הודעה לאלפונסו היחיד במינו...

לוקר

New member
הודעה לאלפונסו היחיד במינו...

הי- בהמשך לעצתך קיבלתי מהבנק מסמך עם כל הנתונים למשכנתא, יש שם 4הלוואות, ואני לא מבינה כלום ממה שכתוב. יש לי כמה שאלות : כשאני ניגשת לבנקים אחרים לקבל הצעות כדאי להראות להם את הדף של הבנק שלי ? אם לא , איך אני יכולה להבין מה כתוב ? לגשת לסניף? הם לא "יסבנו" אותי ? מה ההבדל בין ריבית מתואמת לריבית לחישוב? מה ההבדל בין נתונים כלליים לנתונים לסילוק? מקווה שיהיה לך סבלנות לענות לי ושאני לא קרציה מדי........ ותודה מראש!!!

צריך להראות למישהו את הדף

אני מניח שיש לך 4 הלוואות, מכוון שהם בתנאים שונים (כנראה שאחת היא מכספי הזכאות והשאר הם מכספי הבנק ובעלי ריביות שונות או תקופות שונות). ריבית לחישוב זוהי הריבית השנתית על המשכנתא וזו הריבית שיש להשוות כשפונים לבנקים אחרים. ריבית מתואמת זוהי בעצם הריבית השנתית האמיתית, הריבית נקראת גם ריבית אפקטיבית. מכוון שאופן גביית וחישוב הריבית היא חודשית (ולא שנתית) יוצא שהריבית השנתית בפועל יותר גבוהה מהריבית לחישוב. אם לא הבנת אותי צירפתי קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-76770,00.html נתונים כלליים ונתונים לסילוק, אני מניח שבנתונים כלליים מתייחסים למהי יתרת הקרן שלך היום, ונתונים לסילוק זהו הסכום לפירעון שכולל בתוכו את יתרת הקרן ואת הקנסות/עמלות לפירעון מוקדם. העמלה משתנה אם את מודיעה מראש על פירעון (יחסית סכום שולי), וגם משתנה בהתאם לתקופה בחודש בו את פורעת (תלוי במדד). בקשר להסבר על הנתונים, לא נראה לי שהבנק יסבן אותך, אבל לא בטוח שהוא יהיה סובלני לשבת ולהסביר לך את כל הפרטים ויתן לך אינפורמציה חלקית. אין סיבה לא להראות את הדף לבנקים אחרים, אלא להיפך, כך הם יראו מהם הנתונים האמיתיים של המשכנתא ואולי אפילו יסבירו לך. אם יש למישהו תוספות או תיקונים, אנא הוסיפו. בקשר למושגים. כאשר יש מושג שלא מכירים, מומלץ לחפש את המושג באינטרנט. לדוגמא להיכנס בגוגל ולרשום "מהי ריבית מתואמת", ולבדוק את התוצאות. כך יש מיספר מקורות מידע שמאמתים את נכונות המידע שנאמר לך. בנוסף אני שולח אלייך מסר, תסתכלי בתיבה שלך.

לוקר

New member
תודה רבה !!!!!../images/Emo13.gif

הארת את עיני ! אני אתקשר מחר במהלך היום . המון תודה על הנכונות והמקצועיות!!!

cr

New member
אני קיבלתי הסברים טלפוניים על

הדוח הזה, תתקשרי למוקד שירות של הבנק יחסוך לך טירטור והמתנה, ואז ישאר רק לעבור בין השאר.

למעלה