הודעה זאת נבלעה בין התגובות למטה.אנא 'הקפיצו'

הודעה זאת נבלעה בין התגובות למטה.אנא 'הקפיצו'

• ביום א' 29.6.08 ב-08:00 בפתח משרד-ראש הממשלה בכניסת השרים לישיבתם השבועית - הפגנת אמהות, בנות-זוג ובני-משפחות החיילים מפלוגתם של אלדד רגב ואהוד גולדווסר. תום בן חיים 03:29, 26/06/08 אולמרט הבטיח אישית לקרנית גולדווסר בפגישתם בביתו שלשום, שביום א' בישיבת הממשלה השבועית הקרובה תועלה לדיון עם כל הנתונים, ולהצבעה, ההחלטה להסכים לעיסקת-החילופים עם חיזבאללה. אתמול בערב גם נמסר (מפי כתב צבאי של הערוץ הראשון בטלביזיה) שכבר לפני כשבועיים אולמרט הבטיח (אם כי לא הבטיח גם לקיים את הבטחתו) לבני-משפחות השבויים בפגישתם אתו, שהוא "יעביר בהסכמה או בכוח" את ענין העיסקה להחזרת השבויים. פורסמה גם הערכה שלמעט שרים בודדים שאולי ימנעו או אחד-שנים שיתנגדו, רוב שרי-הממשלה יצביעו בעד. לכן, כדי לא להניח - לא לאולמרט ולא לשרי-הממשלה - לחמוק מ"להביט לכולנו בעיניים" ובעיקר לבני-המשפחות, ולחמוק מאישור ההבנות (לעת עתה כנראה רק עם חיזבאללה) להחזרת אודי ואלדד הביתה (תירוצים להתחמקות כזאת הם ידעו לשלוף מה'בוידעם' ומתחת לאדמה) - תתייצב ביום א' הקרוב ב-08:00 בבוקר בכניסת המכוניות למשרד ראש-הממשלה הפגנת אמהות ובני-משפחה של חיילים ביזמת חבריהם לפלוגה של אודי ואלדד, כדי "להשגיח" על השרים הנכסים לישיבה, וכדי להזכיר להם את מחוייבותם כ"מפקד העליון של צה"ל" (כך הממשלה לפי לשון החוק) כלפי החיילים ובני-משפחותיהם. במקביל ואולי למחרת (ביום ב') מתארגנת הפגנת 'שמיניסטים' המועמדים לגיוס קרוב לצה"ל בשער-הכניסה למחנה מטכ"ל בקריה בתל-אביב, בשאלה למפקדי-הצבא: "האם גם אנחנו נופקר על-ידכם כחיילים אם חלילה ניפול בשבי ?" אני משער שפרטים מעודכנים על 2 ההפגנות יתפרסמו באתר 'הבנים' www.habanim.org ואולי גם באתר 'מטה החברים' www.habaita.com . בבקשה הפיצו להבאת מקסימום משתתפים. (זה עתה בלילה קיבלתי בטלפון ידיעה מיודע-דבר שהמחאות והלחץ הצבורי ושל בני-המשפחות בהחלט משפיעים את השפעתם, גם אם "בחלונות הגבוהים" ימהרו להכחיש זאת פומבית). אז להמשיך ללחוץ עד שתהיה תוצאה !

נוסח מכתב ששנלח לשרי-ממשלת ישראל.שלחו גם אתם!

