הודעה חשובה לדיירי המעונות

stkachov

New member
הודעה חשובה לדיירי המעונות

שימו לב: בשבוע הבא, ביום שני(29 לחודש) ב 20:00 בערב, נקיים ישיבה בנוגע לגביית התשלום על הכביסה במעונות. הישיבה תתקיים בטיילת בסמוך למועדון. חשוב שהרבה דיירים יגיעו על מנת שנוכל להחליט יחדיו באילו צעדים לנקוט עקב המהלך הזה. תודיעו גם לשותפים שלכם לדירה(אפשר לתלות פתק על המקרר שכולם ידעו). הערה: אני לא יוזם הישיבה, ואני כנרא גם לא אוכל להיות נוכח עקב תרגול חשוב שיש לי עד 9 בערב. אבל זה באמת חשוב שמי שיכול יגיע וישפיע.

האם אתה יודע שהשנה עירית חיפה דורשת

מהאוניברסיטה לשלם ארנונה בניגוד לשנים קודמות? אני לא בדקתי לעומק את הענין אבל אמרו לי שהעלו את השכר של המעונות בגלל ענין הארנונה אבל לא הוסיפו לגמרי ובגלל זה דרשו לשלם על המכונות. אני לא יודעת עד כה זה אמין.., מה ידוע לך? לצערנו אנחנו לא יכולים להיכנס לעומק של ההחלטה כי אנחנו לא בהנהלה אבל זה נראה לי תמוה שנשלם רק חלק מהארנונה הרי הם לא "פראירים" ומתחשבים! מענין אותי לדעת לאן כל הכסף הזה הולך.. אני חושבת שאם למקבלי ההחלטות היה באמת אכפת מאיתנו הם היו מורידים חלק מהשכר דירה. זה מגוחך שפדרמן משלמים 650 (להזכירך אני סטודנטית) טוב,ף אין לזה סוף.. וכנראה שזה לא ישתנה.. רק שנעבור את השנים המסריחות (אני לא ממורמרת לי רגעים מהנים גם..)האלה.. ונצליח בלימודים!

stkachov

New member
אני לא יודע

מה עם הארנונה. אני רק יודע שהטכניון למשל גם נמצא בחיפה, וכנראה גם משלם ארנונה, אך במעונות שם השכר דירה נמוך משמעותית מאצלנו, וכמובן גם הכביסה חינם.

flutter girl

New member
וגם המגורים שם מזעזעים

לא שאני בעד העלאת שכ"ד / תשלום על כביסה, אבל המגורים בטכניון והמגורים באונ' חיפה שונים לחלוטין. אחוז הרבה יותר גדול של סטודנטים בוגרים בטכניון (לא עתודאים, נניח), גרים בדירות שכורות בעיר / בבית, מאשר במעונות שם. ממה שראיתי במעונות של האונ', הם קצת יותר ברמה מאשר בטכניון. המעונות בטכניון במצב די מזעזע.

amitk80

New member
לא בדקתי את כל המעונות

אבל ממה שיצא לי לישון בפדרמן הם לא היו משהו המגורים. שיפסיקו לעשוק אותנו

הם יותר טובים בהשוואה לכמה מקומות אחרים

למשל- את"א (היתה על זה כתבה בחדשות בזמנו)- טינופת ולחות איומה; למשל- מקומות אחרים (לא בטוחה אילו) שבהם המעונות לא בנויים כדירות עם מקלחות אלא כחדרים עם מקלחות קומתיות (משהו בנוסח האכסניות שבטיולים שנתיים).

stkachov

New member
זהו

אבל להשוות עם מקומות אחרים בארץ אין טעם. לא ניתן להשוות את מחירי הנדל"ן בחיפה לאלו של תל אביב, ולכן ההשוואה הזאת לא ממש אומרת משהו. אני הייתי במעונות בתל אביב וזה באמת מזעזע

