הודעה חשובה לכל חברי הפורום

natan7

New member
הודעה חשובה לכל חברי הפורום

הפורום הזה כשמו כן הוא "יהדות לחילונים" כלומר לתת ערכים\מושגים\ידיעות על היהדות כפי שהיא באמת אל מי שמבקש (חילוניים\דתיים\מסורתיים) אך לצערנו יש פה רבים אשר מנסים להשמיץ ולהכעיר את היהדות. החבר'ה האלו הם אפיקורסים ואסור לקרוא מהם. לכן בשביל לגרוע את התופעה הזאת: 1. מפסיקים להתייחס אליהם. 2. מתעלים לחלוטין 3. בהודעות שהם עונים למשתמשים תמימים ומנסים להשמיץ את היהדות, לכתוב למשתמש התמים כי המשתמש ההוא אפיקורס הוא כך וכך ואסור להקשיב לו (מותר ע"פ ההלכה, החפץ חיים, הלכות לשון הרע סימן ד') 4. מתעלמים שוב מהם. חשוב: כשהדבק רואה שהוא לא נדבק, הוא נופל לארץ וכולם דורכים עליו

גלבטרון

New member
נא לא להתייחס לנתן7

הוא לא אדם שבקי כל כך היהדות שהוא יכול לשפוט מה נכון או לא נכון. הוא רק רוצה לדכא כל מחשבה/אמונה/דעה השונה משלו כדי שהדבר יחזק את אמונתו המוטעת.

אני דווקא ממליץ להתייחס אליו במלוא הרצינות

אחרת יברח לנו האיש והכובע......................

MrAnderson

New member
אולי מספיק עם הסרקזם? זה לא מוסיף לפורום....

אפשר גם להביר את עמדה בדרכי נועם. ואני מצטער על התגובה מלמעלה. הייתי עצבני קצת.

אנדרי ז

New member
אז אני מבין שמתוך אותו היגיון

אתה גם תפסיק לאלתר לכתוב אצלנו בפורום חופש?

אתה בא לפורום חופש ומקשקש לנו שם במוח

אז אנחנו נבוא לכאן ולכל פורום שיש בו חרדים ועדיין לא חוסמים אותנו - ונגיד כל אשר על ליבנו

../images/Emo27.gifיש לי שאלה:

כתבת "היהדות כפי שהיא באמת", אך אני חושב שאתה מפספס את עיקר הדיון בפורום הזה: יש הבדלי עמדות עצומים בינך לבין רוב אוכלוסיית הפורום - החילונים. הפורום הזה מכיל בעיקר חילונים, שרובם הם אותם "אפיקורסים" (כדבריך). הדבר שאולי משקף את השוני הכל כך גדול בדעות בינך (ובין הדתיים האורטודוקסים וצפונה, בפורום) ובין הרוב החילוני (במדינה ובפורום גם יחד) הוא ההגדרה ליהדות. אם תוכל להגדיר מהי היהדות "כפי שהיא באמת", כדבריך - תראה עד כמה הנושא רגיש ונפיץ (ואני באמת, ללא ציניות, מבקש ממך לנסות להגדיר בתמצות את מהות היהדות).

natan7

New member
היהדות

היהדות כפי שהיא באמת היא היהדות שקיבלנו מדור אל דור החל ממעמד הר סיני וזה כולל תורה, מצוות, משנה, תלמוד, קבלה. ועוד.. למשל ליבוביציאנים\צדוקים\רפורמים\קונסרבטיבית\בייתוסים.. וכל החיקויים שיוצאים באמצע הדרך ונופלים וקמים ונופלים.. אלו לא דבריי אלא דברי חז"ל וגדולי ישראל

אני לא מבין משהו

היו שינויים ופירושים לאורך הדורות, בין אם שינויים קטנים כמו בפסיקת הלכות (כשרב פוסק הלכה חדשה היום הוא עושה שינוי) או בין אם שינויים גדולים: כמו החסידות שהיא זרם חשוב וחדש יחסית שבא בניגוד למה שהיה נהוג עד אז. אז איפה אפשר לראות את היהדות כמו שהיא מהר סיני ועד התלמוד? הרי גם הקיצוניים ביותר (ולא בהכרח שהם צודקים) עברו שינויים באלף האחרון.

למעלה