הודעה חשובה- מחלות מין

הודעה חשובה- מחלות מין

יש לי חברה ממש ממש טובה, חברת ילדות, שגילתה לפניי כמה ימים שיש לה הרפס. כנראה שהחבר שלה הדביק אותה בלי לדעת אפילו שיש לו את זה. וזהו, עכשיו נותר לה רק לחיות עם זה, ולהיות מוכנה להתפרצות של המחלה (וזה כאבי תופת, שלא תטעו. כרגע היא שוכבת בבית שלה במיטה ולא מסוגלת לזוז.) אני פונה כאן גם לבנות שאולי במקרה קוראות את ההודעה הזו- חלקנו לפעמים שוכחים כי קונדום זהו האמצעי מניעה היחיד אשר מגן בפניי מחלות. ולפעמים אנחנו במערכת יחסים רצינית וסומכים על בן הזוג שלנו שהוא לא נושא שום נגיף. אבל לכו תדעו. אני אישית מתכוונת השבוע לעשות בדיקות לכל מחלת מין אפשרית, כי מעבר לזה שאולי יש לי משהו, אני עלולה להדביק אחרים מבלי להיות מודעת לכך. מומלץ לכולכם להיבדק. אל תחכו שזה יקרה לחבר/ שכן/ בן דוד.

Thotwo

New member
נראה לי שאת טועה

הרפס יש ל90 אחוז מהאוכלוסיה הבוגרת שמקיימת יחסי מין יש מצב שאת מתכוונת לזיבה או כלמדיה?

Piren

New member
מסכים איתך

נדיר ברמות מטורפות שלא יהיה לך הרפס, בייחוד בגלל שחיסונים נגד אבעבועות רוח הם סוגים של הרפס בעצמם (לא אותו אחד, אבל גם הרפס). אגב, הרפס גורם לפצעים על השפתיים, לא בדיוק כאבי תופת... כאבי התופת שאולי יש לה (שמרכוזים בגב התחתון ובבטן?) ייתכן שהם תוצאה של האבעבועות רוח (שבבדיקה רפואית, נחשבים גם כהרפס) שחזרה. וכמו שהוא אמר, יכול להיות שיש לה כלמדיה, ובמקרה הזה זה לא ממש משנה אם היה להם סקס מוגן או לא, אפשר להידבק בזה בכל מקרה.

אני לא טועה.

אני מדברת על הרפס, מן הסתם, באיבר המין. זה לא משהו שיש לכולם, וזה לא דומה לחיסונים או לתופעות שלהם. אני לא רוצה להיכנס למינוחים רפואיים, כי אני לא מבינה בזה. מה שכן- כאבי תופת ואיבר מין נפוח ברמה שאי אפשר ללכת מלווה באדמומיות שורפת (מצטערת אם הגעלתי) זה לא בדיוק משהו שיש ל 90% מהאוכלוסיה. זה בטוח.

Piren

New member
נו

זה שיש לך את הוירוס, לא אומר שאת תחווי את התוצאות שלו. הרפס וג'ינלי, הוא אותו אחד (בדרך כלל) כמו הרפס אורלי, לכן, כמעט לכולם יש אותו. חוץ מזה, מין מוגן לא יעזור, מכיוון שהמחלה הזו (שהיא אותה אחת כמו ההרפס הרגיל) לא עוברת רק במגע מיני לא מוגן. גם במגע מיני מוגן, היא תעבור (הסתברות נמוכה יותר, אבל היא בהחלט קיימת). כמו שאמר המשורר - "כל הזין" (מילולית). האמצעי היחיד למניעה ממחלות מין היא התנזרות מוחלטת. ושיהיה לך בהצלחה עם זה

Thotwo

New member
אני סגור על זה שאת טועה

הרפס וגינלי כמעט ולא מורגש.