נוסח מכתב זה מוצג באתר 'מטה החברים' www.habaita.co. שילחו אותו או דומה לו גם אתם אישית לכתובות השרים המופיעות באתרי הממשלהעם הסיומת gov.il ובאתר הכנסת www.knesset.gov.il - במדור 'חברי-הכנסת ה-17'. באתר 'מטה החברים' מוצגת גם המודעה על משמרת-האמהות בפתח משרד ראש-הממשלה ביום א2 29.6 ב-08:00 בבוקר. הנדון – עזרתך בהחזרת החיילים החטופים לבתיהם אל כבוד השר - - - א.נ. בכל יום אתה נדרש לקבלת החלטות שלהן השפעה ישירה ועקיפה על חיי האזרחים במדינת ישראל. אולם, היום תאלץ לעמוד בפני אחת ההחלטות שהשפעתן על אופייה של המדינה והחברה בה אנו חיים היא מהחשובות והערכיות שעומדות בפני מנהיג. היום תידרש לקבל החלטה על החזרתם של אודי גולדווסר ואלדד רגב אחרי שנתיים ימים של סיוט בלתי פוסק עבור בני משפחותיהם, חבריהם ומדינת ישראל כולה, אשר עוקבת בדריכות אחרי הפרשה ואחר ההתפתחויות של הימים האחרונים. ביום הזה אנו מבקשים להזכיר כי שני החיילים לא נחטפו במהלך טיול אישי או פעילות פרטית. שני חיילי המילואים נחטפו בזמן ובמקום אליו נשלחו על ידי מדינת ישראל שאתה נמנה על מנהיגיה. רק מי שמקורב למשפחות ולחברים יודע את גודל הטרגדיה. רק מי שמקורב יודע אילו ימים ולילות עוברים על המשפחות שנקרעות מדאגה, כאב ובעיקר מתסכול. תסכול אינסופי שאוכל ומכרסם בבשר החי עד שלא מותיר אויר לנשימה. הימים האחרונים היוו פתח לתקווה כי בקרוב יגיע סוף לשנתיים קשות מנשוא. כמטה מאבק שנועד להשאיר את נושא החטופים בראש סדר היום הציבורי ערכנו לא מעט משמרות מחאה, קיימנו לא מעט פעילויות שכותרתן הייתה מחדלי הממשלה בטיפול בחטופים והתבטאנו לא מעט מעל לכל במה בארץ ובעולם על מנת לזעוק את זעקת חברינו. אולם היום, איננו מבקשים להעביר ביקורת כי אם פונים אליך לנהוג כפי שכולנו מצפים ממנהיגים לנהוג בבואם להכריע בנושאים כה חשובים. בסופו של יום אין כאן שאלה של מחיר, המחדל הנורא הוא מחדל החטיפה. את המחיר כבר שילמנו, את המחיר כבר שילמו שלושה חיילים, אך את המחיר ממשיכה לשלם גם החברה הישראלית שרואה הלכה למעשה כי מדינה לא מצליחה להחזיר את בניה הביתה. לך ולחבריך לממשלה יש את היכולת לשנות את רוע הגזירה ולסיים את הטרגדיה האנושית הזו של משפחות גולדווסר ורגב. אנו קוראים לך לא לפחוד מקבלת החלטות קשות ואמיצות. עם ישראל ידע להוקיר בעבר מנהיגים שהשכילו לקבל החלטות קשות ולא פחדו מזרזיפי רוח התנגדות או חוסר נוחות פוליטית. אנו בטוחים שגם בעתיד יידע העם להעריך מנהיגים שכאלו. הוכח לנו כי מנהיגות לא נמדדת בסיסמאות, ספינים ושיקולים פוליטיים בלבד. הוכח למשפחות החיילים כי בראש המדינה החזקה הזו עומדים מנהיג שלא פוחד לקבל החלטות גם אם הן קשות. הוכח לנו, למשפחות ולכל עם ישראל כי מדינה לא מאבדת את מוסריותה גם ברגעים הקשים וכי מדינה באמת תעשה הכל למען אזרחיה, חייליה ובניה שלא איתה. כפי הנראה, עסקת חילופי השבויים היא עובדה מוגמרת. כרגע כל שנותר הוא להרים את היד ולהצביע בעדה. ידוע לנו כי ההחלטה לא פשוטה. ברור ונהיר לנו כי שחרור דמויות מסוימות שהפכו סמל לשחרורם של שבויים אחרים מהווה חציה של רף שעד כה לא נאלצנו לעבור. אולם, לכולם ברור כי אם לא נשלם את המחיר אותו הציעה מדינת ישראל לחיזבאללה, שהינו מהגרועים שבאויבינו, ייעלם לחלוטין הסיכוי להחזיר את שני החיילים החטופים לעוד שנים רבות אם בכלל. בהחלטה להחזיר את חברינו הביתה תשדר ממשלת ישראל כי למרות הכל, עקרונות המוסר גוברים על כל קושי וכל מכשול. זהו מסר ראשון בחשיבותו לעם השולח את בניו להלחם ומצפה מחייליו להקריב את חייהם למען המדינה. מקוים מאד שאין מדובר בעוד ספין תקשורתי שנועד לבחון את עצבי העם כולו, כפי שכבר קרה בעבר. כפי שנשבענו לחברינו ביום חטיפתם – את החברים שלנו לא ישכחו. שנתיים אחרי, העם לא שכח. אך מה עם מנהיגיו? האם גם הם זוכרים אותם? בזמן הקרוב יראה העם כולו מי משרי הממשלה ראוי להיקרא מנהיג ומי לא. אנו מצפים ממך לקבל את ההחלטה הנכונה ולעזור לכולנו להמשיך הלאה בחיינו אותם הפסקנו בדיוק לפני שנתיים.

