הודעה חשובה לגולשי הפורום.

הודעה חשובה לגולשי הפורום.

שלום לכל גולשי הפורום היקרים. רציתי להתייעץ איתכם בשאלה חשובה. מה לדעתכם יעיר את הפורום ????? רעיונות, הצעות, ביקורת, כל דבר שיעלה לכם. מה הייתם רוצים לראות בפורום. מה מעניין אותכם. תודה מראש. אבי.

אין לי כרגע הצעות אבל

אני חושבת שרמת הפעילות של הפורום היא בהחלט סבירה + בייחוד כשמדובר בפורום יוגה. (פורומים של יוגה הם בדר"כ לא מאוד פעילים, מאחר ובאופן טבעי יוגה זה דבר שיותר מתרגלים ופחות מדברים על..)

מסתבר שלא מספיק....

אתמול קיבלתי שיחה מהנהלת הפורומים ומסתבר שרמת הפעילות בפורום נמוכה מידי עד כדי כך שיצתרכו להתבצע שינויים דרסטיים.... או שהפורום יסגר, או שיעבור לתפקד כקהילה... זה המצב כרגע. להשתמע (יותר....). אבי.

0 אור 0

New member
לצערי כמה מהפורומים המעניינים אותי בתפוז

כבר נסגרו , ועוד היד נטויה, הבעיה היא שכאשר מסתכלים על פורומים פעילים מאד, ברבים מהם אין שום ערך ל 90% ומעלה מהפעילות - כל מיני שרשורים של מה נשמע, מה אכלתי היום (וזה במקרה הטוב שהשרשורים הם לא מריבות) , מה אני הולך לעשות בסוף שבוע ושאר דברים שאם היו פה אז הפורום לא היה ממלא את תפקידו המקצועי

wolfsons

New member
פעילות הפורום

הפורום מתנדנד, לפעמים יש פעילות רבה, כלומר מספר שיחות ביום ולפעמים הפעילות שקטה כלומר מסר אחד או שניים בשבוע. מה שיכול להעיר את הפורום, זה נושאם לדיון שיועלו, כפי שאתה עושה, אבי, מידי פעם. האם יש עוד מתנדבים שיכולים להציע נושאים, אפשר גם לחזור על דיונים שנדונו בשנים קודמות כי אני מאמין שאוכלסיית החברים דינמית לי חסר מידע על יוגה טיפולית, כלומר שאלות איך לגשת למישהו עם בעיה כזו או אחרת. האם יש מישהו מחברי הפורום שהיה מוכן ל"הרים" נושא כזה? מקווה שתרמתי משהו לדיון דובי

yoyogaga

New member
אבי, קהילה זה לא בהכרח דבר רע

אם להתפשר על רמת התוכן או להחליף קידומת לשם אחר, עדיף האופציה השניה. בסהכ אין הבדל מהותי בין פורום לקהילה. לדעתי יש פה גרעין קשה של פעילים/ות, למשל הצעה מהשרוול אולי נארגן פגישה באיזה מקום, אולי זה קצת יעיר ויסחוף משתתפים חדשים שיקבלו אומץ/עניין. אני אישית מתעניין מאוד ביוגה כבר כשנתיים+ (הפסקתי לספור) ביוגה עצמה יש אינספור פנים כר לדיונים פוריים ואולם אם משתתפים לא יגורו להשתתף בדיון זה תמיד ישאר בגדר של שאלה ואולי תשובה וזהו. נושאים שלדעתי יענינו רבים הם פראניימה, סטים של תנוחות, מאנטרות, קריות, ועוד, למשל כרגע אני מאוד מתעניין בקטע של שהייה רציפה בהודו (או נפאל טיבט וכוליי) האם זה אפשרי וכיצד עושים את זה, הבנתי שכל חצי שנה צריך לצאת ולחזור למשל, אז איך אפשר להישאר מספר שנים למשל? מקומות, עלויות וכוליי. האם אפשר "סתם" למצוא איזה כפר נידח או עיר ולמצוא איזה פאקיר שילמד את רזי המקצוע בעלות "סימלית", ולא דרך אשרם ידוע שיעלה פי ופי. וכוליי. פתח לדיון אגב. ובהצלחה בכל דרך.

נכון, הסתכלתי וזה נראה אותו דבר.

