנה שנתיים הקרובות (עבודה רצינית עם משכורת נורמלית) בגלל הלימודים, ולמרות שהחבר כן עובד בעבודה קבועה ומסודרת לא רציתי שכל הנטל הכספי של הבית ייפול רק עליו (גם אני רוצה לעזור ולא רק לחיות על חשבונו).
דבר שני, אני לא חושבת שאני יכולה כרגע לנהל משק בית כמו שצריך, שלא תחשבו שזה מתוך עצלנות זה לא העניין, העניין הוא שאני מאוד עסוקה אני בקושי נמצאת בבית, אני חוזרת מאוחר צריכה לחזור ולהכין עוד עבודות ומבחנים.. וחשבתי על זה קצת על מה שהוא הציע והגעתי פשוט למסקנה שכרגע אני לא אוכל לנקות, לבשל, לכבס ולעשות את כל שאר הדברים כמו שצריך וממש לדאוג לטיפוח הבית. אולי זה ישמע פרימיטיבי ולא נכון אבל החבר שלי הוא לא מאלה שממש עוזרים בדברים האלה, וגם אם היה עוזר קצת עדיין רוב הדברים היו נופלים עליי.
אני כרגע חיה אצל אמא, וברור שיותר נוח לי אצלה, נניח אם אני חוזרת הביתה ב6 בערב היא תכין לי משהו לאכול, ואין לי דאגות מעבר ל ללמוד ולעזור בדברים קטנים אחרים.
דבר שלישי, הייתה עוד אופציה שעלתה שנגור בחדר בחצר משותפת עם ההורים שלו, עכשיו שוב גם פה דיי שללתי את זה כי הם משפחה מאוד גדולה, מלא אחים, מלא ילדים קטנים מתרוצצים כל היום, צעקות, חברים באים יושבים והולכים ובאמת שאני צריכה פשוט לתת את כל כולי לתואר עכשיו ואני יודעת שזה פשוט יפריע לי.
בקיצור.. באמת שבמצב אחר אם הייתי פנויה הייתי עוברת לגור איתו בלי לחשוב פעמיים כי בתאכלס זה גם מה שאני רוצה, אבל משיקולים הגיוניים אני חושבת כי אני מכירה את עצמי ויודעת מה אני צריכה כרגע בשביל להצליח בלימודים, כרגע אני לא מוכנה לזה.
אז אמרתי לו את זה הסברתי לו יפה.. והוא פשוט אמר לי שהוא לא מתכוון לחכות לי.
נפרד ממני, אמר שירד לו ממני ושכבר לא מתאים לו.
עצוב לי... כי בסך הכל רציתי לדחות את זה בשנה, שנתיים כדי שירד לי קצת הלחץ, זה לא ששללתי את זה.
מה דעתכם?

sweetdreams

New member
שאת צודקת, ולפי מה שאת מתארת..

.. גם אין לך יותר מדי על מה להיעצב.

בהצלחה בתואר!

alona 27

New member
נראה לי שבשבילו זה די קל

הוא עובד בעבודה קבועה ומסודרת אז לשלם את החלק שלו זאת לא בעיה בשבילו. ומבחינת הבית? הוא זה שהתעקש שתעברו לגור ביחד בזמן שאת זאת שתטפלי בבית כל הזמן ולא הוא. אז ברור שרק הלימודים שלך יופסקו או ייפגעו. כך שזה לא פייר.
האם הסברת לו שלא תוכלי לעבוד ולא תוכלי לעשות את עבודות הבית? אם כן מה הוא אמר?

dana884

New member
בטח שהסברתי

ויותר מפעם אחת, הוא פשוט לא התייחס למה שאמרתי כלכך ולקח את זה למקום של כאלו אני פשוט לא רוצה, ושהוא מבחינתו לא מוכן לחכות לי "10 שנים" .

alona 27

New member
אז לא רואה סיבה שתעזבי את הלימודים שלך

רק בגלל שהוא מאמין שאישה צריכה להיות במטבח וגבר לא צריך לעשות עבודות בית, ורק בגלל שהוא ילדותי וחייב להשיג דברים מתי שהוא רוצה.

ומה הקשר עוד 10 שנים? הרי הלימודים שלך תחומים בזמן, עוד שנתיים או שלוש, רק בפתוחה לומדים 10 שנים.

