הודי

הודי

שלום
מה האוכל ההודי החביב עליכם?
מה הייתם מביאים מהודו (תבלינים)?
מה עם רמת החשיפה לזיהום שהייתם מוכנים להחשף לו לו נסעתם לשם?
 
יגאל שבת שלום,מי שלא רגיל לאוכל הודי,זהירות

שבת שלום.
קודם הייתי מת לקארי הודי אורגנל.
זיהום יש כלל אחד לאחר בישול בחום ניתן לאוכל.
הזיהום הוא בעיקר באוכל לא טרי.
נכון שברגע הראשון רואים כלים שלא נוקו שנים ,גם במטבחים בארצנו יש כלים לא נקיים.
יש סירים ומתחבות שנראים פחד.
אכלתי אצל ד"ר שקשוקה במחבתות שחורים ובכל זאת אוכלים את השקשוקה שמוגשת במחבת ולא קרה דבר.
אכלתי פעמים שם.
האוכל ההודי בעיקר חריף ומותבל הרבה ולכן מזה צריך להיות זהיר כי יש מאכלים חריפים שלא כל אחד יכול לעמוד בזה ונראה לי בכל מזרח .
צריך לשאול ממה עשוי התבשיל , אבל שאוכלים אוכל מטוגן לדעתי אין סכנה של זיהום.
השאלה כמו בארצנו שאוכלים פלאפל ממתי השמן שבו טוגן הכדור?.
הנושא של התיבול הוא בעיה לאנשים מסויימים בעיקר למבוגרים ,אני למשל לא משתמש עם פלפל שחור רק עם פלפל לבן לתיבול .
אני יליד הודו ולא בקרתי בהודו מאז עליתי לארץ בשנת 1950 אבל אכלתי הרבה אוכל הודי בעיקר בצעירותי במושב .
בטח ראיתה פעם בתוכניות על אוכל בבתי מלון בארץ .
הסכנה הוא באוכל ממוחזר.
מאיר
 
מודאג קלות

שלום
חריף ואני מסתדרים. התחסנתי במהלך שהותי בסינגפור, שם אכלתי גם אוכל הודי וגם תאילנדי חריף. אני אוהב חריף.
מדאיג אותי העניין שההודים הרי לא משתמשים בנייר לנגב. המים שלהם גם מזוהמים. לכן אני חושש מחיידק אי-קולי (צואתיים) שיכולים להגיע מאי שטית ידיים טובה וממגע של אותה יד ב-...ואח"כ באוכל שמוגש בצלחת.
השאלה כמה אפשר לרדת?
נניח ממלון או מסעדה 5 כוכבים (ויקר) עד לאוכל רחוב...
למרות מלא חיסונים, אמצעי הגנה כמו כדורים ואנטיביוטיקה, בכל זאת לא רוצה להיות מושבת מארוחה טובה לכמה ימים!
 

raya

Well-known member
איך לאכול בהודו.....
עכשיו כאשר קראתי שוב את השאלה - אני מבינה שהתשובה שלי לא ממש לענין.
חשבתי שאתה נוסע להודו.
פעמיים היינו בהודו (כאשר הבן וכלתי היו שם בתפקיד).
אני - שלא אוכלת חריף בכלל, הסתדרתי מצוין.
מים- לשתות רק מינרליים, ומולץ גם לצחצח איתם את השיניים.
במסעדות בתי מלון 4-5 כוכבים אפשר לאכול ללא חשש. אכלנו כמה פעמים במלון אוברוי ובמלון פרזידנט בבומביי.
במסעדות אחרות - מומלץ להזמין מנות כמו ציזלר - שזה מוגש על פלנצה לוהטת.
מה שאתה מזמין - זה מה שתקבל, כלומר אפשרות לבשר, אורז , ירקות וכדומה.
אוכל רחוב - לא ניסיתי ולא מניחה שהייתי מנסה להעיז לנסות.
פירות וירקות- מומלץ לשטוף ולחטא אותם עם תמיסת אשלגן פרמנגנט או חומר חיטוי אחר.
אננס בשוק - שלא יחתכו לך אותו עם הסכין שלהם.
זה מהנסיון שלי.
ודרך אגב - אם אתה נוסע ברכבת שטאבי אקספרס - אתה בהחלט יכול לאכול את המנה שאתה מקבל שם, כולל מים מינרליים, קרטון מיץ ותה.
 
תודה

שלום
דברייך מתישרים (פחות או יותר) עם מה ששמעתי עד כה.
מעניין אם עובדי המטבח במלונות משתמשים בכפות לטקס בזמן המגע עם חומרי הגלם או המזון?
השאלה אם זה הקו המחמיר או הקו המתיר?
 

raya

Well-known member
על השאלה - אין לי תשובה
רק יכולה לומר מהנסיון שלי - שבמלונות 4-5 כוכבים הכל נוצץ ומבריק.
שכחתי - אכלנו גם בטאג' מאהל בבומביי.
כמו כן יש מסעדה מפורסמת (רויאל אם אני זוכרת נכון) שגם שם האוכל טעים והמקום נקי. בכל מקום שביקשתי אוכל ללא תיבול - קבלתי את מבוקשי ואכלתי להנאתי.
פלפל שחור ואני - לא הולכים ביחד....
 

