הודו – הבל החן ושקר היופי

הודו – הבל החן ושקר היופי

אחח..הודו, הודו, כמה כבר נאמר עלייך..משיטוט הפורום הזה ובהרבה פורומים נוספים שנושאם הודו, ובכלל מספרים, מתוכניות טלוויזיה, אפשר להבין שמדובר במדינה מיוחדת במינה. מי שהיה שם יודע. אבל מי שלא היה שם –יקפצו עליו 100 אנשים ויפצירו בו שהוא ´חייב´ להיות בהודו. פשוט חייב. משיטוט אקראי בין הודעות בפורום (שלא מעט מהן בנושא הודו) אין בעיה להרגיש את זה. אבל טיול בהודו יכול להתאים רק לחלק מהאנשים ולכן לנסות לשכנע כל גולש בפורום לבקר שם יהיה קצת מוזר. הודו, שעל כל הייחוד שבה, גם מביאה איתה הרבה דברים שונים ממה שאנחנו רגילים. הסירחון, הג´יפה, החום הכבד (ומצד שני הקור בניו דלהי בחורף), האוכל, החריף, צורת המחשבה (השונה לגמריי ממה שאנחנו מורגלים), הזמנים..., היחס לנשים ועוד הרבה הרבה דברים נוספים. וזה עוד לפני שמדברים על כמות ההצקות מצד המקומיים לתיירים. יש אזורים בהודו שיום יום אתה שומע את המשפטים המוכרים "WHAT IS YOU GOOD NAME ?” או "WHAT IS YOUR COUNTRY?" עשרות פעמים ואפילו יותר. ומה לגביי רופי אחד ? אתה יכול לתת לי רופי אחד ? (יש גירסה אסטריבית יותר של "תן לי רופי אחד!") אחרי מכבש כזה לחצים יומיומי כזה, ההתנהגות כבר משתנה. אתה שונה לעצמך מעלדי הגנה. אתה כבר לא עונה לשאלה ה-50 היום. אתה כבר לא עונה לאף שאלה בעצם. אתה מתעצבן כשעוקפים אותך בתור. אתה כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות כשתקבל תשובה שונה בפעם העשירית לאותה שאלה. אתה מתקשה להתחבר עם מקומיים כי אתה לא יודע אם הוא רוצה לתחמן אותך או הוא באמת מתעניין מאיזה ארץ אתה. כך המגע אם המקומיים מאבד עניין (במדינות מסויימות בהודו). אתה צריך כוחות נפשיים גדולים כדי להעביר עוד יום ועוד יום. אחרי 9 חודשים של טיול ועבודה בהודו הגעתי למסקנה שהאופי של המדינה הזאת לא מתאים לכל אחד. יש מי שכן מחפש את המגע עם המקומיים, שכן מחפש סיטואציות מיוחדות בין התייר והאוכלוסיה המקומית. לא שבהודו זה לא אפשרי אבל זה קשה..קשה ומצריך הרבה זמן וכוחות. יש מדינות שהרבה יותר קל להגיע למצבים כאלה. אז למה להמליץ לכל דיכפין על "הודו המהממת" או "המדהימה" אם הוא מחפש דברים שקשה או לא ניתן להשיג בהודו ? חוץ מזה, אל תשכחו שחוויות זוכרים תמיד לטובה, קשה לזכור את הדברים הקשים שקרו לנו באותו זמן. ותחשבו על זה.

לא הייתי אומר שזה שיכנוע...

הייתי אומר שזו יותר הבעת דיעה על הודו. כן אני יכול לספר כמה היא מדהימה ומיוחדת ובלה בלה בלה אבל האם לנסוע או לא זהו השיקול של אותו האיש ששואל את השאלה או מתייעץ. זה כמו לשאול כמה כסף להיא לטיול אחד יקח איתו 600 דולר והשני יקח איתו 7800 דולר. דרך אגב מה שאמרת תקף לעוד הרבה מדינות גם לתאילנד ששם מתי שהם רוצים הם יודעים אנגלית ומתי שלא פתאום הם לא יודעים לא לדבר על השוטרים שם שמידי פעם כמעט מפשיטים אותך בחיפוש אחר דברים אסורים. ובוא לא נשכח דבר אחד ההודים לא מתיחסים לזבל כמו שאנחנו מתיחסים שם זה חלק מהחיים וזה מדהים איך שאתה לומד לחיות עם זה זה לא גי´פה ולא מגעיל זה חלק מחיי היום יום מי שיאהב את הודו יאהב אותה למרות כל החסרונות (ויש הרבה) מי שלא אז לא אבל איך אומרים כולם ובצדק? הודו- אפשר לאהוב אותה אפשר לשנוא אותה אבל אי אפשר להתעלם ממנה וזה דרך אגב עוד דבר מדהים במדינה הזו בניגוד לשאר המדינות או שאתה מטורף עליה או שלא אין דבר כזה באמצע זה נע בקיצוניות לכאן או לכאן העיקר שכל אחד יעשה מה הוא מרגיש ושיקשיב לעצמו וכן אני הכרתי בטיול אנשים ששנאו את הודו נורא וחיכו ליום בו הם יעופו הבייתה אבל למה הם שם? כי כולם הולכים לשם אז גם אני !!!! עוד נקודת מחשבה מוטעת מאוד. שבת שלום שנה טובה וגמר חתימה טובה ברי

trancelover

New member
הגיעו לשם ושנאו תמקום ??