stkachov

New member
את כנראה לא מכירה מספיק טוב

את כל סוגי המעונות בטכניון ובאוניברסיטה. נשווה למשל את מעונות טליה לעומת המעונות החדשים של הטכניון - מזרח חדש. מדובר במעונות כמעט זהים מבחינת שנת הבניה, גודל החדר, גודל הדירה, ריהוט וציוד, ומספר החדרים בדירה. ההבדל היחיד הוא שבטליה יש שירותים אישיים בכל חדר, ובמזרח חדש ישנם שני חדרי שירותים לכל הדיירים בדירה. לעומת זאת הפער במחיר הוא משמעותי. טליה - 900 שקל פלוס חשמל. מזרח חדש - 670 שקל פלוס חשמל. או נשווה את המעונות הפחות טובים ב 2 המוסדות. מעונות פדרמן לעומת מעונות "עזה" בטכניון. בעזה ישנם 2 מפלסים בכל חדר, כך שיוצא שלכל דייר יש חדר משלו. לעומת זאת בפדרמן זה 2 מיטות צמודות אחת לשניה, פחות מקום ופחות פרטיות. ושוב ההבדל במחירים: פדרמן - 650 עזה - 427. אלו הבדלים משמעותיים של עשרות אחוזים בשכ"ד. והסיבה שאת רואה הרבה סטודנטים בטכניון שוכרים דירות, זה בגלל שליד הטכניון יש איפה לשכור דירות. יש הרבה רחובות שסמוכים אליו וניתן ללכת אליו במרחק הליכה. אילו ליד האוניברסיטה היה כזה מצב, אז גם הרבה אנשים היו שוכרים שם דירות. כמו כן באוניברסיטה הרבה תלמידים הם בני חיפה וגרים בבית, או שמישובים קרובים שנוסעים כל יום ללימודים וחוזרים הבייתה. לעומת זאת לטכניון מגיעים הרבה יותר סטודנטים מכל רחבי הארץ, ועל כן יש יותר ביקוש לפתרונות דיור.

flutter girl

New member
קיבלתי, רק משהו אחד

דירות לשכור ליד האונ' - יש, אבל מרחק ההליכה הוא בעליה וייתכן שזה מה שמפריע לאנשים. למרות שמהרבה חבר'ה שלומדים בטכניון, הבנתי שגם בשבילם זה עליות וכו', אז מה ההבדל?

stkachov

New member
לשכור מה, וילות?

אני לא ראיתי הרבה בתי דירות ששותפים יכולים לשכור, הרוב זה וילות ומגדלי מגורים יקרים. ולשכור וילה ליד האוניברסיטה זה מוגזם. ואם את מדברת על לרדת קצת יותר למטה באבא חושי אז זה אפשרי, אבל זה כבר רחוק, ולא מרחק הליכה מהאוניברסיטה, וכמו שציינת העליה היא מאוד טראומטית.

flutter girl

New member
זה לא כזה רחוק

אני מכירה מספיק אנשים שעושים יותר מרחק לטכניון, גם כן בעליות וכו'. אז אלא אם אתה הולך לטעון שתלמידי הטכניון הם יותר ספורטיביים...

TheBigBrother

New member
חח בדיוק קראתי עכשיו

בידיעות חיפה על איזה סטודנט תושב מעונות של טכניון שמתלוננים עליו כי הוא נוהג להסתובב בשטח המעונות בערום.
כתוב שהוא בתואר שני!

Alles Ist Gut

New member
הבעיה האמיתית היא,

שהאוניברסיטאות בישראל מתנהגות כאילו הן עושות לנו טובה שהן בכלל מלמדות אותנו. אם לא הספיקה לנו העלאת שכר הלימוד, שהיה גבוה מלכתחילה, למרות שביתה של חודש פלוס הפגנות, אז גם מעלים את שכר הדירה במעונות בתירוצים שונים ומשונים (לסטודנטים לא אמורה להיות הנחה בארנונה?). בנוסף לזאת הנהלת המעונות תופסת אותנו "בקטנות" כמו כביסה, קיצוץ בהפעלת מחשבים ציבוריים, חיבור לאינטרנט ופקדונות, כאילו שלא נשים לב שהאוניברסיטה מנסה לסתום חורים בתקציב על חשבוננו. במקום להשקיע בציבור הסטודנטים, שבכל מדינה מתוקנת מקבלים מעונות מסובסדים בצורה יותר רצינית, מלגות מחיה, שכר לימוד שפוי והרבה יותר תקנים ומשרות סטודנטיאליות בקמפוס, האוניברסיטאות, בגיבוי הממשלה, החליטו לסחוט מאיתנו כל שקל שאין לנו. מצורף פלייר שמפיץ בימים אלו תא חד"ש-סטודנטים. מומלץ להדפיס ולהפיץ ככל יכולתכם\ן.

למעלה