salo22

New member
מטבח מדהים

אשפי התבלינים וגאונים בעבודה עם ירקות, מעריץ הכל במטבח הזה, מראשונות, "חטיפים", עיקריות וגם קינוחים.. הסיבה -השימוש הרב בתבלינים, תנורי הטנדורי, ה"לחמים" המעולים, בניית רטבים מופתית ואפשר להמשיך עוד ועוד.
לא ביקרתי בהודו, אז לא יכול לעזור לגבי תבלינים ורמתם, אתה צריך לאתר חנויות נבחרות לתבלינים כי כמו בכל מקום בעולם, תהיה לך איכות נמוכה לצד חנויות מתמחות שזו הזדמנות נדירה להגיע אליהם.
אתה יכול למצוא כמעט את כל התבלינים גם בארץ ובאיכות גבוהה מאוד, לשימוש בכל המנות ההודיות כמעט, או לפחות הקונבנציולי, למעט דברים נבחרים נפוצים במטבח ההודי אך פחות אצלינו לדעתי, שיותר קשר להשיג, אך לא בטוח שתזדקק להם (ע"ע אסאפאודיטה, זרעי אג'וואן, גי "אמיתי"..).
 

גםאני5

New member
אכן מטבח מדהים ועשיר,מעולה לצמחונים


פחות לטבעונים (לדעתי).
בהודו (עדיין) לא הייתי, אבל אכלתי במסעדות ובתים של חברים והגעתי למסקנה שהכי טוב שאכין לבד, עם כמויות תבלינים ושמן ומרכיבים לפי טעמי.
המאכל האהוב עליי הוא תבשיל של כרובית, תפודים ואפונה ברוטב צהוב והתבלין האהוב הוא גרגרי חרדל שחור
, שכל כך טעימים שאני יכולה לנשנש אותם ככה סתם, תוך כדי הכנה.
 
חשיפה למטבח ההודי

שלום
לגילוי נאות לא הייתי מעולם בהודו.
את ההכרות עם המטבח ההודי עשיתי בארץ במסעדה בהרצליה פיתוח. אהבתי אבל התיבול היה קצת עז לטעמי. לרושם ראשון בד"כ אין הזדמנות שניה.
אח"כ טעמתי אוכל הודי בסינגפור. גרתי שם שנתיים. בסינגפור מיעוט הודי של 8% ולא חסרים של מקומות לאכול. חלקם לא נראים כך, אך בכולם האוכל נקי ומפוקח.
הטעמים עודנו, החריפות עלתה...
אח"כ נפגשתי עם אוכל הודי בקנדה (BC) יש שם הרבה מהגרים מהודו ולכן יש גם מסעדות בשפע. אכלתי ב-3 והאוכל היה נפלא. אחד מהם בריצמונד בשם קויליון
נסגר. שם אכלתי כמה מהמנות היותר טובות בכלל.

יש סרט נפלא של משפחה הודית שמהגרת לצרפת והאב פותח מסעדה בדיוק מסעדת 2 כוכבי משלין צרפתית. הסרט חביב ויש בו האדרה של המטבח ההודי.
נעשה גם נסיון לתת לפיוזין בין המטבח ההודי והצרפתי! את התכונות להעלות את המסעדה הצרפתית מ-2 ל-3 כוכבי מישלין!
 
אחד המאכלים שאני מת עליו והוא תוספת לכל מנה.מנגו מתובל

ערב טוב.
שאני מצליח להשיג מנגו ירוק עד מהעץ אני מכין מעדן.
אני כובש את המנגו למשך 3-4 שבועות.
אז אני מכין ככה.
החומרים:
כורכום.
כוסברה.
כמון.
חרדל.
גינג'ר
כסח.
פפריקה מתוקה.
פלפל חריף גרוס.
פלפל אנגלי.
חילבה
סוכר
שמן
חומץ.
מה שצריך לטחון אני טוחן (לא קונה טחון)
חותך את המנגו לפרוסות בערך 1 ס"מ או קוביות בגודל 1.5 ס"מ.
לוקח סיר שם שמן ומביא לרתיחה ומוסף החומץ ומוריד מהאש.
מוסף הכל ומערבב ואז מוסיף את המנגו ונותן לזה להתקרר ואז לצנצנות שהשכבה העליונה עם השם וסוגר .
זה נשמר כשנה במקום אפל.
החריפות בהתאם לסיבולת .
סוכר לשבור את החמיצות.
מלח לא מוסיף כי המנגו מספיק מלוח.
כבישת המנגו : כוס מים כפית מלח על כל חמש כפיות מוסיף כפית נוספת.
את המנגו צריך לחצות להוצאת הגרעין .
לבריאות
מאיר כרמיאל
 
בוקר טוב .זה מה שנקרא "פיקל"

בוקר טוב.
אני נוסג להכין אותו הדבר משקדים ירוקים בתחילת העונה .
לימון צהוב עם קליפה עבה.
חיצלונים .
לבריאות מאיר כרמיאל
 

salo22

New member
מסע של 100 צעדים, שהיה מועמד לאוסקר

פרט מעניין על סרטים הודיים (ומסע של 100 צעדים לחלוטין אינו סרט הודי, אלא הוליוודי שמספר סיפורה של משפחה הודית) - נדיר מאוד לפגוש בהם סצינות סביב אוכל והכנתו, אין סרטים שיתקרבו לאלו שעל גבול הקולינארי הכבד, כמו החגיגה של באבט, טמפופו, גבר אישה אוכל שתייה המופתי של אנג לי וכולי..
 

yair_bar

New member
מנהל
איך הודו מבחינת חשיפה לתכניות ריאליטי המתעסקות באוכל?

אולי האופנתיות תחלחל גם לסרטים.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה