הודעה! ביטלתי את תהליך ההתנדבות!+שאלה

daniel1O

New member
הודעה! ביטלתי את תהליך ההתנדבות!+שאלה

לכל המתעניין,ביטלתי סופית את תהליך ההתנדבות שלי. אז ככה אתם שואלים למה? קודם כל אני קיבלתי פטור נפשי בגיל 18 כי אז לא רציתי להתגייס ולאחר מכן התחרטתי אז רציתי להתנדב.. ההתנדבות לקחה לי שנה מהחיים שבהן אם הייתי מערער הייתי כבר בצבא.. ולמה ביטלתי בעצם,אז ככה היה בסיס שאמור היה לקלוט אותי אליו אבל הם רצו אותי לתקופת נסיון של חודש..לראות איך אני, אבל בצבא כאמור אין דבר כזה זה או שלוקחים אותי או שמוצאים שיבוץ אחר..עכשיו חיכיתי עוד 3 חודשים רק לתשובה של אותו בסיס אם הוא כן רוצה לקחת או לא,לבסוף הוא לא רצה לקחת אותי. עכשיו לחכות עוד פעם לשיבוץ חדש זה לוקח עוד שנה!! החלטתי לוותר על ההתנדבות ופשוט לנסות לערער על הפטור. גם אם אכשל,לפחות ניסיתי. עכשיו שאלה,התיק שלי עכשיו צריך לחזור ללשכת גיוס באזור שלי? וכמה זמן זה לוקח? ומישהו יודע איך אפשר לייעל את תהליך הערעור? תודה רבה.

hillator

New member
היי

דבר ראשון זה צבא אז ערעור על פטור נפשי יקח לא פחות זמן מתנהליך ההתנדבות ואפילו יותר. אני מציאה לך להתייעץ באתר army.co.il זה משרד עורכי דין שמבין בענייני צבא הם מתעסקים עם המון מקרים דומים יש להם פורום פתוח לשאלות בברכה

daniel1O

New member
עוד שאלה

במידה וחס וחלילה התהליך של הערעור לא יאושר,אני יכול לחזור לתהליך ההתנדבות? מתחיל מהתחלה או ממשיך מאיפה שהופסק?

hillator

New member
ככה

יתכן וכן אבל שים לב שאפשר להנתדב רק עד גיל 21. כמו כן בזה שאתה הפסקת את התהליך סביר להניח עיצבנת מספר גורמים במערכת

daniel1O

New member
מזתומרת?

אני מעצבן אותם? או הם אותי? הם נתנו לי להרקב שנה שלמה,ועכשיו כשזה הגיע לסוף התהליך ושהייתי אמור להתגייס בחודש הנוכחי פתאום אותו בסיס לא רוצה אותי,עכשיו הנציגה מתא מתנדבים היא אמרה לי שזה כן יקח עוד שנה כל התהליך המסובך הזה. לצערי החלטתי לבזבז את השנה הזו בהמתנה וניסיון לערער על הפטור ושכן יותר טוב לי אם יאשרו. ובקשר למה שאמרת,האם יתכן ובגלל זה יהיה לי בעיות עכשיו? בגלל אותם גורמים במערכת שהתעצבנו עליי? כמו לעקב אותי? ולמה שהם יתעצבנו בכלל?

hillator

New member
תגובה

אין לי מושג אם זה נכון או לא (ובאמת אל תעשה מזה היסטריה כי אין לי מושג) אבל סביר להניח שפיקססת את פקס בקשה להפסקת הליך כמה פקידות הרימו עף ואמרו "גם נדנד לנו שנה וגם מוותר" מכוון שתחלופת כוח האדם שם יותר מהירה ממהירות האור אז סביר להניח זה לא ישפיע

hillator

New member
בוא ניקח דוגמא אחרת

נגיד ההיתי מחליטה לקנות מחשב וההיתי הולכת לחנות BUG שבע פעמים ובסוף לא קונה .. המוכרים לא היו מתעצבנים עלי?