תיקון טעויות-הקלדה בהודעה הקודמת:

• נוסח מכתב ששנשלח לשרי-ממשלת ישראל.שלחו גם אתם! תום בן חיים 04:29 26/06/08 נוסח מכתב זה מוצג באתר 'מטה החברים' - www.habaita.com. שילחו אותו או דומה לו גם אתם אישית לכתובות השרים המופיעות באתרי הממשלה עם הסיומת gov.il ובאתר הכנסת www.knesset.gov.il - במדור 'חברי-הכנסת ה-17'. באתר 'מטה החברים' מוצגת גם המודעה על משמרת-האמהות בפתח משרד ראש-הממשלה ביום א2 29.6 ב-08:00 בבוקר. העתיקו והעהירו בבקשה הלאה. תודה ! הנדון – עזרתך בהחזרת החיילים החטופים לבתיהם אל כבוד השר - - - וכו' וכו' וכו'

גם במחיר טילים ארוכי טווח לחמאס?

היום החמאס כבר לא מסתפק ברשימת האסירים שדרש. תמורת שלומו של גלעד ובכלל לפני שהוא מוכן להכנס למשא ומתן משמעותי הוא רוצה וכבר קיבל רגיעה, פתיחת מעברים ותנאים להתחמשות ללא הפרעה. מה שיביא לו בעתיד הלא רחוק טילים שיגיעו לת"א ירושלים ויותר. נסראללה כבר התקפל מדרישתו לשחרר מאות אסירים פלשתינאים, אבל החמאס לא זז מילימטר, להיפך. מה דעתך, אולי זה בגלל שהוא יודע שיש מי שעובד בשביל האינטרסים שלו מבפנים ומכרסם ביכולת המיקוח שלנו עבורו? אני אומר שאמירות כמו "בכל מחיר" מכשילות את המאבק להחזרת גלעד. אנחנו רואים את התוצאות בעיניים.

etushkaia

New member
החזרת הבנים מהשבי תגובה לתובתכם

מכיון שלא ניהלו משא ומתן מהר ומיד ועוד בזמן ובתום המלחמה כאשר קבלנו את ההחלטה לסיום המלחמה זה היה צריך להיות אם ןרק אם יוחזרו החילים כי אין לשכוח את הופעתו של אולמרט שאמר כי אנו יוצאים למלחמה בלבנון כי ל א נרשה חטיפת חיילים האם שחכתם את זה ומאז עברו 2 שנים והוא עסוק בקומבינות מעטפות וכו אז עכשיו it's too late הפטפוטים לא יעזרו אלה שנהרגו אינם בין החיים בסוף ראינו שהם יותר חכמים מאיתנו וכל הסיסמאות שלנו על זה שאנו המנצחים האולטימטיבים זה היה פעם כיום לצערי אין מנהיגות אין מי שייתן את מה שהיה אז די להביא את החייל שעדיין בחיים כן להציל אותו לפני שיתנו 100 ערבים עם דם על ידיים עבור גופה