הי יוגה יוגה. להפגיש את חברי הפורום נשמע רעיון נחמד. בקשר לנושאים שהעלת, יש מאמרים נפלאים בפורום בדיוק על זה. אבל כדי לעורר את הענין בנושאים האלה צריך לזרוק משהו לאוויר... בקשר לשהייה בהודו, אענה בקישור נפרד למעלה, זה עונה על כמה שאלות ונקודות חשובות. בזמנו, ביקש ממני אהרון ז"ל שאספר על הדרך שלי ביוגה, היא מן הסתם קשורה להודו ולהחלטות דומות לאלו ששאלת, הכיוון שהדברים התנהלו היו קצת שונים ממה שציפתי, והם נותנים נקודת מבט ורלוונטים בעייני לשאלות חשובות בחיים היוגים. ניפגש למעלה....

beigl

New member
תשובה שלי

מה שלי חשוב ומענין זה דווקא הדברים "הטכניים" טיפים פשוטים לכניסה נכונה לתנוחה וכן ליציאה ממנה. תנוחות שמתאימות יותר לימים חמים או קרים במיוחד. תנוחות שמתאימות יותר לשעות שונות של היממה וכו'. אבל זו היא צורת ההסתכלות שלי, ומה שאני מוצא בפורום זה בעיקר סיפורים יוגים שאני בטוח שיש אנשים שאותם זה מעניין. אבל כאמור אותי מעניינים יותר הפרטים הטכניים היבשים וגם חוויות אישיות של אנשים שמתרגלים יוגה ונתקלים בבעיה במהלך התרגול והדרכים להתמודד איתם.

דוח בייניים....

בתור התחלה זה נהדר. אבל כדי שהפורום ימלא את יעודו, צריך גם את חברי הפורום.... אני רק ה"מבוגר האחראי"...זה שאני מתכתב עם עצמי, לא מספיק. כדי שיעלו דיונים מגוונים צריך להעלות אותם. סיפורים יוגיים עולים אחת לשבוע.... כך גם הסוטרות שהן לב ליבה של היוגה. מההנהלה עלתה הצעה לפתוח בדיונים ש"מסביב" ליוגה. בקיצור, אם מעניין אתכם יוגה טרפיה, פיצחו בדיון, זירקו שאלות. אם מעניין אתכם אסנות" כנ"ל. יום נפלא לכולם ותודה מראש. אבי.

אפשר...

אפשר אחת ליומיים שלושה לפתוח דיון בנושא מסוים. הכי פשוט להכין רשימה מראש, ואז יותר קל לזרום עם זה.. אפשר לתת קישורים טובים באינטרנט שקשורים... אפשר לעשות "פינת טיפים".. הדרכות מצולמות.. חבל שיסגר. גם אם אנשים לא פעילים מאוד (כמוני למשל) זה לא אומר שהם לא פה. כי הם כן. בהצלחה!

חגי42

New member
אני מאוד אוהב את הפורום

ובודק אותו לעתים די קרובות הייתי שמח לראות יותר דיונים על הפילוסופיה של היוגה הסיפור לשבת תמיד מרתק אותי ואולי שווה להתחיל לכתוב טיפה על יוגה בישראל מזווית היסטורית או יוגה במקומות אחרים בעולם זה המקום להגיד תודה רבה עם הרבה אום לאבי שלקח על עצמו את ניהול הפורום כה לחי! :)

אבי את יכול להציץ קצת בפורומים אחרים

כל פורום מתפקד כמו קהילה עם שפה משלה, חוקים משלה, נהלים, מסורות. ממש כמו משפחה. אני פעילה בפורום לידה פעילה וביתית בעיקר (קצת פחות בשנה האחרונה) מכיוון שאני מורה ליוגה מומחית בהריון וגם דולה ומדריכה להכנה ללידה. אני מזמינה אותך לקפוץ לשם. תוכל לראות שעולים שם דיונים מרתקים בנושאים שרלוונטיים ליושבי/ות הפורום, חלקם עולים מהמשתתפות, חלקם מתוך הזמנות של המנהלות. יש מסורת יפה של סיפורי לידה, שרשורי פרסום בתחילת כל חודש, אירוחים של אנשי מקצוע (הזמינו אותי ובקרוב אתרח שם, תוכל להעלות לכאן לינק ולהזמין גם מורים ומתרגלים לשאול שאלות הנוגעות לתרגול בתקופה הסב לידתית) ועוד. גם כאן אפשר לעשות את זה ואשמח לעזור. מה דעתך להתחיל בהזמנה לשרשור פרסומי, זה בוודאי יעיר את כל מורי היוגה ויאפשר למרגלים להנות מהמנעד הגדול ומהשפע של מורים ואסכולות שיש כאן בארץ. (תקשר גם לפייסבוק) אחרי שיהיו פה יותר ניקים אפשר להזמין אירוח של מורים שונים, אפילו מחו"ל. המדיה הזאת מאפשרת דברים נפלאים! אפשר לעבות מעט את המאמרים, לנעוץ כל שרשור אירוח ואז להוסיפו למאמרים, להעלות סרטונים, לעודד מתרגלים לצלם עצמם בוידאו קצר ולהתיעץ אודות תנוחה כזאת או אחרת, לעודד מורים להעלות סרטוני הדרכה קצרים (שלי מתחילים בקרוב..) אני יכולה לראות לנגד עיני איך הפורום הזה יכול להפוך למאגר הידע הגדול שיש עבור מורים ומתרגלים. מה דעתך אבי?

