הודעה דחופהההה לחיים הכט הגדול

הודעה דחופהההה לחיים הכט הגדול

חיים שלום, אני שמה לב שעדיין קיימת התעלמות ממשית בעניין עישון פסיבי של ילדים ע"י הוריהם/סביהם אנא קחו בחשבון רעיון זה לתכנית. ב-ב-ק-ש-ה!!!!! כי לי כבר נמאס להיות היחידה שמעירה ומתעצבנת מזה. אנא ידעו את הציבור לגבי נזקי העישון הפסיבי ואכיפת חוק העישון בכלל. תודה, דנה ולירו.

i c u 2

New member
גדול עליו

שום תוכנית טלויזיה לא תצליח להשיג את מה שאת רוצה שיקרה. הממשלה {בהנחה וזה מעניין אותה} צריכה או להעלות באופן משמעותי מאוד את מחירי הסיגריות או לאסור אותה בחוק. ברור מאוד ששני הדברים הללו לא יקרו לא בעתיד הקרוב וגם לא בעתיד הרחוק. בסופו של דבר אי אפשר לכפות על הציבור משהו שהוא לא רוצה {נניח רבע אוכלוסיה מעשנת, לעוד שליש לא כ"כ איכפת}. אם תהיה פעילות / חוקים / אכיפה כלשהיא הכל פה יהפוך לשוק שחור.

Fun Fair

New member
אני חושבת שהנקודה שהכותבת העלתה,

לא קשורה ל"לכפות על הציבור משהו שהוא לא רוצה" (ואגב, בתור מעשנת לשעבר, אני יכולה להבטיח לך שאף אחד לא מפסיק לעשן כי הסיגריות מתייקרות...) אני חושבת שדווקא את הנושא של ילדים ותינוקות שהופכים למעשנים פסיביים בגלל שההורים שלהם/קרובי המשפחה שלהם מעשנים לידם- צריך למגר ויפה שעה אחת קודם. אין לי שום בעיה שאדם בוגר (לצורך העניין- מעל גיל 18) יקח אחריות על חייו ויעשן. שיהיה לו לבריאות. הבעיה שלי מתחילה כשהורים/סבים מעשנים ליד הילדים/ נכדים שלהם, שבד"כ צעירים מכדי להתבטא ולבקש מהם לכבות את הסיגריה כי זה לא בריא. דווקא את זה אפשר לאסור בקלות ע"י הרחבה של חוק איסור פגיעה בחסרי ישע (שמתייחס לקטינים וקשישים).

i c u 2

New member
לדעתי זה דיבורים באוויר

אוקיי, נעשה חוק ו...? מי יאכוף אותו בדיוק? נשים מצלמות בכל בית בשביל לראות אם האבא מעשן ליד הילד? לא... רק ע"י הפחתת {אם הסיגריות יהיו ממש ממש יקרות אז יעשנו פחות כי אין ברירה} . אני רוצה לראות את אותו אדם שמעשן 2 קופסאות היום {40 ש"ח} מעשן את אותן שתי קופסאות ביום כשכל אחת מהן עולה 100 שקל...

Fun Fair

New member
זה בדיוק העניין

אם נצא מנקודת הנחה שכרגע לא מעלים את מחיר הסיגריות לגבהים לא ריאליים, למה לא לנצל חוק קיים? לדעתי, לעשן ליד קטן זו התעללות לכל דבר.

i c u 2

New member
אבל שוב...

נניח נקום מחר בבוקר ויש חוק שאוסר לעשן ליד ילדים קטנים. נראה לך שפתאום בכל בית יפסיקו לעשן? את באמת מאמינה בזה? כי אני לא.

Fun Fair

New member
בואי נהיה ריאליות...