Zoharrr

New member
אתה טועה,הרפס:

הרפס- וירוס המופיע בכמה סוגים ביניהם: וירוס "1" הגורם ליבלות חום וקור בשפתיים ולפעמים מסביב לאף. וירוס "2" הנמצא באזור איברי המין. איך נדבקים ? כל מגע בין עור נגוע ובין עור בריא מעביר את המחלה, מנשיקות ועד מגע מיני. ניתן להידבק מאדם הנושא את הוירוס רק כאשר הוירוס פעיל, זאת אומרת רק כאשר מופיעים תסמיני המחלה. בזמן זה יש להימנע מכל מגע מיני. מה התסמינים ? התסמין הראשון שיופיע יהיה אדמומיות ונפיחות שילוו בשלפוחיות המכילות נוזל שקוף שנושרות כעבור חמישה עד שמונה ימים. ההתפרצות הראשונה הזו יכולה לגרום לכאבים שעלולים להימשך עד 3 שבועות. במקרה שוירוס Iמתפרץ יבלות הקור או החום יופיעו בצורה של תחושת גרד, אדמומיות, ושלפוחיות. במקרה שוירוס IIמתפרץ, באזור איברי המין תורגש צריבה שתלווה לעיתים בכאבים ובקושי במתן שתן. בהמשך יופיעו שלפוחיות שיגלידו עם הזמן. התסמינים בין ההתפרצות הראשונה של המחלה לבין ההתפרצויות החוזרות שלה שונות. לאחר שהוירוס התפרץ בפעם הראשונה הוא אינו עוזב את הגוף אלא בעצם נשאר רדום בגוף ונוטה להתפרץ מידי פעם. תדירות של ההתפרצויות שונה מאדם לאדם, ובהתקפים החוזרים המחלה קלה יותר ונוטה לחלוף מהר יותר. מדוע הוירוס חוזר ומתפרץ ? אין תשובה חד משמעית מדוע הוירוס חוזר ומתפרץ. הוא יכול להופיע שוב ללא סיבה, אבל הוא גם יכול להופיע בזמן של לחץ ומתח נפשי, בזמן מחזור, חום, חשיפה ממושכת ולא מבוקרת לשמש. לפעמים הוא יכול להופיע גם כתוצאה מאכילה של מאכלים מסוימים שמשתנים מאדם לאדם. מה הטיפול ? אין רפוי למחלה, יש רק טיפול. הטיפול בא למנוע אם אפשר את הופעת התסמינים לקצר את משך ההתפרצות. מאחר והוירוס נמצא בגוף הטיפול בעצם מסייע לחולה לשלוט על תדירות ההתקפים ועל אורך ההתפרצות. סיבוכים ? מאחר שבזמן התקף של הוירוס יש פצעים פתוחים קיים סיכון גבוה יותר להעברה של מחלות מין אחרות, ביניהן איידס. אישה הרה החווה התפרצות של הרפס סמוך ללידה או במהלכה תהיה חייבת ללדת בניתוח קיסרי על מנת למנוע את העברת הוירוס לוולד.

Thotwo

New member
מקור?

אני לא סומך על ויקיפדיה. אנשים שם לא מוסמכים לענות.

Zoharrr

New member
"גוזלים-לפני הריון"

והמידע על מחלות מין שם באדיבות מרכז ש.י.ל.ה,שירותי ייעוץ להריון ומניעה.

Thotwo

New member
בטח שהם יגידו את זה.

הרי הם מגנים על עצמם הרי אם הם היו אומרים "אין לך ממה לדאוג זה לא כואב" ולמישהי אחת יכאב אז מה היא תגיד? "באינטרנט אמרו שזה לא יכאב" עם כל הכבוד, זה אינדבדואלי, נכון לרוב זה לא מורגש בכלל וכל אחת מוזמנת ללכת לגניקולוג/ית שלה ולשאול בסדר?

Zoharrr

New member
לא נכון.

זה לרוב כואב,אתה מוזמן לשאול בפורום מיניות נשית ובפורום רפואה נשית. התסמינים הראשונים של זה הם קושי במתן שתן. וזה כואב לכולם. אולי יש יחידות סגולה שלא כואב להן...

Thotwo

New member
צר לי. אלו לא דעות

את מה שקשור למין אני לא לומד מאתרי אינטרנט אלא מניסיון החיים. בברכה ובקטנוניות.

Piren

New member
חחחח

אז איך היה ההרפס הוגינלי הקודם שלך?
ושיהיה בהצלחה עם איידס
, עגבת ומחלת הליגיונרים... כי לומדים רק מנסיון החיים

Piren

New member
זה גם מה שאני יודע

מלבד העובדה ששני הסוגים אינם מתחלקים ככה חד וחלק "אני בפה אתה בכוס", ושהוירוס מסוג 1 יכול להיות גם וגינלי ולהתנהג כמו 2.

למעלה