daniel1O

New member
צר לי להגיד לך אבל הדוגמאות שלך ממש לא קשורות

קודם כל,בואי אני אתן לך דוגמא, אם את הולכת לחנות באג 20 פעמים לבדוק איזה מוצר שאת רוצה אותו ובכוונתך לקנות אז שם כל פעם אומרים לך שהוא לא במלאי והוא יגיע עוד X זמן,כל פעם שאת הולכת אומרים לך אותו דבר,בסוף לא תתייאשי ותוותרי עליו ואם לצורך העניין את רוצה אותו כל כך אז פשוט תעשי הזמנה מהיבואן P: לא ככה? אותי ממש לא מעניין אם התעצבנו שם או לא,קודם כל אני לא נדנדתי להם,דבר שני הם גם ככה בקושי עושים את העבודה שלהם ומערבבים מתגייסים או מתנדבים כל היום.. שנה שלמה ערבבו אותי,שנה שלמה חירטטו אותי כל פעם במשהו אחר,ובסופו היא אמרה לי שעדיף באמת ללכת על ערעור כי גם ככה יקח עוד שנה עד שימצאו שיבוץ חדש ועד שיאשרו..

MICHELSGIL

New member
תראה

דבר ראשון אני לא מבין למה לא עשית את הערעור במקביל אני עשיתי את זה ובסוף לא קיבלו את העירעור שלי אז המשכתי בהליך ההתנדבות. מה שהילה אומר אולי הניסוח לא היה לך הכי ברור הוא פשוט כמו שאתה רואה את זה ששנה מרחו אותך תחשוב שככה זה לכולם. עכשיו ברגע שהורדת מועמדות אחרי שנה זה יכול להוביל למצב שמישהו יראה את התיק שלך יגיד שנה הוא בזבז גם לעצמו וגם לצבא הוא לא נראה רציני ולא יקדם לך עניינים. כפי שאמרו פה תמיד הליך ההתנדבות הוא ארוך ומעצבן ואני לא חושב שיש מתנדב אחד שלא סבל ממנו בשלב מסויים.

hillator

New member
תוספת

דניאל חשוב שתבין אני לא אומרת את זה לרעתך או נגדך אני אומרת איך שמי שיושב שם רואה את הדברים כמה הערות 1. ערעור לא לוקח יומים אלא מינימום חצי שנה (מהכרות קצב הדברים) מה גם ונגיד ומעלים לך פרופיל סביר להניח לא תגוייס תוך שבוע קח את זה בחשבון 2. מי אמר לך שיקח לך שנה למצוא תפקיד נוסף? אם כל הכבוד הם צריכים בצבא למצוא לך תעסוקה מ8 עד 5 לא להפוך אותך לרמטכל הבא 3. בכל הנוגע ליעילות העובדים בצהל אני אתן לך טיפ שעזר לי , אל תנסה לתקן את כל הבלגן שהולך שם תנסה לראות איך אתה מוציא ממנו את המיטב בברכה

daniel1O

New member
תקשיבו שניכם

קודם כל,הנציגה בפירוש אמרה לי שכן זה לוקח שנה! דבר שני,אי אפשר לעשות במקביל,זה מה שנמסר לי מלשכת הגיוס הם אמרו שצריך קודם כל לרדת ממעמד של מתנדב ורק אז אפשר לטפל בי. דבר שני,ואני יודע שערעור לא לוקח יומיים ולא חודש,אני מודע לזה שלוקח זמן,אבל לדעתי האישית ורצוני הוא יותר להתגייס גיוס רגיל ולבזבז את השנה הזו בלנסות להתגייס רגיל מאשר לחכות לתהליך שגם לא בטוח שיצא לפועל..

MICHELSGIL

New member
אז שוב

קודם כל כפי שהילה אמרה אנחנו לא באים פה נגדך או לרעתך. עכשיו תראה סביר להניח שלא תלך להיות לוחם ולכן פרופיל התנדבותי עדיף לך. עכשיו אני מנסה להבין מה בדיוק אמרו לך ולא מצליח, היית מאושר להתנדבות וחיכית לתפקיד שלא התקבל ואמרו לך שלמצוא תפקיד חדש לוקח שנה? אם זה ככה לדעתי הפקידה הטעתה אותך מהסיבה הפשוטה שהחלק הארוך בהליך ההתנדבות להקבל אישור רפואי שאתה אכן כשיר להתנדב ומציאת תפקיד לא לוקחת שנה היו אנשים שתוך חודש מצאו תפקיד. תראה מציאת תפקיד תלך לך מהר אם אתה תפנה ליחידות והם יצרו קשר עם תא מתנדבים (יש הרבה הצעות כאן בפורום לתפקידים). תברר שוב פעם עם לישכת גיוס בנוגע לבמקביל כי אני אומר לך שאני עשיתי את זה ערערתי על פרופיל רפואי ובו זמנית המשכתי בהליך התנדבות גם אצל רופא תא מתנדבים שזומנתי אליו הגשתי לו עירעור. יום טוב.