יש חוק שאומר שאסור להכות ילדים (או חסרי ישע, לצורך העניין) ואסור לרצוח ועדיין עושים את זה, לא? לפחות כשמגדירים חוק כזה, יש למדינה את האופציה לכפות את החק ולהעניש את מי שעובר עליו. ואני לא חושבת שבכל בית יפסיקו לעשן, רחוק מזה. אני יכולה רק לקוות שאם יוציאו את הנושא מחוץ לחוק, יותר אנשים יחשבו פעמיים לפני שיציתו סיגריה ליד הילדים. (אגב, באשר לשאלתך הקודמת- אני עדיין לא אמא, אבל אני מבטיחה לך שאם מישהו יעשן ליד הילד העתידי שלי, שום חוק לא יעזור לו....אני פשוט אגרום לו נזקים פיזיים קשים...)

i c u 2

New member
אני זכר

במשפחה הספציפית שלך אני מבין שלא יעשנו ליד ילדייך {העתידיים, כן?} . בבית שבו שני ההורים מעשנים {ויש כאלה לא מעט} לא יפסיקו, לא ימעיטו ולא כלום. בבית שבו הורה אחד מעשן זה תלוי בהחלטה משפחתית שלא תהיה קשורה לשום חוק. זה בול כמו החוק שאסור לנהוג ביד אחת... הסיכוי שיתפסו נהג על עבירה כזו הוא 0.000000000000000001 בערך ואם תמצאי מישהו שנתפס על זה כנראה שהוא דיבר בפלאפון והשוטר ויתר ו אז שם לו נהיגה ביד אחת.

Fun Fair

New member
סליחה על ההטיה השגויה. ואני לא כ"כ מסכימה.

אני יכולה רק להניח מגילך שמופיע בכרטיס (בהנחה שהוא עדכני
), שאתה ורוב הסובבים אותך אינם בעלי משפחות ולא מתכננים כאלה בזמן הקרוב אני כן יכולה לספר לך מנסיוני (רוב החברים שלנו כבר בעלי משפחות, או לכל הפחות- מכננים כאלה), ש*כל* חברותיי המעשנות הפסיקו לעשן ברגע שהתחילו לנסות להכנס להריון וחלק גדול מהן- הרבה לפני (ולמעט בודדות- אף אחד לא חזרה לעשן). האבות- כנ"ל. אלה שלא- מעשנים מחוץ לבית. היום רמת המודעות לנזקים הנגרמים לעובר ולילדים הרבה יותר גדולה מבעבר. דווקא בהקשר הזה אני שמחה לראות כיום הרבה פחות הורים מעשנים ליד ילדים (לא אומרת שלא קיים בכלל, אבל אין מה להשוות את התקופה הנוכחית ללפני 25 שנים, למשל...כשאני הייתי ילדה, זה היה "נורמלי" שאבי עישן בבית. היום- לא כל כך.). אני מסכימה בהחלט עם הקביעה שאיסור עישון ליד ילדים קטנים אמור להיות משהו שלא צריך חוק כדי לעשות- אלא קומון סנס של ההורים. אני גם מסכימה שזה משהו שמאוד קשה לאכוף. אבל זאת לא סיבה להרים ידיים מראש ולהגיד "אין טעם". לפי ההגיון שלך, גם חוק איסור התעללות בקטינים וחסרי ישע אינו רלוונטי... זה עניין של תודעה- ברגע שדבר כזה נכנס למסגרת חוקית, התודעה של הציבור משתנה.