רואה 6 6

New member
טוב,את מבינה שהצעת המגורים היתה מבחן.

מבחן שבו תוצאה חיובית זה לזכות בחופש שלו.
אם היית אומרת כן הוא היה בבעיה.
עם זאת,גם ברור מאליו שאת לא בשלה למחויבות מסוג זה, ללא קשר אליו,ואולי עם קשר אליו,כי אולי לחיות איתו זה באמת לא רעיון טוב.
אז שניכם קיבלתם את הפיתרון האידיאלי כרגע.

nat2ko

New member
לא לעבור לגור ביחד בתחילת הלימודים

קודם כל זה ברור עניין הכסף.
דבר שני את צריכה להשקיע כולך בלימודים, לא בניקיונות. מה גם שעדיף לך סביבה שקטה, נטולת בן זוג צומי בסביבה שמפריע ללמידה.

אם את חשובה לו הוא יתאפק עד שתוכלי להרשות זאת. אם לא, יש עוד הרבה דגים בים :)

קריסטה

New member
עשה לך טובה

בבון טיפש שהיה מאמלל אותך.
אני יודעת איך זה מרגיש עכשיו, אבל חכי.
עוד חודש-חודשיים דברים יראו לך אחרת.

hamudik

New member
אני מבין את שניכם

מצד אחד את עדיין לא בשלה למעבר וברור שקשה לך לוותר על הנוחות של הבית. נראה לי שהניקיונות זה רק תירוץ, זה לא אמור לגבות יותר מדי זמן בדירה של זוג (עוד לא ראיתי דירה שמלכלכת את עצמה אם לא נמצאים בה כמעט, אולי רק במדבר). יכול להיות שיש ביניכם פער בצורך לעצמאות ושזה מפריע לו.
מצד שני, לא טוב לו בקשר במצב הנוכחי ובלי קשר למעבר דירה, גם אם תחזרו להיות ביחד כדאי שהוא ישים את הקלפים על השולחן ויגיד לך כל מה שמפריע לו.
הוא גר כרגע עם ההורים? בן כמה הוא?

AlabamaW0rley

New member
תראי, אמנם יש לי מה להעיר על השיקולים שלך,

אבל אני חושבת שבגדול הם מאוד ענייניים.

כן, את צודקת בזה שעבודות בית גוזלות הרבה זמן. אבל אם יש מספיק כסף אפשר להסתדר עם זה בעזרת המיכשור המתאים: מדיח כלים, מייבש כביסה, שואב אבק רובוטי וכו'; או בעזרת מנקה. לבשל פעם פעמיים בשבוע זו לא תורה גדולה.

את לא רוצה להיות תלויה בו כלכלית? אפשר להבין אותך. אבל אם הייתם בקשר חזק ורציני, הייתי אומרת לך שתקחי ממנו "הלוואה" על התקופה הזו ואחר כך זה ישתלם לשניכם. ככה זה בזוגיות, כשאחד לא יכול, השני סוחב. לכי תדעי, אולי בעתיד תהיה לו תקופת אבטלה ואת תפרנסי? זה לא נורא ולא אומר כלום על העתיד.

נכון, אצל אמא הכי נוח. וצריך שקט כשלומדים, ובטח שאת לא רוצה על הראש את הבני דודים הצווחנים שלו ואת הסרטים של אמא שלו בזמן תקופת מבחנים. היית צריכה להציע לו שיעבור לגור איתך ועם אמא שלך. נו, שוין.

אבל, שורה תחתונה,
הוא חתיכת אפס כי הוא נפרד ממך ולא רצה לחכות לך שנה-שנתיים.
ממש אפס.
והוא לא אהב אותך. סורי.
כשאוהבים אז מחכים זמן כה פעוט, ועוד מתוך מתוך מטרה כל-כך מוצדקת.

