הודאה בחטאים

Reign Of Chaos

New member
הודאה בחטאים

שלום. אני אדם מאמין אשר מקיים אורח חיים חילוני "נוגע", להגדרתי. חטאתי בדבר מסויים שאני מאמין שאני צריך לכפר עליו ולהודות בו. אני יודע לפי הסרטים שבנצרות באים לפני הכומר ומודים. איך הפרוצדורה הולכת ביהדות? יש רב ביישוב שלי, אבל אני לא רוצה לפנות אליו אפילו ללא ידע בסיסי באיך שהדברים מתנהלים, אולי אני בכלל לא פונה אליו? תודה לכל מי שיענה.

למרות שאיני מאמין

עכ``ז ביהדות אין שייך וידוי בפני אנשים ומה גם בפני רבנים. ולכל היותר בינך לבין אלהים. ואף חצוף אותו איש המפרסם את חטאו. מה שאין כן בחטא מפורסם -מכסה פשעיו לא יצליח

Reign Of Chaos

New member
"מה שאין כן בחטא מפורסם-מכסה פשעיו"

לא הבנתי את העניין, תוכל להסביר?

msch

New member
אחי תלמד מסילת ישרים שם יש דרכים ..

יפות לחרטא על חטא גם ברמבם אפשר לקבל מתקון נפלא לנושא שלך .חרטה,קבלה לעתיד ועוד ... ב"ה אנחנו לא נוצרים ולא מתוודאים בפני הגאלח... לנו יש קו ישיר לאלוהים אין צורך במתווך ( שלוקח הרבה כסף בדרך) אפשר לקנות אצלון כרטיסית חטאים....

שכחת לציין את ספר שערי תשובה

שנכתב כתשובת המשקל על השתנקרותו של רבינו יונה בבקשו מהאינקוזיציה לבער את המינות מהיהודים. ושריפת כתבי הרמבם לקול תרועת ההמון הרבני, הוביל לשריפת התלמוד

תכליס

אסור להתוודות בפרהסיה חטא שנעשה בסתר. אך חטא שנעשה בפרהסיה מצוה לגלותו ברבים. כן הוא אם אין זכרוני מטעני. אין לי כוח לדפדף ברמבם, אך תוכל לעלעל בהלכות תשובה באתר ממרה

Reign Of Chaos

New member
אני לא מבין בזה..

תוכל לקשר אותי? אדם חילוני כמוני חייב לגשת לדברים שקשה לי הגישה אליהם?

חפש בגונגל

הלכות תשובה להרמבם. ובפרק ב מצאתי חילוק בין עבירות אדם לחבירו שצריך להתודות ברבים ``ואומר:חטאתי לפלוני ועשיתי כך וכך`` אך בחטאים של אדם למקום, עזות היא לגלות את חטאיו.

תריג

New member
דבר אחי עם 1800300613 יעזרו לך.חג ש

חג שמח עם מצפון נקי ללא חשש קיטניות ( בדיחה של דוסים)

MrAnderson

New member
אם עשית דבר רע לאדם-אתה לא יכול

לכפר על המעשה אלה רק דרכו, לבקש ממנו סליחה. זה אולי יפחית מ"השכר" (לא עונש) שאתה הולך לקבל בהמשך החיים, או שזה יבטל אותו לאלטר. לפי היהדות אין דבר כזה עונש שאתה הולך לקבל מהאלוהים. אלוהים לא מעניש אותך הוא בא רק לתקן אותך. שלא כמו בנצרות עם עשית דברים רעים אז אתה הולך לגינהום ששם עושים לך עינויים של משטרים טוטאליטרים. לפי היהדות האלוהים זה כמו הורה. ההורה לא בא לעניש אותך כדי לפגוע בך הוא מעניש אותך כי הוא רוצה לחנך אותך לא לעשות את מה שעית יותר. אם עשית דבר רע למקום("האלוהים")...עברת על מצוות איסור מסויימת אז אתה צריך להבטיח שלא תעשה את זה יותר וזה נסלח לך.

למעלה