הודעה חדשה.

Take a sad song

New member
הודעה חדשה.

את התנועה הכרתי בעודי ילדה קטנה ותמימה. הייתי רואה את בוגרי הסניף של פעם, לבושים בחאקי ובחיוכים[גם אם לא ניתן באמת ללבוש אותם], צועדים אל עבר הסניף וכבר חיכיתי לרגע שאגדל ואצטרף לשם. כעבור כמה שנים הגעתי לגיל המתאים, סוף-כלסוף. הצטרפתי לתנועה והסניף שימש לי כבית שני- מקום שתמיד יכולתי לבוא אליו, לראות אנשים שאני אוהבת, לעבור פעולות וכו'. כשהייתי בסניף הרגשתי חלק ממשהו גדול, ממשהו שיש לו כוח, חוזק ויכולת. אולי זו הייתה ההרגשה של ה"ביחד", שהשינוי אצלנו בידיים. ואולי זו הייתה עוד תחושה של ילדה קטנה ותמימה, אבל ההרגשה הייתה נהדרת באותה התקופה. כל המדריכים שלי מכל השנים בהן הייתי חניכה בסניף תמיד היו בשבילי כדמויות הראויות להערכה. בתור ילדה קטנה ראיתי את המדריכים דרך עיניים אחרות לחלוטין, הבטתי בהם בהערצה מסויימת. הרבה מהמדריכים שהיו לי השאירו בי חותם, עיצבו אותי במקצת ונתנו לי המון. המכבי היה בשבילי כמו משפחה ענקית, מלאה בהאהבה, בשמחה, ברצון לתת. היה לי הכי טוב. וככה בעצם הגעתי לקורס המדריכים- מלאה באהבה ובגאווה, וכמובן בהתרגשות אדירה. אין ספק שזו הייתה החוויה הכי משמעותית שעברתי עד אז בתנועה. הכרתי אנשים שעם הזמן הפכו לחברים טובים שלי, למדתי דברים חדשים, טעיתי,צחקתי,בכיתי,שמחתי,כאבתי. ותמיד היה שם איתי מישהו שחיבק אותי בכל המצבים האלו. אחרי כל זה, התמלתי בהרגשה של לתת. עד היום קיבלתי מהתנועה הרים על גבי הרים, ולמרות שידעתי שאין כל סיכוי בעולם שאני אצליח לתת באותה רמה שקיבלתי- ידעתי שזה המעט שאני יכולה לעשות..רק לנסות. וככה התחלתי את השנה הראשונה שלי בתור בוגרת, מלאת מוטיבציה. אני לא יודעת מתי בדיוק זה קרה, שהכל התפוגג. הכל התפרק לי, כל מה שסיפרתי למעלה פשוט נעלם. המעבר מחניכה לבוגרת הייתה בשבילי נקודת מפנה משמעותית ביחס סלי לתנועה. פתאום כל ההילה שיצרתי סביב התנועה נעלמה. הכל נראה לי כמו הצגה גדולה. שאנחנו לא פה בשביל לחנך באמת, אנחנו פה בשביל להגיד שהיינו, בשביל להרגיש שאנחנו עושים משהו עם עצמנו- גם אם בפועל זה לא ככה. ראיתי הרהב אנשים שעומדים כביכול בראש התנועה, שמחשיבים את עצמם כחשובים. והם נואמים יפה ועושים רושם של אחריות ורצינות אבל בעצם הכל זיוף. כמובן שיש כאלו שנמצאים שם כי הם מאמינים בחינוך הבלתי-פורמלי הזה, אבל לצערי הרבה מספר האנשים הזה רק הולך וקטן. והתנועה שכל הזמן הייתה איתי בכל מקום-איננה. שיחררתי את האחיזה הזאת אחרי כ"כ הרבה שנים, כמו שהבלונדה אמרה. התבגרתי?השתניתי? אין לי תשובות לזה. כשראיתי את הפורום הזה פה ברשימות של תפוז, הייתה לי צביטה חזקה בלב. [לא כואבת- רק חזקה.] אז אחרי 6 שנים בתור חניכה, ובקושי שנה וחצי בתור בוגרת, מה שנותר לי להגיד זה שלום נעורים ולהתראות לאהבה הכי גדולה שהייתה לי בחיים. (תודה למי שהגיע עד כאן, אני מאמינה שזה היה מייגע.)

SoulDancer

New member
...