כתבתי לראש הממשלה ולשרים

אל תהרגו אותם! מכתב גלוי לראש הממשלה ולשרי הממשלה אדוני ראש הממשלה, שרים נכבדים, היום אתם מתבקשים לקבל החלטה קשה, אולי מהקשות שקיבלתם אי פעם. האם לאשר את עסקת חילופי השבויים עם החיזבאללה, אם לאו. אני מרשה לעצמי לפנות אליכם בשמם של אודי גולדווסר ואלדד רגב, מהמקום בו הם נמצאים, כיוון שאני עצמי הייתי שם. שמונה חודשים הייתי בשבי הסורי, במלחמת יום הכיפורים ולאחריה. שמונה חודשים קשים מנשוא, שארבעה מתוכם הייתי בבידוד, בצינוק, עברתי חקירות ועינויים קשים, הן פיזיים והן נפשיים. אבל בכל רגע ורגע ידעתי בכל מאודי שמדינת ישראל, ששלחה אותי לקרב, תעשה כל מאמץ כדי להשיבני. כאשר נפלתי בשבי איש לא ידע מה עלה בגורלי והוכרזתי כנעדר. חודש ימים לאחר נפילתי בשבי קיבלה אשתי מכתב רשמי, ממשרד הפנים של מדינת ישראל, ובו הודעה על מותי. אינני יודע מי החליט על מותי ומה היו הנתונים שבידיו. רק במקרה נודע שבוע לאחר מכן שאני בשבי, שאם לא כן ייתכן שההכרזה על מותי הייתה יכולה להיות גזר דין מוות עבורי. כך הוא לגבי אודי גולדווסר ואלדד רגב. אינכם יודעים אם הם חיים או מתים! בודאי תקבלו היום לידיכם את המידע המצוי בנושא ותשמעו את הערכותיהם של אנשי המודיעין. אולם, אלה הערכות בלבד. וכפי שטעה מי שהכריז בנובמבר 1973 על מותי, כך גם הערכות אלה עלולות להיות מוטעות. החלטה שלא להחזיר את אודי ואלדד עכשיו עלולה להיות גזר דין מוות עבורם! עליכם מוטלת החובה לאפשר להם לחזור ולחיות, גם אם יש ספק בליבכם אם עודם בחיים אם לאו. אין זו חובתכם כלפיהם וכלפי משפחותיהם בלבד. זוהי חובתכם המוסרית כלפי כל הלוחמים הנשלחים לקרב, כלפי הצעירים העומדים בימים אלה לקראת גיוסם לצה"ל. עיניהם נשואות אליכם והם שואלים: אם גם אני אפול בשבי, האם תעשה מדינתי כל שאפשר כדי להשיבני? אני קורא לכם, אדוני ראש הממשלה, רבותי השרים: השיבו את אודי ואלדד הביתה! אל תהרגו אותם! בכבוד רב פדוי שבי

אם הם חיים יש לאשר מיידית את העסקה!!!

אני אומר זאת ללא כחל ושרק. מה שמדאיג אותי זה שמעבר לכל ההערכות האחרות התנהגות החיזבאללה בשלב זה של המשא ומתן מצביעה אחרת. בכל המקרים הקודמים שהיו בידיהם שבויים חיים הם איפשרו אותות חיים וטננבויים אפילו צולם וקיבל משלוח תרופות מהארץ. מכיוון שאות חיים מפעיל מנוף לחץ אדיר על מקבלי ההחלטות כאן מניעתו נעשתה מצידם רק כאשר לא היה ממי והם סחבו את חוסר הודאות עד הסוף כדי להגדילבאכזריות את המחיר. בהצלחה רבה לכולנו ואני מקווה לראות אותם חיים ובריאים בבית!

נגיעוT

New member
עדכון לגבי יום ראשון-ב9:00

יום ראשון באותו המקום אבל ב9:00 במקום ב8:00 כפי שפורסם בהתחלה

יש לי הצעה מדהימה שיכולה לקדם את העסקה

נסראללה רוצה את קונטאר ועוד שישה אסירים לבנוניים. לאף אחד אין בעייה לתת אותם תמורת חיילים חיים. אילו היה מועבר אות חיים היתה עסקה מאושרת מייד. אבל חיזבאללה מסרב לתת אות חיים מהחיילים והחשש הוא שניתן אסירים תמורת גופות ובכך גם נעלה מאוד את המחיר שידרוש חמאס עבור גלעד. במצב זה קשה מאוד לשרים לקבל החלטה והעסקה עלולה ליפול. ההצעה שלי היא להציע לחיזבאללה את כל האסירים או חלקם למעט קונטאר - תמורת אות חיים. אם אכן יתקבל אות חיים הם יקבלו את המשך העיסקה ואת קונטאר, הרוצח הנאלח שמהווה את גולת הכותרת שלה. עסקה זו אינה שונה ממה שחיזבאללה יקבל במילא אם החיילים חיים, ולכן לא צריך להיות להם שום עניין לסרב לה, אלא אם לא כך הדבר. אם החיזבאללה ידחו את העסקה הזו או לא יעביר אות חיים נדע כי המחיר הוא תמורת גופות ונוכל לבצע את שיקול הדעת הנכון כך שלא תיפגע גם עסקת שליט. מבנה זה של עסקה יש לו סיכוי גדול הרבה יותר לאישור בממשלה והוא יכול לקדם עסקה מהירה שכולם יצאו ממנה מרוצים.