קודם כל תודה לאלה שתומכים ותודה למערכת שהגיבה

קודם כל תודה לאלה שתומכים ותודה למערכת שהגיבה להצעה שלי, בהחלט אין סיבה להרים ידיים מראש בנושא, בדיוק כמו שאנשים מגיבים עכשיו יותר למצבים אמיתיים (והרבה בזכות התכנית), גם אם עשינו מזה 5% של הצלחה ואנשים יהיו מודעים יותר, אז כבר הצלחנו.. בבקשה, די עם האדישות בנושא. אני מצרפת לכם כתבה בנושא. חשוב שתקראו בעיון! הורים ומבוגרים המעשנים בקרבת ילדים ודאי מודעים כי מנהגם זה אינו תורם לבריאות הילדים, אולם, מחקר חדש שפורסם בארה"ב מוכיח כי מדובר ביותר מאשר אי נוחות לילדים, אלא בפגיעה ממשית בבריאותם. מתוצאות המחקר שפורסם במרץ השנה, עולה כי, החומרים המזיקים שנפלטים מהסיגריות, נספגים בחפצי החדרים בבית. רמת החומרים המזהמים שנמצא באבק, באוויר ובדגימות מן השטחים בבתים בהם עישנו המבוגרים היו גבוהות פי 7 מאשר בבתים בהם לא התגוררו מעשנים. בעקבות מסקנות המחקר, החליטה הועדה לזכויות הילד לקיים דיון מיוחד בנושא נזקי העישון הפסיבי על ילדים. לדברי מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, גב` מירי זיו, "כ- 1500 אנשים מתים כל שנה בישראל מעישון פסיבי אך קהל הילדים הוא הפגיע ביותר כי ילד שואף, בשאיפה אחת פי 2 אוויר ביחס למשקלו, ממבוגר". לפי נתוני המחקר הילדים נפגעים מעצם שהותם במתחם שבו מעשנים; החומרים המזיקים נמצאים לא רק בחלל הבית ובחפצים אלא גם בבגדים שלובשים המעשנים, בשערם, ואפילו בהבל הפה. הימצאותם של ילדים בשטח בו מעשנים -מסכן את בריאותם. כך גם לגבי נסיעה בכלי רכב סגור בחברת מעשנים; עישון ברכב בנוכחות ילדים מגדיל את הסיכון לפגיעה. פרופ` יונה אמיתי, מנהל מח` אם וילד משרד הבריאות הוסיף כי ”ממחקר שנעשה בטיפות חלב של משרד הבריאות עולה כי 17% מהנשים, שהתחילו הריון, מעשנות וכמחציתן מפסיקות לעשן במהלך ההריון. אם המעשנת מסכנת את בריאות התינוק. עישון האם גורם ללידה של תינוק במשקל יותר נמוך בכ- 200 גר`, מגדיל פי 2 את הסיכונים למוות בעריסה וגורם למחלות בדרכי הנשימה ומחלות זיהומיות”. לדבריו, קשה מאוד להוכיח השפעה ישירה בין עישון למחלת הסרטן בגלל שעוברת תקופה ארוכה בין זמן החשיפה לבין התפרצות המחלה. לדברי פרופ` שמעון גולדפייר מאיגוד רופאי הילדים: ”אין קביעה חד-משמעית שהעישון הפסיבי גורם לסרטן. לעומת זאת הוכח בוודאות, שהעישון הפסיבי מגדיל את הסיכון למוות בעריסה ובעיקר מחמיר מחלות זיהומיות. לדבריו, כ- 45% מכלל התינוקות בישראל סובלים מצפצופים נשימתיים ומשערים שבחלק גדול מהם זו תוצאה של עישון פסיבי. " משרד החינוך פועל במסגרת תוכניות למניעת עישון. בנוסף, על-פי חוזר מנכ"ל חדש, כל מנהל בי”ס נדרש למנות מורה שתפקידו יהיה לרכז את נושא עישון אלכוהול ושימוש בסמים בבי”ס. חוזה המנכ”ל יכנס לתוקף בספטמבר 2004. בתום הדיון, הוחלט לפעול להגברת מודעות ההורים המעשנים לפגיעה בבריאות הילד, זאת באמצעות קמפיין הסברתי רחב היקף. כמו כן ישקלו דרכי חקיקה אפקטיביות להגן על הילדים; הועדה תתמוך בהצעות חוק השונות המגבילות עישון ברכבים או בנוכחות ילדים.

למעלה