hillator

New member
דניאל

דבר ראשון תברר אם זה באמת שנה לתפקיד דבר שני אף אחד לא מבטיח לך שהערעור יתקבל לך תדע מה הפסיכיאטר שיקרא את התיק יחשוב אני מציאה לך לברר עם קרובי משפחה או מכרים שיכולים למצוא לך תפקיד בפרוטקציה כמתנדב

daniel1O

New member
קודם כל אני לא חושב שאף אחד כאן לרעתי

אולי קראה טעות ולא הבנתם נכון,אני פשוט כועס על הצבא שלמרות שאני כ''כ רוצה כן להתגייס ולתרום,הצבא לא מעניין אותו כלום,הכל איטי ומסורבל,תשובות לא הגיוניות וכל אחד אומר משהו אחר.. וכן,מיכאל,כמו שהבנת,הפקידה אמרה לי שלמצוא תפקיד חדש ידרוש ראיון בבסיס עצמו או היחידה וכן אישור חוזר של הרופא שאני מתאים לאותו בסיס וזה שוב תהליך ארוך. והילה,זה נכון שאף אחד לא מבטיח לי שהערעור יתקבל,אבל גם אף אחד לא מבטיח לי שההתנדבות גם כן תצא לפועל,בצבא שום דבר לא בטוח,אבל אני אלך על הערעור בין אם יתקבל או לא,לפחות אני אהיה במחשבה של ניסיתי לעשות הכל על מנת להתגייס ולתרום כאחד החיילים. וכן,בלשכת גיוס אמרו לי,וגם בתא מתנדבים אמרו שאני לא יכול לעשות את שתיהם במקביל. ואגב,יכול להיות שאתם לא יודעים למה לא התגייסתי אז אני אומר בקצרה,בזמנו היו לי בעיות כלכליות קשות בבית ואני בן יחיד (יש לי 4 אחיות) והשיקול שלי היה לא להתגייס ולנסות לעזור לפרנסת המשפחה וגם מצבם הרפואי של הוריי לא היו טובים לכן זה היה השיקול,מאז ומתמיד רציתי להתגייס אבל לא אופשר לי בתקופה הזו וגם להתרחק מההורים במצב כזה גרוע לא היה בא בחשבון. לכן יצאתי על 21 נפשי על קשיי הסתגלות ואם הצבא יבין ויקבל את זה,אולי גם אני אקבל את ההזדמנות להתגייס,וכן אני מתכנן לקרבי,עד כמה שזה נשמע קשה לעלות מ21 לפרופיל קרבי,ולמרות שזה לא מציאה כ''כ גדולה ולא דבר "נחשק" להתגייס ולעשות 3 שנים בקרבי ועוד בגיל יחסית מאוחר (20),אבל זו ההחלטה שלי ואני אלך איתה עד הסוף,גם אם אכשל מבחינת הצבא להחזיר אותי,לפחות אני ניסיתי.

daniel1O

New member
וגם משהו חשוב

הצבא כל כך חסר רגש והבנה,עד כדי שבן אדם שרוצה להתגייס לא מגייסים אותו וכשאחד לא רוצה להתגייס מגייסים אותו בכוח. הכל הפוך ומסורבל שם,כל וכלום שם לא מוצדק,וחבל מאוד חבל מאוד שהם פועלים ככה כי כן,הם מפסידים עוד חייל שרוצה לתרום את ה100 ממנו.

hillator

New member
דניאל

אני באמת שמחה על הרצונות שלך וחס וחלילה אני לא רוצה שתתיאש אבל חשוב שתבין שני דברים כי ברגע שאנחנו מבינים מול מי אנחנו עומדים תאמין לי זה יותר קל. 1. מה לעשות הצבא מכיל הרבה חילים שלא רוצים להיות שם ורובם לצערנו תקועים בנושאי כוח אדם. תחבר אחד ועוד אחד ותבין למה אתה מקבל כזה יחס. כי מי שעונה לך לטלפון לא רוצה להיות שם, הוא לא מקבל משכורת על זה שהוא שם אז זה היחס שהוא משדר. 2. ברגע שאתה יוצא על בעיה נפשית הצבא פוחד לקחת אחראיות .. כאילו כל קב"ן יחשוב פעמים לפני שהוא יעלה לך את הפרופיל, כי הדבר האחרון שלצה"ל חסר זה תביעות נגדו. בברכה

למעלה