נשמע לעניין, רק מה זה שרשור פרסומי ?

היי הילה. זה באמת נשמע לעניין, רק עניין הפרסום קצת לא מתיישב עם מדיניות הפורומים בתפוז. תודה. אבי.

שרשור פרסומי

יש איזשהו הסכם (שכנראה סודר מול תפוז, אפשר לשאול את המנהלות) שפרסום חוגים, סדנאות ושרותים שרלוונטים לנושא הפורום יעלו בתנאי שמי שמפרסם הוא בעל ניק מוכר ופעיל באותו הפורום. בפורום שלהן המפרסמות הן משל- דולות, מדריכות להכנה ללידה,מורות ליוגה להריון, מדריכות בשיטת קיי, היפנובירת'ינג וכדומה. פה אפשר שמשתתפי הפורום יפרסמו חוגי יוגה, סטודיואים, מורים, ציוד נלווה וכדומה.

אבדוק את הענין

למרות שכשדיברתי לאחרונה עם הנהלת הפורומים בענין פרסומים התשובה זהה - יש את הלוחות לצורך פרסומים. אפשר להעלות קישור ופרטים כלליים דרך החתימה. באופן אישי ומניסיון גם בפורום הזה וגם באחרים שניהליתי, ברגע שמאפשרים פרסום, וגם הקטן ביותר, הפורום הופך ללוח מודעות אחד גדול והמנהל עסוק כל היום בלמחוק הודעות ולספק הסברים למה הוא מוחק....לא לשם זה נועד הפורום.

ממש לא חייב להיות כך

יש פורומים שבהם מתאפשר שרשור פרסומי, כלומר שרשור מיוחד שאליו משורשרות כל הודעות הפירסום וכך הן לא מתפזרות על פני כל הפורום ולא מפריעות להתנהלותו התקינה. אגב, למרכז היוגה שאני פעילה בו היום, כבר מעל 8 שנים הגעתי דרך הפורום הזה, כשאהרון ז"ל בעצמו המליץ לי עליו. אין בעיקרון בעיה עם פרסום כל עוד זה בגבול הטעם הטוב.

0 אור 0

New member
קרא את התייחסותי מטה לגבי השרשור הפרסומי

אצלנו, ואנחנו בהחלט פורום מקצועי שמתנהל עניינית ללא שטויות וללא פרסום

0 אור 0

New member
בפורום שלי יש שרשור פרסומי

האמת היא שאני הייתי היוזמת שלו הרבה לפני שהייתי מנהלת הפורום, באותה תקופה היו המון אנשים שהתנגדו לכל מה שיכול להיות קשור אפילו ברמז לפרסום ולכן קיימנו דיונים והצבעות על גבי הפורום עד שהוחלט הפורמט - השרשור משמש לפתיחות, סדנאות, אתרים חדשים, ארועים, פסטיבלים וכד' - אבל לא לסתם פרסום עצמי או לפרסום של מוצרים. הפורמט הזה כבר מחזיק שנים עד היום - וכל אחד רשאי לפתוח שרשור כזה , לא רק המנהלים. שרשור נוסף שבדרך כלל יוזם אותו המנהל השני בפורום הוא שרשור חדשות ומאמרים בתחום. ניסינו גם לפתוח פינות בנושאי ידע שונים, זה כבר פחות הצליח לתפוס תנופה רבת שנים (הכי הרבה כמה שרשורים ואז דעך). אין שום סיכום רשמי עם הנהלת תפוז לגבי השרשור הפרסומי או כל דבר אחר מנהגי ונהלי הפורום , פשוט בנינו לעצמנו את מה שטוב לנו כקהילה שעוסקת בתחום מסוים ולא שאלנו אף אחד - אבל מכיוון שאני בקשר פה ושם עם המנאשיות, ידוע לי שהן מכירות היטב את הפורום ואת נהליו ותומכות בהתנהלות שלנו באופן כללי.

שרשור פרסומי

יש איזשהו הסכם (שכנראה סודר מול תפוז, אפשר לשאול את המנהלות) שפרסום חוגים, סדנאות ושרותים שרלוונטים לנושא הפורום יעלו בתנאי שמי שמפרסם הוא בעל ניק מוכר ופעיל באותו הפורום. בפורום שלהן המפרסמות הן משל- דולות, מדריכות להכנה ללידה,מורות ליוגה להריון, מדריכות בשיטת קיי, היפנובירת'ינג וכדומה. פה אפשר שמשתתפי הפורום יפרסמו חוגי יוגה, סטודיואים, מורים, ציוד נלווה וכדומה.

למעלה