הובלת תכולת דירה מפילדלפיה לישראל

lina09

New member
הובלת תכולת דירה מפילדלפיה לישראל

שלום, בעלי ואני מתכננים את חזרתנו לישראל אחרי תקופת פוסט דוק של שנתיים. יש לנו רהיטים וציוד כאן שאת חלקו היינו שמחים להוביל לישראל, כפונקציה של עלות ההובלה. לא הצלחתי למצוא הודעות עבר בפורום בנושא למעט זאת. האם מישהו העביר (מכיר מישהו שהעביר) ציוד מארה״ב לישראל ויכול לשתף ולספר קצת על התהליך? כמה זמן זה לוקח, מה הפרוצדורה מול המכס, עלויות, להמליץ על חברת הובלה, לתת המלצות באופן כללי כמו על מה להקפיד וממה להיזהר (או להפנות למאמרים מומלצים)? המון תודה!

debby12

New member
מנהל
מישהו עוד עושה את המשלוחים האלה?

לפני שנים רבות עשינו, בתור סטודנטים חוזרים. זה כלל הרבה שיחות טלפון עם חנויות של ישראלים בניו יורק שמכרו מוצרי חשמל של 220 וולט (מהסוג שכיכב בסרט "זוהאן" של אדם סנדלר). והם למעשה שמו את המוצרים על המשלוח. הם דווקא היו בסדר גמור - ושלחו בדיוק את כל מה שהזמנו/שילמנו עבורו אני כבר לא כל כך זוכרת כי זה היה כל כך מזמן - אבל לדעתי הם אלה שגם קישרו אותנו לחברת השילוח שארזה ושלחה את זה. וזה הגיע בסדר. אחר כך בישראל כדי לשחרר את זה מהמכס היינו צריכים לגשת לאיזה משרד ממשלתי (ואללה - לא זוכרת. לדעתי זה היה משרד הפנים/אוכלוסין? זה היה ביפו לדעתי) ושם שמו לנו איזה חותמת בדרכון שמראה שמימשנו את זכויותינו כתושבים חוזרים. ועם החותמת הלכנו לשחרר את זה מהמכס. לדעתי עם הירידה במחירי מוצרי החשמל בישראל, זה כבר לא משתלם. ורהיטים בכלל אף אחד לא שולח. לדעתי הייתי לוקחת עוד איזה ארגז שניים בתשלום יחד איתי במטוס בנוסף למזוודות הרגילות וזהו..... על כל פנים - חפשי בגוגל "זכויות של תושב חוזר" אם את רוצה לראות מה מגיע לך כשעזבנו את ישראל השתמשנו בחברה שנקראה VASM והשלוחה שלהם בארה"ב נקראה אומגה שיפינג והיתה גם בבעלות ישראלים. החויה היתה מזעזעת וממליצה להתרחק מהם - הם היו נוכלים [וגם כמנהגם של נוכלים, הוציאו מאיתנו עוד כסף אחר כך לכאורה בשל "מכס" אמריקאי אבל סירבו להראות שום ניירת של זה. בקיצור - נוכלים בסגנון מוישהז מוברז כאלה). על כל פנים - על השילוח הזה שילם המעסיק האמריקאי. למיטב זכרוני, אם אין לך הרבה מה לשלוח את יכולה לחלוק את המכולה עם אנשים אחרים - ואת משלמת רק על הנפח שלך. המחיר הולך לפי נפח - לא משקל שיהיה בהצלחה

lina09

New member
חלק מזה מכוסה על ידי מקום העבודה :)

תודה רבה על התשובה המפורטת! אנחנו לא נחשבים תושבים חוזרים, אז לא ממש מגיע לנו שום דבר חוץ מלשלם מס הכנסה...
אנחנו מקבלים תקציב מסוים ממקום העבודה של בעלי, אני מניחה שזו הסיבה שאנחנו שוקלים את זה. יש לנו כאן כמה רהיטים שאנחנו אוהבים שיעלו לנו אלפי שקלים בישראל. כשנחזור נצטרך לרהט דירה מכלום... בגלל זה אני מנסה להבין אם המשלוח פלוס מכס יצא יותר יקר מאשר לקנות הכל בארץ.

lina09

New member
הממ.. אולי אנחנו כן זכאים לתושב חוזר?

כתבתי שאנחנו לא זכאים לתושב חוזר כי לא ניתקנו תושבות, האם זה תנאי?

lina09

New member
אז אבדוק - תודה!

שמחה שהעלית את האופציה הזאת אחרת כנראה לא הייתי בודקת בכלל! חיפשתי בגוגל ובאתר ״כל זכות״ כתוב שכן צריך שיהיה ניתוק תושבות, אבל באתר של משרד העליה והקליטה לא כתוב שום דבר לגבי זה. ראיתי שאפשר לשלוח טופס אונליין - מניחה שזה מה שאעשה. &nbsp תודה שוב!

liat1271

New member
שמי לב, שהריהוט האמריקאי הוא יחסית גדול

יותר, ולא תמיד זה מתאים לדירה ישראלית רגילה

Boston Guy

New member
עלות ההובלה היא גבוהה. מאוד.

יש ספק ישראלי אחד באזור בוסטון שנקרא DEALTAS שמתעסק בשילוח של חבילות וציוד לישראל, שאת יכול הלנסות לקבל ממנו הצעת מחיר ולראות אם זה משתלם לך. אני לא יכול להמליץ או לא להמליץ עליו כי לא השתמשתי בשרותיו.

Ani15

New member
לפני מליון שנה

שלחנו ככה שליש מכולה (בארגז נפרד, כן זה אפשרי) עם חברת סוניגו שילוח. הם היו בסדר גמור אבל אחרי שכבר אנחנו והרהיטים (זה היה בעיקר הלגו של הבן, עד היום יש לי ערכות לגו באלפי דולרים בבית...) הגענו לישראל, קראתי עליהם השמצות קשות ברשת. לשיקולכם. כדאי לגגל את זה קצת ולקבל הצעות מחיר מכמה חברות (היו הבדלים מאוד גדולים, בעיקר כי חברות שונות עובדות עם משלחים מקומיים שונים ברחבי ארה"ב). את הפרוצדורה מול המכס עושה חברת השילוח (בשביל זה אתם משלמים לה), ואם יש לכם זכויות אתם אחראים להעביר להם את הניירת. התשלום הוא אכן לפי נפח, וממש לא כדאי לשלוח דברים קטנים וחסרי ערך, שבירים, או מכשירי חשמל בהספק גבוה שאתם רוצים להפעיל עם שנאי (הם מתקלקלים ממש מהר). שימו לב שההצעה כוללת אריזה - זה תנאי לאחריות שלהם. מציעה לך להיכנס לאתר של סיינס אברואד, לחפש את המאמרים שלהם שעוסקים בחזרה לישראל, להירשם לרשימת התפוצה ולשלוח לה שאלות שאת לא מוצאת להם תשובות במאמרים. בדיוק בשביל זה הוקמה הרשת הזו. בהצלחה!

למעלה