הובלת מקרר.

• פותח הנושא u m h
  • פורסם בתאריך

u m h

Member
הובלת מקרר.

אני זוכר שאומרים שאין להוביל מקרר בשכיבה, קשור איכשהו לגז.
ובכל זאת - אם אעביר מקרר קטן ברכבי בשכיבה, מה יקרה ? האם "הנזק" לא הפיך ?

הובלת מקרר בשכיבה

הסכנה היא כניסת שמן מהמדחס אל מעברי הגז וסתימת הרדיאטורים.

אני העברתי מקרר אמקור בתוך האוטו שלי בשכיבה מחיפה לראש פינה.
באופן גורף והחשוב ביותר: אסור להפעילו מייד עם תום ההובלה אלא חובה לחכות כמה שיותר זמן לדעתי לא פחות מ 10 שעות. לתת לשאריות שמן לנזול בחזרה למדחס.

כמובן שההובלה באחריותך בלבד אני לא יכול לקחת אחריות.

מה שאני יכול לעשות זה לתת לך טיפ קטן - להוביל את המקרר על הצד של הצנרת שעולה מהמדחס ולא להיפך.
הכוונה שהצנרת שיוצאת מהמדחס אל הרדיאטור החיצוני תהיה כמה שיותר למטה דבר זה יהווה מחסום ונתיב לשמן לנזול בחזרה למדחס.
אם תעשה הפוך בגלל צורתו של הרדיאטור החיצוני (נחש) השמן שייזל ייכלא בתוך הנחש ויגביר את הסיכוי בעשרות אחוזים לסתימה.

u m h

Member
תודה רבה, וגם -

אני מניח שאם אצליח להשכיב את המקרר בשיפוע כלפי המדחס ( כמובן תוך הקפדה שהצנרת תהיה למטה ) אשפר בכך את תנאי ההובלה. נכון ?

נכון

הצנרת צריכה להיות למטה בשיפוע כלפי המדחס כדי למנוע בחוק כלים שלובים כניסת שמן לרדיאטור.
מצורף אלילוסטרציה של מה קורה אם אתה שם את המדחס עם הצנרת למעלה
ומה קורה אם אתה שם את המדחס עם הצנרת למטה.
מצד שמאל מצב כשאתה מכניס למכונית בשכיבה
מצד ימין מצב כשאתה נוסע בירידה.

רשר

Well-known member
מנהל
הובלת מקרר בשכיבה

לפני ניתוק המקרר בודקים מאחור איזה צינור קר ואיזה חם,
כשמובילים משכיבים על צד הצינור הקר, שיהיה למטה,
הסיבה היא שסתומי אל-חוזר במדחס המוליכים את הגז בכיוון אחד מהקר אל המדחס ואל החם,
כתוצאה מכך אם יצא שמן לצינור החם הוא יחזור לאט מאוד למדחס כי השסתום סגור (או שיחזור רק אחרי סיבוב בכל הצנרת דבר שיכול להשאיר את המדחס לעבוד ללא שמן ולקצר את חייו),
בעוד שכשהשמן יצא (מעט כי השסתום נגדו) לצינור הקר הוא ישאב מייד חזרה כשהמדחס יופעל,

בציור המצורף מעלי מצויר המדחס בצד אולם במקררים רבים הוא דווקא במרכז ומקשה לאבחן את הכיוון

יוסיזיו

New member
שים לב להנחיות הבאות

כשאתה משכיב את המקרר הצינורות היוצאים מהמדחס שיהיו לכוון מעלה,לאחר שהנחת אותו במקום השאר אותו לעמוד ליום ואחר כך תפעיל.

למעלה