dana884

New member
הצעתי לו לגור אצלי, הוא לא מוכן

חוץ מזה.. אין לו כלכך הרבה כסף הוא עובד אוקיי, יכול לשלם שכירות + הוצאות אבל עדיין זה יהיה לו קשה מאוד, הוא ממש יחיה בדוחק. הוא בקושי יצליח לממן את הבית ויש לו גם רכב להחזיק והוא פשוט לא יצליח לחסוך שום דבר ולדעתי זה פשוט בזבוז.
עדיף לחסוך עכשיו וזה גם יקדם אותנו יותר בעתיד אם נרצה לרכוש דירה נניח...(כי צריך הון עצמי מטורף).
בגלל זה גם בשבילו ולטובתו הצעתי לדחות את זה בכמה שנים כדי שהוא יצליח לחסוך קצת עכשיו וגם אני אתחיל לעבוד וזה כבר יהיה יותר קל.
כרגע זה קשה מבחינה כלכלית, וגם זה ידרוש ממני עוד עיסוקים שונים אז אמרתי בשביל מה?!
זה לא שאנחנו גרים בערים שונות, או שנפגשים פעם בשבוע נגיד... (אנחנו שכנים) גם הוא בסך הכל בן 23.

אפשר להגיד שהרצון שלו היה טוב, אבל כאלו שיתעורר, שינחת לעולם, זה לא כלכך מעשי כרגע.

לדעתי הוא סתם

חיפש תירוץ כדי להפרד.
אם הוא רואה איתך עתיד משותף היתה לו הסבלנות לחכות עוד שנתיים עד שתסיימי.
בנוסף, אם זה נורא נורא חשוב לו שתעברו לגור יחד הוא היה מתחייב לעזור יותר ולתמוך בך. נגיד לקחת את עבודות הבית עליו או לשלם על ההוצאות עד שתעבדי.

זה רחוק מהלהיות 10 שנים שהוא "צריך לחכות לך" וזה שהוא עשה כזו דרמה ושבר את הכלים מראה שכנראה זה היה תירוץ.

אני חושבת שסדר העדיפויות שלך נכון לשלב זה בחיים ואל תתני לו להרוס לך!

מאחלת לך שהבן זוג הבא בחיים ירצה בטובתך ובהצלחתך ולא יראה רק את עצמו לנגד עיניו.

B L I M P

New member
טוב שנפרדתם, אבל לא כי הוא דרש משהו לא מעשי

אלא כי אין בינכם תקשורת בשיט.

נראה לי רלוונטי שהוא רוצה לגור איתך, ואם הוא מוכן לשלם, והתירוץ שלך זה שאמא שלך מכינה לך ארוחת ערב - זה קצת ילדותי. סליחה, כן? יצא לי לחזור הביתה אחרי העבודה בחצות ולהכין לעצמי ארוחת ערב. לא מתים מזה. גם בזמן הלימודים אני עבדתי, תחזקתי דירה ובשלתי לעצמי - גם את זה אפשר לצלוח בהצלחה. ככה שאם הוא מבין שאת כרגע לא יכולה לתרום לדירה יותר מדי וצריכה ללמוד, והוא מוכן לקחת את זה על עצמו - אני חושבת שהתשובה שלך היא תירוץ קצת ילדותי. ובכל אופן אני בטוחה שהיית יכולים למצוא עמק השווה. וגם אם אין לו כסף לדעתך והוא לא יכול לממן את זה - עם קצת תקשורת הייתם מגיעים לפתרון אחר.

מצד שני, עצם זה שהוא פשוט קם וחתך מראה שהבעיה היא לא המגורים המשותפים. הוא לא יודע לקתשר איתך ולהסביר לך מה הוא באמת רוצה. בגיל 23 לא חותכים סתם ככה בגלל מגורים משותפים. כנראה משהו אחר היה שם, וזה לא המעבר.

בקיצור- טוב עשיתם שנפרדתם. מציעה בעתיד לנהל מערכת יחסים שבה אתם מתקשרים יותר טוב - זה רק יעשה טוב לשניכם.

Cade Foster

New member
דעתי?

הכל לטובה.

מי שלא מסוגל להתחשב בך ולהבין את הצרכים שלך (אפשר לחשוב שלא תראי אותו בשנתיים האלה...) שימצא לעצמו איזו לחוצת חתונה.

מגיע לך יותר, והאמת שאני לא רואה סיבה לייעץ לך או לדאוג לך - את עושה הכל נכון.

Anna Vasserman

New member
הכל לטובה

את עוד צעירה.
תכירי מישהו חדש, ותתקדמי איתו בקצב שמתאים לשניכם...

למעלה