הודעה לא קשורה

הודעה לא קשורה

נמנמנמ... כששכבתי במיטה וניסיתי להרדם תוכן ההודעה הזאת היה ברור לגמרי בראש שלי- ברגע שהדלקתי את המחשב שכחתי את הנקודה שלי. ככה זה תמיד קורה. אגרררר. כביקרתי ברוסיה, ליפנ שנתיים בדיוק, דיברתי שם עם איזה קרוב משפחה של חבר של אבא שלי או משו, רומה. הרומה הזה, שהיה אז בן 18 בערך, עסק בעבודה אנרגטית, האמין בכוח המחשבה וכו. מה שהוא אמר לי, בין השאר, היה שהוא מתחרט על כך שבכלל נכנס לכל העסק הזה- ההשלכות של המעשים שלו מציקות לו, נדמה לי שזה מה שהוא אמר (הוא אמר ששבר את האצבע כתוצאה מכך שביצע כישוף שיזמן סערה, בשביל שיהיה כיף יותר לשוט בסירת המפרס). אולי זה המצפון שמציק לו... בכל אופן, אני לא רואה שום סיבה ליישות עליונה כלשהי לשבור לו את האצבע בגלל זה. אולי שבירת האצבע העלתה אותו על המחשבה שמה שעשה לא היה בסדר, מבחינתו לפחות? (אולי המצפון שלנו הוא זה שגורם לנו לראות בכל דבר עונש- אנכנו מענישים את עצמינו?) יש לי הרגל מעצבן, או ליתר דיוק תכונה שאי אפשר להיפתר ממנה- כשמדברים איתי על נושאים רוחניים, או כשאני קוראת משהו בסגנון, משהו שמרגש אותי במיוחד- אני פשוט מתחילה לבכות. פשוט זורמות לי הדמעות, בלי קשר למצב נפשי כלשהו, זה מעין רפלקס אצלי. הוא תמיד היה שם. כצפויי, הרפלקס הזה בא המון לידי ביטויי בשיחות שלנו עם רומן. כשהוא שם לב לזה הוא אמר שזה מצביע כנראה על כך שאני לא בשלה מספיק בשביל להתעסק בדברים כאלה (הייתי אז בקושי בת 13). וגם אבא שלי, שמתעסק בעבודה אנרגטית (הוא פוליתאיסט), הזהיר אותי שלא להכנס לזה כי אני קטנה מדי, ושאולי, ושבבוא הזמן, וכו וכו וכו... אבא שלי אמר את זה בהסתמך על הגיל בלבד- הוא רואה אותי משהו כמו פעם בשנתיים, וגם זה בקושי (הוא גר ברוסיה), ולכן בקושי מכיר אותי. אבל אני התלבטתי המון כששקלתי אם להתחיל ללמוד משהו כזה או לא, ומה יהיו ההשלכות של זה על החיים שלי, על היחסים שלי עם אנשים. אבל התחום הזה תמיד משך אותי, ואני חושבת שיש לי את ההבנה, את העומק הדרושים כדי להתחיל. אבל שוב, יכול להיות שאני מפספסת משהו. יכול להיות שאבא שלי ורומה באמת צודקים... הזיכרון הזה מלפני שנתיים צף לו פתאום- שכחתי ממנו לגמרי. גם שכחתי שיש לי אבא מבין עניין, שיכול לנדב לי אינפורמאציה במידה והוא ישתכנע שאפשר לבטוח בי... גרררר... סליחה שאני מזהמת את הפורום עם ההודעות בלא קשורות שלי ועם הכיוניי המפגר, פשוט אין לי אף אחד אחר שיהיה מוכן להקשיב לזיבולי השכל שלי, אז אתם תצטרכו לסבול XD. דרך אגב, רציתי לשאול אם מדיטציה יכולה להוות תחליף זמני לשעות שינה (בזמן האחרון לגמרי אין לי זמן לישון)?

מפאת השעה המאוחרת

אגיב כרגע רק לחלק האחרון - לשאלת ה"דרך אגב". התשובה היא לא נחרץ. מדיטציה היא לא תחליף לשינה מסודרת. מנסיון.

TheDruid

New member
הבחור שמעליי צודק

ודרך אגב גוגב השחר הפורום בהייד פארק של הדרואידים זה אני פתחתי ורק שתדע שאת כל הזכויות שם נתתי לך ולעוד אחד ששכחתי את שמו ששאבי מידע מהאתר שלו וכו' מקווה שלא כעסת

ברור

שזה לא יכול להחליף שינה מסודרת, לא ניסחתי נכון- התקוונתי לשאול אם מדיטציה יכולה לרענן, להביא אנרגיה, אם לא ישנתי הרבה ואני עייפה..

כן ולא.

כשעייפים ממש, סיכוי סביר יותר שתרדמי במהלך המדיטציה. לא כל מדיטציה יכול לעורר, אם כי ניתן להשתמש, באופן זמני במדיטציה כדי להעלות את סף הערנות. אני חושב שבפורום מדיטציות כאן בתפוז יהיה יותר חומר על זה, וגם אני אחפש ואשאל.

ToryMaster

New member
המ

בעיקרון, אם אני עייפה ממש [פיזית חייבת לישון, ולא סתם בא לי] אני ארדם באמצע המדיטציה, זה קרה ל יכמה פעמים. מצד שני, כשאני עייפה וצריכה להיותצ בשיא ערנותי, מדיטציה איכותית בחוץ יכולה לעזור מאוד. יותר מקפה, בכל אופן.

אם מישהו מכאן שלח לי מסר

(ומישהו אכן שלח) אז אני מבקשת לשלוח אותו שוב, כי הסתבכתי, כמו תמיד, עם המערכת ונעלצתי לפתוח חשבון חדש (יש לי עכשיו יותר ו' בכינויי), ואני לא יכולה ליקרוא את המסרים מהחשבון הישן. תודה.

Wing Chan

New member
לא, מדיטציה אינה יכולה

להוות תחליף לשינה. שינה ומדיטציה הם שני תהליכים שונים לגמרי. בשינה את בכלל לא בהכרה. במדיטציה (ולא יודע לגבי סוגי מדיטציות, אני מתרגל אחת ויחידה ולא בצורה יומיומית, אבל אני יודע קצת לפחות) את בהכרה מלאה. אמנם את מרוקנת את עצמך מכול מחשבה והדברים שסביבך אמורים מבחינת המחשבה בכלל לא להיות שם, אבל את עדיין מודעת לסביבה וכ'ו.

ToryMaster

New member
הממ

זה מעניין אותי. האם יכול להיות שאת בחצי הכרה? או במצב הכרה שונה? אני יודעת מהניסיון שלי במדיטציות כשיש סביבי אנשים, שיכולים לדבר אלי והכל, ולא רק שאני לא אעשה, אני פשוט לא אשמע אותם. זה בדיוק כמו להיות שינה, ואם נוגעים בי או מטלטלים אותי זה כמו להתעורר.

למעלה