1.את הצעתך שיש בה הגיון העבר למי שקובע. ועוד:

1. הצעתך אינה משוללת הגיון (הדרגתיות, יצירת-אמון, אפשרות נסיגה ל-2 הצדדים בכל שלב ושלב בלי "להפסיד", ועוד). אנא, העבר אותה מייד (!) לאזניהם ו/או לעיניהם של מי שמחליטים, או למי שבידם להשפיע על המחליטים. למשל לכתובתם של אהוד אולמרט עצמו, לאהוד ברק, לעמי איילון, לציפי ליבני, לאבי דיכטר, לשרי-ממשלה אחרים, ואפילו לכתובתו של בנימין נתניהו ראש-האופוזיציה. כתיבה כאן לעיניהם של כמה איכפתניקים חסרי גישה ישירה לחלונות הגבוהים היא זרייה לרוח של הצעה שכאמור, לעניות דעתי הלא-מלומדה, היא על פניה הגיונית. 2. אמר השבוע דן חלוץ, נדמה לי לכתב 'ידיעות אחרונות' ומפורסם במוסף 'סוף-השבוע' שלהם: "אני בעד לתת להם את סמיר קונטר בתמורה לאהוד גולדווסר ואלדד רגב, אפילו אם השניים כבר לא בחיים !". תגובתי המיידית למקרא הדברים היתה: "בוקר טוב אליהו, או מתאים יותר - אחיתופל !" בבוקר ה-12.7.2006 כאשר נודע לו על חטיפתם של אלדד ואודי, ולאחר שמיהר לתת פקודת-מכירה של ניירות-הערך שלו בבנק, דן חלוץ - אז רמטכ"ל בעל השפעה כמעט בלתי מוגבלת על ראש-ממשלה הדיוט בענייני-צבא ושר-בטחון טירון - לא הציע (ככל הידוע) לפרסם שישראל תשחרר את קונטר אם יוחזרו מייד (!!!) אלדד ואודי. הוא המליץ על יציאה למלחמת-איוולת שגבתה עוד 119 קרבנות במדים, ו-44 קרבנות אזרחיים, ופצועים ונכים, ונזקים במיליארדים, וסבל, וכאב, ומצוקה וחרדות... ובמשך שנתיים נוספות (בחלקן הראשון עדיין הוא היה רמטכ"ל דבק בכסאו) הוא לא הציע הצעת עיסקה של 2 השבויים תמורת השבויים הלבנונים שבידינו (שהפכנו אותם לאסירים שפוטים, למרות שהיו שבויי-מלחמה לכל דבר), כולל סמיר קונטר ! עד השבוע הוא שתק ! אם יש מישהם בישראל שדם אלדד ואודי על מצפונם, במידה שחלילה הם כבר לא בחיים - דן חלוץ הוא הראשון בהם, ועיקר האשמה בו ! יתכן שבארץ אחרת הוא מזמן היה מועמד לדין ! מרשל-תעופה יהיר ומתנשא שכמוהו, ה"רוחץ בנקיון-כפיו" ומעז להביע את דעתו ברבים. פוי !