למה נורא חיכו ליום בו יחזרו הביתה ?? ומאיפה הם בכלל

כי כמו שאמרתי הם האנשים ש...

הם האנשים שנוסעים להודו כי כולם נוסעים אז גם אני אסע... היא לא גרמה להם לשום עיניין או רצון לטייל בה היא פשוט הגעילה אותם בשבילם כולם שם היו מסריחים והם חיכו לתאריך החזרה הביתה... והמסקנה היא ברורה עדיף שאנשים כאלו ישארו בבית ולא ילכו להודו ולנאפל כדי ללמד את המקומיים מילים גסות שאני מעדיף לא לרשום כאן. במקום ללמוד את התרבות ואת המנהגים אני צריך לשמוע כמה ההודי רוצה *** את אחותי או כמה ה*** שלי קטן וה-** שלו גדול זה באמת אחד מהדברים היותר מגעילים שנתקלתי בהם במזרח.

פיני007

New member
הכרתי והדרכתי

צעירה אחרי צבא לטיול בהודו. היתה כזו ג´דאית שבילתה את רוב שירותה הצבאי במחנות רחוקים מהבית והרגישה מעל הכל. כשבוע אחרי שנסעה צלצל אביה לספר לי שכבר חזרה. רק ירדה מהמטוס והחליטה שזה לא בשבילה. לא עזרו השיכנועים של החברים: היא בשלה. הביתה הביתה. אני כבר מתכנן את נסיעתי השניה להודו בחורף הקרוב. ברור שיש שם הרבה ג´יפה וחוסר סדר אבל זוהי הודו ואי אפשר להתעלם מהיופי החבוי בה. ומי שמגיע לשם או לכל ארץ אחרת, אם חושבים על זה, שינסה לקבל את המקום כמות שהוא ולא לנסות לקוות שישתנה וידמה למה שאנו רגילים.

הופהההה הופעת בכורה שלי פה...

בנוגע להודו ולאנשים שעם הנחיתה בהודו ישר מזמינים מקום על הטיסה חזרה ... כל מה שתגידו על הודו נכון-היא מסריחה,היא מטונפת,היא ענייה,היא מבולגנת,היא גדולה,אבל הרחובות בה צרים,הגסטהאוסים שלה שווים ערך לדיר חזירים,והנסיעות ברכבים ההודים זה פחד אלוהים... אבל מתוך כל הגועל שלה,צומח כל היופי...התרבות הכל כך מדהימה שלהם..שיופי שברחובות,ה"בתים" שלהם שממוקמים באמצע הרחוב ונראים כמו חושה של כלב עזוב מטר על מטר,וטוב להם,טוב להם עם מה שהאלים נתנו להם... ריחות הקטורת הנישאים באויר,שמתמכרים להם כל כך.. תשמעו,הודו לא קלה,וצריך זמן הסתגלות אליה,אבל אני יכולה להגיד לכם שלכל מקום בעולם צריך זמן הסתגלות. אני את הטיול שלי התחלתי דווקא בארה"ב,עבדתי וטיילתי שם 4 חודשים,חזרתי לארץ לשבועיים לאסוף את אחי ולארגן את כל הניירת ולהודו....השוק התרבותי שקיבלנו היה קשה,אבל לא קשה כמו שאנשים סיפרו לנו לפני... ולקח לנו בערך שבועיים עד ש"התרגלנו" להודים ולרעיונות,ומרגע ההתרגלות,הטיול הפך לנפלא מיום ליום,הבנו שאין מה לכעוס או להתעצבן,אלא לקחת הכל בתור חוייה אחת אדירה... אז אם כבר אנשים משקיעים בכרטיס שעולה כמה מאות דולרים,ונוחתים בחום הנורא,ומקבלים את שוק חייהם מהודו,תנו לה עוד קצת זמן,אל תברחו ישר הביתה...אתם תתאהבו בה... ונכון אמר ברי הקפוא,או שמתאהבים בה או ששונאים אותה,אבל מי ששנא לא נתן לה צ´אנס. צ´לו אינדיה!

trancelover

New member
אולי הם פשוט ..

לא באו לעשות חיים, רק לטייל ולראות מקומות, אז בטח שהם ראו תצד המגעיל, שיבואו להנות מהמסיבות, האנשים, התרבות וכל האווירה הקוסמית שיש במקומות הנכונים !

לא יכול להבין את זה....

אתה אמור לטייל ולראות מקומות שמעניניים אותך אתה לא תשלם כמה מאות דולרים כדי לטוס למקום שלא מעניין אותך. אם אתה לא נהנה שם כולם נראים לך מסריחים המקום מגעיל אותך אתה מת לחזור הבייתה ואתה לא אוהב כלום אז מה הקטע בלטייל שם? מצטער קשה לי להבין את ההיגיון שבדבר. גמר חתימה טובה

trancelover

New member
אולי הם פשוט ..

לא באו לעשות חיים, רק לטייל ולראות מקומות, אז בטח שהם ראו תצד המגעיל, שיבואו להנות מהמסיבות, האנשים, התרבות וכל האווירה הקוסמית שיש במקומות הנכונים !

אבי חגג

New member
../images/Emo35.gif שאלה לי אליך ../images/Emo35.gif

מכיר אתרים טובים על הודו באנטרנט ? אם כן שלך לי לינקים בבקשה ממך אחי

למעלה