מי שיכתוב פה שהוא בחיים לא הרגיש ככה, משקר.[כמובן שהוא לפחות שנה בסניף...] כולם הרגישו/ירגישו את זה. אכזבות זה חלק מהחיים. אבל את יודעת מה משאיר אותי בתנועה אחרי כ"כ הרבה משברים? הכוח רצון. אסור לוותר. אם היה טוב, אז עוד יהיה טוב. ואת בעצמך אמרת שמספר האנשים שפה בשביל לחנך ולהתחנך הוא מעט-אז אם את מאמינה בזה, למה לעזוב? כדי להפחית את הכמות עוד יותר? בכל מקרה, העובדה שכתבת את זה אומר שמכבי עדיין בדם שלך. תחזרי. צריכים בוגרים עם אמונה כזאת- כדי להכניס את זה חזק בחניכים- והתנועה תשתפר. בהצלחה.

Take a sad song

New member
הדברים שאמרת נכונים,

אבל באמת נותרתי חסרת רצון לגמרי. אני מסתכלת על הסניף מרחוק ולא מרגישה כלום, זה כבר לא המקום שלי. אני לא שייכת יותר לשם, את מבינה?

assafein

New member
יכול להיות שפיספסתי, אבל לא הבנתי..

את כוונת המכתב... ממה שהבנתי את רוצה לצאת מהתנועה או שאת בתנועה ואת לא מבינה מה את עושה פה? אני אשמח אם תסבירי לי אם פיספתי משהו
אגב, ברוכה הבאה לפורום

Take a sad song

New member
למען האמת,

למכתב אין מטרה מוגדרת, אולי רק קצת פירוק נפשי. ולשאלתך, אני נחשבת בתנועה <שילמתי מיסים, יש לי תפקיד> אבל מבפנים אני לא בתנועה בכלל. הפעם האחרונה שהגעתי ליום פעילות הייתה בתחילת דצמבר. תודה רבה על קבלת הפנים, אבל אני לא נשארת..

assafein

New member
איזה תפקיד את בסניף?

יכול להיות שזה אחת ההשפעות של הריחוק מהתנועה אם את בתפקיד שאת לא אוהבת או כמו שנקרא למל"מ...

ואו..

בהתלחה כשקראתי את זה הערצתי אותך. היחס שלך לגבי התנועה. אבל כשהגעתי לחלק ה.. האחר, פגעת בי. אני בטוחה שיש משברים... גם יש את התקופה של "אמצע השנה" שפתאום לכולם דיי נמאס, אני עכשיו הפורימון בפתח- אני מציעה לך לחזור ולתרום- אולי תהני מזה, זה יתן לך מוטיבציה. בכל מקרה.. אני מקווה שהרגש הזה יחזור אלייך- תנועת נוער זה דבר נפלא. ואני יכולה להגיד שאני אישית מאוהבת במכבי
.

Take a sad song

New member
נוני

אני מאוד מצטערת שמה שאמרתי פגע בך, אבל אצלי זה לא תקופה של "אמצע השנה" זה משהו שהלך והתחדד כבר הרבה זמן, ולחזור עכשיו לסניף פתאום זה לא ממש מדבר אליי. אני יודעת כמה תנועות נוער זה דבר נפלא, אני מאמינה בזה ותומכת בזה, ואני שמחה שטוב לך, באמת שמחה.

אממ.. אני ממליצה לך../images/Emo26.gif

לנסות שוב בתחילת שנה הבאה.. פשוט כל מה שכתבת בהתחלה.. כ"כ נגע לי ללב- שאני לא חושבתש זה באמת נעלם ממך. אולי עכשיו כבר אין את המצברוח שוב, אבל תבואי לעוד יומ"פ אחד, ואל תעשי כלום- רק תראי איך הכול מתנהל מסביבך.. את החניכים מחייכים והבוגרים צוחקים- ואולי זה ישנה טיפה את הגישה שלך.
תחשבי על זה..

אוף, אני מבינה אותך לגמרי.

זה קצת מזכיר לי את הנאום שכתבתי לא מזמן (זה כאן, אם בא לך). אז נכון שאני עוד לא בוגרת, ועוד לא הגעתי לנקודת מפנה שאת מדברת עליה, אבל אני באמת מצליחה להבין. יש הרגשה של ריקנות שאת גדלה על ערכים מסוימים ובסוף באה ורואה כבוגרת (ואני מניחה שלבוגר יש יותר מה לראות בתנועה מאשר חניך) איך הכל סתם. זה כמו סרט שרואים את ה'מאחרוי הקלעים' שלו, איך הכל נעשה - אפקטים, טריקים, עריכת מחשב. הכל לא אמיתי. אני מכירה את ההרגשה ובכל זאת, ברגע שהיא השתלטה עליי, ישבתי ושאלתי את עצמי האם אני מוכנה לוותר על כל המכבי ועל הכייף האישי רק בגלל שאני מרגישה שזה כמו שקר. אבל תראי - יש עוד אנשים בעלי דעה דומה. ומה זה אומר? שיש גם קבוצת אנשים שבאים למכבי בשביל המכבי האמיתי, ולא בשביל ההצגה, לא בשביל נאומים יפים. בשביל להדריך, בשביל לקיים. וכל עוד יש אנשים כאלה - התנועה ממשיכה לעמוד על הרגליים. את רואה? אם כל איש כזה, בעל דעה כזו, יפרוש רק בגלל אותה הרגשה - יעזבו כל כל האנשים האלו את התנועה, ומה ישאר? כלום...
אל תעזבי את התנועה, תחזרי. תעזבי לרגע את כל 'ההצגה הגדולה' שדיברת עליה בצד, ותיהני ברמה האישית יותר.
יום טוב