אני בהחלט פועל להעברת ההצעה

ואם יש מי שיכול לעזור להעביר אותה (אין לי עדיין גישה לאלו שציינת) אשמח. בדבר אחד אני חולק עליך בחריפות: תוצאה של ביצוע העסקה תמורת גופות עלולה לסכן מאוד את גלעד. החמאס משקיע מאמצים רבים וקשים כדי להסתיר את גלעד מעיניינו ונמצא בחשש מתמיד שנגלה את המקום ונחלץ אותו. אם הם יראו שאנחנו מוכנים לשלם את המחיר גם על גופות החלאות הללו מסוגלים להרוג אותו ולהמשיך את המשחק כשהם מצפים בהנאה לסופו. לכן בניגוד לך אני אומר שאמירה של חלוץ פופוליסטית וחסרת אחריות. לי נראה שהוא רק רוצה לנקות משהו מהרבב שדבק בו כאשר ביהירותו הכשיל אותנו במלחמה. עדיף שהיה שותק.

קודם כל באתר הכנסת www.knesset.gov.il

כל כתובות ה- e-mail של השרים שהם חברי-כנסת נמצאים באתר האינטרנט של הכנסת, במדור "חברי-הכנסת ה-17", לפי א'-ב' של שמותיהם או לפי שמות-סיעותיהם. שר הבטחון ושר המשפטים אינם חברי-כנסת. לכן במחשבה ראשונה - צריך להכנס לאתר האינטרנט של משרד-הבטחון (אולי ברישום השם <משרד הבטחון> במנוע-החיפוש 'גוגל') ושם לחפש את רשימת כתובות ה-e-mail ומספרי-הטלפון והפקס. (!) המתאימים. סיומת כל משרדי-הממשלה - gov.il ואם הכינוי שלך מרמז על כך שאתה באמת תושב ירושלים - כתוב או הדפס את הצעתך באופן ברור, תמציתי ומשכנע (לא יותר מחצי דף A4 או של דף של בלוק-כתיבה רגיל), ונצל את ליל-שבת או את יום-השבת או מוצ"ש, כדי להביא את הדפים עם הצעתך למשרדי-הממשלה עצמם. בודאי ישנם שם מאבטחים או פקידים בתורנות שתוכל לתת להם ביד (דרוש אישור קבלה עם שם-המקבל !), או לפחות ביום א' מוקדם בבוקר לשים בתיבת-הדואר שבודאי ישנה בקומות הקרקע של המרדים הממשלתיים. רובם, אם כי לא כולם, נמצאים בקרית-הממשלה בגבעת-רם בירושלים. כירושלמי אתה בודאי יודע איפה זה. עוד רעיון: בית ראש הממשלה נמצא בפינת הרחובות בלפור וסמולנסקין ברחביה, לא רחוק מבנין 'טרה סנטה' שבין הרחובות קרן-היסוד, בן-מימון, בלפור וסמולנסקין. הוא מוקף מחסומים ומאבטחים, אבל אם תסביר את כוונתך, יש לשער שתוכל להגיע עד לפתח-שלו ולמסור שם לידי המאבטח שבשער את הדף עם הצעתך. ואם מאד איכפת לך - ביום א' ב-09:00 בכניסה למשרד-ראש-הממשלה תתייצב משמרת-תזכורת לשרים בדרכם לישיבת-הממשלה בה הבטיח (הבטיח !) אולמרט להביא לדיון ולהצבעה את הסכם החלפת-השבויים עם חיזבאללה. אם תצליח להכניס לידיהם של שרים או של עוזריהם הצמודים את הצעתך, אולי אחדים אף יעיפו בה מבט. בהצלחה !

קיצור-טווח וחסכון-זמן: קישור לאתר משרד-הבטחון

לכל המעוניין/ת - כתובת אתר משרד-הבטחון - דף-הכניסה לאתר: www.mod.gov.il כתובות של דפים "פנימיים", בהם ישנם פריטי-מידע כולל כתובות של 'פניות-הצבור' יועץ השר לתקשורת, לוח-זמנים של השר לשבוע הקרוב, (מה שאינו סודי) פרטים על סגן-השר ח"כ מתן וילנאי (כתובת-ה--e-mail שלו גם באתר הכנסת) והפניות לדפים נוספים - 1. http://www.mod.gov.il/pages/about_office/minister.asp 2. http://www.mod.gov.il/WordFiles/n1270608.doc לשימושכם.

קמנצינד

New member
על פי הפירסומים- ממש לא.

גם מטה החברים, חבריהם לפלוגה של אודי ואלדד, עמותת ערים בלילה, ואזרחים כמוני יהיו שם.

למעלה