Take a sad song

New member
.

אני שמחה לראות שאת מבינה על מה אני מדברת.. הבעיה היא שאני לא וויתרתי על הכיף האישי כי לא כבר לא היה כיף שם כמו אז. אני מצטערת שאני לא יכולה להגיב ברצינות על החלק השני, כי אני יודעת שאת צודקת, אבל אין לי את הכוח והחשק לחזור. וזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו- אין בי את הדבר הזה<שלא מצאתי איך לקרוא לו> שמשך אותי לשם כ"כ.

idanshaf2

New member
תנועה, ערכים ומה שבניהם

אפתח ואגיד שאני שמח לראות פה הרבה אנשים שמגיבים, כותבים וכמובן שאכפת להם. אבל מה שאנ ירוצה לדבר עליו אולי חלקכם לא יבינו.. אולי זה משהו שאפשר לראות רק מנקודת מבט של מבוגר בתנועה.. אולי... אבל אני אכתוב בכל זאת. תנועות הנוער בכלל ותנועת מכבי צעיר בפרט מחנכות לערכים בסיסיים ואניברסלים, ערכים של כבוד האדם, סובלנות, ציונות, חשיבת יצירתית ועוד... ערכים אלו מוטמעים בצורה זו או אחרת בחניכי התנועה במהלך שנותיהם כחניכים (וכבוגרים), גם אותם חניכים "בעייתיים" שנראה שאינם מתחברים לערכים של התנועה ואינם "מורעלי" מכבי, גם הם מקבלים בצורה זו או אחרת משהו מהתנועה.. עצם היותם בתנועה והיותם במסגרת מעניק להם את המשהו הזה שלצערנו, נוכל להבחין בו רק לאחר שנים רבות. במהלך השנים שבהם אנו חניכים בתנועה אנו רואים את הדברים בצורה חד צדדית.. נכון חלק מהעיניין הוא הצגה, אבל לא במובן הרע.. אלא במובן של להעביר מסרים וערכים גבוהים ברמה כזו שחניך יוכל ללמוד אותם.. וחלק מתפקידו של הבוגר זה להוות דוגמא אישית ו" להציג" ערכים אלו על מנת שהחניכים יוכלו לראות אותו וללמוד ממנו. השנה הראשונה בתור בוגר נחשבת תמיד כשנת הבחינה. שנה בה הבוגר בוחן את מקומו בתנועה, בוחן את ערכיו ואת התאמתו למסגרת, שאותה הוא רואה עכשיו מהצד השני. נכון, ישנם אנשים שלאחר בחינה זו מגיעים למסקנה שהם אינם מתאימים למסגרת זו או שמסגרת זו אינה מתאימה להם. עכשיו אם תסלחו לי אני רוצה לעשות קצת סדר.. אני רוצה לפנות אלייך אישית... אני יודע שכשהופכים לבוגרים ומגיעים לסניף פעם ראשונה הכל נראה שונה.. פתאום הבוגרים נראים אנשים רגילים כמוך וכמוני.. פתאום רואים אותם עושים דברים שהם לא הכי דוגמא אישית ונראה שהכל הצגה.. כדברייך.. אני רוצה לשאול אותך שאלה, האם נראה לך שכל מה שלמדת בתנועה בתור חניכה זה שטויות? נראה לך שכל הערכים שקיבלת הם רקים מתוכן? שלא גדלת להיות אדם בוגר ומבין בזכות התנועה?? אני לא מאמין שאת חושבת שהערכים הם רקים מתוכן ושהכל שטויות. התנועה זקוקה לאנשים כמוך, אנשים שמאמינים בערכים ומבינים את מה שהם קיבלו.. אני יודע שלפעמים מתסכל לראות את אותם בוגרים שבאים למכבי "רק בשביל הכיף", אבל עצם העובדה שהם שם נותנת להם משהו שאותו הם יבינו רק במועד מאוחר יותר של חייהם. אבל התיסכול הזה לא צריך לשבור אותך.. ההפך הוא צריך לעודד אותך, לעודד אותך לחנך את דור הבוגרים הבא בצורה הטובה ביותר. כדי שכשהם יגיעו להיות בוגרים הם יהיו בוגרים שמחוברים לתנועה ולערכיה והם יחנכו את הדור הבא וכן הלאה... לסיכום, אני יודע שזה היה קצת מבולבל ולא ברור.. כי נושאים כאלה תמיד מעלים אצלי הרבה מחשבות. אני רק רוצה לומר לסיכום שהמשבר שאת עוברת הוא משבר נורמלי שעובר על לפחות 90% מבני שכבתייך. השאלה היא מה את עושה עם אותו משבר? האם להרים ידיים ולוותר או לנסות להשפיע, לשנות ולחנך. אני מאמין שאת לא רוצה לעזוב את התנועה וגם חבל לי שתעזבי כי את תפסידי את התקופה היפה ביותר בחייך... אני ממליץ לך לשקול שנית את החלטתך ולחזור לסניף... כמו כן אני ממליץ לך לדבר עם הרכז\ת שלך.. אני בטוח שהוא\היא יוכלו לעזור לך המון ולתת לך את הכיוון ואת העזרה בהחלטתך (תהייה אשר תהייה). ודבר אחרון, אני ממליץ לך בחום לצאת לקורס העשרה הקרוב, במיוחד לשכבה שלך יש פעילויות בנושא "מהו תפקידי בתנועה?" ואני חושב ששם תמצאי שני דברים: 1) הרבה בוגרים כמוך, שעומדים במשבר ותוכלי להיזער בהם. 2) את הכיוון והחיזוק שלו את זקוקה... אז.... אני מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מדי.. ושהבנת את כוונתי... מקווה שתקראי את זה ואשמח אם תגיבי....

Take a sad song

New member
...

" האם נראה לך שכל מה שלמדת בתנועה בתור חניכה זה שטויות? נראה לך שכל הערכים שקיבלת הם רקים מתוכן? שלא גדלת להיות אדם בוגר ומבין בזכות התנועה?? " אוקיי, אז לא. כל מה שלמדתי בתור חניכה לא נראה לי שטויות מצד אחד, כי אני חושבת שאלו ערכים שילוו אותי כל החיים גם אם ארצה וגם אם לא. אבל פפתאום לראות שהלכ היה בולשיט אחד גדול מצד שני, משמע מדברים יפה מאוד אבל לא עושים כלום. ושוב-התנועה נתנה לי הרבה, אין ספק.

cenas girl

New member
מוכרת לי הבעיה..

אמנם לא באופן אישי..קיצר אני יודעת. אני יודעת שהכל נראה לך כל כך שקרי וכל כך נבזי. אותם הבוגרים, שלא באמת אכפת להם, שמגיעים כי מכבי זה נורא מאגניב, לא תורמים לתנועה באמת, רק נהנים ולא סופגים את ההאכזבות והתסכולים שיש בלהיות בוגר בתנועת הנוער ה"מכבי הצעיר". כי להיות בוגר, זה לא קל! תמיד יש את התקופות לחץ, התסכולים וה"נמאס לי כבר להיות בסניף כל יום", אבל זה חלק נורמלי בתפקיד הזה.. מה שאני מנסה להגיד לך..שאת לא צריכה להתייאש בגלל אותם צבועים..כי לכל מקום שתלכי יהיו צבועים שכאלה. תחשבי עלייך. מה את באמת רוצה לעשות? למה הצטרפת לתנועה? אם את חושבת שלחנך ילדים באופן בלתי-פורמלי זה הדבר שבאמת את רוצה לעשות, אל תתני לאחרים להרוס לך. הם הורסים לעצמם, ואין שום סיבה שזה יגרום גם להרס שלך. בתור חניכה, במיוחד כחניכת קורס, תמיד אמרו לי "לשנות מה שלא נראה לי צודק ונכון". אז הנה, זאת ההזדמנות שלך לקום ולפעול לשינוי המצב ויותר אמונה מצד הבוגרים המזוייפים האלו. בהצלחה, בכל אשר תפני...אנחנו מאחורייך

אוקיי...

גם לי בתור בוקרת שנה שנייה(כיתה י') כבר יש את התחושה שלך יש... לכל אחד יש את זה... אבל אני מרגישה שמכבי בשבילי זה ממש הכל..חלק גדול מהחיים שלי... ולכזה דבר צריך לתת מספר הזדמנויות.. ולא לעזוב.. כנראה היית בתקופה של משבר באותו זמן... נראה לי עדיף שתחזרים ותבדקי איך זה עכשיו... באחזה סניף היית?

למעלה